Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lilli Earl löysi tiensä takaisin teatteriin: "Tunsin, että olin tullut kotiin!"

Lilli Earl jätti näyttelemisen esiintymispelon vuoksi.

Lokakuussa Elävässä arkistossa ihaillaan Taivaan tulia

Lokakuista sisältöä Elävän arkiston artikkeleissa.

Museoiden piinaviikot ovat loppusuoralla – toivo kohdistuu kotimaisiin matkailijoihin

Kevät on ollut raskas pienille museoille, kuten Visavuorelle, koska ovien avautumisesta ei ole ollut tietoa.

Pekka Mattilan kolumni: Opi sietämään ärsyttävää lähimmäistä, sillä vaihtoehtoja ei ole

Kaupungistuminen on tuonut ennestään vieraat ja välttelevät suomalaiset lähemmäs toisiaan niin töissä kuin kotona. Kun oma tila kapenee, on pakko totutella yhdessäoloon. Tarvitaan yhteistä käytöskoodia, kirjoittaa Pekka Mattila.

Valkeakoski on myöntämässä 750 000 euron lainan Visavuoren Kari-paviljongin korjaukseen

Remontilla valmistaudutaan pilapiirtäjä Kari Suomalaisen juhlavuoteen.

Pianotaiteilija Meri Louhos, 91-v., elää vahvasti tätä päivää

Pianopedagogi iloitsee oppilaidensa menestymisestä.

Suomalaisten maalaisjärki ja huumori elivät Rysänperän tähdissä, Ieva-Kaisassa ja Römpän ukossa

Rysänperä oli hämäläinen kylä, jonka asukkaiden kautta pilapiirtäjä Kari Suomalainen virnisteli kaupunkilaisten hömpötyksille ja maailman tapahtumille.Kylän saattaa hyvin kuvitella sijainneen Valkeakosken Sääksmäen seutuvilla.Juuri sinne suomalaisille aikoinaan tutuksi tulleet Römpän ukko ja Ieva-Kaisa ovat saaneet oman näyttelyn.

Monikulttuurikeskus on harrikkamiehen henkinen koti ja toinen olohuone

Lahdessa toimiva Monikulttuurikeskus Multi-Culti kokoaa saman katon alle niin maahanmuuttajat kuin kantasuomalaisetkin, ikään katsomatta. Moni toimintaan tutustunut antaa hyvän kiertää ja ryhtyy itsekin harrastajaryhmän vetäjäksi tai vapaaehtoiseksi.

Myrsky ei sisävesiristeilijää pelota – 50 vuoteen reitti ei ole jäänyt välistä

Pitkin Päijännettä Jyväskylästä Lahteen seilaavan M/S Suomen neidon matkustajille on tänään odotettavissa keikuttavaa kyytiä. Merisairautta uhmaamassa on myös Yle Keski-Suomi

Oikealle kaartava vasemmistopuolue vai duunarin asialla edelleen – millaiset mielikuvat sinulla on SDP:stä?

Eduskuntavaaleihin on aikaa alle kuukausi. SDP:n kannatus on viime vaaleissa laskenut parhaista vuosista merkittävästi. Kerro meille millainen mielikuva sinulla on Suomen Sosialidemokraattisesta puolueesta.

Strada etsii satiirin syvintä olemusta

Strada etsii satiirin syvintä olemusta

Kiveen hakatut: Kahdeksas tuotantokausi

Kuluvana vuonna Kiveen hakatut -radiosarjassa on edetty jo kahdeksanteen tuotantokauteen. Vuoden aikana valmistui 17 jaksoa tuoretta kuunneltavaa.

Janne Virkkunen: Kari Suomalainen oli loppuvaiheessa rasisti

Virkkusen tehtäviin Helsingin Sanomien johdossa kuului myös potkujen antaminen. Moni ero harmittaa Virkkusta vieläkin.

Perinteet kunniassa Norssissa

Aikamatka perinteikkääseen kouluun Helsingin Ratakadulle

Kari Suomalainen sai alastomasta mummosta rouvien vihat päälle – teki vastineen piirtämällä

Edesmennyt pilapiirtäjäprofessori Kari Suomalainen teki uransa aikana vain yhden vastineen piirtämällä uuden kuvan. Piirros alastomasta lehtikojumummosta oli liikaa 1950-luvun helsinkiläisrouville. Valkeakosken Visavuoressa on nyt nähtävillä, miten Kari reagoi palautteeseen - kynällään.

Ville Ranta: Pilapiirroksen tehtävä on provosoida

Sarjakuvataitelija Ville Ranta sohii pilapiirroksillaan ikäviä aiheita ja tabuja. Erityisen herkullinen kohde hänelle ovat perussuomalaiset.

Kari Suomalainen ei olisi pelännyt al-Qaidaa

Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen syntymästä on kulunut 90 vuotta. Kari oli jo uransa alkutaipaleella omapäinen ja rohkea, joka ei pelännyt tehdä edes Neuvostoliitosta pilaa. Al-Qaidan uhkailut tuskin olisivat estäneet Karia piirtämästä Muhammedia.

Kerberos pystytti piruuttaan näyttelyn

Pilapiirtäjä Kalevi Laalo on avannut Piruuttaan-näyttelyn Kansantorilla Porin Puuvillassa. Kerberos-nimellä tunnettu piirtäjä uskoo, että pilapiirtämisellä voi edelleen vaikuttaa yhteiskunnallisesti.

Pilapiirtäjät ja karikatyristit esillä rinta rinnan

Suomen pilapiirtäjien ja karikatyristien ensimmäinen vuosinäyttely Parasta jälkeen aukeaa tiistaina Helsingissä. Näyttelyn piirrokset kommentoivat viime vuoden tapahtumia.

Suomen pilapiirtäjät yhteen – karikatyristeja ja naisia kaivataan

Suomalainen lehdistö ei arvosta karikatyyripiiroksia muun Euroopan malliin. Pilapiirroksia julkaistaan, mutta tekijöiden taidoissa on toivomisen varaa. Ensimmäinen Suomen karikatyristien pilapiirtäjien killan yhteisnäyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa Helsingissä.

Joulukatu on kaikkien aikojen Kari-piirros

Kari Suomalaisen pilapiirrosten ykköseksi nousi yleisöäänestyksessä piirros, jossa Jeesus seisoo kerjäämässä Helsingin joulukadulla on vuodelta 1954. Äänestyksen kaikkien aikojen suosikista järjesti Valkeakosken Visavuoressa sijaitseva Kari-paviljonki.

Karin piirrokset muistetaan

Kysely kaikkien aikojen Kari-klassikosta kiinnosti yleisöä. Ehdotuksia Kari Suomalaisen kaikkien aikojen mieleenpainuvimmaksi piirrokseksi tuli lähes 150.

Kari Suomalainen paljastui Seura-lehden taittotaituriksi

Sodan jälkeisen Seura-lehden sivut saivat mielikuvituksekkaan ulkoasunsa useimmiten edesmenneen pilapiirtäjäprofessori Kari Suomalaisen kynästä.

Kari Suomalaisen kuvituksia esillä Visavuoressa

Visavuoressa Valkeakoskella avautuu Kari Suomalaisen varhaisia kuvitustöitä esittelevä näyttely. Puuteria turpaan -näyttelyssä on esillä lähes 150 kuvitusta ja otsikointia.

Mikä on kaikkien aikojen Kari-klassikko?

Visavuoren Kari-paviljonki etsii kaikkien aikojen klassikkoa Kari Suomalaisten lukuisten pilapiirrosten joukosta. Museo haluaa yleisön valitsevan piirroshahmoista sen parhaiten mieleen jääneen.

Kari Suomalaisen kohutut piirrokset esillä Valkeakoskella

Suomen tunnetuimman pilapiirtäjän, professori Kari Suomalaisen kohutuimmat työt on koottu näyttelyyn Valkeakosken Visavuoren Kari-paviljonkiin. Yhdeksän vuotta sitten kuollut poliittisten pilapiirrosten mestari aiheutti aikoinaan kauhunsekaista kunnioitusta, johon kukaan piirtäjä ei häneen jälkeensä Suomessa ole yltänyt.

Maaria Eira, Rooma

Oopperalaulajan elämää seurattiin vuonna 1963.

Kari ei voinut lopettaa Urkin piirtämistä

Kari Suomalainen kertoo suhteestaan lempimalliinsa.