Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Värriön luonnonpuisto ja Venäjän raja.

Interior minister: Finland should examine eastern border fence proposal

"No one thinks that the entire 1,300 kilometre-long border should be fenced off," minister Mikkonen noted.

Onatska Maryna poikansa Mykhailon kanssa rauhanmarssilla.

Ukrainan sotaa paenneista joka kolmas haluaisi jäädä Suomeen, kertoo sisäministeriön tuore selvitys

Suomeen on helmikuun jälkeen tullut lähes 38 000 ukrainalaista. Tulevaisuudensuunnitelmiin vaikuttavat muun muassa työllistymismahdollisuudet Suomessa.

Ylikomisario Pauli Mäkelän virkamerkkikotelo.

Hallitus esittää suojelupoliisille salaisia agentteja – KRP:lle ja paikallispoliisille tulossa lisää mahdollisuuksia salaiseen palkkaukseen

Supo voisi palkata salassa työntekijöitä siviilitiedusteluun. Keskusrikospoliisi ja paikallispoliisi voisivat palkata työntekijöitä salaisesti esimerkiksi valeostoihin ja peitetoimintaan.

Ministeri Krista Mikkonen haastattelussa Kuopiossa Hotelli Iso-Valkeisessa.

Фінляндія відправила в Україну допомогу на понад 2 млн євро

За словами міністерки внутрішніх справ Крісти Мікконен, Фінляндія й надалі допомагатиме мирному населенню України згідно з потребами, що постійно змінюються.

Wilma Murto tuulettaa.

Torstai 18.8.2022 (radio)

Passien sormenjälkitiedot. Stressihormoni. Kauppojen sähkönkäyttö. EM-kulta. Sää.

Kuvituskuva sormenjäljen tunnistamisesta

Poliisi haluaa passien omistajilta taltioidut sormenjäljet käyttöönsä rikosten tutkintaan – voisi johtaa pimeiden henkirikosten selviämiseen

Sisäministeriö selvittää, voisiko poliisi hyödyntää passi- ja henkilökorttirekisterien sormenjälkitietoja rikostorjunnassa. Oikeusoppinut uskoo sen tulevan mahdolliseksi.

Kyltti Valtioneuvoston ovella.

Чи все влаштовує українців у Фінляндії – фінське міністерство внутрішніх справ закликає взяти участь в опитуванні

У міністерстві кажуть, що хочуть дізнатися думки українців, що полишили Україну через війну. Опитування проводять анонімно і онлайн.

Petri Honkonen ja Li Andersson tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen esitys toiseksi lisäbudjetiksi lisää nettolainanoton tarvetta 1,3 miljardilla eurolla tänä vuonna

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on tyytyväinen sisäisen turvallisuuden huomioimisesta lisäbudjetissa.

Ilmakuvassa on Helsingin Senaatintori toukokuussa 2021.

Jos Suomeen hyökättäisiin ja väestöä pitäisi evakuoida, määränpää selviäisi vasta tilanteen ollessa päällä – kokonaisuutta ei valvo kukaan

Jokaisen kunnan täytyy olla valmis vastaanottamaan evakuoituja. Mikään taho ei kuitenkaan tällä hetkellä valvo kuntien evakuointisuunnitelmien ajantasaisuutta ja sisältöä.

Pohjois-Karjalan rajavartioston partio seuraa, kun koira nuuhkii rajalinjaa.

Rajavartiolaitokselle kaavaillaan oikeutta ottaa kiinteistöjä käyttöön ilman poikkeusolojen julistamista

Esitysluonnos hybridivaikuttamiseen varautumisesta lähti lausuntokierrokselle.

Hiittenharjun hotelli palaa Harjavallassa 14.7.2021, palomies katselee tilannetta paitahihasillaan helteisenä iltana, kuvassa myös paloauto. Savu kohoaa.

Pelastusopistolta kysytään toistuvasti, syrjivätkö pääsykokeet naisia – uudet tasa-arvo-ohjeet ottavat huomioon myös muunsukupuoliset

Pelastajia kouluttava Pelastusopisto tarttuu häirintään matalalla kynnyksellä. Käsittelyssä on nyt yksi häirintätapaus.

Muhammed Musah nojaa autoon, jonka katolla on ruoankuljetuslaatikko.

Yllätkö sinä tuloihin, joita maahanmuuttajalta vaaditaan? Suomi kärvistelee työvoimapulassa, mutta oleskeluluvat ovat nyt entistä tiukemmassa

Perheellisen maahanmuuttajan on vaikea yltää tuloihin, joita oleskelulupaan vaaditaan. Juristin mukaan oleskelulupia evätään nyt kestämättömin perustein.

Ukrainalaisten pakolaisten tarpeet avun suhteen ovat muuttuneet

Osa Ukrainan pakolaisista on yksityisten ruokalahjoitusten varassa vastaanottorahan viivästymisen takia – ministeriö: Näin ei saisi tapahtua

Maahanmuuttovirasto on selventänyt vastaanottokeskuksille vastaanottorahan maksamisen ohjeita.

Vanha punatiilinen ja kolmikerroksinen asuntolarakennus ulkoa kuvattuna.

Kouvolaan suunnitellaan uutta vastaanottokeskusta Ukrainasta paenneille – entisen oppilasasuntolan tiloihin voidaan majoittaa sata ihmistä

Uuden vastaanottokeskuksen toiminnan on tarkoitus alkaa huhti-toukokuun aikana. Vastaanottokeskukseen palkataan noin kymmenen työntekijää.

Poliisin virkamerkki

Sisäministeriö esittää suojelupoliisille salaisia agentteja ja muulle poliisille lisää mahdollisuuksia salaiseen palkkaukseen

Supon lisäksi keskusrikospoliisi ja paikallispoliisi voisivat palkata työntekijöitä esimerkiksi valeostoihin ja peitetoimintaan salaisesti.

Lasinpuhaltajapatsas Riihimäen keskustassa

Riihimäen vastaanottokeskusta pistetään pystyyn nopealla aikataululla

Riihimäen vastaanottokeskuksen käynnistämisestä vastaa Kotokunta. Nyt pitää muun muassa saada asunnot asumiskuntoon ja henkilökunta rekrytoitua, sanoo yrityksen toimitusjohtaja.

Sormenjälki skannataan uuteen passiin sähköisesti.

Sisäministeriö selvittää jälleen sormenjälkitietojen käyttöä rikostutkinnassa

Taustalla on EU:n suuri tietosuojalainsäädännön uudistus. Käytännössä tietoja voitaisiin käyttää vakavien seksuaali- ja henkirikosten tutkinnassa.

Ilmakuvassa on Helsingin Senaatintori toukokuussa 2021.

Finnish, Swedish interior ministers meet in Helsinki to discuss cooperation

Finland and Sweden are facing "many different threats that we must address," Sweden's Minister for Justice and Home Affairs Morgan Johansson said.

Lähikuva pyörätuolin pyöristä.

Sota Ukrainassa on herättänyt huolta myös kehitysvammaisten parissa – erityisryhmien evakuointi olisi vaikeaa, mutta siihen on varauduttu

Kehitysvammaisten asumisyksiköissä on olemassa pelastussuunnitelmat monenlaisiin kriisitilanteisiin.

Siirtolaisia.

Suomi varautuu siirtolaiskriisiin: Turvapaikanhakijat majoitettaisiin rajan läheisyyteen, perusteettomat hakemukset käsiteltäisiin nopeasti

Hallitus valmistelee nopeasti lakimuutosta, jota eduskunta käsittelisi syksyllä. Myös valmiuslakiin on tarkoitus lisätä uusi poikkeusolojen määritelmä, jotta hybridiuhkiin pystytään reagoimaan. 

Valmiuspäällikkö Antti Haataja Pohjois-Savon pelastuslaitokselta näyttä väestötiloissa olevaa ilmanvaihtokonetta.

Yle selvitti väestönsuojien kapasiteetin viidellä alueella Suomessa – vain Sveitsissä on parempi tilanne, ministeriö vakuuttaa

Selvitimme, montako ihmistä väestönsuojiin mahtuu Tampereella, Turussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Lapissa. Suomessa on yhteensä noin 54 000 väestönsuojaa.

Tukholmankatu.

Engineering association: Condition of civil defence shelters in older apartment buildings largely unknown

Construction of civil defence shelters is a nearly century-old tradition in Finland, but some of the emergency facilities are quite old and equipped with outdated gear.

Ompelutalkoot Salmiranta vastaanottokeskus vok

Maahanmuuttovirasto tuplasi Jyväskylän vastaanottokeskuspaikat - SPR valmiudessa turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun

Ukrainalaisia turvapaikanhakijoita on SPR:n mukaan tullut jo Jyväskylään "jonkin verran, mutta ei suurissa määrin". Järjestö valmistautuu kuitenkin hakijamäärien kasvuun.

Liinaharjan vastaanottokeskus Porissa

Satakunnassa vasta yksittäisiä turvapaikanhakijoita Ukrainasta

Suomen Punaisella Ristillä on Satakunnassa yksi vastaanottokeskus, Porin Liinaharjassa. Siellä ei asu vielä yhtään ukrainalaista turvapaikanhakijaa. He ovat toistaiseksi löytäneet yksityiset majoituspaikat.

Taisa Zeleniuk saapui poikansa Nazarin ja tyttärensä Sofian kanssa Umanin kaupungista.

Ukrainalaiset ovat jättäneet jo satoja turvapaikkahakemuksia, ja tahti vain kiihtyy – "Emme suunnitelleet tulevamme Suomeen, kotona pelotti"

EU helpottaa Ukrainen kriisiä pakenevien turvapaikanhakua. Suomessa vastaanottokeskusten kapasiteettia lisätään, mutta Suomeen saapuvien ukrainalaisten määrää on mahdotonta ennustaa.

Tukholmankatu.

Vanhoissa kerrostaloissa saattaa olla väestönsuojia, jotka suojaavat sirpaleilta, mutta eivät kaasuilta – kukaan ei tiedä ongelman suuruutta

Taloyhtiön hallituksen pitää tuntea vastuunsa väestönsuojan ylläpidossa ja tarvittaessa myös käyttöönotossa, jos kriisitilanne tulee.

Maahanmuuttovirasto Helsingissä. 3.2.2021.

Mikkelin vastaanottokeskuksessa varaudutaan ottamaan vastaan Ukrainan pakolaisia

Suomeenkin saattaa tulla pakolaisia Ukrainasta. Mikkelin vastaanottokeskus käy jatkuvaa keskustelua varautumisesta Maahanmuuttoviraston kanssa.

Iäkäs nainen pakolaiskeskuksessa Mariupolissa.

Jos kriisi ajaa ukrainalaisia pois maastaan, vaikutukset näkyisivät muualla kuin meillä – näin Suomi varautuisi tilanteeseen

Sisäministeriön erityisasiantuntija Mari Helenius olisi tällä hetkellä huolissaan ennemmin ukrainalaisten kausityöntekijöiden pääsystä Suomeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle