Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomussalmella esitettävän Taipaleenjoki-oopperan oopperalaulajat Jaakko Kortekangas ja Jyrki Anttila oopperan lavasteissa.

Taipaleenjoki-ooppera saa ensi-iltansa perjantaina Suomussalmen kesäteatterin lavalla

Suomussalmella on luvassa oopperaviikonloppu, kun kesäteatterin lavalla nähdään perjantaina ja lauantaina Taipaleenjoki-ooppera. Edellisen kerran Taipaleenjoki-oopperaa on esitetty 10 vuotta sitten Ilmajoella.

Jyrki Anttila, Uljas Pulkkis ja Panu Rajala.

Suomen sotahistorian kuuluisimmasta taistelusta tehdään ooppera – katso, mitä tekijät kertovat pitkään haaveissa olleesta projektista

Panu Rajalan kirjoittama ja Uljas Pulkkiksen säveltämä ooppera pureutuu historiallisen taistelun lisäksi ihmiskohtaloihin.

Kalevi Korjala, Jyrki Anttila, Johanna Rusanen ja Aki Alamikkotervo savolinnalaisen Hotelli Hospitzin portailla.

Savonlinnassa kuullaan sittenkin tänä kesänä oopperaa

Heinäkuun lopussa kuullaan Mustalaisruhtinatar-operetti ja Valkyyria-oopperan ensimmäinen ja Tannhäuser-oopperan kolmas näytös.

Hiidenvuoren konsertin juhlayleisöä

Suomalaisuus soi Iitin musiikkijuhlilla

Ulkomaalaista vierailijaa ei Iitissä tänä kesänä kuulla, vaan esiintyjäkaarti on koottu kotimaasta. Suomalaisuudella juhlistetaan 100 vuotta täyttävää Suomea ja 15-vuotista Iitin musiikkijuhlaa.

Lohjan Yrittäjätalossa riittää tilaa, mutta ei vuokralaisia.

Lohjan Yrittäjätalo ei vedä vuokralaisia

Lohjan keskustaan vajaa kaksi vuotta sitten valmistunut Yrittäjätalo ei houkuttele pienyrittäjiä. Talon käyttöönottovaiheessa tiloille oli kysyntää, mutta nyt pienyrittäjille tarkoitetussa siivessä on vuokralaisia vain yhdessä huoneessa. Yrittäjätalon päärakennuksessa toimii Laurea-ammattikorkeakoulu, TE-toimisto ja Novago Yrityskehitys Oy.

Jutajaisten mainos 2014

Jutajaiskattauksen painopiste on pohjoisessa – mausteet tulevat kaukaa

Jutajaisia vietetään nyt 20. kertaa Rovaniemellä. Juhlavuosi näkyy festivaalin ilmeessä paikallisuutena. Tuttuun tapaan lavoille kipuaa myös tähtiä ja kansainvälisiä esiintyjiä.

Jutajaisten logo

Jutajaiset julkaisi ohjelmansa - luvassa nykyfolkia ja pelimannihenkeä

Lappilainen kulttuurifestivaali Jutajaiset juhlistaa 20. vuottaan Rovaniemellä tänä vuonna. Ohjelmassa on muun muassa rokkia Saamenmaasta ja folkmusiikkia eri puolilta maailmaa.

Jyrki Anttila laulaa Kekkosen roolin Ilmajoen musiikkijuhlilla 2013.

Kekkonen-ooppera upposi yleisöön

Presidentti Urho Kekkosesta kertova ooppera kantaesitettiin perjantaina Ilmajoen musiikkijuhlilla. Dramaattisia käänteitä sisältävä esitys ja koskettava loppu sai yleisön heltymään ja aplodit olivat sen mukaiset.

Johanna Rusanen

Kirjuri Classic laajenee kaksipäiväiseksi

Kirjuri Classic - musiikkifestivaali lähtee yhteistyöhön Tukikummit-säätiön kanssa. Tavoitteena on kerätä varoja nuorten syrjäytymiseen.

Kuutti jäällä.

Norpan suojelu uhkaa pysähtyä kielimuuriin

Kevään kalastusrajoitukset norpanpoikasten suojelemiseksi eivät tavoita kaikkia kielimuurin takia, kertoo Metsähallituksen valvoja Jyrki Anttila.

Satakunnan uusi laulajakilpailu herättänyt kiinnostusta

Vuoden Nuori Laulaja -kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa. Voittaja valitaan 28. huhtikuuta Porin Mieslaulun Talolla.

Taipeenjoki-ooppera Ilmajoen musiikkijuhlilla

Ilmajoen musiikkijuhlilla yli 10 000 kävijää

Suosituin esitys oli jälleen Taipaleenjoki-ooppera, joka vielä kolmantena esityskesänään kiinnosti lähes 6000 kuulijaa. Järjestäjät ovat tyytyväisiä, kävijämäärä on tavoitteen mukainen.

Uljas Pulkkis, Lasse Lehtinen, Jyrki Anttila ja Kurt Kopecky.

Ilmajoen Musiikkijuhlilla on julkistettu Kekkosopperan miehitys

Ensi kesänä Ilmajoen Musiikkijuhlilla nähdään Kekkonen-oopperan kantaesitys. Pääroolissa nähdään tenori Jyrki Anttila.

Kapellimestari Raimo Vertainen johtaa orkestaria.

Tangokaravaani lähtee liikkeelle

Kokkolalainen Guardia Nueva -tango-ja viihdeorkesteri kiertää syksyllä kotimaisia konserttisaleja. Orkesteri esiintyy lokakuussa Lahden Sibeliustalossa, Turun Logomossa ja Tampere-talossa.

Kansallisooppera juhlii Sibeliustalossa Segerstamin johdolla

Kapellimestari Leif Segerstam johtaa Suomen Kansallisoopperan orkesteria Lahden Sibeliustalossa keskiviikkona 17. elokuuta. Lahtelaisyleisölle esitetään Richard Wagnerin Valkyrian ensimmäinen näytös. Solisteina ovat sopraano Kirsi Tiihonen, tenori Jyrki Anttila ja basso Jyrki Korhonen.

Kehitysvammaiset ja ei-kehitysvammaiset kohtaavat Carmen-variaatiossa

Kansallisoopperan, DuvTeaternin ja tanssikoulu Blue Flamencon yhteistuotanto tuo lavalle kehitysvammaisia ja ei-kehitysvammaisia taiteilijoita.

Ilmajoen musiikkijuhlien Pohjalaisia -ooppera.

Ilmajoen musiikkijuhlat haastaa Savonlinnan suomalaisen laulun areenana

Uusia laulajakykyjä etsitään Pohjanmaan laulukilpailulla, joka järjestetään ensimmäisen kerran ensi kevään ja kesän kuluessa. Laulukilpailun finaali pidetään Ilmajoen musiikkijuhlien yhteydessä.

Jyrki Anttila esiintyy.

Lohjan Tenoripäivät tauolle

Lohjan Tenoripäivät jää tauolle kuluvan kesän jälkeen. Kaupunki karsii tapahtuman rahoittamista siten, että Tenoripäivät järjestetään jatkossa kahden vuoden välein.

Lohjan tenoripäivät jatkossa joka toinen vuosi

Lohjalla elokuussa järjestettävät tenoripäivät järjestetään tulevaisuudessa vain joka toinen vuosi. Tapahtumaa tukenut Lohjan kaupunki on säästösyistä leikannut rahoitustaan.

Taipaleenjoki-ooppera myynyt ennätysvilkkaasti

Ilmajoen musiikkijuhlille ensi kesäksi valmistuvan Taipaleenjoki-oopperan ennakkomyynti on käynyt ennätysvilkkaasti. Jo kaksi kolmasosaa lipuista on myyty tai varattu.

Ooppera työllistää sittenkin solistinsa

Suomen kansallisooppera julkisti tulevan kauden ohjelmistonsa. Laulettavaa riittää myös niille solisteille, joita talon johto kehotti hakemaan eropakettia viime syksynä. Esimerkiksi Jyrki Anttila laulaa muun muassa Verdin Rigolettossa ja Tove Åhman Mozartin Figaron häissä.

sopraano Sirkka Parviainen

Lemin suurkuoro kiinnostaa laulajia

Lemin musiikkijuhlien suurkuoroon on ilmoittautunut jo seitsemän kuoroa. Musiikkijuhlien budjetti on kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Kempele ja nuori kartingkuski yhteistyöhön

Kempele ja kartingin KF3-luokan 14-vuotias suomenmestari Jesse Anttila ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Kempeleen slogani ja vaakuna ovat näyttävästi esillä nuoren kuskin varusteissa.

Mikko Franck

Käänne Kansallisoopperan solistikiistassa yllätti laulajat

Suomen kansallisoopperan solistikiista sai uuden käänteen, kun oopperan johto kertoi, etteivät erotarjoukset ole enää voimassa. Nyt kaikille laulajille pyritäänkin taas löytämään rooleja. Kiista on heikentänyt työilmapiiriä.

Olavi Suominen vei voiton Lohjan tenorikilpailussa

Lohjan IV tenorikilpailussa lauantai-iltana voiton vei helsinkiläinen, alun perin Saarijärveltä kotoisin oleva Olavi Suominen.