Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Filippiinien lento-onnettomuudessa kuoli ainakin 45 ihmistä: Sotilaskone syöksyi maahan Jolon saaressa

Suurin osa uhreista on sotilaita. Myös kolme putoamispaikalla ollutta siviiliä sai surmansa. Maahansyöksyn syytä tutkitaan.

Jolon panttivankikriisistä 20 vuotta: Seppo Fränti selvisi helvetistä pitkän terapian ja taiteen avulla

Kulttuurivieras Seppo Fräntillä on kolme elämää. Aika ennen panttivankeutta, aika sen jälkeen – ja kolmas alkaa nyt.

Useita kuoli pommi-iskussa kirkkoon Filippiineillä – Isis ilmoittautui tekijäksi

Äärijärjestö Isis ilmoitti tehneensä tuhoisan kirkkoiskun sunnuntaina.

Jolon ja Jemenin panttivangit tunnetuimpia siepattuja suomalaisia

Ihmisten sieppaukset ja lunnasvaatimukset ovat arkipäivää tietyissä maissa. Myös kymmeniä suomalaisia on joutunut näiden yritysten kohteeksi.

Ääri-islamistit vapauttivat norjalaisen panttivankinsa Filippiineillä

Vuonna 2000 ryhmän panttivankeina Jolon saarella olivat suomalaiset Risto Vahanen ja Seppo Fränti.

Filippiinit julistettiin "laittomuuden tilaan"

Armeija saa luvan tuoda joukkoja kaupunkeihin ja suorittaa poliisille kuuluvia tehtäviä. Pommi-iskusta epäillään islamilaista terrorijärjestöä.

Abu Sayyaf aktivoituu Filippiineillä – naapurimaissa pelätään laivaväylän muuttumista merirosvoalueeksi

Filippiineillä ääri-islamilaisen Abu Sayyaf -ryhmän toiminta on viime aikoina aktivoitunut. Ryhmällä on tällä hetkellä parikymmentä ulkomaalaista panttivankia. Naapurivaltiot Indonesia ja Malesia ovat jo huolissaan maiden välisten merialueiden turvallisuudesta.

Islamistiryhmä surmasi julmasti kanadalaisturistin Filippiineillä

Kanadalainen turisti surmattiin, koska hänen lunnasrahojaan ei maksettu.

Jolon panttivankidraamasta selvinnyt Seppo Fränti esittelee taidekokoelmaansa – "Ne ovat minun lapsiani"

Islamistiterroristien vankina yli neljä kuukautta Jolon saarella Filippiineillä vuonna 2000 virunut Seppo Fränti on omistautunut taiteen keräämiselle. Hänen intohimonsa on kotimainen nykytaide. Fränti tuo ensimmäistä kertaa laajasta taidekokoelmastaan osan esille entiseen Lapinlahden sairaalaan Helsinkiin.

Asemiehet sieppasivat kolme ulkomaalaista lomakeskuksesta Filippiineillä

Filippiinien viranomaiset eivät vielä tiedä, mikä ryhmä teki iskun. Maan asevoimat etsivät sieppaajia.

"Jolon saaren pissit" – uutisankkurin lipsautus saattoi olla stressin seuraus

Juhlapuheissa, uutislähetyksissä, sosiaalisessa mediassa ja painetuissa sanassa lipsahtaa säännöllisesti esiin sanoja tai lauseita, joita ei tarkoitettu julki. Freudin tulkinnan mukaan ihminen tulee vahingossa sanoneeksi, mitä hän todella ajattelee ja tuntee. Nykypsykologit löytävät lipsahduksille arkisempia selityksiä.

FBI vahvistaa: Yksi etsityimmistä terroristeista on kuollut

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi ilmoittaa varmistaneensa, että malesialainen Zulfikli bin Hir eli Marwan kuoli Filippiineillä tammikuussa tehdyssä operaatiossa. Marwan oli yksi Jemaah Islamiyah-terroristijärjestön keskeisistä hahmoista. Vasta dna-testien valmistuttua Marwanin nimi on poistettu etsityimpien listalta.

Näin verovaroja kului Sini Saarelan ja Kalevan pariskunnan pelastamiseen

Ulkoministeriö perusti Jemeniin väliaikaisen toimiston auttaakseen Kalevan pariskuntaa.

Siepattu sveitsiläinen lintuharrastaja pakeni Abu Sayyafin käsistä Jololla

Panttivankeuteen päätyneet miehet olivat valokuvaamassa harvinaisia lintuja syrjäisessä Tawi-Tawin saaressa.

Mestaamisella uhannut ääriryhmä vapautti saksalaiset panttivankinsa

Abu Sayyafin mukaan siepatuista maksettiin miljoonalunnaat.

Fräntin neuvo Jemeniin: "Pitäkää päivän rutiinit yllä"

13 vuotta sitten siepatun Seppo Fräntin mukaan rankinta oli ensimmäinen kuukausi siepattuna.

Beslan, Libanon, Teheran – muistatko nämä sieppaukset?

Sieppaukset ja panttivankien ottamiset ovat kuuluneet kapinallisryhmien ja ääriliikkeiden keinovalikoimaan aina. Kokosimme yhteen viime vuosikymmenten tunnetuimpia ja traagisimpia tapauksia.

"Paikallinen välimies voi olla sieppauksissa ratkaisun avain"

Aikoinaan Filippiinien Jolon saarella suomalaispanttivankien vapaudesta neuvotelleen suurlähettilään mukaan sieppaustilanteet ovat aina tapauskohtaisia, eikä niitä voi verrata keskenään.

Etsintäkuulutetut terroristijohtajat tapettu Jolon saarella

Yhdysvaltain etsintäkuuluttamia terroristijohtajia on tapettu torstaina Jolon saarella Filippiinien armeijan iskussa. Yhdestä islamistitaistelijasta Yhdysvallat oli luvannut viiden miljoonan dollarin palkkion.

Jololle siepattu Risto Vahanen muistelee Saif al-Islamia

Reilut kymmenen vuotta sitten Filippiineillä Jolon saarelle siepattu Risto Vahanen muistaa Saif al-Islamin hyvin. Muslimiterroristit sieppasivat Vahasen, hänen toverinsa Seppo Fräntin sekä yhdeksän muuta turistia huhtikuussa 2000. Siepatut vapautettiin, kun Libya maksoi heistä lunnaat.

15 kuoli kapinallisten ja armeijan yhteenotossa Filippiineillä

15 ihmistä on kuollut islamistikapinallisten ja sotilaiden yhteenotossa Filippiineillä. Kuolleista 13 on kapinallisia ja kaksi merivoimien sotilasta.

Filippiiniläissotilaita kuoli taistelussa Abu Sayyafin tukikohdassa

Filippiineillä seitsemän sotilasta on kuollut ja yli 20 loukkaantunut taistelussa terroristiverkosto al-Qaidaan liitetyn Abu Sayyafin taistelijoita vastaan.

Abu Sayyaf tappoi 11 Filippiineillä

Yksitoista filippiiniläistä on kuollut islamistisen Abu Sayyaf -järjestön hyökkäyksessä lauantaina. Hyökkäys on siviilejä kohtaan maan verisin moneen vuoteen.

Abu Sayyaf -järjestö kärsi tappioita Filippiineillä

Filippiinien armeija kertoo tappaneensa islamistisen Abu Sayyaf -järjestön komentajan. Surmansa sai Albader Parad ja viisi muuta järjestön jäsentä Jolon saarella sunnuntaina.

Kaksi amerikkalaissotilasta kuoli Filippiineillä

Kaksi Yhdysvaltain sotilasta on kuollut Filippiinien etäläosassa tienvarsipommin räjähdyksessä. Myös yksi filippiiniläinen sotilas kuoli räjähdyksessä. Pommi-iskusta epäillään paikallista islamistijärjestöä Abu Sayyafia.

Filippiinien armeija otti rajusti yhteen kapinallisten kanssa

Ainakin 17 islamistikapinallista on kuollut armeijan hyökkäyksessä etelä-Filippiineillä. Hallituksen mukaan taistelut puhkesivat Abu Sayyaf -järjestön leirissä sen jälkeen kun sotilaat olivat tunkeutuneet leiriin pidättääkseen kolme etsintäkuulutettua kapinallisjohtajaa.

Kymmeniä kuollut tulitaistelussa Filippiineillä

Filippiineillä ainakin 53 ihmistä on kuollut taistelussa maan armeijan ja muslimikapinallisten välillä, armeijalähteet kertovat. Päivän kestäneen kiivaan tulitaistelun vaatimista kuolonuhreista 23 kuului hallituksen joukkoihin ja 30 ääri-islamilaisiin Abu Sayyaf -sisseihin.

Punaisen Ristin siepattu työntekijä vapaaksi Jolon saarella

Islamistinen Abu Sayyaf -sissiryhmä on vapauttanut Filippiineillä puoli vuotta panttivankinaan pitämänsä italialaisen avustustyöntekijän.

Kuusi kuollut pommi-iskussa Filippiineillä

Kuusi ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut pommi-iskussa Filippiinien eteläosassa. Moottoripyörään kätketty pommi räjähti huoltoaseman ulkopuolella Jolon saarella. Jololaisen kirkon portailta löytyi myös toinen pommi, jonka viranomaiset tuhosivat.

Sissit väijyttivät sotilaita Filippiineillä

Filippiineillä kuusi sotilasta sai surmansa ja yli kymmenen haavoittui islamistien väijytyksessä. Sotilaat olivat etsimässä siepattua Punaisen Ristin työntekijää Jolon saarella maan eteläosassa, kun islamistiset Abu Sayaaf –sissit iskivät heidän kimppunsa.

"Pacmanin" mestaruusottelu pysäytti Filippiinit

Manny Pacquaion nyrkkeilyn IBO-liiton ylemmän kevytsarjan (63,5 kg) MM-titteliottelu pysäytti Filippiinit. Ihmiset maan presidentti Gloria Arroyosta Jolon saaren joukkoihin katsoivat, kun 30-vuotias Pacquaio tyrmäsi jo toisessa erässä vastustajansa, Iso-Britannian Ricky Hattonin.

Punaisen Ristin työntekijä vapaaksi Filippiineillä

Islamistisen sissiryhmän vankina ollut Punainen Ristin avustustyöntekijä on päässyt vapaaksi Filippiineillä. Viranomaiset sanovat pelastaneensa sveitsiläismiehen varhain lauantaina Indananin alueella Jolon saarella.

Punainen Risti sai yhteyden siepattuihin työntekijöihinsä

Kansainvälinen Punainen Risti on saanut puhelinyhteyden kaapattuihin avustustyöntekijöihinsä. Punaisen Ristin filippiiniläinen työntekijä onnistui keskustelemaan kahden panttivankina pidetyn kollegansa kanssa ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon.

Punaisen Ristin työntekijä pääsi vapaaksi Filippiineillä

Al-Qaida-yhteyksistä epäilty sissiryhmä on vapauttanut panttivankinaan olleen Punaisen Ristin työntekijän Jolon saarella Filippiineillä. Kahta muuta panttivankia ryhmä ei ole vapauttanut.

Filippiinien joukot vetäytyvät säästääkseen panttivankien hengen

Filippiinien hallituksen joukot ovat taipuneet kapinallisten vaatimuksiin vetäytyä Jolon saaren viidakkoalueilta. Abu Sayyaf -sissiryhmään kuuluvat kapinalliset pitävät alueella kolmea Punaisen Ristin työntekijää panttivankeina.

Punaiselta Ristiltä harvinainen vetoomus kaapattujen työntekijöidensä puolesta

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean johtaja on esittänyt harvinaisen, julkisen vetoomuksen kidnapattujen avustustyöntekijöiden puolesta. Kolmea Punaisen Ristin työntekijää pidetään panttivankeina Filippiineillä Jolon saarella. Heidät sieppasi islamistinen Abu Sayyaf -sissiryhmä.

Filippiineillä hallitus harkitsee vetäytymistä panttivankien säästämiseksi

Filippiineillä turvallisuusjoukkojen kerrotaan olevan valmiita vetäytymään asemistaan Jolon saarella, jotta kapinallisten pitämät panttivangit saataisiin pelastettua.

Jolon saaren kapinalliset uhkaavat teloittaa Punaisen Ristin työntekijän

Filippiineillä kapinalliset ovat ilmoittaneet teloittavansa panttivankeinaan pitämistään Punaisen Ristin työntekijöistä yhden henkilön, mikäli maan hallitus ei suostu heidän vaatimuksiinsa.

Punaisen Ristin työntekijöitä siepattiin Filippiineillä

Kolme Kansainvälisen Punaisen Ristin työntekijää on siepattu Jolon saarella Filippiineillä. Syylliksi sieppaukseen epäillään kapinallisryhmä Abu Sayyafia.

Useita kuollut armeijan ja sissien yhteenotossa Filippiineillä

Ainakin viisi sotilasta on kuollut ja 24 loukkaantunut armeijan ja Abu Sayyaf -sissien välillä käydyissä taisteluissa Filippiineillä, armeijan edustaja kertoo. Sissejä on armeijan tietojen mukaan kuollut viisi.

Filippiinien taistelut kiihtyvät

Filippiineillä kommunistinen kapinallisryhmä CPP on kehottanut aseellista siipeään tukemaan maan eteläosien muslismitaistelijoita kamppailussa hallituksen joukkoja vastaan.

Jolon saarella verisiä taisteluja

Filippiineillä Jolon saarella ainakin 50 ihmistä on kuollut armeijan joukkojen otettua yhteen kapinallisten kanssa. Taistelut alkoivat torstaina sissien tapettua 10 sotilasta väijytyksessä.

Filippiiniläissotilaita kuoli väijytytyksessä Jolon saarella

Yhdeksän Filippiinien armeijan sotilasta on kuollut muslimikapinallisten väijytyksessä maan eteläosassa.

Islamistikapinalliset iskivät Etelä-Filippiineillä

Ainakin kaksi filippiiniläistä merijalkaväen sotilasta on saanut surmansa islamistikapinallisten hyökkäyksessä Filippiinien eteläosassa.

Tuhannet paenneet väkivaltaa Jolon saarella

Noin 42 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa paetessaan väkivaltaisuuksia Jolon saarella Filippiineillä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle