Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisiauto pysähtyneenä tiellä.

Saksassa naista syytetään kaksoisolentonsa murhasta ja oman kuolemansa lavastamisesta

Hämmentävän tapauksen tutkinta alkoi, kun autosta löytyi verinen ruumis, jota luultiin ensiksi vääräksi ihmiseksi.

Kolme nuorta opiskelijaa.

Saksalaisnuoret vaativat vastauksia 90 vuotta Hitlerin valtaannousun jälkeen: he haluavat tietää sukunsa teot

Adolf Hitlerin valtaannoususta on kulunut 90 vuotta, mutta natsien rikokset seuraavat yhä saksalaisia. Nuoret tutkivat maansa karmivaa historiaa ja myös oman sukunsa osallisuutta hirmutöihin.

Vladimir Solovjov seisoo tummaa taustaa vasten kädessään papereita ja kaulassaan avainhihna.

Venäjän suosituin tv-juontaja vaati jo iskuja Saksaan – asiantuntija kertoo, mitä tästä ja muusta uhkailusta pitäisi ajatella

Moskovan kirjeenvaihtajamme kertoi tiistaina, miten venäläisissä tv-ohjelmissa sodasta nyt keskustellaan. Voiko rajuilta kuulostaviin kannanottoihin suhtautua muutenkin kuin peläten pahinta?

Vladimir Putin seisoo keskellä lattiaa tummassa puvussa ilman kravattia kädet ristissä mahan päällä. Etualalla on joukko opiskelijoita. Taustalla seisoo ryhmä virkamiehiä, muun muassa Moskovan pormestari Sergei Sobjanin.

”Saksan kansa saa tietää, millaisia uusia natsijohtajia he kasvattivat” – venäläismedia reagoi panssariuutisiin tulikivenkatkuisesti

Venäjän valtiontelevision sotahaukat esittelevät Saksan ja muiden maiden lupaamia panssarivaunuja jälleen uutena todisteena, että Venäjä käy Ukrainassa sotaa koko Natoa vastaan.

Leopard-panssarivaunu ajaa vedessä.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Scholz vitkutteli Leopard-päätöstä – keskiviikkona paljastui jahkailun takana piillyt selkeä tavoite

Liittokansleri Olaf Scholzin mielestä varovaisuus oli perusteltua. Silti Saksan toiminta ehti jo raivostuttaa eurooppalaiset liittolaiset, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Leopard-panssarivaunu sotaharjoituksessa.

Ukraina saa nyt haluamansa panssarivaunut, mutta seuraavaksi se tahtoo hävittäjiä – ja saa niitä, arvioi Pekka Toveri

Taistelupanssarivaunuista on Ukrainalle merkittävää hyötyä sodassa, arvioi Pekka Toveri. Jarmo Lindbergin mukaan panssarit saivat julkisuudessa todellisuutta suuremman merkityksen.

Abrams-panssarivaunu ajaa sotaharjoituksissa.

Yhdysvallat lähettää Ukrainalle 31 Abrams-panssarivaunua

Saksa ilmoitti aiemmin keskiviikkona lahjoittavansa Ukrainalla Leopard-panssareita. Saksan ehtona panssareiden lahjoitukselle oli, että Yhdysvallat tekee samoin.

Pelastushenkilökuntaa Brokstedtin juna-asemalla.

Kaksi ihmistä kuoli veitsihyökkäyksessä junassa Saksassa

Juna oli matkalla Kielistä Hampuriin. Epäilty tekijä on otettu kiinni Brokstedtin asemalla Hampurin pohjoispuolella, Welt-lehti kertoo.

Leopard-panssarivaunu ajaa lumisessa maisemassa.

Keskiviikko 25.1.2023 (radio)

Leopard-panssarivaunut. Vapaa media. Posti. Lastensuojelu. Sää.

Olaf Scholz.

Saksa vahvistaa Leopard-taistelupanssarivaunujen lähettämisen Ukrainalle – seuraa liittokansleri Scholzin puhetta suorana

Saksa vahvistaa lähettävänsä Ukrainalle Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja. Saksa lähettää aluksi 14 Leopardia Ukrainaan ja aloittaa sotilaiden kouluttamisen pian.

Abrams-panssarivaunu satamaterminaalissa.

Mediat: Yhdysvallat taipui lähettämään Abrams-taistelupanssarivaunuja Ukrainalle

Medialähteiden mukaan panssaripäätös on osa sopua Saksan kanssa. Myös Saksa on päättänyt lähettää Ukrainaan Leopard-taistelupanssarivaunuja, saksalaismedia kertoi tiistaina.

Nainen pitelee kylttiä, jossa vaaditaan "Leopardien" vapauttamista.

Länsi tarjoaa Ukrainalle monenlaisia panssarivaunuja, mutta Ukraina haluaa juuri Leopardeja – asiantuntija arvioi, miksi

Länsiliittolaiset ovat odottaneet useita päiviä Saksalta virallista kantaa siihen, voisiko Ukrainalle antaa raskaita Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja. Päätöstä ei syntynyt tiistainakaan.

Kuvassa on kolme Puolan Leopard-panssarivaunua, jotka osallistuivat Puolassa sotaharjoitukseen viime syyskuussa.

Saksan puolustusministeri: Ukrainalaisten Leopard-koulutus voi alkaa

Puola on esittänyt virallisen pyynnön Saksalle viedä Leopard-panssarivaunuja Ukrainaan.

 Pääopettaja Jukka Heinänen Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Kylmän sodan jälkeinen maavoimien alasajo on kiusallista Euroopalle, arvioi sotilasasiantuntija

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian pääopettajan Jukka Heinäsen mukaan EU-maiden on vaikea toimittaa apua Ukrainaan, koska hyväkuntoista kalustoa ei ole paljon.

Sotilaita panssarivaunun kyydissä.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Scholzin Leopard-jahkailu on arvoitus myös Saksassa, mutta varovaisuus saa tukea suurelta joukolta

Edes Saksassa ei tiedetä, miksi Scholz jarruttaa taistelupanssarivaunujen lähettämistä Ukrainaan. Keskustelu on pääosin spekulaatiota, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho arvostelee Saksaa empimisestä Ukrainan tukemisessa: ”Liian hidas apu vain pidentää tätä sotaa”

Sota loppuu vain tukemalla Ukrainaa riittävän suurella avulla, sanovat ulkoasiainvaliokunnan jäsenet Ylen aamussa.

Sotilaita panssarivaunun kyydissä.

Ranska lupaa Ukrainalle Leclerc-panssarivaunuja, mutta Saksa on vastahakoinen Leopardeista – Der Spiegelin mukaan Saksa voisi lähettää Ukrainaan 19 vaunua

Saksan asevoimilla on yhteensä 312 Leopard 2 -panssarivaunua, joista 19 on vain pieni osa. Macron ja Scholz tapasivat Pariisissa sunnuntaina.

Ihmisiä osoittamassa mieltään Weimarin kaupungin kaduilla.

Tuhannet uskovat, että Saksa on ulkomailta johdettu salaliitto eikä valtio – aluksi he palauttivat passeja, sitten paljastui väkivaltainen juoni

Suurratsia paljasti väkivaltaista vallankaappausta suunnitelleen ryhmän, joka nostalgisoi paluuta keisarikunnan aikaan. Saksassa jo tuhannet kiistävät valtion laillisuuden. Yksi syy siihen on koronapandemia.

Sotilaita panssarivaunun kyydissä.

Ukraina havittelee moderneja panssarivaunuja Ramsteinin lentotukikohdassa pidettävässä tapaamisessa – tästä tärkeässä kokouksessa on kyse

Yhdysvaltain johtama yli 40 maan ryhmä etsii keinoja Ukrainan tukemiseen Saksan Ramsteinissa pidettävässä kokouksessa. Puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) edustaa Suomea kokouksessa.

Clarissa Jäärni Puoli seitsemän -ohjelmassa.

”Berliini on renttu, johon kaikki naiset rakastuu”, vakuuttaa Priscilla-tähti Clarissa Jäärni

Clarissa Jäärni palasi aikoinaan Berliinistä Suomeen tekemään toimittajan töitä, kunnes ystävät suostuttelivat hänet hakemaan musikaalin pääroolia.

Kuvassa on kolme Puolan Leopard-panssarivaunua, jotka osallistuivat Puolassa sotaharjoitukseen viime syyskuussa.

Pekka Toveri ihmettelee Saksan Leopard-panssareiden vuoden toimitusaikaa Ukrainalle: “Se on jo liian myöhään”

Toverin mukaan saksalaisyhtiön arvio vuoden toimitusajasta koskee todennäköisesti pitkään käytöstä pois olleita ja mahdollisesti suurta huoltoa tarvitsevia panssarivaunuja.

Boris Pistorius.

Saksan uusi puolustusministeri on Boris Pistorius

Asiasta kertovat saksalaiset hallituslähteet. Pistorius korvaa maanantaina erostaan ilmoittaneen Christine Lambrechtin, joka sai runsasta kritiikkiä.

Saksan puolustusministeri Christine Lambrecht pitämässä puhettaan Berliinissä 16. syyskuuta 2022.

Saksan puolustusministeri erosi

Ministeri Christine Lambrechtin uudenvuoden puhe herätti kritiikkiä, sillä hän ei maininnut ollenkaan Ukrainaa.

Mellakkavarusteisia poliiseja mutaiseen maahan kaadetun mielenosoittajan ympärillä.

Kymmeniä mielenosoittajia ja poliiseja loukkaantunut Saksan hiilikaivosprotesteissa – poliisi kantoi Greta Thunbergin pois

Saksa suunnittelee raivaavansa Lützerathin kylän pois hiilikaivoksen tieltä. Mielenosoittajat ovat vastustaneet aikeita useiden päivien ajan.

Vanha kuva, jossa poliiseja ja keskellä takavarikoitua viinaa.

Kieltolaki aloitti salakuljettajien juhlat – näin meren yli virtasi vuodessa miljoonia litroja 96-prosenttista pirtua

Tietokirjailija Juha Ylimaunun uusin tietokirja selvittää, miten ammattimaista ja taidokasta oli pirtun salakuljetus kieltolain ajan Suomessa.

Panssariprikaatin Leopard 2A6-panssarivaunu Parolannummella

Britannian päätös lähettää taistelupanssarivaunuja Ukrainaan avaa padon mahdollisesti myös Saksalle ja Suomelle, sanoo UPIn tutkija

Suomenkin käytössä olevien Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen viennille tarvitaan Saksan suostumus. Saksa haluaa todennäköisesti linjata asiasta Yhdysvaltojen kanssa, tutkija Minna Ålander sanoo.

Leopard 2A6-mallin taistelupanssarivaunu odottaa lumisella tiellä käyttöönottoa.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Saksan Scholz pelkää Leopardien lähettämistä Ukrainaan, mutta paine kasvaa nyt myös omien joukossa

Ukraina uskoo, että Saksa jahkailee Leopard-päätöksen kanssa vain sanoakseen lopulta kyllä. Kaava on tuttu jo Saksan aiemman aseavun osalta.

Leopard-taistelupanssarivaunu.

Tutkija uskoo, että Saksa antaa panssarivaunuja Ukrainalle – ja Suomenkin olisi hyvä olla mukana, ainakin symbolisesti

Puolustusministeri Mikko Savola matkustaa ensi viikolla Ukrainan apukokoukseen Saksan Ramsteiniin. Savola uskoo, että kokouksessa puidaan myös Leopard 2 -panssarien luovuttamista.

Annalena Baerbock.

Saksan ulkoministeri uskaltautui raskaasti pommitettuun Harkovaan – ei luvannut Ukrainalle kipeästi kaivattuja Leopard-panssareita

Ukrainan ulkoministeri sanoi silti luottavansa siihen, että Saksa toimittaa myös Leopard-taistelupanssarivaunuja. Harkova joutui Venäjän iskujen kohteeksi pian saksalaisvieraan lähdettyä.

panssarivaunu parolannummella talvella.

Lähde Ylelle: Suomi harkitsisi taistelupanssarivaunujen lahjoittamista Ukrainalle, mikäli useat maat aikoisivat samaa

Suomen poliittinen johto seuraa, päätyykö Saksa tukemaan uudenlaisten taistelupanssarivaunujen lahjoittamista Ukrainaan. Suomi osti kahdessa erässä reilut 200 Leopard 2 -tankkia käytettyinä.

Ilkka Herola hiihtää Rukan maailmancupissa 2022.

Perutaanko maailmancupin kisoja lisää helmikuussa? Suomen yhdistetyn päävalmentaja on huolissaan, ja syynä on sää

Suomen päävalmentaja Antti Kuisma on huolestunut yhdistetyn maailmancupin helmikuun kisoista. Jo nyt kaksi kisaviikonloppua on peruttu tammikuulta lumitilanteen takia.

Puihin rakennettuja asumuksia.

Poliisit raahasivat aktivistit pois autiosta saksalaiskylästä, jotta se voidaan jyrätä hiilikaivoksen tieltä

Maanantaina oikeus päätti, että Lützerathin alueet kuuluvat jatkossa energiayhtiö RWE:lle. Mielenosoittajat ovat vastustaneet Garzweilerin ruskohiilikaivoksen laajentamista useita viikkoja.

Pidätettyä epäiltyä talutetaan kadulla.

Poliisi pidätti Saksassa miehen, jonka epäillään suunnitelleen terrori-iskua kemiallisella aseella

Bild-lehden tietojen mukaan ulkomaiselta tiedustelupalvelulta saatu vihje johti pidätykseen.

Teemu Sippo ja paavi Benedictus XVI.

Salaperäinen puhelu vei katolisen Teemu Sipon Tukholmaan: syyksi paljastui paavi Benedictuksen historiallinen päätös

Benedictus jäi mieleen nöyränä ihmisenä, joka tunsi keskustelukumppaninsa taustat, emerituspiispa Sippo kertoo. Benedictuksen hautajaiset pidetään Vatikaanissa tänään torstaina.

Nuoret pystyttivät palavan barrikadin Sanderstraßen ja Kottbusser Dammin risteykseen Berliinin Neuköllnin kaupunginosassa uudenvuodenyönä 2023. Ihmiset kuvaavat palavaa barrikadia.

Berliini saa kovaa kritiikkiä uudenvuoden mellakoista, joissa loukkaantui kymmeniä poliiseja ja pelastustyöntekijöitä

Berliinin poliisi kertoi tiistai-iltana, että valtaosa mellakoinnista pidätetyistä oli maahanmuuttajia. Poliisin ja pelastustyöntekijöiden kimppuun käytiin muun muassa ilotulitteilla.

Saksan tiedustelupalvelun Bundesnachrichtendienst, BND:n logo seinässä.

Saksan tiedustelun työntekijää epäillään maanpetoksesta – vuotanut mahdollisesti valtionsalaisuuksia Venäjälle

Poliisi pidätti epäillyn keskiviikkona Berliinissä ja teki ratsian tämän kotiin sekä työpaikalle.

Uniperin pääkonttorin aula

EU-komissio hyväksyi Uniperin vakautuspaketin

Fortum kertoi maanantaina, että Fortum, Uniper ja Saksan valtio olivat allekirjoittaneet sopimuksen lopulliset ehdot. Vakauspaketin lopullinen täytäntöönpano edellytti EU-komission hyväksyntää.

Kaksiosainen kuva. Vasemmalla saksalainen poliisi. Oikealla toimittaja Antti Kurra.

Tällaisia ovat Saksassa vallankaappausyritystä suunnitelleet reichsbürgerit – katso video

Toimittaja Antti Kurra kertoo videolla, mistä oli kyse yli 3 000 poliisin suuroperaatiossa Saksassa.

Poliisit eristivät joulutorin Dresdenissä.

Saksan Dresdenin panttivankitilanne ohi – tekijä kuollut, poliisi vapautti panttivankeina olleet

Bild-lehden mukaan epäilty tekijä tappoi ilmeisesti oman äitinsä ennen panttivankitilanteen alkamista.

Kolme mellakkavarusteisiin pukeutunutta poliisia seisoo kadulla.

Saksassa vallankaappausta suunnitelleet äärioikeistolaiset ovat ilmeisesti yrittäneet pitää yhteyttä Venäjän hallintoon

Erikoistutkija Kimmo Elon mukaan ryhmän keinot muistuttavat Yhdysvaltojen kongressitalon valtauksesta vuonna 2021.

Kaksi suojahaalariin ja luotiliiviin pukeutunutta poliisia kävelee kadulla.

Saksassa poliisi on pidättänyt 25 äärioikeistolaista epäiltynä vallankaappausyrityksen valmistelusta

Ryhmä yritti värvätä jäseniä etenkin poliisien ja sotilaiden keskuudesta.

Japnilaispelaaja on keskittämässä palloa päätyrajalla. Espanjan pelaajat yrittävät puolustaa.

Uutta materiaalia julki MM-kisojen kohumaalista – näin Fifa perusteli Saksan pudottanutta tuomiota

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa selvensi torstain Japani–Espanja-ottelun voittomaalia edeltänyttä tilannetta.

Bengt-Erik Rosin, vd för rederiet Meriaura

Suomalaisalus M/S Meri tukki tärkeän Kielin kanavan Saksassa – toimitusjohtaja ei osaa vielä arvioida vahinkojen laajuutta

Suomalaisalus törmäsi Saksassa, Kielin vilkkaasti liikennöidyssä kanavassa siltarakenteisiin. Turkulainen Meriaura selvittää nyt aluksensa vahinkoja, jotka syntyivät keskiviikkona aamuyöllä.

Leon Goreztka ja David Raum valitttavat erotuomarille.

Saksalla on ollut kaikkien aikojen heikoin alku jalkapallon MM-kisoihin – Ylen asiantuntija tyrmää sateenkaarikohulla selittelevät

Saksassa miesten maajoukkuejalkapallo ei ole tällä hetkellä kovassa huudossa, eikä joukkuekaan tällä hetkellä loista kentällä. Espanja-tasapelin jälkeen Saksa on Qatarin MM-kisoissa tiukassa paikassa.

Mario Götze kuvassa.

Ihmepojan paluu – terveysmurheet selättänyt ja median paineista kärsinyt Mario Götze pelaa MM-kisoissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Menetetyksi lupaukseksi tuomitun ja vuoden 2014 MM-kullan ratkaisseen Götzen peli alkoi taas kulkea, kun hän siirtyi kymmenen vuotta Bundesliigassa tahkottuaan Hollantiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin antaa ruusukimpun Saksan liittokansleri Angela Merkelille, taustalla koristeellista tapettia ja Venäjän lippu.

Angela Merkel valtakautensa lopusta: En voinut enää vaikuttaa Putiniin

Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel sanoi Der Spiegel -lehden haastattelussa, ettei Putin enää vuosi sitten huomioinut vallasta luopuvan liittokanslerin mielipiteitä.

Kebap-annos

Saksassa ravintoloitsijat sinnittelevät, mutta joutuvat nostamaaan hintoja inflaation takia – Frankfurtissa kebab-annos maksaa jo kymmenen euroa

Energian ja elintarvikkeiden hintojen nousu koettelee Saksan ravintolayrittäjiä. Erityisesti halvoista annoksista tunnetut kebab-ravintolat kärsivät nyt.

Sahra Wagenknecht.

Vasemmistolainen Sahra Wagenknecht vastustaa niin Venäjä-pakotteita kuin ”woke-ajattelua” – ja on Saksan toiseksi suosituin poliitikko

30 prosenttia saksalaisista voisi kuvitella äänestävänsä Sahra Wagenknechtin omaa puoluetta, jos hän sellaisen perustaisi, kertoo tuore mielipidemittaus.

Henkilö seisoo matkamuistoja ja mietoja kannabistuotteita myyvän kaupan edustalla.

Mediat: Tšekki aikoo laillistaa kannabiksen – toiveissa yhteistyö saman huumeen laillistamista pohtivan Saksan kanssa

Tšekin hallitukseen kuuluva Piraattipuolue arvioi, että lailliset kannabistuotteet voisivat tuoda vuosittain noin 800 miljoonaa euroa verotuloja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle