Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Satasairaalassa jo 11 koronapotilasta – Satakunnan etätyösuositus jatkuu, Rauman telakkaepidemia edelleen vakava

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on huolissaan koronatilanteesta maakunnassa. Satakuntalaisia kehotetaan hakemaan rokote ja käyttämään maskeja.

Amerikkalaisyhtiön piti hankkia Suomesta vain raaka-ainetta akkuihin – nyt se suunnittelee yli 100 miljoonan investointeja Kokemäelle

Æsir Technologiesin talousjohtajan mukaan Satakunnassa on tehty loistavaa työtä akkualan ekosysteemin luomisessa. Hyvä toimintaympäristö sai yhtiön suunnittelemaan isoja investointeja Kokemäelle.

Kokemäelle akkualan jätti-investointi – tuo toteutuessaan satoja uusia työpaikkoja

Investoinnin arvo on yli 110 miljoonaa euroa. Laitos aiotaan rakentaa kahdessa vaiheessa. Hanke tukee kaupunginjohtajan mukaan Suomen kansallista akkustrategiaa ja Satakunnan akkuklusteria.

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvanut Satakunnassa

Koronatilanne Satakunnassa on jatkunut vaikeana. Eniten tapauksia suhteessa väkilukuun on todettu Raumalla.

Ulvila selvittää vesikauppoja Porin kanssa – moni kunta painii raakaveden laadun ja riittävyyden kanssa

Ulvilan pahanmakuiseksi moititun talousveden laatua pyritään parantamaan, mutta äkkiratkaisua ei ole. Alueen kunnat pohtivat, voisiko uusi tekopohjavesilaitos taata vesihuollon tulevaisuudessa.

Passi-into ruuhkautti poliisin lupapalvelut Lounais-Suomessa – Turussa parin sadan metrin jono

Passihakuun on innostanut poliisin arvion mukaan etenkin kaukomatkojen vapautuminen. Ensisijaisesti poliisiasemilla palvelua saavat ajan varanneet. Turussa vapaita aikoja on vasta joulukuussa. Porissa puolestaan seuraavat vapaat ajat ovat noin kuukauden päässä.

Eura, Eurajoki ja Kokemäki teettävät oman selvityksen henkilöjunaliikenteen palauttamiseksi

Henkilöjunien toivotaan kulkevan Rauman ja Kokemäen välillä lähivuosina. Tämä edellyttää valtiolta myönteisiä päätöksiä. Jos yhteys alkaa, seisakkeet halutaan Euran Kiukaisiin ja Eurajoelle.

Kauvatsan apteekkiin murtauduttiin Kokemäellä

Poliisilla ei ole vielä tietoa, mitä murtautujat ovat saaneet saaliikseen apteekista.

Aluehallintovirasto kiristää rajoituksia osassa Satakuntaa

Uusia rajoituksia tulee Rauman, Euran, Eurajoen, Kokemäen, Säkylän ja Huittisten kuntien alueelle.

Koko Satakunta on taas koronan leviämisaluetta

Pahin tilanne on Raumalla ja muualla Etelä-Satakunnassa. Suurin osa tartunnan saaneista on nyt alle 30 -vuotiaita.

Opettaja lähetti rokotevastaisen Wilma-viestin Kokemäellä – irtisanoutui kohun saattelemana

Huoltajat ottivat yhteyttä kouluun saatuaan rokotevastaisen viestin opettajalta maanantai-iltana. Koulu lähetti vastineensa seuraavana päivänä. Sen jälkeen tilanne eteni opettajan irtisanoutumiseen.

Poliisi pyytää havaintoja kuukauden kateissa olleen 14-vuotiaan tytön liikkeistä

Lounais-Suomen poliisin mukaan henkilö liikkuu mahdollisesti Tampereen seudulla tai Kangasalla.

Kokemäen Pitkäjärven uimarannan vesinäytteistä ei löytynyt norovirusta

Vesinäytteiden perusteella ei selviä, mikä aiheutti useiden uimareiden sairastumisen vatsaoireisiin. Suositus uimisen välttämiseksi on poistettu.

Pitkis-Sport järjestettiin sittenkin – leiriläisiä vain 40

Perinteinen Pitkis-Sport Kokemäen Pitkäjärvellä järjestettiin tänä vuonna sittenkin, mutta paljon normaalia pienemmälle joukolle. Koronaepidemian takia paikalla oli vain 40 nuorta, jotka tahtovat tulevien leirien ohjaajiksi.

Pitkäjärven vatsatautiepidemian syynä todennäköisesti norovirus

Tuloksia viime viikolla otetuista lisänäytteistä odotetaan lähipäivinä.

Leirintäalueille tulossa taas erinomainen kesä, erityisesti karavaanareiden määrä kasvanut

Porissa Yyterin leirintäalue on kesäkuussa ollut päivittäin täynnä. Myös maakunnan muilla leirintäalueilla kesä on alkanut hyvin vilkkaana.

