Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaalan päivystykseen ohjaava tienviitta sairaalan edustalla

Seksuaaliväkivallan uhreille tarkoitetun tukikeskuksen avaaminen viivästyy Kymenlaaksossa – uhrin hoitoa on kuitenkin jo parannettu

Seri-tukikeskuksen oli määrä avautua ennen kesää, mutta nyt uusi arvioitu ajankohta on syyskuussa. Tukikeskusken ideana on yhtenäistää hoitoon hakeutuvien henkilöiden hoitoa ja madaltaa hoitoon hakeutumisen kynnystä.

Korona näytteenottaja keskustelee testattavan kanssa drive-in pisteellä.

Kymenlaakson koronatartunnoissa pientä nousua – johtajaylilääkäri: "Tilanne ei ole rauhoittunut ihan niin kuin olisimme toivoneet"

Viimeisen kahden viikon aikana eli ajalla todettiin 856 uutta koronavirustartuntaa. Se on 130 tartuntaa enemmän kuin kahden edeltävän viikon aikaina.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Etelä-Kymenlaakson infektio-oireiset asiakkaat hoidetaan jatkossa terveysasemilla – keskussairaalan infektiovastaanotto sulkeutuu heinäkuussa

Terveysasemilla hoidetaan ajanvarauksella infektio-oireisia asiakkaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Kymsoten päivystyksessä on ruuhkaa sekä helteen että koronan takia – odotusaika jopa 7 tuntia

Korona ei ole irrottanut otettaan Kymenlaaksossa. Päivystyksessä on ollut ruuhkaista jo pidemmän aikaa, ja pula osaavista hoitajista on kova. Nyt tukalan helteen odotetaan lisäävän potilaiden määrää entisestään.

Henkilökuva Harri Hagmanista.

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi valittu Harri Hagman aloittaa tutustumalla uuteen paikkaan: "Ensin ihmiset, sitten asiat"

Hyvinvointialuejohtajaksi valittu Harri Hagman haluaa luoda hyvän ilmapiirin, jotta Kymenlaaksoon saataisiin houkuteltua sote-alan työntekijöitä kauempaakin.

Henkilökuva Harri Hagmanista.

Harri Hagman on Kymenlaakson uusi hyvinvointialuejohtaja – nousi selkeäksi suosikiksi aluevaltuuston äänestyksessä

Kymenlaakson uudeksi hyvinvointialuejohtajaksi on valittu Satadiagin johtaja Harri Hagman. Aluevaltuusto päätti asiasta äänestämällä.

Kuva kauppakeskus Pasaatin sisäänkäynnin edestä.

Kymenlaakson yritykset pelkäävät kannattavuuden heikkenemistä – "Palkansaajien ostovoiman supistuminen tänä vuonna on väistämätöntä"

Lähes puolet Kymenlaakson yrityksistä arvelee kannattavuuden heikkenevän, selviää kauppakamarien kyselyssä. Tunnelmat jakautuvat kahtiajakoisesti toimialoittain.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Tuttava tarjosi ensin viinit ja löi sitten yllättäen pullolla päähän – tangokuningas joutui erikoisen välikohtauksen uhriksi viikonloppuna

Laulaja Jukka Hallikainen sai ravintolassa yllättävän iskun päähänsä. Lyöjä oli Hallikaisen ja hänen seurueensa mukaan vapaalla ollut ravintolan työntekijä, joka oli hetkeä aiemmin tarjonnut seurueelle viinit.

Autoja ostoskeskuksen parkkipaikalla

EU:n investointitukea suunnataan aikaisempaa enemmän Virolahdelle ja Miehikkälään

Tukimäärän nousu mahdollistaa kuntien yrityksille aiempaa enemmän rahaa seuraavien vuosien aikana. Muutoksessa huomioitiin rajakunnat.

koronarokotuspiste Kouvolan Hansassa

Kymenlaakson koronatapaukset jatkavat hidasta laskua – kotitestien tulokset eivät näy luvuissa

Viimeisen kuukauden ajan koronatilanne on pysynyt tasaisena niin sairaalahoidon tarpeen kuin uusien tartuntatapaustenkin suhteen.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Yli 12-vuotiaat vakavasti immuunipuutteiset henkilöt saavat nyt 5. koronarokotuksen – rokotuksen voi hakea heti Kymsoten rokotuspisteiltä

Kymenlaaksossa 5. rokotuksen voi ottaa, kun edellisestä annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kymsoten hallituksen puheenjohtajalle Seppo Rintamolle maakuntaneuvoksen arvonimi – toiminut luottamustehtävissä usean vuosikymmenen ajan

Kotkalainen Seppo Rintamo on tehnyt merkittävän luottamustehtäväuran Kymenlaakson sairaan- ja terveydenhuollon alalla. Maakuntaneuvoksen arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus.

Kuvassa puinen rakennus (Hauhianmylly) ja vesistöä.

Skinnarilan hovi Lappeenrannassa ja Hiomonraitin siltarakennus Pyhtäällä saivat 10 000 euron korjausavustukset – jaossa oli ennätykselliset 180 000 euroa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus jakoi avustusrahaa rakennusperinnön hoitoon ja saariston ympäristöhoitoon. Avustuksia myönnettiin yhteensä 36 kohteelle.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Kymsote ei saanut täytettyä kaikkia kesän hoitajasijaisuuksia: "Jos tulisi yllättäviä poissaoloja, jouduttaisiin varmaan supistamaan toimintaa"

Osassa Kymsoten yksiköissä on kesällä puutetta hoitajista. Näin on esimerkiksi kotihoidossa. Tarvittaessa hoitajapuutetta voidaan paikata vuokratyöfirman työntekijöillä.

Hammaslääkäri tarkistaa sormillaan potilaan hampaita.

Tuhat Kymsoten asiakasta jäänyt ilman hammashoidon laskua – laskuja lähetetään takautuvasti kesän aikana

Osa Kymsoten hammashoidon asiakkaista ei ole saanut laskua tai heitä on laskutettu käynnistä vain osittain. Puutteellinen laskutus johtuu tietojärjestelmän ongelmista, jotka on nyt korjattu.

nainen näppäilee sairaalan ilmoittautumisautomaattia

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajahaku etenee – haussa jatkaa kolme ehdokasta

Lopullinen valinta uudesta johtajasta tehdään todennäköisesti 22. kesäkuuta.

Solvay Chemicals Finlandin tuotantolaitoksella Voikkaalla pelastuslaitoksen suuronnettomuusharjoitus.

Pahimmat riskit suuronnettomuudelle keskittyvät samaan maakuntaan Suomessa – yli 20 laitoksessa vaarallisia aineita: "Kemikaalien kirjo on valtava"

Korkeimmin luokiteltuja suuronnettomuuden vaaraa aiheuttavia laitoksia on Kymenlaaksossa 22. Suomen tasolla se tarkoittaa noin 15 prosenttia koko maan laitoksista, kun maakunnassa asuu samaan aikaan reilu kolme prosenttia suomalaisista.

Luomuviljelijä Lauri Takala seisoo pellon laidalla. Taustalla on vanha aitta ja ruispelto.

Jos ilmastokatastrofi uhkaa maapallon elämää, pelastajiksi tulee 150 harvinaista viljaa Suomen pelloilta – kasvaneet satoja vuosia tätä tehtävää varten

Maatiaisviljat tuovat ruokaturvaa. Ne ovat jalostamattomia viljalajikkeita, jotka ovat kulkeneet ihmisen rinnalla vuosisatoja.

Pyhällä on käytössä muun muassa Kymsoten laitteistoa ja ambulanssi.

Kymenlaakson hyvinvointijohtajaksi ehdolla kuusi miestä lisää – ensimmäisenkin haun ehdokkaat jatkossa

Haastattelut tehdään maanantaina 30. toukokuuta. Tämän jälkeen vuorossa on todennäköisesti testejä. Johtaja valitaan ennen juhannusta, 22. kesäkuuta, kokoontuvassa aluevaltuustossa.

Kotkan poliisiaseman ulko-ovet

Poliisi lähetti kuvia sukuelimestään ja nyt pohditaan rangaistusta – yhtä suuri ongelma on, että hän oli pukeutunut virka-asuunsa

Kuvien lähettäminen tuli poliisilaitoksen tietoon alkuvuodesta 2022. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön Ari Karvosen mukaan käytös ei ole millään lailla hyväksyttävää.

Lääkäri kävelemässä Kymenlaakson keskussairaalan käytävällä.

Kymsoten kesän hoitajatilanne on vielä puutteellinen – suurin osa kesäsijaisista on alan opiskelijoita

Sairaanhoitajia on saatu huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina. Kesäsijaisia tarvitaan etenkin kotihoitoon.

Koronanäytteenottaja keskustelee testattavan kanssa drive-in pisteellä.

Kymenlaakson etätyösuositusta kevennettiin – koronatilanne on rauhoittunut toukokuussa

Etätyösuositusta kevennetään, koska koronatilanne on Kymenlaaksossa parempi.

Risteilyalus satamassa.

Kymenlaaksossa odotetaan vilkasta matkailukesää – varauskalenterit täyttyvät hyvää vauhtia

Kesäksi varauskalentereita on täyttynyt hyvään tahtiin ympäri Kymenlaaksoa. Kotkan ja Haminan seudulla majoitusöiden määrä kasvoi reilusti jo alkuvuodesta.

,Kouvolan uuden Ratamo-keskuksen julkisivu.

Kymenlaakson hyvinvointijohtajan haku jatkuu – uusi johtaja valitaan kesäkuussa

Haun jatkaminen ei ollut läpihuutojuttu. Aluevaltuusto päätti jatkosta äänestyksellä.

koronarokotuspiste Kouvolan Hansassa

Entistä useampi iäkäs voi nyt varata ajan neljänteen koronarokotukseen – alaikäraja poistui Kymenlaaksossa

Rokotusajan voivat varata nyt kaikki iäkkäät henkilöt, joilla käy kotihoitaja tai on omaishoitaja. Neljättä rokotusta suositellaan myös terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikoille iäkkäille.

Finnlinesin alus Finnsun

Kymenlaakson ilmastopäästöt vähentyivät hieman vuonna 2020 – eniten laskua vesiliikenteessä

Koronapandemia alkoi vuoden 2020 keväällä, mikä vähensi ihmisten liikkumista ja liikennemääriä merkittävästi.

Kuva kauppakeskus Pasaatin lasiovesta, jossa on kasvomaskinkäyttösuositustarra.

Maskisuositus kevenee Kymenlaaksossa – koronatilanne on rauhoittumassa

Kymenlaakson koronaryhmä päätti tänään vahvan maskisuosituksen poistamisesta. Uusi suositus on voimassa heti.

Annikki Niiranen nojaa korkeaan pöytään, joka on aulassa

Kymenlaakson vaikutusvaltaisin virka kiinnosti liian harvaa – hyvinvointijohtajan hakua aiotaan jatkaa

Aluehallitus päätti maanantaina esittää aluevaltuustolle, että hakua jatketaan. Aiemmin virkaa hakeneet otetaan uuteen hakuun mukaan.

Kymsoten logo teippauksessa

Kouvola ei ole lähdössä Kymsoten lisäkustannusten maksajaksi – Kymsoten mukaan kustannukset voivat kasvaa entisestään, jos niitä ei makseta tänä vuonna

Palkkaharmonisoinnin loppuunsaattaminen tämän vuoden aikana tietää Kymsotelle 13,8 miljoonan euron lisälaskua, josta Kouvolan osuus olisi noin puolet. Kouvola ei suostu lisäkustannuksiin. Kymsoten mukaan lasku pitää joka tapauksessa maksaa jossain vaiheessa.

Armi Oinonen seisoo kallioon louhitussa, sodanaikaisessa yhdyshaudassa Salpalinja-museon alueella.

Suomen ja Venäjän välinen raja kiinnostaa nyt matkailijoita Ukrainan naapurimaissa, ja se näkyy sotamuseoissa: "Hämmentää ja pelottaa"

Puolustusasiat ovat tapetilla Suomessa, ja tämän uskotaan saavan liikkeelle sotahistoriasta kiinnostuneita matkailijoita. Ukrainan naapurimaista saapuneita turisteja on näkynyt nyt aikaisempaa enemmän sotilasmuseoissa.

Mies pitää keppiä kädessään vierellään koira, taustalla tulvaveden peittämä pelto.

Rakennukset vaarassa poikkeuksellisten kevättulvien vuoksi, myös teitä suljettu – Juha Muurosen pellolla ui joutsenia

Tulvahuippuja ennustetaan lähipäiviksi eri puolille maata. Maanviljelijä Juha Muuronen uskoo, että kevättöiden aloitus pelloilla venyy tänä vuonna pitkälle toukokuuhun.

Nainen kasvomaski kasvoillaan

Kymenlaaksolaisia kannustetaan jatkamaan kasvomaskin käyttöä – alueellinen maskisuositus pysyy voimassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on poistanut yleisen maskisuosituksen. Alueilla, kuten Kymenlaaksossa voi kuitenkin olla voimassa paikallisia maskisuosituksia.

Sairaalan päivystykseen ohjaava tienviitta sairaalan edustalla

Päivystyksessä jopa 30 tunnin jono – terveydenhuolto ruuhkautui vaikean koronatilanteen ja hoitajalakon takia Kymenlaaksossa

Kymenlaakson päivystys on tukossa, sillä potilaita ei saada jatkohoitoon. Vaikeaan tilanteeseen vaikuttaa henkilökunnan sairauspoissaolot ja HUSin diagnostiikan lakko.

Auli Hackman taluttaa kahta pientä koiraa rivitaloalueella kevättalvella.

Pietarissa arveltiin, että Venäjän läheisyys pelottaa Suomea – näin vastaavat itärajan asukkaat: "Siellä nyt vaan kalistellaan ja kolistellaan"

Venäjän rajan tuntumassa elävien suomalaisten ajatukset asuinpaikastaan kiinnostavat kansaa enemmän kuin aiemmin tällä vuosituhannella. Me kysyimme, pelottaako ja puhuttaako Venäjä kaakkoisen rajan tuntumassa.

Annikki Niiranen nojaa korkeaan pöytään, joka on aulassa

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen hakee Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi – uutta virkaa haki viisi ihmistä

Kymenlaakson uuden hyvinvointialueen johtaja on määrä valita kesäkuussa. Valinta tehdään aluevaltuustossa.

Kauppakeskus Hansan rokotuspiste Kouvolassa.

Kymenlaakson rokotuspisteillä odotetaan asiakkaita – 80 vuotta täyttäneitä kannustetaan ottamaan ripeästi neljäs rokote

Valmiutta rokottamiseen on Kymenlaakson rokotuspisteillä tällä hetkellä enemmän kuin asiakkaita on jonossa.

Krista Tervo mustassa juhla-asussa pitelee käsissään pokaalia ja lasista urheilugaala palkintoa.

Peli-Karhujen SM-voitto poiki palkintoja Kymenlaakson urheilugaalassa – Vuoden urheilijana palkittiin Krista Tervo

Kouvolassa järjestetyssä Kymenlaakson urheilugaalassa palkittiin viime vuonna onnistuneita urheilijoita ja aktiivisia seuratoimijoita.

Kymenlaakson keskussairaala Kotkassa.

Hoitajien lakko sulkee laboratorioita ja röntgenin Kymenlaaksossa – näytteenotossa ja kuvantamisessa keskitytään kiireellisimpään hoitoon

Perjantaina 1. huhtikuuta alkavalla hoitajien lakolla on vaikutuksia Kymsoten palveluihin. Lakon piiriin kuuluu HUS Diagnostiikkakeskus, jonka laboratorioita ja röntgenejä menee lakon ajaksi kiinni Kymenlaaksossa.

Aluevaalien toimitsija ojentamassa äänestyslippua äänestäjälle Kouvolan kaupunginkirjastossa.

Viiden ehdokkaan vaalirahailmoitus puuttuu yhä Kymenlaaksossa – kallein kampanja maksoi 5300 euroa

Aluevaalibudjetit Kymenlaaksossa vaihtelivat nollasta muutamaan tuhanteen euroon.

Kaatunut kuusi mäntyjen keskellä luonnosuojelualueella.

Kymenlaaksoon tulee 70 uutta luonnonsuojelualuetta valtion omistuksessa oleville alueille

Alueet on jo aiemmin varattu luonnonsuojelutarkoituksiin. Luonnonsuojelualueiden yhteispinta-ala on noin 3 400 hehtaaria.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Myös Kymenlaaksossa suositellaan neljättä rokoteannosta 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodissa asuville iäkkäille

Kymsote laajentaa koronarokotteen neljännet annokset 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodissa asuville iäkkäille.

Partaharjun Puutarhan työntekijöitä työskentelemässä tulppaanilinjastolla.

Kaakkois-Suomessa työttömien määrä laski helmikuussa – Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkaa laskuaan muualla paitsi Lappeenrannan seudulla

Kaakkois-Suomessa työttömien määrä on laskenut sekä viime vuodesta että edellisvuodesta. Myös nuorisotyöttömyys on laskenut selvästi kahden vuoden takaisesta.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Kiireetön hoito saa odottaa Kymenlaaksossa, jos lakko toteutuu huhtikuussa: "Kiireellinen hoito pitää turvata"

Hoitajajärjestöjen antama lakkovaroitus on saanut kuntayhtymä Kymsoten varautumaan mahdolliseen hoitajien lakkoon. Lakko tulee näkymään palveluissa, kun hoitovelkaa on koronan takia jo ennestään.

Työhuoneen ulkopuolella kyltti, jossa lukee "toimitusjohtaja Annikki Niiranen". Epätarkkana taustalla näkyy huoneessa henkilö työpöydän ääressä.

Kymenlaakson hyvinvointialueelle haetaan nyt uutta johtajaa, ja niin tekee moni muukin alue – tavoitteena näkyvä rekrytointikampanja: "Haluamme hyviä ehdokkaita"

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajan tehtävä on julistettu haettavaksi. Kilpailu on kovaa, sillä uusia johtajia etsitään useille hyvinvointialueille samanaikaisesti.

Paikallisbussi Kotkassa.

Kotkan alueen paikallisliikenteessä voi matkustaa Ukrainan passilla – ukrainalaiset eivät tulevien kuukausien aikana tarvitse bussilippua

Kotka-Hamina-Pyhtää -alueen paikallisliikenteessä voi matkustaa Ukrainan passilla ilman bussilippua.

Koronatestin näytteenottajan ottaa testattavalta nenänäytettä drive-in testauspisteellä.

Kymenlaaksossa on todettu pelkästään tänään yli 400 uutta koronatartuntaa – johtajaylilääkäri: "Korona tuntuu voimistuvan nyt uudelleen"

Virallisissa koronatesteissä todetuista tautitapauksista valtaosa on todettu sosiaali- ja terveysalan työntekijöillä. Kotitestein varmennetut koronatapaukset eivät virallisissa luvuissa näy.

Pietari-Paavalin linnoituksen tornit näkyvät lumisen sillan taustalla.

Kotkan seudun kehittämisyhtiö jäädytti yhteistyökuvionsa Venäjän suuntaan – toimitusjohtaja: "Pelkään pahoin, että Pietarin alue pitää unohtaa pitkäksi aikaa"

Haminan ja Kotkan seudun kehittämisyhtiö Cursorin toimitusjohtaja David Lindström uskoo, että seudulla on varauduttava siihen, ettei yhteistyö Venäjän suuntaan voi palata ennalleen pitkään aikaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle