Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Korona-aika toi museoille yllättäviä kävijäryöppyjä, mutta musiikkimuseon vaikeudet kertovat alan hauraasta tilanteesta

Musiikkimuseo Fame on Suomen museokentällä poikkeuksellinen hanke, jonka ottama riski osui huonoon aikaan.

Perjantai 4.9.2020 (radio)

Keskusta valitsee lauantaina puheenjohtajan. Poliisi on saanut tuomion pahoinpitelystä putkassa. Didrichsenin taidemuseossa aukeaa Vincent van Goghin näyttely. Sää on lämmin, mutta sateinen.

Perjantai 4.9.2020 (tv)

Venäjä kiistää, että se on myrkyttänyt Aleksei Navalnyin. Yle on aloittanut uutispalvelun lapsille. Vincent van Goghin tauluja on esillä Helsingissä. Säätiedot.

Taidemuseon suursatsaus toteutui sittenkin: Korona ei estänyt Vincent van Goghin Suomen näyttelyä, mutta teokset joutuvat silti karanteeniin

Didrichsenin taidemuseo on valmistellut jo kahdeksan vuotta historiansa kalleinta taidenäyttelyä. Koronapandemian takia sen toteutuminen oli epävarmaa viime päiviin saakka.

Kauhea matkakuume ja neljän seinän sisällä? Täältä pääset virtuaalimatkalle Venetsiaan, Hollanin kukkakedoille ja kuningatar Elisabetin edustusasuntoon

Historiallinen Colosseum, monet museot ja muut kohteet ovat avanneet ovensa virtuaalimatkailijoille. Kokosimme matkavinkit kuuteen maahan.

Virus sulki taidemuseon ja aiheutti suurtappiot: Vincent van Gogh -näyttelyn tulo Suomeen epävarmaa

Toteutuessaan Vincent van Goghin taidenäyttely olisi helsinkiläisen Didrichsenin taidemuseon kaikkien aikojen suurin investointi.

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: tytöt elävät poikia pidempään, iso tanssija ei saa keikkoja ja van Goghin näyttely saadaan Suomeen

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

First-ever van Gogh exhibition planned for Finland

Next year Finland will host an exhibition of works from Vincent van Gogh.

"Suurin satsaus ikinä" – Maailmankuulun kuvataiteilija Vincent van Goghin näyttely ensimmäistä kertaa Suomeen

Helsinkiläisen Didrichsenin taidemuseon Vincent van Gogh -näyttely on museolle "kaikkien aikojen arvokkain". Teoksia piti jonottaa vuosikausia ennen kuin lainaussopimus oli sinetöity.

Maryan Abdulkarimin kolumni: Naneten tekijän mukaan kärsimys ei jalosta tai tee taiteesta parempaa

Olen kuullut joskus väitteen, että orjuus oli paha, mutta sen takia meillä on nyt soul, jazz ja hiphop. Väärin, kirjoittaa Maryan Abdulkarim.

Elokuvakerhon toiminta alkaa Kokkolassa jälleen

Elokuvaharrastajat katsovat elokuvia ja keskustelevat niistä.

Taiteen avainhenkilöt - hauska askarteluprojekti

Anna Salvador Dalin avata sinulle ovi!

Keräilijä toi Euroopan uuden taiteen Venäjälle

Sergei Štšukinin kokoelma innoitti avantgardisteja

BBC: Aiemmin mafiaratsiassa löydetyt van Goghin taulut jälleen esillä

Hollantilainen museo asetti taulut esille 15 vuotta varkauden jälkeen. Taulut löydettiin viime vuonna Italiasta.

Hän rakasti elämää

Kirk Douglas Vincent van Goghina

Van Gogh -museo: Ainutlaatuiseksi väitetty luonnoslehtiö on pelkkä väärennös

Kymmeniä piirroksia sisältävä lehtiö löytyi myyjänsä mukaan pommitetun Arles'n raunioista toisen maailmasodan aikana.

Kaksi varastettua van Goghia löytyi Italian mafian hallusta

Taulut vietiin Amsterdamista 14 vuotta sitten. Ne ovat kärsineet vain vähäisiä vaurioita, museo arvioi.

Autoeidolon

Musiikin kirvoittamia mieliikuvia. Proosaruno, outo pakina?

Saksalainen museo esittelee elävää jäljennöstä van Goghin korvasta

Museon mukaan korvajäljennös koostuu elävistä soluista, jotka Vincent van Goghin sukulainen on lahjoittanut.

Suuri maastopalo hollantilaisessa kansallispuistossa

Palon alkaessa puistossa oli paljon pääsiäispäivän ulkoilijoita. Tuulen yllyttämää tulta yritetään saada kuriin muun muassa armeijan helikoptereista.

Pitkään kadoksissa ollut van Goghin maalaus tunnistettiin

Auringonlasku Montmajourissa -nimisen maalauksen aitous on todennettu kirjeistä, tyylistä ja käytetyistä materiaaleista. Lisäksi asiantuntijat ovat onnistuneet selvittämään sen historiaa.

Filippiinien ex-diktaattorin omistamia maalauksia etsitään hanakasti

Teosten joukossa on muun muassa Picasson, Van Goghin ja Renoirin maalauksia. - Marcosit käyttivät miljoonia dollareita maalausten ostamiseen, teoksia takaisin haalivasta komissiosta kerrotaan.

Exhibition with Symbolist masters opens at Ateneum

Titled “52 Souls”, the show exhibits Symbolist paintings from the likes of Paul Gauguin, Vincent van Gogh and Claude Monet. In addition to international masters, the Finnish National Gallery’s latest offering also features pieces by domestic artists.

Symbolistien taide ylittää todellisuuden

Ateneumin 52 sielua -näyttely esittelee symbolistista taidetta vuosilta 1880 - 1910. Mukana on kuuluisien kuvataiteilijoiden teoksia Claude Monet'sta Vincent van Goghiin. Mukana on myös suomalaisia teoksia.

Kirja kyseenalaistaa Van Goghin itsemurhan

Tuore elämäkerta Vincent Van Goghista kyseenalaistaa taidemaalaajan itsemurhan. Yleisesti hyväksytyn version mukaan Van Gogh ampui itseään, käveli omin jaloin majataloon ja kuoli siellä veljensä silmien alla. Uusien väitteiden mukaan aseen laukaisi joku muu.

Israelin rikkain löytyi kuolleena

Israelin rikkain mies, varustamopohatta Sammy Ofer on löytynyt kuolleena kotoaan. Ofer oli 89-vuotias. Israelin radion mukaan hän kuoli vakavaan sairauteen. Yhdysvallat oli viime viikolla pannut Oferin varustamon mustalle listalle.

Ooppera tuli koululle Nurmossa

Nurmossa nautitaan perjantai-iltana Atso Almilan säveltämästä koululaisoopperasta. Valkiavuoren koulun kuudesluokkalaiset ovat harjoitelleet Auringonkukat-oopperaa koko lukuvuoden. Tänään voimat yhdistettiin Suomen Kansallisoopperan solistien kanssa.

Arjen sankareita Ateneumin suurnäyttelyssä

Arjen sankarit esittelee Suomen kultakauden taiteessa tärkeän naturalistisen suuntauksen monia puolia. Mukana on niin Edelfeltin, Järnefeltin kuin Gallen-Kallelankin klassikkoteoksia.

Van Goghin maalausten keltaisen värin tummuminen ratkaistu

Tutkijat ovat jo pitkään hämmästelleet hollantilaisen mestarimaalarin Vincent van Goghin maalauksille tunnusomaisen keltaisen värin hidasta muuttumista ruskeaksi. Uusi teknologia on nyt johtanut tutkijat monimutkaisen kemiallisen reaktion jäljille.

Egyptissä tuomittiin virkamiehiä taidevarkauden takia

Egyptissä on tuomittu 11 kulttuuriministeriön virkamiestä vankeuteen taidevarkauden mahdollistaneesta tehtävien laiminlyönnistä. Tuomittujen joukossa on apulaisministeri Mohsen Shalaan. Tuomioiden syynä on se, että varastettua Vincent van Goghin maalausta säilyttäneen museon turvatoimissa paljastui vakavia puutteita.

Van Gogh -varkaudesta epäillään museon työntekijää

Egyptin sisäministeri sanoo, että viime kuussa tehtyyn van Goghin maalauksen varastamiseen osallistui yksi museon työntekijöistä.

Miljardööri tarjoaa löytöpalkkiota varastetusta Unikonkukista

Egyptiläinen liikemies on luvannut maksaa tuntuvan palkkion van Goghin maalauksen löytymiseen johtavista tiedoista. Vincent van Goghin teos Unikonkukkia varastettiin viikonloppuna kairolaisesta museosta.

Egyptin kulttuuriministeri menettänyt yöunensa taidevarkauksien pelossa

Egyptin kulttuuriministeri Farouk Hosni syyttää ammattitaidotonta turvahenkilöstöä siitä, että kairolaismuseosta varastettiin Vincent van Goghin arvokas Unikonkukkia-maalaus. Egyptin poliisi on pidättänyt kulttuuriministeriön taideosaston johtajan ja alempia virkamiehiä laiminlyöntien vuoksi.

Surkeat turvajärjestelyt van Gogh -varkauden taustalla

Vincent van Goghin maalauksen varastaminen egyptiläismuseosta oli helppoa, sillä museon turvajärjestelyt olivat surkeat. Hälyttimet eivät toimineet, ja vain seitsemän valvontakameraa neljästäkymmenestäkolmesta oli toiminnassa. Lisäksi vartijat kiersivät museossa vain satunnaisesti.

Vohkittu van Gogh onkin edelleen kateissa

Egyptin kulttuuriministeri Faruq Hosni on korjannut lausuntoaan lauantaina Kairosta varastetun Vincent van Goghin maalauksen löytymisestä. Televisiossa esiintyneen ministerin mukaan viranomaiset eivät itse asiassa olekaan löytäneet maalausta, ja sen etsintä jatkuu edelleen.

Varastettu van Gogh saatiin takaisin Kairossa

Egyptin poliisi on pidättänyt kaksi italialaista, jotka yrittivät salakuljettaa maasta varastettua Vincent van Goghin maalausta. Maalaus Unikonkukkia ja kukkavaasi vietiin kairolaismuseosta lauantaiaamuna.

Kuusi kansallisaarrettamme matkaa Amsterdamiin

Ateneumin taidemuseon kuusi teosta lainataan syksyllä Amsterdamiin Van Gogh -museoon. Kyseessä on Arjen sankarit -näyttely, johon on koottu naturalistisia teoksia museoista ympäri maailmaa. Näyttely saapuu Ateneumiin ihasteltavaksi ensi vuoden helmikuussa.

Jämsässä huippuoopperaa

Jämsän Vitikkalan koulussa nähdään ensi talvena huippuoopperaa koululaisten itsensä esittämänä. Vitikkalan koulun vanhempainyhdistys on tilannut koululle Atso Almilan oopperan Auringonkukat. Kansallisooppera esittää oopperan yhdessä koululaisten kanssa.

Anttolan yhtenäiskoulu yhteistyöhön Kansallisoopperan kanssa

Anttolan yhtenäiskoulu ja Suomen Kansallisooppera työstävät yhdessä koululaisoopperaa.

Van Gogh -museo tarjoaa taiderestaurointia reaaliajassa

Vincent van Goghin maalauksen restaurointia voi seurata nyt Internetissä. Makuuhuone-nimisen maalauksen entisöinnin valmistumista päivitetään viikottain Amsterdamin van Gogh-museon kotisivuille tekstin, valokuvien ja videon avulla.

Koululaiset voittivat oopperapelkonsa Lappeenrannassa

Suomen Kansallisooppera ja Alakylän koulun musiikkiluokat valmistavat koululaisoopperan Lappeenrannassa. Atso Almilan pienoisooppera Vincent Van Goghin elämästä tutustuttaa koululaiset oopperan lisäksi myös maalarimestarin elämään.

Vincent van Goghin kirjeenvaihto murtaa myytin puolihullusta taiteilijasta

Lontoossa taidemuseo Royal Academy on aloittanut vuoden Vincent van Goghin näyttelyllä. Näyttely esittelee paitsi ekspressionismin edelläkävijän maalauksia, myös hänen perheenjäsenille ja ystäville kirjoittamiaan kirjeitä. Kirjeet paljastavat, että taiteilijanero oli sivistynyt mies.

Italian poliisi sanoo löytäneensä Parmalat-johtajan taidekätkön

Italian poliisi kertoo löytäneensä noin sadan miljoonan euron arvosta taideaarteita, jotka kuuluvat talousrikoksista tuomitulle elintarvikejätti Parmalatin perustajalle Calisto Tanzille. 19 maalauksen joukossa on muun muassa Van Goghin, Picasson, Monet'n ja Cezannen töitä.

Kuopiolaiskoululaisilla ooppera vireillä

Kuopiolaiskoululaiset tekevät ensi vuonna koululaisoopperan. Auringonkukat -oopperan toteuttavat steinerkoulu Virkkulan oppilaat yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan kanssa.

Van Goghin harvinaiset kirjeet antavat tauluille tarinan

Van Gogh -museossa Amsterdamissa avautuu perjantaina näyttely, joka yhdistää Vincent van Goghin maalaukset kirjeisiin, joissa hän kertoo teostensa synnystä. Esillä on yli 120 alkuperäistä kirjettä, jotka ovat haurautensa vuoksi olleet yleisön nähtävissä vain harvoin, osa ei koskaan.

Yalelta vaaditaan bolshevikkien ryöstämää maalausta

Taidekeräilijän jälkeläinen vaatii bolshevikkien varastaman van Goghin maalauksen palauttamista. Van Goghin maalaama Night Café kuuluu nykyisin amerikkalaisen Yalen yliopiston kokoelmiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle