Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

9 ilman reseptiä saatavaa lääkettä, joita suomalaiset käyttävät väärin – apteekit joutuneet piilottamaan yleisimmät

Lääketurvallisuutta valvovan Fimean mukaan väärään käyttöön päätyviä itsehoitolääkkeitä ei ole tarpeen muuttaa reseptivalmisteiksi.

Ihmeellinen suolisto: Mitä kakkasi kertoo ja yhdeksän muuta näkökulmaa suolistoon

Asiantuntijana ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

"Vatsalääkettä meni kuin karkkia" – Moni saa vatsavaivoihin apua FODMAP-rajoituksista

Ärtyvä suoli piinaa joka kymmenettä työikäistä suomalaista. Moni saa apua ruokavalion muutoksista. FODMAP-hiilihydraattien rajoittaminen on yleistynyt ärtyvän suolen hoidossa.

Huono runous vapauttaa – nyt juhlitaan kömpelöitä loppusointuja, umpipateettista angstia ja ontuvia vertauskuvia

Väkevästi puhutteleva sanataide on taitureiden laji, mutta huonon runouden päivänä kuka tahansa voi vapautua kirjallisesta ummetuksesta. Rima on niin matala, että se hipoo maata, eikä epäonnistua saata. Jos ambulanssi, discotanssi ja kesäromanssi mahtuvat mielestäsi nerokkaasti samaan värssyyn, on maanantai sinun päiväsi.

Nestehukka vaanii myös talvella – kylmällä säällä tulisikin juoda riittävästi

Kesäkuumalla hikoillessa elimistön nestemäärä vähenee huomattavasti ja silloin onkin tapana hörppiä vettä säännöllisesti. Mutta talven tultua tapa saattaa jäädä unholaan ja nestehukka voi yllättää.

Aiheuttavatko bakteerit Parkinsonin taudin?

Ummetus voi olla orastava taudin merkki.

Autismiin apua ruokavaliosta?

Ruokavaliolla muutoksia käytökseen ja kasvuun

Mahakirurgi: Vatsa ei voi revetä, vaikka jouluna kuinka mässäilisi

Herkkusuiden iloksi ihmisen vatsalaukku on tehty sopeutumaan. Ylensyönnin aiheuttamaan kuvotukseenkin löytyy lääkkeensä.

Myrkytystietokeskuksen tiedossa kolme uutta hulluruohotapausta - yhteensä 9 ihmistä saanut oireita

Todennäköisten hulluruohomyrkytysten määrä on päivän aikana kasvanut kuudesta yhdeksään. Suurimmalla osalla oireet ovat lieviä. Yleisiä oireita ovat suun kuivuminen, sydämensykkeen nopeutuminen ja näön heikkeneminen silmäterien laajenemisen takia.

Ruuansulatus on läpikaupallistettu

Apteekkien ja luontaistuotekauppojen kassoihin kilisee rahaa, kun kansa hoitaa ummetustaan, ripuliaan ja ilmavaivojaan. Oikeutetusti voi kysyä, eikö vatsa enää toimi ilman maitohappobakteereita, ruuansulatusentsyymeitä ja laksatiiveja?

Valio vastaiskuun riihimäkeläisellä ruoansulatusjogurtilla

Valio on ryhtynyt vastaiskuun terveysvaikutteisten jogurttien rintamalla. Omalla Olo-jogurtilla yhtiö havittelee puolta näiden erikoisjogurttien markkinoista. Jogurtit valmistetaan Riihimäen meijerissä.

Lemmikki, varo joulusuklaita ja kinkun luuta!

Lemmikin omistaja ja itse lemmikki voivat joutua jouluna ikäviin tilanteisiin, jos koira popsii joulusuklaat tai kissa pätkän lahjanarua. Myös ummetus ja suolitukokset ovat karvaisille ystävillemme yleisiä jouluvaivoja.

Huussilukeminen on häveliäästi vaiettu harrastus

Huussi- tai vessalukeminen lienee kovin yleistä, vaikka siitä vähän puhutaankin. WC tai mökin puusee on intiimipaikka, jossa halutaan olla rauhassa ja keskittyä oleelliseen. Monilla toimitusta rauhoittaa lukeminen, valikoima vaihtelee sarjakuvista ja vanhoista aikakauslehdistä japanilaisiin runoihin.

Asentohuimaushoidosta löytyi apu lukihäiriöön

Korvan tasapainoelimiin vaikuttavalla asentohuimaushoidolla on saatu apua lasten lukihäiriöihin. Hoidon avulla korvien kaarikäytäviin liikkuneet kalkkihiukkaset siirtyvät pois, jolloin muun muassa silmänliikkeen häiriöt korjaantuvat. Tamperelaisen dosentin kehittämää hoitoa on kokeiltu muun muassa Lempäälän ja Ylöjärven kouluissa. Tulokset ovat olleet näkyviä.

Jouluähkyn voi välttää - syömällä vähemmän

Jouluherkkujen syönnissä tulisi muistaa kohtuus. Moni kotikokki käyttää ruokien valmistukseen liian reippaasti kermaa ja suolaa. Tuhat ylimääräistä kaloria tulee helposti yhdellä kahvihetkellä.

Uudella tanskalaislääkkeellä jopa 10 kiloa painosta pois?

Tanskalaistutkijat ovat kehittäneet ruokahalua vähentävän laihdutuslääkkeen, joka alustavien tutkimusten perusteella saattaa olla nykyisiä lääkkeitä tehokkaampi.

Elderly Often Suffer from Malnourishment

Elderly residents living in nursing homes and long-term care facilities often suffer from poor nutrition.

Vanhoilla potilailla usein ravitsemukseen liittyviä ongelmia

Vanhainkodeissa asuvilla ja iäkkäillä pitkäaikaissairaaloiden potilailla on usein ongelmia ravitsemuksen kanssa.

Typhoid Fever Diagnosed in Espoo Day Care Centre

A child attending a day care centre near Helsinki has been diagnosed with typhoid fever. The child attends the Säterinmetsä day care centre in Espoo, and is believed to have caught the infectious disease while travelling abroad. The children in the same day care group may have been exposed to the disease during one day last week.

Espoolaisessa päiväkodissa lavantautitapaus

Espoolaisesta päiväkodista on löytynyt lavantautitapaus. Yhdellä Espoon Säterinmetsän päiväkodin lapsista on todettu lavantautitartunta, joka on todennäköisesti saatu ulkomailta.

Lapsen ummetus

Hoitoina ruokavalio ja liikunta

Vauvan vatsan toiminta

Imeväiset ja ummetus

Ärtyneen suolen toimintahäiriöt

Suolta saattavat ärsyttää monet ruoat.