Uimista Pitkäjärven rannalla ei suositella – uimarit kertoneet vatsaoireista

Pitkäjärven uimarannalta otettiin aamulla vesinäytteet, joiden tulokset selviävät huomisen aikana

Perussuomalaisten satakuntalainen kenttäväki yllättyi Halla-ahon ratkaisusta – Huhtasaari ei lähde ehdolle puheenjohtajaksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei hae jatkokaudelle. Halla-aho kertoi päätöksestään maanantaina. Satakunnan perussuomalaisten puheenjohtaja Arto Perttula on yllättynyt. Kansanedustaja Petri Huru kertoo tienneensä Halla-ahon päätöksestä etukäteen.

Rokotekattavuus Satakunnassa yli 50 prosenttia, tahti hidastunut keväästä – THL:n rokotetilastot eivät päivity tiedonsiirto-ongelman takia

Rokotusvauhti on hieman hidastunut keväästä. Satakunnan kunnista arvioidaan, että nuoremmat ikäluokat eivät ehkä pidä koronavirusta kovin vaarallisena. THL:llä on tällä hetkellä tiedonsiirto-ongelma, eikä tietoja rokotekattavuudesta saada päivitettyä.

Tarkastuslaskenta nosti demarit perussuomalaisten ohi Kokemäellä

Tarkastuslaskenta on muuttanut vaalituloksen Kokemäellä. SDP nousi perussuomalaisten ohi kahdella äänellä ja sai kuusi paikkaa perussuomalaisten jäädessä viiteen paikkaan. Keskusta on edelleen Kokemäen suurin ryhmä.

Keskusta, perussuomalaiset ja SDP Kokemäen suurimmat puolueet - perussuomalaisten Soile Ojala-Seppä sai eniten ääniä

Kokemäellä perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Hurja ylinopeus Kokemäellä – koirapoliisin partio löysi humalaisen kuljettajan pusikosta

Huomattavaa ylinopeutta ajanut mies jäi kiinni Kokemäellä keskiviikkoiltana. Poliisi kadotti ensin miehen, mutta meni sen jälkeen hänen kotiinsa. Humaltunut mies löytyi lopulta poliisikoiran avulla pusikosta.

Ennakkoäänestys päättyi – Satakunnassa äänestysaktiivisuus koheni viime kuntavaaleista

Satakunnan vaalipiirissä annettiin lähes 62 000 ennakkoääntä. Aktiivisimmin äänestettiin Karviassa.

Analyysi: Onko perussuomalaisilla mahdollisuus kärkikahinoihin Satakunnassa?

Perussuomalaiset ovat aiemmin pärjänneet Satakunnassa kuntavaaleissa huonommin kuin eduskuntavaaleissa. Nyt puolueella on mahdollisuus merkittävään nousuun. Vaalituloksen ennakointi on tällä kertaa kuitenkin poikkeuksellisen hankalaa, arvioi toimittaja Antti Laakso.

Keski-Satakunta maan eturivissä – koronarokotteen ajanvaraus avattu kaikille 16 vuotta täyttäneille

Alueella on edetty koronarokotuksissa niin hyvään tahtiin, että rokotetta voidaan alkaa antaa nyt myös nuorille ikäluokille.

Satakunnan koronatilanne parantunut edelleen – kohta koko maakunta voi olla epidemian perustasolla

Satakunnassa enää Eura ja Rauma ovat koronan kiihtymisvaiheessa. Muu maakunta on epidemian perustasolla. Jos tilanne jatkuu Eurassa ja Raumalla hyvänä, nekin voivat olla ensi viikolla perustasolla. Rajoituksia on purettu ministeriön suositusten mukaisesti.

Kokemäki ennakkoäänestää nyt – perussuomalaiset haastaa keskustan ja SDP:n

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kokemäellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Satakunnassa varmistettu ensimmäinen intialainen koronamuunnos – puolet uusista tartunnoista peräisin kultajuhlista

Satakunnassa koronaepidemia on perustasolla, mutta Eurassa leviämisvaiheessa ja Raumalla sekä Kokemäellä kiihtymisvaiheessa. Maakunnassa on todettu ensimmäinen intialainen koronamuunnos. Satasairaala korostaa, että koronarajoituksia pitää yhä noudattaa.

Avi sallii 50 ihmisen kokoontumiset Satakunnassa

Aluehallintovirasto on päättänyt, että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi maakunnassa järjestää kokoontumisia enintään 50 ihmiselle. Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevat kunnat voivat kuitenkin päättää tiukemmista rajoituksista.

Kokemäellä iso joukko koululaisia karanteeniin korona-altistusten takia

Kokemäellä on todettu viisi koronatapausta samassa lähipiirissä. Osa tartunnan saaneista käy Tulkkilan koulua. Karanteeniin on asetettu noin sata ihmistä. Kokemäki korostaa, että karanteenimääräystä on noudatettava kirjaimellisesti.

Rauman koronatilanne pahenee nopeasti – Lukon kultajuhlinnan seuraukset näkyvät nyt kohonneina tartuntalukuina

Raumalla koronatartuntojen määrä on kasvanut nopeasti. Ne liittyvät erityisesti Rauman Lukon liigamestaruuden jälkeiseen juhlintaan. Joukkoaltistuksia on ollut runsaasti. Kaupunki on palannut epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Satakunta koronan kiihtymisvaiheen kynnyksellä – pesäpallon suurleiri peruuntuu taas

Eurassa yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi kymmeneen henkilöön. Tiedot Rauman joukkoaltistumisista huolettavat terveysviranomaisia.

Kokemäen yhteiskoulun oppilaita altistunut koronalle viikonloppuna

Altistumiset ovat tapahtuneet Kokemäen ulkopuolella, todetaan kaupungin tiedotteessa. 

Keski-Satakunnassa koronarokotteita jaetaan jo 30 vuotta täyttäneille

Tavoitteena on rokottaa kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat juhannukseen mennessä. Tahti on huima muuhun maakuntaan verrattuna.

Laiterikko viivästyttää koronatulosten saamista Satakunnassa

Koronan testauksessa käytettävä laite on rikkoutunut Porissa Satasairaalan laboratoriossa. Testitulosten saaminen voi viivästyä vuorokaudella normaalista. Raumalla testilaitteet toimivat tavalliseen tapaan.

Suositus: Ylioppilasjuhliin ei kerrallaan yli 20 ihmistä Satakunnassa – kotimaassa voi taas matkailla

Satakunta on edelleen koronaepidemian perustasolla. Neljä paikkakuntaa kuitenkin erottuvat muusta maakunnasta. Eurajoki ja Nakkila ovat koronan leviämisvaiheessa, Eura ja Kokemäki kiihtymisvaiheessa.

Eura, Eurajoki ja Nakkila koronan leviämisvaiheessa, muu Satakunta epidemian perustasolla

Satakunnan koronatilanne on edelleen varsin rauhallinen. Muu maakunta on epidemian perustasolla, mutta Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa. Kokemäen tilanne on rauhoittunut.

Keski-Satakunnassa rokotetaan jo kaikkia 45-vuotiaita

Keski-Satakunnassa on ollut jo pitkään Satakunnan laajin koronarokotusten kohderyhmä. Nyt ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki 45 vuotta täyttäneet.

Lähes koko Satakunta palasi koronaepidemian perustasolle – tilanne yhtä hyvä viimeksi tammikuussa

Satakunta on taas koronaepidemian lievimmällä tasolla eli perustasolla. Kokemäki ja Eura ovat kuitenkin leviämisvaiheessa. Rajoituksia aletaan purkaa vähitellen. Esimerkiksi ravintolat saavat huomisesta alkaen olla auki pidempään.

Satakunnan koronatilanne parantunut – perustaso lähestyy jo lukuunottamatta Euraa ja Kokemäkeä

Satasairaala korostaa, että tilanne voi myös pahentua nopeasti uudestaan.

Raportti alue-eroista: Satakunnasta yksikään kunta ei yllä hyvinvoinnin parhaimmistoon

Suurin osa maakunnan kunnista kuuluu hyvinvoinniltaan maan keskiarvon tasolle, kertoo Kalevi Sorsa -säätiön raportti.

Rauman uusi kirkkoherra tulee Kokemäeltä

Uudeksi kirkkoherraksi valittu Valtteri Virta aloittaa työnsä kesäkuussa.

Satakunnan koronatilanteessa muutoksia: Rauma kiihtymisvaiheeseen, Kokemäki leviämisvaiheeseen

Maakunta on kiihtymisvaiheessa lukuunottamatta Euraa, Eurajokea, Kokemäkeä ja Säkylää.

Uimahallin yksityisvuokra 20 euron tuntihinnalla kiinnostaa niin, ettei aikoja riitä kaikille – korona-ajan mahdollisuus sai valtaisan suosion Kankaanpäässä

Myös monitoimitila on vuokrattavissa tunnin ajaksi korkeintaan kuudelle hengelle, jotka asuvat samassa taloudessa.

Kokemäellä vedotaan päättäjiin Kokemäki-Rauma henkilöjunaliikenteen puolesta

Kannanoton takana on muun muassa kaupunginjohtajia, ammattiliittoja ja oppilaitoksia Kokemäeltä ja lähikunnista.

Kokemäellä järjestetään koronan joukkorokotustapahtuma

Liikuntahallissa rokotetaan päivän aikana lähes 600 henkilöä.

Rekan rengaspalo aiheutti ruuhkaa kakkostiellä Kokemäellä

Peipohjan liittymän ja Järilän välillä oli jonkin aikaa aamulla palon sammutuksen vuoksi vain toinen ajokaista käytössä.

Kameratolppaa vahingoitettu Kokemäellä – poliisi pyytää vihjeitä

Tolppa sijaitsee valtatie 2:lla Järilän suoralla.

Kokemäellä valmistaudutaan jo valtion tukirahojen vähenemiseen

Kaupunginjohtaja ja talousjohtaja toteavat, että menot pitää saada vastaamaan tuloja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle