Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Tieteen kvartaali on 25 vuotta eikä bisnesmaailman kolme kuukautta

Mitään absoluuttista mittaria yksittäisen tutkimushankkeen hyvyydelle tai vaikuttavuudelle ei ole olemassa. Sana ”vaikuttavuus” on bisnesmaailmasta lainattu mantra, eikä tiedettä sillä voi mitata, kirjoittaa Enqvist.

Mies seisoo valokuvan edessä näyttelyssä

Korona ei karkottanut näyttelyissä kävijöitä Pirkanmaalla

Kulttuurielämysten nälkä näkyy myös pirkanmaalaisissa museoissa ja kesänäyttelyissä. Väkimäärää verotti ainoastaan heinäkuinen helle.

Lilli Earl Teatteri Jurkan logon edessä

Lilli Earl löysi tiensä takaisin teatteriin: "Tunsin, että olin tullut kotiin!"

Lilli Earl jätti näyttelemisen esiintymispelon vuoksi.

Visavuori.

Museoiden piinaviikot ovat loppusuoralla – toivo kohdistuu kotimaisiin matkailijoihin

Kevät on ollut raskas pienille museoille, kuten Visavuorelle, koska ovien avautumisesta ei ole ollut tietoa.

Pekka Mattila

Pekka Mattilan kolumni: Opi sietämään ärsyttävää lähimmäistä, sillä vaihtoehtoja ei ole

Kaupungistuminen on tuonut ennestään vieraat ja välttelevät suomalaiset lähemmäs toisiaan niin töissä kuin kotona. Kun oma tila kapenee, on pakko totutella yhdessäoloon. Tarvitaan yhteistä käytöskoodia, kirjoittaa Pekka Mattila.

Läheltä

Valkeakoski on myöntämässä 750 000 euron lainan Visavuoren Kari-paviljongin korjaukseen

Remontilla valmistaudutaan pilapiirtäjä Kari Suomalaisen juhlavuoteen.

Pianisti Meri Louhos kotonaan pianon edessä, taustalla hänen maalamansa taulu pianistista

Pianotaiteilija Meri Louhos, 91-v., elää vahvasti tätä päivää

Pianopedagogi iloitsee oppilaidensa menestymisestä.

Kuva maalaisraitista, jonka varrella kaksi lehmää makoilee nurmella ja vieressä kyltti jonka mukaan tällä ei tapadu mitään

Suomalaisten maalaisjärki ja huumori elivät Rysänperän tähdissä, Ieva-Kaisassa ja Römpän ukossa

Rysänperä oli hämäläinen kylä, jonka asukkaiden kautta pilapiirtäjä Kari Suomalainen virnisteli kaupunkilaisten hömpötyksille ja maailman tapahtumille.Kylän saattaa hyvin kuvitella sijainneen Valkeakosken Sääksmäen seutuvilla.Juuri sinne suomalaisille aikoinaan tutuksi tulleet Römpän ukko ja Ieva-Kaisa ovat saaneet oman näyttelyn.

Kari Suomalainen on yksi Multi-Cultin vapaaehtoisista.

Monikulttuurikeskus on harrikkamiehen henkinen koti ja toinen olohuone

Lahdessa toimiva Monikulttuurikeskus Multi-Culti kokoaa saman katon alle niin maahanmuuttajat kuin kantasuomalaisetkin, ikään katsomatta. Moni toimintaan tutustunut antaa hyvän kiertää ja ryhtyy itsekin harrastajaryhmän vetäjäksi tai vapaaehtoiseksi.

Toimittaja Tenho Tornberg suorana Päijänne-risteilyllä.

Myrsky ei sisävesiristeilijää pelota – 50 vuoteen reitti ei ole jäänyt välistä

Pitkin Päijännettä Jyväskylästä Lahteen seilaavan M/S Suomen neidon matkustajille on tänään odotettavissa keikuttavaa kyytiä. Merisairautta uhmaamassa on myös Yle Keski-Suomi

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne saapumassa SDP:n puoluevaltuuston kokoukseen Kotkan Konserttitaloon lauantaina.

Oikealle kaartava vasemmistopuolue vai duunarin asialla edelleen – millaiset mielikuvat sinulla on SDP:stä?

Eduskuntavaaleihin on aikaa alle kuukausi. SDP:n kannatus on viime vaaleissa laskenut parhaista vuosista merkittävästi. Kerro meille millainen mielikuva sinulla on Suomen Sosialidemokraattisesta puolueesta.

Stradan Marjut tutustui Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti -radiosatiirin tekemiseen. Kuvassa Jukka Puotila, Marjut Tervola, Martti Suosalo, Nora Rinne ja Miira Karhula.

Strada etsii satiirin syvintä olemusta

Strada etsii satiirin syvintä olemusta

Jouko Vuolle ja Arto Teronen

Kiveen hakatut: Kahdeksas tuotantokausi

Kuluvana vuonna Kiveen hakatut -radiosarjassa on edetty jo kahdeksanteen tuotantokauteen. Vuoden aikana valmistui 17 jaksoa tuoretta kuunneltavaa.

Taikuri Kari Vuokila

Näin kolikko katoaa taikurin käsittelyssä – video

Keminmaalaislähtöinen Kari Vuokila on yksi suomalaisista ammattitaikureista. Kotimaan markkinoiden lisäksi Taikuri Kari suuntaa katseensa tiiviisti Itään, Venäjän markkinoille. Useiden temppujen lisäksi Vuokila on opiskellut ahkerasti venäjän kieltä.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Kari Väänänen

Kari Väänänen: "Pohjois-Suomea ei osata markkinoida"

Kemijärvellä asuva ohjaaja-käsikirjoittaja Kari Väänänen sanoo, että suomalaiset eivät osaa myydä itseään. Norja ja Ruotsi markkinoivat paremmin asioita, joita Suomellakin on.

Mika Kari Suvi Turusen haastattelussa.

Kansanedustaja: Juoppokuskaus pois poliisilta – lisää voimia harmaan talouden tutkimiseen

Poliisiasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Kari (sd.) siirtäisi päihtyneiden kuljettamisen poliisilta vartijoiden hoidettavaksi. Virkavallan tehtäviä pitää olla valmis karsimaan, kun poliisien määrää on vaikea lisätä.

Mies lukee Helsingin Sanomia 1970-luvun alussa.

18.11. Teeman Elävä arkisto: Sanomalehti

2000-luvun mediamurroksen keskellä perinteiset sanomalehdet ovat joutuneet kokemaan suuria muutoksia. Arkisto-ohjelmissa katsotaan 125-vuotiaan Helsingin Sanomien ja vähän muidenkin sanomalehtien menneisyyteen.

Aamu-tv:n vieraana Janne Virkkunen 14. lokakuuta 2013.

Janne Virkkunen: Kari Suomalainen oli loppuvaiheessa rasisti

Virkkusen tehtäviin Helsingin Sanomien johdossa kuului myös potkujen antaminen. Moni ero harmittaa Virkkusta vieläkin.

Norssin oppilas kirjoittaa liidulla mensa-sanan taivutuksen (1967).

Perinteet kunniassa Norssissa

Aikamatka perinteikkääseen kouluun Helsingin Ratakadulle

Sirkku Ala-Harja

Näin syntyy elävän mallin piirros

Elävän mallin piirtäminen on yksi taiteen peruskivistä. Millaista filosofiaa kätkeytyy haluun ikuistaa elävä malli ja mistä voi aloittaa?

Pilapiirroksessa lehtikojumummo paksuissa talvivaatteissa

Kari Suomalainen sai alastomasta mummosta rouvien vihat päälle – teki vastineen piirtämällä

Edesmennyt pilapiirtäjäprofessori Kari Suomalainen teki uransa aikana vain yhden vastineen piirtämällä uuden kuvan. Piirros alastomasta lehtikojumummosta oli liikaa 1950-luvun helsinkiläisrouville. Valkeakosken Visavuoressa on nyt nähtävillä, miten Kari reagoi palautteeseen - kynällään.

Jarmo Mäkelä (vas.) ja Kari Niemi-Nikkola

Yleisurheilun EM-kisojen mitalitavoitteet

Suomi isännöi jälleen kerran yleisurheilun arvokisoja. Maanosan parhaat kamppailevat mitaleista tästä päivästä lähtien Olympiastadionilla. Valmennusjohtajat Jarmo Mäkelä ja Kari Niemi-Nikkola arvioivat, missä lajeissa suomalaiset voisivat päästä palkintopallille.

Ville Ranta

Ville Ranta: Pilapiirroksen tehtävä on provosoida

Sarjakuvataitelija Ville Ranta sohii pilapiirroksillaan ikäviä aiheita ja tabuja. Erityisen herkullinen kohde hänelle ovat perussuomalaiset.

Kari Suomalaisen piirros

Kari Suomalainen ei olisi pelännyt al-Qaidaa

Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen syntymästä on kulunut 90 vuotta. Kari oli jo uransa alkutaipaleella omapäinen ja rohkea, joka ei pelännyt tehdä edes Neuvostoliitosta pilaa. Al-Qaidan uhkailut tuskin olisivat estäneet Karia piirtämästä Muhammedia.

Kalevi Laalo pitää kädessään piirtämäänsä pilapiirrosta Puuvillan Kansantorilla.

Kerberos pystytti piruuttaan näyttelyn

Pilapiirtäjä Kalevi Laalo on avannut Piruuttaan-näyttelyn Kansantorilla Porin Puuvillassa. Kerberos-nimellä tunnettu piirtäjä uskoo, että pilapiirtämisellä voi edelleen vaikuttaa yhteiskunnallisesti.

Pilapiirtäjät ja karikatyristit esillä rinta rinnan

Suomen pilapiirtäjien ja karikatyristien ensimmäinen vuosinäyttely Parasta jälkeen aukeaa tiistaina Helsingissä. Näyttelyn piirrokset kommentoivat viime vuoden tapahtumia.

Kerberoksen pilapiirros

Suomen pilapiirtäjät yhteen – karikatyristeja ja naisia kaivataan

Suomalainen lehdistö ei arvosta karikatyyripiiroksia muun Euroopan malliin. Pilapiirroksia julkaistaan, mutta tekijöiden taidoissa on toivomisen varaa. Ensimmäinen Suomen karikatyristien pilapiirtäjien killan yhteisnäyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa Helsingissä.

Kari Suomalaisen piirros Joulukatu

Joulukatu on kaikkien aikojen Kari-piirros

Kari Suomalaisen pilapiirrosten ykköseksi nousi yleisöäänestyksessä piirros, jossa Jeesus seisoo kerjäämässä Helsingin joulukadulla on vuodelta 1954. Äänestyksen kaikkien aikojen suosikista järjesti Valkeakosken Visavuoressa sijaitseva Kari-paviljonki.

Karin piirrokset muistetaan

Kysely kaikkien aikojen Kari-klassikosta kiinnosti yleisöä. Ehdotuksia Kari Suomalaisen kaikkien aikojen mieleenpainuvimmaksi piirrokseksi tuli lähes 150.

Piirroksessa mies uhkaa naista veitsellä

Kari Suomalainen paljastui Seura-lehden taittotaituriksi

Sodan jälkeisen Seura-lehden sivut saivat mielikuvituksekkaan ulkoasunsa useimmiten edesmenneen pilapiirtäjäprofessori Kari Suomalaisen kynästä.

Kari Suomalaisen kuvituksia esillä Visavuoressa

Visavuoressa Valkeakoskella avautuu Kari Suomalaisen varhaisia kuvitustöitä esittelevä näyttely. Puuteria turpaan -näyttelyssä on esillä lähes 150 kuvitusta ja otsikointia.

Mikä on kaikkien aikojen Kari-klassikko?

Visavuoren Kari-paviljonki etsii kaikkien aikojen klassikkoa Kari Suomalaisten lukuisten pilapiirrosten joukosta. Museo haluaa yleisön valitsevan piirroshahmoista sen parhaiten mieleen jääneen.

Kari Suomalaisen kohutut piirrokset esillä Valkeakoskella

Suomen tunnetuimman pilapiirtäjän, professori Kari Suomalaisen kohutuimmat työt on koottu näyttelyyn Valkeakosken Visavuoren Kari-paviljonkiin. Yhdeksän vuotta sitten kuollut poliittisten pilapiirrosten mestari aiheutti aikoinaan kauhunsekaista kunnioitusta, johon kukaan piirtäjä ei häneen jälkeensä Suomessa ole yltänyt.

Oopperalaulaja Maaria Eira sovittaa hattua peilin ääressä.

Maaria Eira, Rooma

Oopperalaulajan elämää seurattiin vuonna 1963.

Kari Suomalaisen pilapiirros Urho Kekkosesta 1956.

Kari ei voinut lopettaa Urkin piirtämistä

Kari Suomalainen kertoo suhteestaan lempimalliinsa.