Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvaltain ulkoministeri ja Saksan ulkoministeri tiedotustilaisuudessa, ministeiden välissä Yhdysvaltain, EU:n ja Saksan liput.

Ukrainan tilanteesta keskusteltiin Berliinissä – USA:n Blinken väläytti hybridihyökkäystä, mikäli Venäjä toimii aggressiivisesti Ukrainaa kohtaan

Transatlanttiseksi nelikoksi kutsuttu ryhmä keskusteli torstaina mahdollisista uusista vastatoimista Venäjää kohtaan, mikäli se hyökkää Ukrainaan.

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock.

Saksan uuden ulkoministerin vuoro yrittää avata umpisolmua Itä-Euroopassa: "Me teemme kaiken mahdollisen Ukrainan turvallisuuden eteen"

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock antoi Kiovassa täyden tukensa Ukrainalle. Ulkoministerin seuraava matkakohde on Moskova, mistä edes omat rivit eivät uskalla odottaa tuloksia.

14 metriä korkea europatsas päivällä pilvenpiirtäjien edessä.

Eurokäteinen täyttää 20 vuotta, ja sen arvostus on huipussaan – Keskuspankki haluaa uudistaa eurosetelit "inhimillisemmiksi"

Muutaman vuoden kuluttua viiden ja viidenkymmenen euron seteleissä voi olla tunnettujen eurooppalaisten kuvia. Kysyimme kansalaisten mielipiteitä eurosta Frankfurtin joulutoreilla.

Ilotulitteiden myyntikielto on ajanut saksalaiset ostoksille Tanskaan

Saksa kielsi ilotulitteiden myynnin koronatilanteeseen vedoten – video näyttää miten saksalaiset riensivät ostoksille naapurimaa Tanskaan

Saksan hallitus sallii ilotulitteiden käyttämisen, muttei niiden myyntiä. Tanska on monille Saksan pohjoisosissa asuville lähin paikka, josta ostaa ilotulitteita.

Brad Lambert kiekossa.

Brad Lambert loisti Saksaa vastaan – Antti Pennanen jakoi kehuja: "Hienoa nähdä hänet tuossa iskussa"

18-vuotias Brad Lambert alusti kaksi Suomen maalia, kun Nuoret Leijonat voitti Saksan MM-kisojen avausottelussa Edmontonissa.

Nuoret Leijonat, USA maali

Saksa mittaa jälleen Suomen valmiuden MM-avauksessa – NHL:n asiantuntijat tarjoavat Suomelle kisoihin vain yllättäjän roolia

Nuoret Leijonat saavutti vuosi sitten Kanadan Edmontonissa pronssia. Saksa oli viime kisoissa vaikea vastus niin Suomelle kuin Venäjälle. NHL:n nettisivuilla Kanada laskettiin ennakkosuosikiksi, jota haastavat Venäjä, Ruotsi ja Yhdysvallat.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz.

Saksan uusi hallitus sai heti pöydälleen kriisin Venäjän kanssa – Merkelin seuraaja Scholz on idänsuhteissa Suomen johtoa kokemattomampi, sanoo tutkija

Olaf Scholzin Venäjä-lausunnot ovat olleet varovaisia. Saksalaistutkijan mukaan liittokanslerin linja on todennäköisesti lähellä Suomen Venäjä-politiikkaa. 

Alankomaissa sulkutila tammikuuhun asti

Näin Euroopassa on reagoitu omikroniin: ravintolarajoituksia, koulujen sulkemisia ja kiristyksiä koronapassin käyttöön

Ainakin Irlanti, Tanska, Norja ja Tšekki ovat rajoittaneet ravintoloiden ja baarien toimintaa. Hollanti, Tanska ja Belgia ovat sulkeneet kouluja.

Kai ja Diana yhteiskuvassa.

"Se on sinulle ihan oikein", sukulainen sanoi Kain sairastuttua koronaan – saksalainen pariskunta ei halua rokotuksia, vaikka taudin seuraukset epäilyttivät

Saksalaisista alle 70 prosentilla on täysi rokotussuoja. Koronarokotuksesta kieltäytyvät useimmiten nuoremmat ja vähemmän kouluttautuneet saksalaiset.

Saksan CDU-puolueen uusi johtaja Friedrich Merz.

Saksan kristillisdemokraateille jälleen uusi johtaja –  kolmas yritys nosti Friedrich Merzin voittoon

Saksan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n jäsenet ovat äänestäneet Friedrich Merzin ylivoimaisesti puolueen johtajaksi.

Valmentajakaksikko Tuomas Iisalo (edessä) ja Joonas Iisalo (takana).

Iisalon veljekset veivät suitsutetun valmennusfilosofiansa Bonniin ja tuloksia alkoi tulla – Tuomas Iisalo avaa alkukauden menestykseen johtaneita syitä Yle Urheilulle

Tuomas ja Joonas Iisalo ovat aloittaneet taipaleensa koripallon Saksan Bundesliigassa pelaavan Baskets Bonnin peräsimessä voitokkaasti.

Kuvakollaasissa vierekkäin Ranskan Presidentti Emmanuel Macron ja Saksan uusi liittokansleri Olaf Scholz

Saksan uusi johtaja käärii hihansa ja ryhtyy hommiin – nämä viisi kiperää ongelmaa Brysselin EU–huippukokouksen täytyy ratkaista

EU-vuoden päätöskokous näyttää, tuottaako Olaf Scholzin ja Emmanuel Macronin yhteispeli heti tulosta. EU:lta odotetaan muun muassa vakavaa varoitusta Venäjälle.

Naamioituneet poliisit vievät naamioitunutta henkilöä ulos rakennuksesta.

Saksassa rokotuksia vastustavat äärioikeistolaiset uhkailivat paikallispoliitikkoa väkivallalla – poliisin terrorismiyksikkö tutkii

Poliisi tutkii tappouhkauksia Saksin osavaltion pääministeriä vastaan. Liittokansleri Scholzin mukaan kyseessä on marginaaliryhmän toiminta.

Ihmiset istuvat tuoleilla odottamassa koronavirusrokotusta.

Anniskelukielto, pakkorokotuksia, jopa tuhansien puntien sakot maskittomille – näin Euroopassa varaudutaan koronaepidemian kiihtymiseen

Saksan, Britannian, Norjan ja Ruotsin koronaohjeistukset poikkeavat toisistaan huomattavasti. Ruotsissa jaksetaan vielä pitäytyä suosituksissa, Saksassa ja Britanniassa on siirrytty jo rokotepakkoon.

Ihmisiä oikeussalissa.

Saksalainen tuomioistuin: Tšetšeenimiehen murhan takana oli Venäjä – Venäjä arvosteli heti tuomiota poliittiseksi

Venäläinen mies tuomittiin elinkautiseen kylmäverisestä murhasta, joka tehtiin berliiniläisessä puistossa elokuussa 2019. Saksa päätti keskiviikkona karkottaa kaksi venäläistä diplomaattia murhan takia.

Olaf Scholz.

Ranskan Macron kertoo hänen ja Saksan uuden liittokanslerin jakavan vankan uskon Eurooppaan

Scholz tapasi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin Pariisissa. Brysselissä Scholz puolestaan tapasi EU-johtajia ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin.

Antti Haanpää / Yle, AOP, kuvankäsittely Harri Vähäkangas / Yle

Eurooppa-kirje: Saksaan tuli kova koronapassikuri, ja se merkitsee monille vapautta – Ranska taas hakee nyt isoja uudistuksia EU-talouteen

Ensi viikko on oikea eurooppalaisten asioiden superviikko. Mikä oli olennaista tällä viikolla? Jos haluat Eurooppa-kirjeen sähköpostiisi joka perjantai, tilaa se kirjeen lopusta löytyvästä linkistä.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi viikonlopun yökerhokohua medialle 8. joulukuuta.

Keskiviikko 8.12.2021 (radio)

Pääministeri Marinin ravintolaillasta nousi kohu. Koronapotilaiden määrä tehohoidossa kasvaa. Riskiryhmien hoitajille halutaan pakollinen koronarokotus. Valta vaihtui Saksassa. Säätiedot.

Merkel lähtee liittokanslerivirastosta

Merkel toivotti onnea uudelle liittokanslerille Scholzille: "Tämän maan johtaminen on yksi kauneimmista töistä"

Sosiaalidemokraatti Olaf Scholz on vannonut virkavalansa, sen jälkeen kun hänet nimitettiin keskiviikkona Saksan uudeksi liittokansleriksi. Angela Merkelin kausi päättyi 16 vuoden jälkeen.

Viides palkinto- ja virkistysmatkaseurue Berliinin Olympiastadionilla kesällä 1944. Matkalle osallistui 15 lottaa ja 30 sotainvalidia.

Natsijohtaja Himmler kutsui kymmeniä lottia matkoille, joista on tähän saakka tiedetty vähän – Jenna Saarenketo pääsi jäljille arkistolöytöjen perusteella

Lotta Svärd -järjestön jäseniä osallistui 1943-44 virkistys- ja palkitsemismatkoille Saksaan. Lottia tutkinut Maritta Pohls pitää Jenna Saarenkedon pro gradussaan esiin nostamia matkoja sota-ajan ajankuvana.

Antti Haanpää / Yle, AOP, kuvankäsittely Harri Vähäkangas / Yle

Eurooppa-kirje: Korona-Berliini pähkii, paljastiko Angela Merkel jotain itsestään kun toivoi läksiäisiinsä DDR-punkkarin kappaletta

Mitä jokaisen on hyvä tietää EU-asioista? Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Eurooppa-uutiskirjeen.

Angela Merkelin jäähyväisseremoniassa soi Nina Hagenin 1970-luvun DDR:stä peräisin oleva hitti

Merkel hyvästeltiin sotilasseremoniassa – liittokansleri valitsi jäähyväislauluksi punkbiisin DDR:stä

Sotilaallisessa seremoniassa soi 1970-luvun DDR:stä peräisin oleva Nina Hagenin hitti, mutta myös virsi. Angela Merkel vietti itse nuoruutensa Itä-Saksassa, ja hänen isänsä oli pappi.

Henkilö kävelee rokotusmainoksen edestä Saksassa.

Rokotuspakko ja yli miljoona rokotusta päivässä kenraalimajurin johdolla – Saksan uusi johto suunnittelee kovia koronatoimia

Tuleva liittokansleri haluaa rokotuspakon, samoin saksalaisten enemmistö. Sitä ennen rokottamattomille luvassa uusia rajoituksia.

Saksan uusi hallitus.

Saksan uusi hallitussopimus mainitsee Xinjiangin ihmisoikeusloukkaukset, mutta politiikka Kiinaa ja Venäjää kohtaan ei ehkä olennaisesti kovene

Saksan ulkoministeriksi nousee vihreä poliitikko ja Kiina-kriitikko, mutta Kiinan markkinoiden tärkeyden takia suuria muutoksia ei ehkä ole tulossa. Suhteessa Venäjään Saksa hakee eurooppalaista yhteistyötä.

Hoitajat odottavat koronapotilasta siirrettäväksi lentoasemalla Saksassa.

Koronaviruksen omikronmuunnosta on todettu ympäri Eurooppaa – Tanskassa arvellaan löytyneen kaksi tapausta, Israel kieltää ulkomaisia matkustajia saapumasta maahan

Omikronmuunnos havaittiin Etelä-Afrikassa tällä viikolla. Tämän seurauksena Etelä-Afrikasta sekä lukuisista muista Afrikan maista matkustaville asetettiin matkustusrajoituksia eri puolilla maailmaa.

Presidentin linna linnanjuhlien aikaan.

Torstai 25.11.2021 (radio)

Ravintoloiden koronarajoitukset. Linnan juhlat. Saksan koronatilanne. Ruotsin pääministeri. Perjantain sää.

Koronapassitarkistus Kölnin joulumarkkinoilla.

Saksan koronatilanne synkkenee: yli 100 000 kuolemaa ja tartuntamäärät kasvussa

Saksa ylitti torstaina viidentenä maana Euroopassa 100 000 koronaan liitetyn kuolemantapauksen rajan. Tuleva liittokansleri tukee terveydenhuollon henkilöstön pakollisia rokotuksia.

Christian Lindner, Olaf Scholz, Annalena Baerbock, Robert Habeck.

Kirjeenvaihtajalta: Feminististä ulkopolitiikkaa, kannabis kauppoihin ja äänestysiäksi 16 vuotta – peruskonservatiivinen Saksa on uuden edessä

Eurooppa- ja Venäjä-politiikassa Saksan linjaan ei ole tulossa suuria mullistuksia, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Saksaan syntymässä kolmen puolueen hallitus

Saksaan on syntymässä uusi hallitus, tavoitteena nostaa minimipalkkaa ja luopua hiilivoimasta

Saksan hallitusneuvottelut on saatu päätökseen. Sosiaalidemokraattien, vihreiden ja liberaalipuolueen johdot kertovat tuloksista tiedotustilaisuudessaan.

Saksan perinteiset joulumarkkinat avautuvat tiukkojen rajoitusten keskellä

Video: "Parempi auki kuin kiinni" – Saksassa joulumarkkinat avautuvat rajoituksin koronakurimuksen keskellä

Joulutorit avautuvat osassa Saksaa erilaisin koronakäytännöin. Osassa maata torit eivät pääse avautumaan lainkaan.

Presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti vieraskirjan vieraillessaan Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin luona Berliinissä.

Maanantai 22.11.2021

Työntekijäpula. Koronapotilaat. Niinistö Saksassa. Yliajo USA:ssa. Teknologia-ala. Sääennuste.

Demonstranter bär flaggor med cannabis-symboler.

Saksan tuleva hallitus tukee kannabiksen myynnin ja hallussapidon laillistamista viihdekäyttöön – luvassa miljardien lisätulot valtiolle

Saksassa kannabista saa nykyisellään myydä ja pitää hallussa vain lääkekäyttöä varten. Kannabiksen viihdekäyttö ei ole rangaistava rikos, mutta sen hallussapito ja myynti ovat.

Olaf Schulz ja Angela Merkel.

Saksassa taas uusi tartuntaennätys – joulusta voi tulla erittäin huono

Liittokansleri Angela Merkel kokoustaa parhaillaan Saksan osavaltioiden johtajien kanssa toimista uusimman tartunta-aallon taltuttamiseksi.

Valko-Venäjältä palautetaan siirtolaisia takaisin Irakin

"Poliisi toi meidät hotellista väkisin" – Ylen kirjeenvaihtaja tapasi Minskin lentokentällä vastahakoisia Irakiin palaajia

Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen kävi Minskin lentoasemalla seuraamassa, kuinka koneellinen Valko-Venäjän kautta EU:hun pyrkineitä irakilaisia palautettiin Valko-Venäjältä Irakiin. Monet antoivat ymmärtää, että paluu ei ollut heille mieleen.

Müncheniläisellä rokotuspaikalla ohjattiin keskiviikkona kylteillä tulijoita kahteen väylään riippuen siitä, ovatko he ottamassa ensimmäistä vai toista koronarokotetta.

Euroopassa koronatartunnat ovat edelleen nousussa, vaikka rajoituksia on monessa maassa kiristetty uudelleen

Tartunnat ovat kasvussa erityisesti Keski- ja Itä-Euroopassa. Monessa maassa rajoituksia ollaan kiristämässä, muun muassa Saksassa hyväksyttäneen tänään uusi rajoituspaketti.

Mehiläinen-teksti viherseinässä.

Finnish health care firm Mehiläinen enters German market with acquisition

The company said it aims to expand its operations "through new acquisitions and organic growth."

En skylt på 2G-regeln på en cafédörr i Heidelberg.

Saksassa koronatartuntojen määrä kasvaa  – Merkeliltä viesti rokottamattomille: "Edessä on vaikeita viikkoja"

Saksan viranomaiset kokoontuvat ensi viikolla päättämään koronarajoituksista. Useissa osavaltioissa on jo käytössä koronapassi.

Pelleasuihin pukeutuneita juhlijoita esittävät koronapassia festivaalin sisäänkäynnillä.

Eurooppa on nyt ainoa maanosa, jossa koronatapaukset ovat kasvussa – näin eri maat ovat reagoineet kasvaviin tautilukuihin

Maailman uusista koronatartunnoista jopa kaksi kolmasosaa todetaan nyt Euroopassa, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO.

Siirtolaisia Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.

Die Welt: Suomi ja Saksa ovat Valko-Venäjän kautta tulevien siirtolaisten pääkohteet salaisen EU-asiakirjan mukaan

Saksalaislehden jutusta ei käy ilmi, miten EU on selvittänyt Valko-Venäjällä tai raja-alueella olevien ihmisten päämääriä.

Siirtolaisuustutkija Gerald Knaus

“EU yrittää voittaa julmuuskilpailussa Valko-Venäjän”, sanoo tutkija, jonka opeilla Eurooppa löysi ratkaisun edelliseen pakolaiskriisiin

Sopimus Turkin kanssa tyrehdytti pakolaismäärät vuonna 2016. Nyt sopimuksen arkkitehti, siirtolaisuustutkija Gerald Knaus kertoo Ylen haastattelussa, miten Valko-Venäjän siirtolaiskriisi voidaan ratkaista inhimillisesti.

Siirtolaisia Valko-Venäjän ja Puolan rajalla

Saksa kehottaa EU:ta ryhtymään toimiin Puolan ulkorajan turvaamiseksi

Saksan virkaa tekevä sisäministeri kertoo saksalaislehti Bildille tukevansa Puolan päätöstä rakentaa raja-aita.

Juho Korpela metrossa tutkii puhelintaan.

Vaihto-opiskelija elää normaalia elämää Itävallan pahenevassa koronatilanteessa: "Absurdia, että on samanlaisia bileitä kuin ennen koronaa"

Itävallassa tautitapauksia on ollut keskimäärin suunnilleen kymmenen kertaa enemmän kuin Suomessa. Rajoituksia voikin olla tulossa, sanoo Salzburgissa opiskelijavaihdossa oleva Juho Korpela.

Jalankulkija ohittaa Venäjän suurlähetystön Berliinissä.

Der Spiegel: Venäläinen diplomaatti löytyi kuolleena kadulta lähetystön edustalta Berliinissä

Venäläisdiplomaatti kuoli epäselvissä olosuhteissa Berliinissä.

Skylt infomerar om att det är obligatoriskt att bära munskydd utanför rådhuset i Augsburg

Keskiviikko 3.11.2021 (radio)

Suomen koronatilanne. Saksan koronatilanne. Huoltovarmuus. Raahen kultakaivos. Sääennuste.

Suvi Turtiainen

Berliinin leikkipuistot rakennetaan hurjiksi – luottavatko saksalaiset lapsiin riskinotossa enemmän kuin suomalaiset?

Arkea maailmalta: Berliinissä leikkipuistoissa voi pudota korkealta ja kovaa. Kyse on luottamuksesta lapsen arviointikykyyn, kirjoittaa Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Läheltä

Cimec osti Saksasta lasinostintehtaan ja siirtää tuotannon Tampereelle

Työpaikkoja siirtyy Pirkanmaalle kymmenen. Alihankinnat ja muut välilliset vaikutukset työllistävät lisää.

Helmarit juhlivat maalia.

Finland drawn in 'group of death' at Women's Euro

The Finns got a tough draw for the European Championships next summer.

Lähikuva vuokrien nousua vastustavan mielenosoittajan kyltistä.

Andrea muutti miehensä ja teinipoikansa kanssa yksiöön – miljoona asuntopulaan kyllästynyttä berliiniläistä vaatii asuntojen pakkolunastamista

Berliinistä on tullut houkutteleva kiinteistösijoitusten kohde, ja vuokrahinnat ovat nousseet jyrkästi. Syyskuisella kansanäänestyksellä haluttiin siirtää julkiseen omistukseen jopa 240 000 asuntoa.

Liittokansleri Angela Merkelin värisuora: vuodet vierivät, mutta jakku pysyi

Liittokansleri Angela Merkelin värisuora: vuodet vierivät, mutta jakku pysyi – viestinä oli jatkuvuus ja luotettavuus, arvioi muodin asiantuntija

Saksaa 16 vuotta luotsannut liittokansleri Angela Merkel tunnetaan jakkupuvuistaan. Koko kansan “mutsi” ja tiukan linjan asianainen on mainettaan värikkäämpi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle