Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suuri Shakespeare-kääntäjä Matti Rossi on kuollut

Neuvostososialismiin uskoneen Rossin sanoitukset levisivät 1970-luvulla koko Suomeen. Ristiriitaisena pidetty hahmo tunnettiin myös ilmiantajana.

Aalto University names digitalisation expert to executive programme

Esteemed professor and former Nokia Vice-President Henry Tirri has been named the latest Executive in Residence at Aalto University, part of the institution's ongoing bid to better combine the worlds of academia and business.

Kummitusmetsän vanha mestauspaikka sai muistokilven Oulussa

Oulussa on paljastettu vanhan Ruotsin vallan aikaisen mestauspaikan muistokilpi. Entisellä teloituspaikalla on paikallisesti ollut synkkä maine, johon on liittynyt myös tarinoita kummituksista metsän siimeksessä.

It-hankkeista jo "riittävästi itseruoskintaa"

Suomalaiset it-hankkeet sähköisestä henkilökortista potilastietojärjestelmän valmisteluun ovat saaneet osakseen rajuakin arvostelua. Suomi on silti maailman johtavia it-maita, muistuttavat asiantuntijat Ylen aamu-tv:ssä.

Hajakuormitus yhä järvien harmi

Järvien tila on viime vuosikymmeninä kohentunut. Vesiensuojelun kehittyminen näkyy erityisesti suurten järvien vedenlaadun parantumisena, mutta vesiä vaivaa yhä muun muassa maaseudun hajakuormitus ja turvetuotanto.

Valtiosihteerille vetoomus opettajakouluksen säilyttämiseksi

Opettajankoulutuksen keskittäminen laskisi opetuksen tasoa ja tasa-arvoisuutta, sanotaan kolmen maakunnan yhteisessä vetoomuksessa Opetusministeriölle.

Kaksi porilaisnuorta kamppailee ammattitaidon EM-mitaleista

Porista kotoisin olevat Timo Hohkala ja Juha-Matti Rossi suuntaavat osoittamaan ammattitaitonsa EuroSkills-kilpailuihin Lissaboniin joulukuun alussa. Molempien alana on mekatroniikka.

Kaj Chydeniusta nuorille ja uusille Vanhassa Jukossa

Uuden polven lahtelainen Teatteri Vanha Juko jatkaa yhteistyötä Kaj Chydeniuksen kanssa. Viime vuonna 70 vuotta täyttänyt Chydenius on edelleen vireessä. Hän säveltää, levyttää ja tekee kiertueita.

Myrskypuun korjaus etenee Keski-Suomen metsissä

Metsäliitto arvioi Keski-Suomen tämänhetkisiksi metsätuhoiksi 600 000 - 900 000 mottia. Korjuuaikataulussa leimikot on priorisoitu siten, että järeät tukkikohteet ovat ensimmäisenä korjuuvuorossa ja kuitupuukohteet jäävät viimeisiksi.

Päijänteen jäillä jyrää tukkirekkaralli

Päijänteellä kulkevat ovat saattaneet hieraista silmiään, kun keskellä järveä jyristelee vastaan täysimittainen tukkirekka. Päijänteen saarissa on menossa mittava hakkuu-urakka ja puut kuljetetaan pois saarista jääteitä pitkin.

Ministeri Wallin pitää Matti Rossin valtionpalkintoa ansaittuna

Kulttuuriministeri Stefan Wallin olisi suonut kirjallisuuden valtionpalkinnon suomentaja Matti Rossille, vaikka olisikin etukäteen tiennyt Rossin toiminnasta 1970-luvulla. Tuolloin Rossi ilmiantoi unkarilaiskirjailijan varomattomat poliittiset puheet Unkarin viranomaisille.

Zyskowicz suivaantui Matti Rossin palkitsemisesta

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän moittii kirjallisuuden valtionpalkinnon myöntämistä Matti Rossille. Zyskowiczin mielestä Rossia ei olisi saanut palkita, koska hän vuonna 1975 ilmiantoi unkarilaiskirjailijan varomattomat poliittiset puheet Unkarin viranomaisille.

Kirjallisuuden valtionpalkinnot Jari Järvelälle ja Matti Rossille

Kirjallisuuden valtionpalkinnon on tänä vuonna saanut Jari Järvelä. Kääntäjien valtionpalkinnon sai kirjailija, kääntäjä Matti Rossi.