Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Mies teki kyläilyjen aikana seksuaalista väkivaltaa kahdelle lapselle useiden vuosien ajan – sai teoista 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeustuomion

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekojen aikaan syyntakeinen. Tuomion mukaan mies kohdisti 4–10-vuotiaisiin uhreihin seksuaalista väkivaltaa vuosien ajan.

Digitaalinen koronapassi ja puhelin baaritiskillä.

Oletko ilman koronapassia? Kuinka se on vaikuttanut elämääsi? Kerro meille, teemme aihepiiristä juttua

Koronapassin saamiseksi vaaditaan kaksi koronarokotusta, sairastettu koronatauti tai tuore, negatiivinen koronatestitulos. Yle kerää kokemuksia siitä, kuinka koronapassittomuus vaikuttaa ihmisten arkeen.

Kuohuviiniä laseissa.

Isoja kotibileitä ja koko suvun juhlia ei kannata nyt järjestää – yli 20 hengen yksityistilaisuuksia suositellaan välttämään pääkaupunkiseudulla

Aikaisemmin kokoontumisrajoitus koski vain yleisötilaisuuksia. Vaihtoehtona on järjestää yksityistilaisuus tilassa, jossa osallistujilta voidaan edellyttää koronapassia.

Minna Nylund demonstroi, miten avannepussi kätketään niin sanotun intiimivyön sisään. Hänellä itsellään ei ole ollut avannetta enää pariin vuoteen.

Minna Nylund sairastui vakavaan suolistosairauteen ja huomasi puutteen taudin kanssa elävien arjessa – nyt hänen tuotteitaan käyttävät morsiametkin

Tulehduksellisia suolistosairauksia potee Suomessa vuosi vuodelta kasvava ihmisjoukko. Minna Nylund on kehittänyt kanssasairastajille kankaisen avannepussinsuojan ja intiimivyön.

Koronapassia näytetään ravintolassa.

Koronapassia tarkistetaan jatkuvasti väärin – “Valituksia tulee joka päivä”

Koronapassien tarkistamisesta tulee aville jatkuvasti ilmoituksia. Yleensä valitukset tulevat ravintoloiden asiakkailta. Yhtäkään ravintolaa ei ole jouduttu vielä kuitenkaan sulkemaan koronapassiin liittyvien ongelmien vuoksi.

Oppilaat käyttävät tietokoneita kasvomaskit päällä.

Kun oppilaat palasivat kouluun, käynnit psykologien luona vähenivät – silti kaikki lapset ja nuoret eivät saa tukea lain edellyttämässä ajassa

Koronan takia tehdyt rajoitukset saivat lapset ja nuoret hakeutumaan koulupsykologien vastaanotoille vuosi sitten. Nyt tilanne on helpottanut, mutta koulupsykologeista on silti edelleen jatkuva pula.

Ayman Saleh

Sairaanhoitaja on töissä itsenäisyyspäivänäkin: "OIen ensimmäistä kertaa urani aikana huolissani omasta jaksamisestani"

Laakson sairaalassa itsenäisyyspäivä rullasi eteenpäin siinä missä muutkin päivät. Ruuaksi oli lohta ja perunaa, televisiosta joku katsoi Tuntematonta sotilasta. Hoitajille vuosi on ollut äärimmäisen raskas.

Luutnantti Kiira Kiikeri poseeraa mustavalkoisessa henkilökuvassa marraskuussa.

Kadetti Kiira Kiikerin sotilasuran kohokohta oli itsenäisyyspäivä, joka alkoi jumpalla aamuyön aikaan ja huipentui kohtaamiseen Linnassa

Osa Maanpuolustuskorkeakoulun toisen vuosikurssin opiskelijoista saa edustaa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Perinne alkoi jo vuonna 1928.

Väkeä jonottamassa pikakoronatestiin.

Hallitus on valmiudessa vetää hätäjarrusta koronatilanteen pahentuessa jo ennen joulua – hätäjarru voisi sulkea kuntosalit, rajoittaa teattereita ja pistää koronapassinkin jäihin

Seuraavat kaksi viikkoa näyttävät, ottaako hallitus niin sanotun hätäjarruasetuksen käyttöön. Sen turvin ministeriö voisi ohjeistaa koko maan yhteneväisiin rajoituksiin. HUSin johtajan mukaan hätäjarru on huonosti valmisteltu ja toteutuessaan liian kankea koronaa hillitsemään.

90-vuotias entinen elokuvaaja Veikko Mård kotisohvallaan Tuusulassa.

Kameramies Veikko Mård, 90, teki Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa uhkarohkean tempun, johon kukaan muu ei suostunut

Edvin Laineen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan tekijöistä on jäljellä enää yksittäisiä ammattilaisia. Yksi heistä on niin kameran takana kuin yllättäen myös sen edessä työskennellyt Veikko Mård.

Satu von Schalien ja Sanna Enckelman silittämässä sarvipäistä pukkia.

Sata tarinaa hypystä tuntemattomaan – helsinkiläispari hylkäsi nautiskelevan elämäntyylinsä ja osti 70 kotieläintä yhdessä yössä

Olemme eläneet koronakriisin keskellä kohta kaksi vuotta. Kysyimme teiltä, millaisia elämänmuutoksia olette tehneet poikkeusaikana. Näin te vastasitte.

Ihmisiä jonottamassa koronatestiin Kampissa Helsingissä

Pikakoronatesteihin pitkät jonot – "kaikkia halukkaita ei ehditä testata"

Testaakorona.fi:n pikakoronatestipisteillä käy päivittäin satoja asiakkaita. Humalainen häiriökäytös johti Kampin pisteen aukioloaikojen lyhentämiseen.

Aineen taidemuseon Taidebasaarissa yleisöä ja näytteilleasettajia maskit kasvoillaan. Seinillä ja pöydillä on esillä esimerkiksi kuvataidetta.

Tapahtumiin ja ravintoloihin pääsy käy yhä hankalammaksi ilman koronapassia – Katso alueesi rajoitukset

Ilman rajoituksia ovat enää Lappi, Kainuu, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo. Muualla Suomessa rajoituksilta välttyy, jos ottaa käyttöön koronapassin.

Sairaanhoitaja Celeste Wanyonyi (vas.) antoi toisen koronavirusrokotteen Dumitru-Mihai Trucmelille Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteessä 15. lokakuuta 2021.

Vantaalaiset voivat varata jo ajan kolmanteen koronarokotukseen – Helsingissä ja Espoossa alle 60-vuotiaiden on vielä turha etsiä vapaata rokotusaikaa

Vantaalla kaikki yli 18-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen, jos toisen rokotteen saamisesta on kulunut 5–6 kuukautta.

Malmin lentokentän päärakennus, etualalla pienkone.

Malmin suljetun lentokentän korvaajaa ehdotetaan rakennettavaksi Porvooseen – kaupunginjohtaja: Turha käyttää aikaa tällaisen tutkimiseen

Suomen ilmailuliitto esittää, että pääkaupunkiseudun uusi pienlentokenttä rakennettaisiin Porvoon ja Sipoon rajalle. Porvoon kaupunginjohtaja ei pidä suunnitelmaa realistisena.

Sairaanhoitaja Aishwarya Gauli (vas.) antoi ensimmäisen koronavirusrokotteen Vasili Panchuev, 29, Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteellä 15. lokakuuta 2021.

Kolmas rokote on nyt "tarjolla" kaikille aikuisille, mutta esimerkiksi Helsingissä sitä voi joutua odottamaan pidempään kuin muualla

Mitä enemmän kunnassa on yli 60-vuotiaita ja riskiryhmäläisiä, sitä pidempään muut saavat odottaa kolmatta rokotusta.

Hiihtäjä Paloheinän hiihtoladulla.

Lunta ei ole etelässä vielä nimeksikään, mutta laduille pääsee jo – näissä paikoissa Uudellamaalla suksi luistaa

Pääkaupunkiseudulla on avattu jo useita hiihtolatuja, ja monet Uudenmaan hiihtokeskukset avaavat lisää rinteitä vilkkaaksi ennustetun viikonlopun kynnyksellä.

Enkelikoriste Koskelan mruha paikalla 2.12.2021

Teinipojan murhasta Helsingin Koskelassa tulee kuluneeksi vuosi – nämä kuusi asiaa pitäisi oppia koko Suomea järkyttäneestä tapauksesta

16-vuotiaan pojan murhasta Helsingin Koskelassa on huomenna lauantaina kulunut vuosi. Ylen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tapaus muistutti, miten tärkeää on puuttua pieniinkin epäilyksiin väkivallasta. 

Lauri Tykkyläinen lapsenlapsensa kanssa leikkipuistossa Hakaniemessä.

Pienten lasten rokottaminen jakaa vanhempien mielipiteitä Helsingissä: "9-vuotiaan rokottaisin samantien, 5-vuotiaan kohdalla olen vielä epävarma"

Lapsiasiavaltuutettu vaatii myös pienten lasten tahdon kuulemista ennen rokotuspäätöstä. Huoltajan rooli on hänen mukaansa tukea lasta päätöksenteossa.

Kyltti, jossa opastetaan näytteenottoa varten.

Suomessa todettu ensimmäinen omikronmuunnoksen aiheuttama tartunta – HUSin Ruotsalainen: "Jäljitys tärkeää, että pystymme hidastamaan leviämistä"

Ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama tartunta todettiin Ruotsista palanneessa seurueessa. Tartunnan saanut henkilö asuu Helsingissä.

Ohutta jäätä kuvattuna Vuosaaren sillalta.

Paksuus voi hämätä: viiden sentin jääkerros saattaa kestää sata kiloa, mutta ei läheskään aina

Luonnonjää voi pettää yllättävissäkin paikoissa. Jäillä ei ole vielä syytä liikkua, ellei kokemusta ja asianmukaisia varusteita ole.

Porvoon uimahalli

7-vuotias lapsi hukkui Porvoon uimahallissa viime vuonna – kahdelle syyte kuolemantuottamuksesta

Poliisi on epäillyt, että hukkumiskuolema johtui valvonnan puutteesta.

Pia Ropponen, hotellinjohtaja, Gustavelund

Yritykset odottavat omikronmuunnoksen iskua pelonsekaisin tuntein – hotellinjohtaja Pia Ropponen: Pahinta on ennakoimattomuus

Noin 40 prosenttia maan matkailu- ja ravintola-alan liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla. Suomen talouden veturina toimivan alueen näkymä ehti jo parantua, mutta omikronmuunnos toi epävarmuutta takaisin.

Helsingin hovioikeus

Helsinkiläisen ex-kuntapoliitikon tuomio lieveni hovioikeudessa – nosti ulkomaille muuttaneen siskonsa perusteettomia lapsilisiä yli 44 000 euroa

Hovioikeus katsoi, että rikoksesta kuluneen pitkän ajan vuoksi vakiintuneen käytännön mukainen rangaistus johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen.

Messukeskuksen koronarokotuspisteellä oli jonoa 2. heinäkuuta.

Suomessa on joutunut sairaalahoitoon ensimmäistä kertaa kolme rokoteannosta saanut henkilö – Husin Järvinen: "Odotettu ilmiö"

Rokotuksista hyvin harva antaa 100-prosenttista suojaa, kun tautipaine on kova, sanoo HUSin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen. Sairaalahoidon tarve tehosteannoksen myötä kuitenkin Järvisen arvion mukaan vähenee.

Helsinki-Vantaa lentoaseman terminaalien yksi ja kaksi välinen käytävä. Käytävä jatkuu pitkälle. Muutama ihminen kävelee.

Elli Seeskorpi yritti lentää Saksaan, mutta matka tyssäsi lähtöportille – syynä yllättävä virhe koronapassissa

Koronapasseissa esiintyy virheitä, sillä tiedot rokotuksista kirjataan pääosin käsin. Tietojen korjaaminen voi vaatia käynnin rokotuspisteellä, mutta osalla paikkakunnista asia hoituu myös puhelimitse.

Amapola FLygin Fokker 50 Joensuun lentoasemalla

Otkes käynnisti varsinaisen tutkinnan Helsinki-Vantaalla viime viikolla tapahtuneesta reittikoneen vaaratilanteesta

Otkesin mukaan Helsingistä Joensuuhun matkalla olleeseen Fokker 50 -matkustajakoneeseen tuli moottorihäiriö lentoonlähdössä.

Lastenvaatteita roikuu aidalla.

Vantaalainen päiväkoti kehotti vanhempia hoitamaan lapset kotona – varhaiskasvatuksen henkilöstöpula kärjistyy

Henkilöstön puuttumista on paikattu esimerkiksi pyytämällä vanhempia hakemaan lapset varhaiskasvatuksesta jo aikaisin iltapäivällä. Vantaalla toivotaan nyt tilanteen ratkaisuksi, että flunssakausi hellittää pian ja sijaisia olisi taas saatavilla runsaammin.

Koiraa trimmataan.

Puudeli voi saada trimmaamossa vaikka irokeesin, mutta tärkein syy käynnille on terveys – Lemmikkien hyvinvointipalvelut ovat kasvava megatrendi

Koiria rekisteröidään Suomessa nyt enemmän kuin mitä vauvoja syntyy. Omistajat haluavat panostaa lemmikkiensä hyvinvointiin, mikä näkyy esimerkiksi trimmaajien varauskalentereissa.

Sveitsiläisen Dan Acherin Borealis-teos Lontoossa vuonna 2019.

Valofestivaali Lux Helsinki järjestetään jälleen tammikuussa – esillä ennätysmäärä taidetta

Tapahtuma toteutetaan noudattaen viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia koronaturvallisuudesta. 

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Häiriökäyttäytyminen yökerhoissa vähentynyt koronapassin jälkeen – NoHo: "Syntyy ehkä tiukempi seula sille, missä vireystilassa asiakkaat ovat"

Suoraa yhteyttä koronapassin käyttöönoton ja häiriökäyttäytymisen vähenemisen välille ei voi vetää ennen kuin dataa on kerätty enemmän, huomauttaa NoHo Partnersin toimitusjohtaja.

A-studio. Huumeiden alaisuudessa tehdyt rikokset. Esimerkkikaupunkina Jyväskylä.

Kaikki pääkaupunkiseudun hiv-tartuntaryppäässä sairastuneet tavoitettu – huumeidenkäyttäjillä voi silti olla tartuntoja, joista kukaan ei tiedä

Reilu viikko sitten ilmi tulleet hiv-tapaukset löytyivät useamman pääkaupunkiseudun kunnan alueelta sekä vankiloista. Vaikka kaikki sairastuneet on tavoitettu, huoli viruksen leviämisestä on todellinen, sanoo infektiolääkäri Jussi Sutinen.

Liikeepäterävä henkilö kasvomaskiin suojautuneena.

Katarina, 23, uskoi salaliittoteorioita eikä ottanut koronarokotetta – sitten hetki kauppakeskuksessa sai hänet muuttamaan mielensä

Koronarokotustaan lykänneet kertovat Ylelle, miksi epäröivät rokottautumista ja miksi lopulta päättivät ottaa sen.

Ihmisiä jonottamassa koronarokotebussiin kauppakeskus Westerin pihassa.

Koronapassi lisäsi rokottautumisintoa vain osalla alueista – Tampereen rokotuspaikoilla tehtiin viikonloppuna kävijäennätyksiä

Sairaanhoitopiireistä hieman yli puolet on leviämisalueita, joissa voidaan käyttää koronapassia vaihtoehtona rajoituksille. Selvitimme, kuinka innokkaasti rokotteita nyt otetaan eri puolilla maata.

Kaksi poliisia työvaatteissa.

Varomaton viesti kouluampumisesta keskeytti Vihdin lukion koulupäivän – Poliisi: näyttää siltä, että todellista uhkaa ei ole

Vihdin lukion oppilaiden käyttämässä sosiaalisen median ryhmässä julkaistiin aamulla viesti, jossa mainittiin kouluampuminen. Oppilaiden liikkumista koululla on rajoitettu tilanteen varmistamiseksi. Poliisin mukaan tilanne on paikan päällä rauhallinen.

Lähijuna

Lähijunaliikenteessä peruutuksia ja myöhästymisiä

Muutokset johtuvat lähinnä veturinkuljettajien sairauspoissaoloista.

Oiva Sten, Joel Ilvonen, Onni Heikkilä päiväkoti Touhulan pihalla

Jopa 600 euron kuukausimaksu vie yksityisen päivähoidon mahdollisuuden monelta helsinkiläiseltä – Touhula-johtaja: "Helsinki eriarvoistaa perheitä"

Helsingissä on puolentoista vuoden aikana lopettanut pian 16 yksityistä päiväkotia. Helsingissä ei ole käytössä perheille palveluseteliä, jolla yksityisen varhaiskasvatuksen hintaa kompensoidaan. Tämä voi olla osasyy siihen, ettei toiminta kannata pääkaupungissa.

Helsinki-Vantaan lentokenttä.

Riskimaista saapuvia jäljitetään lentokentällä ja ohjataan pakolliseen testiin – Vantaan apulaiskaupunginjohtaja: Olemme kentällä vastassa

Helsinki-Vantaan lentokentälle on perustettu terveystarkastuspisteitä koronaviruksen omikronmuunnoksen riskimaista saapuville. Viranomaiset keräävät lentoyhtiöiltä tietoja, jotta eteläisestä Afrikasta saapuvat voidaan paikantaa.

Yleisöä Ursus Factoryn keikalla Tavastialla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa: Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä pitäisi rajata 20 henkilöön

Rajoitusten suositellaan jatkuvan vuodenvaihteen yli. Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta ottamalla käyttöön koronapassi.

Tekstiviestihuijaukset.

Huijaustekstiviestejä lähettävä haittaohjelma ei näytä hidastumisen merkkejä – Kyberturvallisuuskeskukseen satoja ilmoituksia tietoturvaloukkauksista

Viime viikon puolivälissä aktivoitunut haittaohjelma levittää yhä tekstiviestejä Android-puhelimiin. Kyberturvallisuuskeskukseen voi halutessaan ilmoittaa tuoreista, alle 12 tuntia vanhoista huijausviesteistä keskuksen verkkosivuilla.

Poliisiauto

Porvoon Giganttiin murtauduttiin viikonloppuna – poliisi sai tekijät kiinni verekseltään

Epäillyt olivat ennen poliisin saapumista ehtineet kerätä ja pakata lähes kaikki liikkeessä esillä olleet kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit useisiin kasseihin.

Talon kuva.

Pedofiilirinkiin kuuluneiden miesten tuomiot lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista lievenivät hovioikeudessa – tuomituilla useita muitakin uhreja

Nyt tuomioon johtaneet teot tapahtuivat kesäkuussa 2007, jolloin uhrit olivat kuusivuotiaita. Tapaus liittyy laajempaan kokonaisuuteen, jossa uhreina on yhteensä kuusi lasta.

Korkeasaari. Varis hoidossa.

Korkeasaari kaipaa ratkaisua luonnonvaraisten eläinten hoitamiseen Helsingissä – uusi lakiluonnos ei tuo olennaista korjausta nykytilanteeseen koko maassa

Uusi eläinsuojelulaki on parhaillaan lausuntokierroksella. Korkeasaaren eläintarha ja Suomen eläinlääkäriliitto toivovat selkeiden vastuiden linjaamista luonnonvaraisten eläinten hoitamiseen.

 Lentomatkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Suomi rajoittaa maahantuloa eteläisestä Afrikasta uuden koronamuunnoksen takia – rajavartioyksikön päällikkö: "Maahan voi saapua vain välttämättömästä syystä"

Ministeriö ja aluehallintovirastot ovat jo ohjeistaneet kuntia terveysturvatoimiin, eli matkustajia pakollisiin terveystarkastuksiin.

Saapuvien lentojen aulassa tiedotetaan matkustuksesta ja koronaviruksesta Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Finland restricts entry from southern Africa due to new variant; few arrivals so far

More travellers are expected to arrive at Helsinki Airport from southern Africa next week.

Iso joulukuusi ja kirkkopuiston kirkko taustalla

Festive season begins with Advent hymns, Christmas markets

This weekend launches the second Covid-era Christmas season in many Finnish towns, with holiday markets and Advent church services.

Volare Oy:n toimitusjohtaja Tuure Parviainen esittelee mustasotilaskärpäsen toukkia.

Kärpäsentoukista tehdään nyt koiranruokaa Hyvinkäällä – hyönteisten syömisestä piti tulla iso hitti, mutta läpimurtoa odotellaan yhä

Hyönteisravinto tekee tuloaan hitaasti mutta varmasti, vaikka voimakkain pöhinä ilmiön yllä näyttää hiljentyneen. Näin arvioi tutkijataustainen yrittäjä Tuure Parviainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle