Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hausjärven kunta varoittaa vanhempia vaarallisesta somehaasteesta

Videopalvelu Tiktokissa leviävässä haasteessa juostaan junan vierellä ja yritetään saada kuski soittamaan torvea. VR:n tietoon ei ole tullut vaaratilanteita Hausjärveltä.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: mitä kahdesti rokotettu voi tehdä ja kokeilimme väärennetyn puheäänen voimaa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Sorkkarauta unohtui seinää vasten, kun koti jää junaradan alle – pääradan varrella asuvan lapsiperheen elämä pysähtyi tietoon purkutuomiosta

Väylävirastolta kesällä tulleen kirjeen mukaan perheen omistama kiinteistö lunastetaan rautatiealueeksi ja rakennukset puretaan pääradan levennyksen alta. Ratasuunnitelma viimeistellään syksyllä. Tietoa purkamisen aikataulusta ei ole.

THL:n seuranta: Vanhusten hoivayksiköiden henkilöstömäärissä alimitoitusta myös Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä yhdeksän vanhusten ympärivuorokautisen hoivan yksikköä ei täyttänyt THL:n kevään seurannassa vaatimuksia henkilöstömitoituksesta. Koko maassa mitoituksen alittaneiden yksiköiden määrä lisääntyi neljä prosenttiyksikköä marraskuusta.

Henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi puuhun Janakkalassa

Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Pelastuslaitoksen mukaan auton kuljettaja on viety sairaalaan tarkistettavaksi.

Lääkäripalvelut ovat palaamassa Lopelle ja Hausjärvelle

Tarkemmat suunnitelmat vastaanottotoiminnasta tehdään syksyn aikana. Ainakin pitkäaikaissairaiden hoito olisi palautumassa Lopelle ja Hausjärvelle. Muissa Kanta-Hämeen kunnissa lääkäripalvelut ovat saatavilla.

Työttömyys laski Kanta-Hämeessä vuodentakaisesta – eniten vapaita työpaikkoja on muun muassa lähihoitajille ja vartijoille

Kanta-Hämeessä oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yhdeksän prosenttia.

Vantaanjoki siirtyy uuteen uomaan Riihimäellä – luonnonmukaisempi joki vähentää tulvariskiä ja parantaa kalojen elinoloja

Riihimäen kaupunki on siirtämässä Vantaanjoen uomaa rautatieaseman eteläpuolella. Joelle kaivetaan Jokikylässä täysin uusi reitti, joka kulkee tulevaisuudessa asuinalueen keskellä. Jokiuoman siirrot ovat harvinaisia.

Rekka ja henkilöauto törmäsivät Hausjärvellä – yksi ihminen sairaalaan

Tiellä 54 oli vain yksi kaista käytössä parin tunnin ajan. Kaista saatiin auki puolen päivän aikaan.

Puimaan pääsee jo – kuivuus on heikentänyt satoa

Puinnit ovat alkaneet myös Kanta-Hämeessä. Hausjärveläinen Simo Mattila aloitti puinnit torstaina timotein puinnilla. Puinnit jatkuivat timotein parissa myös perjantaina. Kuivuus näkyy Hämeen pelloilla.

Walk in -rokotukset saivat väen liikkeelle Riihimäellä

Urheilutalolla Riihimäellä järjestettiin torstaina toinen walk in -rokotusmahdollisuus. Vuorossa olivat tehosterokotteen saajat. Tiistaina ilman ajanvarausta rokotukseen tuli ensimmäistä rokotustaan hakevia.

Riihimäki rakentaa kevyen liikenteen väyliä

Riihimäen ja Hausjärven Hikiän välinen uusi kevyen liikenteen väylä valmistuu syksyllä. Uutta väylää tulee noin viisi kilometriä. Uudet työt odottavat ensi vuonna, sillä Riihimäen tarkoituksena on rakentaa kevyen liikenteen väylä Länsitielle.

Nostalgiamatka 1970-luvun kesiin: tällainen on Suomen ainoa kauppa-automuseo, jonne J. Karjalainen lahjoitti korillisen 50-vuotiasta limsaa

Myymäläautoja oli Suomessa 1960–70-luvulla reilusti toista tuhatta, mutta nyt ne alkavat olla historiaa. Kauppa-autoja liikkuu enää muutama. Uudenlaiselle palveluautolle voisi edelleen riittää kysyntää.

Supermamma Erä-Eeva hoitaa jo viidettä orpovarsaa – äidillinen suomenhevonen sai kunniakirjan urastaan keinoemona

Tänä kesänä suomenhevostamma Erä-Eeva on pienen orivarsa Kevinin sijaisäitinä. Suomessa jää vuosittain orvoksi nelisenkymmentä varsaa. Varsansa menettäneiden tammojen ja emänsä menettäneiden varsojen yhteensaattaminen pelastaa usein varsan hengen.

Sinilevää on havaittu usealla uimarannalla

Valtakunnallisilla järvien sinileväseurannan havaintopaikoilla on havaittu sinilevää tavanomaista enemmän. Kanta-Hämeessä esimerkiksi Lopella sinilevää on havaittu useammalla rannalla.

Soteanalyysi: kokoomus ja SDP määräävät Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveysasioista – pienet kunnat jäämässä sivustakatsojiksi

Eduskunnan eilen hyväksymä soteuudistus tuo mukanaan myös maakunnittaiset aluevaalit ensi tammikuussa. Juuri pidettyjen kunnallisvaalien perusteella kokoomus ja sosialidemokraatit hallitsevat tulevaa sotevaltuustoa.

Avoimet puutarhat -päivänä saa vierailla pihoilla ja puutarhoissa – katso Kanta-Hämeen kohteet täältä

Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisia puistoja että kaupallisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Hämeen äänestysprosentti jäi 53 prosenttiin – Kanta-Hämeessä kaupunkilaiset äänestivät laiskasti, muutamassa pikkukunnassa oltiin reippaita

Kuntavaalien äänestysprosentti jäi ennätyksellisen huonoksi koko maassa. Kanta-Hämeessä innokkaimmat äänestäjät löytyivät Humppilasta ja Ypäjältä. Laiskimmin uurnilla käytiin Riihimäellä.

Keskusta ja kokoomus jatkavat Hausjärven suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Hausjärvellä perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti neljä lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisille 35 uutta valtuustopaikkaa – kaikki Kanta-Hämeen äänet laskettu, Lulu Ranne maakunnan äänikuningatar

Kokoomus ja perussuomalaiset onnistuivat lisäämään valtuustopaikkoja eniten. Seurasimme tässä artikkelissa tuloslaskennan etenemistä kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa.

Koronarokotukset etenevät vauhdilla: Hämeenlinnassa ja Riihimäen seudulla koronarokotuksia saavat jo 16-vuotiaat

Nopeaan etenemistahtiin on vaikuttanut muun muassa rokotteiden hyvä saatavuus viime viikkoina. Myös rokotettavat ikäluokat pienenevät, kun ajanvarauksen ikäryhmät muuttuvat nuoremmiksi.

Hämeessä lähes joka kolmas äänesti ennakkoon

Innokkaimmat ennakkoäänestäjät löytyivät Humppilasta. Siellä äänensä ennakkoon antoi yli 43 prosenttia äänioikeutetuista.

Hausjärvi ennakkoäänestää nyt – nukkumalähiö kärsii väestöpaosta

Tämän luettuasi tiedät, mikä Hausjärvellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Osa kantahämäläiskunnista pysyy lähiopetuksessa suosituksesta huolimatta – katso täältä oman kuntasi tilanne

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suositteli aiemmin torstaina, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etäopetukseen 31. toukokuuta alkaen. Riihimäellä ja Janakkalassa siirrytään etäopetukseen jo huomenna, Hämeenlinnassa maanantaina. Forssan seudulla, Lopella ja Hausjärvellä päätettiin jatkaa lähiopetuksessa.

Riihimäen urheilutalosta tuli massarokotusten keskuspaikka kesän ajaksi

Riihimäen seudun asukkaat voivat ajanvarauksella käydä koronarokotuksessa joko Hausjärvellä, Lopella tai Riihimäellä. Tähän mennessä terveyskeskus on rokottanut yhteensä yli 17 000 seutukunnan asukasta.

Kuuntele kotikuntasi vaalisarja – kolme ehdokasta kertoo mitä kunnallesi kuuluu

Yle Häme kiertää vielä jokaisessa kunnassa ennen kuntavaaleja. Kuntavaaliehdokkaat pääsevät ääneen myös omassa podcast-sarjassa.

Tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäki sai suomalaiset innostumaan räsymatoista – kotoilun huumassa moni kutoo matot jälleen itse

Perinnematon uudistaja Eija Rasinmäki juhlii tänä vuonna 50-vuotista taiteilija- ja yrittäjätaivaltaan. Tekstiilitaitelija sai ihmiset Yhdysvalloissa asti sisustamaan kotinsa räsymatoilla. Nyt hän toivoo löytävänsä työllensä jatkajan.

Työttömyys kasvoi Hämeen maakunnissa yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta

Työttömien määrä on kasvanut edelleen. Myös pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Samanaikaisesti myös uusien avointen työpaikkojen määrä kasvoi. Vuodentakaiseen verrattuna lisääntyivät eniten lähihoitajien, sairaanhoitajien ja puu- ja sahatavaran prosessityöntekijöiden paikat.

Nokkakolari Hausjärvellä: henkilöauton kuljettaja sairaalaan

Onnettomuus tapahtui maanantaina aamulla puoli seitsemän aikoihin.

Forssassa käynnistyy yksi Suomen pisimmistä päällystystöistä

Valtatie 10 päällystetään 20 kilometrin matkalta.

Valtion tuki nosti Hausjärven tuloksen odotettua paremmaksi

Hyvään tulokseen vaikutti myös verotulojen kehittyminen odotettua paremmin.

Alkot kutistuvat vauhdilla – Katso videolta, millainen on Suomen pienin pitkäripainen, jossa asiakas ei pääse häviämään hyllyjen taakse

Alkon myymälät halutaan toimiviksi ja energiatehokkaiksi. Pelkästään viime vuonna tilaneliöt vähenivät neljänneksellä.

Riihimäeltä pyydettiin virallinen tarjous Erä- ja luontokulttuurimuseon perustamisesta

Perustamistarjousta on pyydetty myös Pyhtäältä, Imatralta, Oululta ja Rovaniemeltä. Tarjousta pyydetään mahdollisesti myös muilta kunnilta.

Hämeenlinna tukee Riihimäkeä erämuseohankkeessa, mutta rahaa ei heru

Erä- ja luontokulttuurimuseon kuntarahoitusosuus olisi arviolta 1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Perussuomalaisten ehdokasmäärä lähes kaksinkertaistui Hämeessä – keskustalla ja sosiaalidemokraateilla on vaikeampaa

Myös kristillisdemokraattien ehdokasasettelu onnistui. Valitsijayhdistyksillä on kuntavaaleissa paljon ehdokkaita.

Avi määrää tiloja suljettavaksi Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella koronatilanteen vuoksi

Päätös on voimassa tiistaista alkaen 22. maaliskuuta saakka.

Riihimäen seudulle esitetään sisätilojen kahden viikon sulkemisia

Riihimäen alueella koronatilanne on muuta maakuntaa vaikeampi.

Työttömyys lisääntyi Hämeessä rajusti

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta 27 prosenttia.

Hämeenlinnan katuturvallisuus suurten kaupunkien kärjessä – hämäläiskunnista Ypäjä peittoaa muut

Mitä suurempi katuturvallisuusindeksi on, sitä turvallisempi tilanne on kunnassa.

Työvoiman kysyntä on jatkunut vaisuna Hämeessä

Koronavirukseen liittyvät rajoitustoimet ja pitkittynyt epävarmuus näkyy työttömyyden kehityksessä.

Käräjäoikeus: Hausjärven entinen vt. kunnanjohtaja syyllinen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen – sai varoituksen

Aleksi Heikkilä kiisti alusta asti syyllistyneensä minkäänlaiseen rikokseen tai virheeseen yrityslaina-asiassa. Oikeus katsoi toisin.

Uudenvuodenlupaus voi synnyttää pysyvän elämäntaparemontin, mutta liika karsiminen muutoshuumassa romuttaa helposti kuntokuurin

Psyykkinen valmentaja kertoo, mitä pitää tehdä, jos uudenvuodenlupauksesta haluaa pysyvän muutoksen elämäänsä.

Työttömyystilanne on huonontunut Hämeen maakunnissa

Työttömien määrä lisääntyi vuodentakaisesta 33 prosenttia.

Hausjärvi päätti irtisanoa kunnan teknisen johtajan

Syynä on se, että tekninen johtaja ei irtisanonut Ryttylän koulun siirtotilojen vuokrasopimusta ajoissa. Tapauksesta aiheutuu kunnalle yli 340 000 euron vahinko.

Asevalmistaja Sako Oy ostaa Tourulan Metalli Oy:n liiketoiminnan

Liikkeenluovutus astuu voimaan ensi vuoden alusta.

Hausjärvi ei irtisanonut Ryttylän koulun väistötiloja kirjallisesti – vuokraaja vaatii kunnalta satojatuhansia euroja tyhjiksi jäävistä tiloista

Ryttylässä lapset pääsevät uusiin tiloihin tammikuussa 2021. Parakkien vuokra-aika jatkuu kuitenkin tammikuuhun 2022.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle