Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Leena Parkkinen etualalla, taaempana toimittajat Anna Tulusto ja Pietari Kylmälä.

Leena Parkkisen lukijoita kiinnosti naisten hedonismi ja näkymätön historia

Leena Parkkinen kertoi, miksi ryhtyi kirjailijaksi.

Kirjailija Leena Parkkinen.

Leena Parkkinen kirjoittaa intohimolla parisuhteista, ruoasta ja historiasta – tule mukaan kirjailijatapaamiseen

Nyt pääset keskustelemaan kirjailija Leena Parkkisen kanssa. Lukupiiri Tulusto & Kylmälä Liven kirjailijatapaamisessa on mukana myös muita lukijoita ja lukupiirejä ympäri Suomen. Pääset mukaan chatin kautta!

Nainen lukee kirjaa selällään kivetyksellä maaten, reppu päänsä alla.

Oletko sinäkin kokeillut näitä lukuhaasteita? 200 kirjaa vuodessa on hurja määrä, mutta yksikin riittää

Lukuhaasteen suorittaja joutuu kiperien ongelmien eteen. Pitäisi äkkiä löytää romaani, jossa kerrotaan viherkasveista tai kirja, joka johdattaa metsän uumeniin.

Kirjailija Leena Parkkinen Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Oletko Leena Parkkisen kirjojen fani? Tule kohtaamaan kirjailija ja tuo myös lukupiirisi!

Etsimme Leena Parkkisen kirjoista kiinnostuneita lukijoita ja lukupiirejä! Järjestämme 20. huhtikuuta uudenlaisen lukupiirin, jossa pääset tapaamaan kirjailijaa live-lähetykseen chattaillen ja videon välityksellä.

Kirjailija Leena Parkkinen nauraa appelsiini kädessään ja röykkiö vihanneksia ja hedelmiä edessään pöydällä.

Nautintoja ja tunnekylmää lapsuutta – ruoka on kirjailija Leena Parkkiselle muutakin kuin syömistä

Leena Parkkisen kirjoissa on yksityiskohtaisia kuvauksia ruuasta ja sen valmistamisesta. Kirjailija kirjoittaa ruuasta, kun ei halua sanoa kaikkea suoraan. Ruualla voi myös ohjailla lukijaa.

Kuvassa viime vuoden voittajat. Tieto-Finlandian voittaja Tapio Tamminen, Finlandia Junior voittaja Nadja Sumanen ja Finlandia -palkinnon voittaja Laura Lindstedt.

Suuria odotuksia ja pettymyksiä – Finlandia-palkinnot sähköistävät kirjasyksyn

Finlandia-palkintoa ja ehdokkuuksia odotetaan ja pelätään. Kirjailijat elävät jännityksessä ja kustantajat rauhoittelevat.

Ohjelman Helsingin kirjamessut 2016 logokuva

Tervetuloa Ylen seurassa Helsingin kirjamessuille lauantaina 29.10.

Yle Teema ja Yle Areena suorana kirjamessuilta

Kirjaa lukeva nainen.

12 kesäkirjaa – Mitä lukea rannalla tai sadepäivänä mökillä?

Kesällä on aikaa lukea, mutta hyväkin kirja voi menettää tenhonsa väärässä ympäristössä. Kokosimme vinkkejä erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Leena Parkkinen.

Leena Parkkinen kirjoittaa kahden miehen kielletystä rakkaudesta

Minän rajat, mihin toinen loppuu ja toinen alkaa, on Leena Parkkisen uudessakin romaanissa keskeistä. Hän kirjoittaa hienosti sisaruudesta ja vieraudesta.

Antti Heikkinen

Leveä huumori avitti kirjallisuuskisan voittoon

Tämänvuotisen Kalevi Jäntin säätiön palkinnon saavat Antti Heikkinen, Maija Muinonen ja Leena Parkkinen. Palkintosumma on noin puolet Finlandia-palkinnosta, 16 000 euroa.

Kuninkaantien muusikot.

Mozart soi ja nyrkit puhuvat Taiteiden yössä

Taiteiden yö värittää Turun keskustan katuelämää ja Aurajokivartta torstaina. Koettavaa riittää äärestä laitaan: Kauppatorilla käydään kulttuurikaupunkien välinen nyrkkeilyottelu, kun taas VPK-talolla kuullaan raskaan sarjan klassista kolmella fortepianolla.

Alexandra Salmela istuu puistonpenkillä, takanaan tamperelelainen koskimaisema.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto Alexandra Salmelalle

Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinto on myönnetty Alexandra Salmelalle romaanista 27 Eli kuolema tekee taiteilijan. Palkinnon arvo on 15 000 euroa. Kirjallisuuspalkinnosta kilpaili kymmenen esikoiskirjan julkaissutta kirjailijaa.

Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

Esikoisromaanin päähenkilöt Isaac ja Max ovat siamilaiset kaksoset, jotka syntyivät Saksassa 1899 . Leena Parkkinen kirjoittaa heidän elämästään ympäri Eurooppaa esiintyvinä taiteilijoina aina vuoteen 1932. Romaani on täynnä kirjavia tarinoita erikoisista ihmisistä. Niin sanottuja normaaleja ihmisiä ei juurikaan kirjassa ole.

Leena Parkkinen vaihtoi mainostoimiston pyjamaan

Leena Parkkinen pokkasi Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon esikoisromaanillaan Sinun jälkeesi Max. Näkyvä ja rahakaskin palkinto toi hänelle mahdollisuuden jättää hommat mainostoimistossa ja kirjoittaa uutta kirjaansa ainakin melkein täysipainoisesti.

Leena Parkkinen voitti HS:n esikoiskirjailijapalkinnon

Leena Parkkinen on voittanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon romaanillaan Sinun jälkeesi, Max. Se kertoo siamilaisista kaksosista maailmansotien välisessä Suomessa ja Euroopassa. Romaanin teemana on ihmisten kyky tai kyvyttömyys kohdata, sietää ja hyväksyä erilaisuutta.

Maalamista Hansakorttelissa.

Turun yö täyttyi taiteesta

Turun Taiteiden yö juhli perjantain vastaisena yönä 20-vuotista taivaltaan. Turun yössä oli taas kymmeniä tuhansia kävijöitä. Taiteiden yö järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1989 Turussa ja Helsingissä.

Yle Areena logo.

Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

Esikoisromaanin päähenkilöt Isaac ja Max ovat siamilaiset kaksoset, jotka syntyivät Saksassa 1899. Leena Parkkinen kirjoittaa heidän elämästään ympäri Eurooppaa esiintyvinä taiteilijoina aina vuoteen 1932.

kirjan sivut

Aamun kirja 19.5. - Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

Esikoisromaanin päähenkilöt Isaac ja Max ovat siamilaiset kaksoset, jotka syntyivät Saksassa 1899. Leena Parkkinen kirjoittaa heidän elämästään ympäri Eurooppaa esiintyvinä taiteilijoina aina vuoteen 1932. Romaani on täynnä kirjavia tarinoita erikoisista ihmisistä. Niin sanottuja normaaleja ihmisiä ei juurikaan kirjassa ole.