Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paavo Heininen.

Sibelius-Akatemian pitkäaikainen professori, säveltäjä Paavo Heininen on kuollut

Heininen oli tuottelias ja arvostettu säveltäjä, erinomainen pianisti sekä monen Suomen tunnetuimpiin lukeutuvien säveltäjien opettaja.

Eero hämeenienniemen improvisaatioita.

Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

kamarimusiikkikonserttien planssi

RSO:n barokkikonsertissa palataan sonaattien ja sinfonioiden alkulähteille

Ohjelmassa mm. Vivaldin, Corellin ja Gabrielin musiikkia.

Kuusi kuvaa -ohjelman pääkuva. Ihmisiä vuoristoradassa.

Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

Kuusi kuvaa -ohjelman valokuvat löytyvät Yle Areenan kautta.

Lauluyhtye Lumen Valo

Lumen Valo ja laulun voima

Neljännesvuosisata vanhan musiikin sanansaattajana

Säveltäjä Vladimir Agopov

Vladimir Agopov voitti Lied-sävellyskilpailun 2017

Katso kaikki palkinnot & finaaliesitykset.

Lilli Paasikivi, mezzosopraano

15.12. Thursday series 5

The FRSO premieres a new work – Winter and Spring – by Eero Hämeenniemi. Osmo Vänskä, conductor Lilli Paasikivi, mezzosoprano Jussi Nikkilä, narrator Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms for mezzo-soprano and orchestra (Yle commission) Jean Sibelius: Selections from The Tempest by Osmo Vänskä BUY TICKET

Lilli Paasikivi, mezzosopraano

14.12. Wednesday series 7

The FRSO premieres a new work – Winter and Spring – by Eero Hämeenniemi. Osmo Vänskä, conductor Lilli Paasikivi, mezzosoprano Jussi Nikkilä, narrator Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms for mezzo-soprano and orchestra, fp (Yle commission) Jean Sibelius: Selections from The Tempest by Osmo Vänskä BUY TICKET

Lilli Paasikivi, mezzosopraano

15.12. Torstaisarja 5

RSO esittää Eero Hämeenniemen teoksen Winter and Spring mezzosopraanolle ja orkesterille. Lisäksi konsertissa juhlistetaan Shakespearen juhlavuotta Sibeliuksen Myrskyllä. Osmo Vänskä, kapellimestari Lilli Paasikivi, mezzosopraano Jussi Nikkilä, kertoja Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms mezzosopraanolle ja orkesterille (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Myrsky OSTA LIPPU

Lilli Paasikivi, mezzosopraano

14.12. Keskiviikkosarja 7

Syyskauden päätöskonsertissa RSO kantaesittää Eero Hämeenniemen teoksen Winter and Spring mezzosopraanolle ja orkesterille. Kantaesityksen lisäksi konsertissa juhlistetaan Shakespearen juhlavuotta Sibeliuksen Myrskyllä. Osmo Vänskä, kapellimestari Lilli Paasikivi, mezzosopraano Jussi Nikkilä, kertoja Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms mezzosopraanolle ja orkesterille, kantaesitys (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Myrsky OSTA LIPPU Katsele ja kuuntele suora lähetys 14.12. klo 19 alkaen.

Säveltäjä Jouni Kaipainen (1956-2015).

Jouni Kaipainen in memoriam

Eero Hämeenniemi muistaa edesmennyttä Jouni Kaipaista

Säveltäjä Jimmy López

Luovuuden vapaus viehättää säveltäjä Jimmy Lópezia

Perulaissyntyisen, Suomessa opiskelleen säveltäjän muotokuva

Säveltäjä Eero Hämeenniemi.

Säveltäjänä Suomessa - Eero Hämeenniemen puheenvuoro

Säveltäjäpuheenvuoro Kantapöydässä 20.5.2015

maisema Toscanassa 2

15.5. at 7 pm The Grand Tour / Souvenir de Florence

The Grand Tour themed chamber music festival with seven concerts. Free admission

maisema Toscanassa 2

Kamarimusiikkifestivaali The Grand Tour / Muistoja Firenzestä

Tervetuloa mukaan seitsemän kamarimusiikkikonsertin Grand Tour -kiertueelle - matkakohteina niin ikuinen Rooma kuin Adrianmeren hiekkarannatkin!

Kantapöydän jatkoilla säveltäjä Eero Hämeenniemi ja saksofonisti Esa Pietilä

Inari Nuuteron ja Janne Koskisen seurassa Kantapöydän jatkoilla keskiviikkona 26. helmikuuta tavataan kaverukset säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemi ja saksofonisti Esa Pietilä. - Katso suorana yle.fi/klassinen ke 26.2. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 28.2. klo 14.

Mikko Lampinen esittää Jorma Uotisen Huuto-teosta.

Kurinalaisuus ja toimettomuus kohtaavat Manifestissa

Tehdasfestivaali Manifestin valikoimasta löytyy tänä vuonna klovneja ja improvisoituja kuolinkohtauksia.

Intialaisen karnaattisen musiikin maailmantähti Bombay Jayashiri (vas.) ja säveltäjä-kirjailija Eero Hämeenniemi Aamu-tv:n vieraana.

Intialainen karnaattisen musiikin tähti vieraili aamu-tv:ssä

Intialaisen klassisen musiikin maailmantähti Bombay Jayashiri antoi aamu-tv:ssä näytteen karnaattisesta musiikista. Bombay Jayashiri ja karnaattisen musiikin suomalaisasiantuntija, säveltäjä-kirjailija Eero Hämeenniemi kertoivat tästä ikivanhasta musiikkiperinteestä.

Pohjoismainen musiikkipalkinto Islantiin

Pohjoismaiden neuvoston tämänvuotisen musiikkipalkinnon saa islantilainen säveltäjä Anna Thorvaldsdóttir.

Kaksi suomalaista ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon palkintolautakunta on valinnut tänä vuonna ehdolle 11 säveltäjää palkinnon saajaksi. Suomesta ehdokkaina ovat Jukka Tiensuu ja Eero Hämeenniemi.

Kari Kriikku.

Jukka Linkolalle ja Kari Kriikulle taiteilijaprofessorin apuraha

Valtion säveltaidetoimikunta on jakanut vuoden 2012 alusta alkavat taiteilija-apurahat. Hakemuksia saapui 261 ja apurahoja myönnettiin 47 taiteilijalle.

Turpiin vaan ja onnea!

Tänään 23.11. kello 11.00 kuohuviinilasit kilisevät Säätytalon kristallikruunujen alla. Aasia Helsingissä festivaali saa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hyvin ansaitsemansa taiteen valtionpalkinnon.

Kirjeitä Italiasta 2 - Ilta oopperassa

Kapea kuja päättyy suoraan Due Torri -kanaalin veteen.

Kirjeitä Italiasta 1 - Kirous

Valkea kirkko loistaa Venetsian keskipäivän auringossa, mutta sen taakse johtavalla kapealla kujalla on hämärää. Vanhan, arvokkaan rakennuksen seinässä on kirjoitusta, ja pysähdyn lukemaan:

Ontuvat selitykset

Festivaalijärjestäjä lähestyi ja pyysi ohjelmakommenttia kappaleeni esitykseen. Yritin tosissani kirjoittaa jotain, hyväntahtoinen tomppeli kun olen. Työ maistui toissapäiväiseltä tiskivedeltä ja siltä maistui myös se kolmen rivin kyhäelmä, jonka sain päkistettyä esiin.

Kaustisen kamarimusiikkiviikon taiteellinen johtaja Kreeta-Maria Kentala.

Kamarimusiikkiviikolla viisi kantaesitystä

Perjantaina alkava Kaustisen kamarimusiikkiviikko soi talvisia tarinoita. Luvassa on teeman mukaisesti paljon ohjelmallista musiikkia, viisi kantaesitystä ja muusikkoja paikallisista nuorista pääkaupunkiseudun ammattilaisiin.

Kaustinen soi jälleen moniäänisenä

Tammikuun lopulla Kaustisen kamarimusiikkiviikko esittelee jälleen mielenkiintoisia kantaesityksiä. Huhtikuussa 60-vuotta täyttävä säveltäjä Eero Hämeenniemi on tänä vuonna kamarimusiikkiviikon teemasäveltäjä.

Kamarimusiikkiviikolla soivat kirkko ja kitarat

Kaustisen kamarimusiikkiviikolla järjestetään kaikkiaan 21 konserttia ja tapahtumaa. Viikon teemasäveltäjänä on Eero Hämeenniemi. Kamarimusiikkiviikolla on ohjelmaa lasten konserteista ulkoilma- ja kirkkokonsertteihin.

Eero Hämeenniemi: Pyhän Calixtuksen lähde

Calixtus eli antiikin Roomassa ( n. 160 – 222 ) orjana, pankkiirina, vankina ja lopulta paavina. Nykyinen kristinusko voisi Eero Hämeenniemen mukaan olla toisenlainen, jos kehitys olisi lähtenytkin kulkemaan Calixtuksen viitoittamaa tietä.

Heiskanen ja Hämeenniemi Keravan tähdet

Tämän vuoden Keravan tähdet ovat näyttelijä Ilkka Heiskanen ja säveltäjä Eero Hämeenniemi. Keravan tähti -tunnuslaatat paljastettiin Keravan Aurinkomäellä perjantaina Valkosipulifestivaalien aattona.

Yleisö saa äänestää UMOn juhlalevyjen säveltäjät

Uuden musiikin orkesteri UMO järjestää yleisöäänestyksen tulevan viiden levyn sarjansa säveltäjistä. Levyt on tarkoitus julkaista ensi vuonna UMOn 35-vuotisjuhlan kunniaksi. Yleisö saa valita levyjen säveltäjät 13 suomalaisen jazzsäveltäjän joukosta.

Yle Areena logo.

Eero Hämeenniemi: Pyhän Calixtuksen lähde

Esikoisromaanissaan säveltäjänä tunnettu Eero Hämeenniemi on armon, myötätunnon ja rakkauden puolestapuhuja.

Aamun kirja 24.2. Eero Hämeenniemi: Pyhän Calixtuksen lähde

Calixtus eli antiikin Roomassa (noin 160 – 222) orjana, pankkiirina, vankina ja lopulta paavina. Nykyinen kristinusko voisi Eero Hämeenniemen mukaan olla toisenlainen, jos kehitys olisi lähtenytkin kulkemaan Calixtuksen viitoittamaa tietä.

Teosto-palkintoa havittelee seitsemän musiikkiteosta

Viidennen kerran jaettavan Teosto-palkinnon ehdokkaiksi on valittu seitsemän musiikkiteosta. 40 000 euron Teosto-palkinnon saajiksi ovat ehdolla muun muassa Eero Hämeenniemi, Olli Kortekangas ja PMMP-yhtye.

Eero Hämeenniemi: Klassinen musiikki on kriisissä

Säveltäjä Eero Hämeenniemi arvioi, että vuorovaikutuksen puute on ajanut klassisen musiikin kriisiin. Klassinen musiikki ei ole osannut reagoida yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin muutoksiin, kirjoittaa Hämeenniemi juuri ilmestyneessä teoksessaan Tulevaisuuden musiikin historia.

Ihmisiä rannalla Phuketissa Thaimaassa, uutisista 26.12.2004

Ensimmäiset uutiset Aasian tsunamista

Silminnäkijä kertoi veden voiman olleen valtava.