Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kodin löytäminen maalta voi olla haastavaa – Hämeen Kylät etsii ratkaisuja

Moni maalle muuttoa harkitseva törmää siihen, että myytäviä ja vuokrattavia kiinteistöjä on tarjolla vain vähän. Usein myynnissä olevat tontit ovat kaukana kylien ytimestä, vaikka juuri kylien idyllisyys onkin maaseudun vetonaula.

Riihimäen seudun neuvolat ja kouluterveydenhuolto palaavat normaaliin arkeen lokakuun aikana

Neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut käynnistyvät lokakuun aikana Hausjärvellä, Lopella ja Riihimäellä.

Kaksi ihmistä loukkaantui ulosajossa Lopella

Ulosajo tapahtui sunnuntai-iltana kantatie 54:llä. Loukkaantuneet kuljetettiin sairaalahoitoon.

THL:n seuranta: Vanhusten hoivayksiköiden henkilöstömäärissä alimitoitusta myös Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä yhdeksän vanhusten ympärivuorokautisen hoivan yksikköä ei täyttänyt THL:n kevään seurannassa vaatimuksia henkilöstömitoituksesta. Koko maassa mitoituksen alittaneiden yksiköiden määrä lisääntyi neljä prosenttiyksikköä marraskuusta.

Mönkijäkuljettaja kuoli Lopella

Vanhempi mies on kuollut mönkijämatkalla, kun ulosajossa mönkijä törmäsi puuhun.

Lääkäripalvelut ovat palaamassa Lopelle ja Hausjärvelle

Tarkemmat suunnitelmat vastaanottotoiminnasta tehdään syksyn aikana. Ainakin pitkäaikaissairaiden hoito olisi palautumassa Lopelle ja Hausjärvelle. Muissa Kanta-Hämeen kunnissa lääkäripalvelut ovat saatavilla.

Lopen kunta maksaa työntekijöilleen koronalisän

Kertakorvausta perustellaan sillä, että korona-aika on ollut poikkeuksellisen haastava työntekijöille ja se on kuormittanut kunnan henkilöstöä.

Keskustan Suvi Louhelainen Lopen valtuuston puheenjohtajaksi

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittiin edellisen kauden valtuustoa luotsannut kokoomuksen Timo Heinonen.

Työttömyys laski Kanta-Hämeessä vuodentakaisesta – eniten vapaita työpaikkoja on muun muassa lähihoitajille ja vartijoille

Kanta-Hämeessä oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yhdeksän prosenttia.

Koululaiset tuhoavat taas koulubusseja Lopella

Pekolan Liikenteestä kerrotaan, että tuhoja ei ehditä korjata ja linja-autoja siivota samaa tahtia kuin uutta ilkivaltaa tehdään. Liikennöitsijä toivoo kunnan puuttuvan koululaisten käyttäytymiseen.

Suosittu retkeilykunta Loppi saa ensimmäisen esteettömän ulkoilureitin

Pyörätuolilla sekä vauvanvaunuilla on jatkossa aikaisempaa helpompi retkeillä loppilaisessa luonnossa.

Koulut alkavat rokottaa yläkoululaisia ripeällä tahdilla Kanta-Hämeessä

Koulut aloittivat lukuvuotensa keskiviikkona lähiopetuksessa. Kevääseen verrattuna helpotusta tuo se, että koulujen henkilökunnasta moni on jo saanut ainakin yhden koronarokotteen. Pian alkavat myös 12-15-vuotiaiden koronarokotukset.

Eetu Kallioinen löysi tarkkuutensa pikkukunnan ampumaradalla, eikä hän ole ainoa – ratamestari: "Olympialaisiin tulee lisää seurattavia"

Olympiamenestys olisi jäänyt haaveeksi ilman Lopen ampumaradan puitteita, uskoo skeet-ampuja Eetu Kallioinen. Rata tarjoaa maailmanluokan harjoittelumahdollisuudet muillekin ampujille, joten kansainvälistä menestystä odotetaan myös jatkossa.

Walk in -rokotukset saivat väen liikkeelle Riihimäellä

Urheilutalolla Riihimäellä järjestettiin torstaina toinen walk in -rokotusmahdollisuus. Vuorossa olivat tehosterokotteen saajat. Tiistaina ilman ajanvarausta rokotukseen tuli ensimmäistä rokotustaan hakevia.

Loppi aikoo palkita olympialaisissa menestyneen Eetu Kallioisen

Lopen kunnanhallitus on ollut koolla tällä viikolla, ja kokouksessa on epävirallisesti käsitelty myös skeet-ampuja Eetu Kallioisen palkitsemista. Palkitsemisen tapa on vielä avoin, sillä kunta haluaa kuulla Kallioisen ajatukset asiasta.

Perhosharrastaja: "Keisarinviitta on ollut mahtava näky" – kesä on suosinut päiväperhosia, mutta ilman sadetta uusia yksilöitä ei kuoriudu

Tänä vuonna etenkin nokkosperhosia on ollut paljon, mutta myös komeita keisarinviittoja on ollut enemmän kuin koskaan. Päiväperhosten runsautta seurataan Suomessa noin viidelläkymmenellä laskentareitillä eri puolilla maata.

Loppi etsii uutta perusturvajohtajaa ja sivistysjohtajaa

Lopen kunta laittaa hakuun sekä perusturvajohtajan että sivistysjohtajan viran aiempien viranhaltijoiden irtisanouduttua.

Työttömyys on vähentynyt kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa

Kanta-Hämeessä oli kesäkuun lopussa 8 500 työtöntä työnhakijaa, mikä on yli 2 100 vähemmän kuin vuosi sitten, kertoo Hämeen ely-keskuksen tilasto.

Vahva villisikakanta osassa Kanta-Hämettä – täysin tarkkaa tietoa kannasta ei ole

Tammelaan, Renkoon ja Lopelle on syntynyt vahva villisikojen keskittymä. Kanta-Hämeestä on kaadettu viimeisen vuoden aikana vain runsaat kymmenen villisikaa, sillä eläin on haasteellinen metsästettävä. Villisika on varovainen ja nopea eläin.

Sinilevää on havaittu usealla uimarannalla

Valtakunnallisilla järvien sinileväseurannan havaintopaikoilla on havaittu sinilevää tavanomaista enemmän. Kanta-Hämeessä esimerkiksi Lopella sinilevää on havaittu useammalla rannalla.

Skeet-ampuja Eetu Kallioinen pääsee ensimmäisiin olympialaisiinsa: ”Ainahan kilpailuun lähtiessä on yksi tavoite, joka on korkein palli"

23-vuotias Eetu Kallioinen toi keväällä Suomelle toisen olympialaisten maapaikan miesten skeetissä. Tulos avasi hänelle ovet Tokion olympialaisiin. Kilpailu käydään ilman yleisöä, mutta nuori urheilija ei usko sen vaikuttavan lopputulokseen.

Tässä kylässä ei nyhjötetä omassa talossa – Pilpalasta on Helsinkiin reilu 80 kilometriä ja puutalkoisiin saa apua

Pilpalan seudun kyläläiset osaavat tehdä yhteistyötä. Vuoden hämäläiseksi kyläksi nimetty seutu löytyy Lopelta. Kylien väeltä sujuvat yhdessä hikiset työt kuin juhlatkin.

Hämeen Vuoden kyläksi on valittu Lopen Pilpalan kylärypäs

Hämeen Kylät ry on valinnut Vuoden Kyläksi Pilpalan kylät. Hunsalassa, Pilpalassa ja Tevännössä on yhteensä noin 500 asukasta ja satoja mökkiläisiä. Aktiivisessä kyläyhteisössä toimii runsaasti yhdistyksiä, ja oma kylätalo on monipuolisesti kaikkien käytössä.

Soteanalyysi: kokoomus ja SDP määräävät Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveysasioista – pienet kunnat jäämässä sivustakatsojiksi

Eduskunnan eilen hyväksymä soteuudistus tuo mukanaan myös maakunnittaiset aluevaalit ensi tammikuussa. Juuri pidettyjen kunnallisvaalien perusteella kokoomus ja sosialidemokraatit hallitsevat tulevaa sotevaltuustoa.

Avin avustuksella rakennetaan lähiliikuntapaikka Forssaan ja parannetaan harrastajien turvallisuutta Ypäjän Hevosopistolla

Aluehallintovirasto avustaa tällä kertaa kolmea kuntaa sekä Hevosopistoa. Rahaa kantahämäläiskohteille tulee yhteensä 201 000 euroa.

Nyt kelpaa polskia: uimavedet monin paikoin jo yli 20-asteisia

Uimavedet ovat nyt monin paikoin selvästi pitkän aikavälin mittauksia lämpimämpiä. Suomen ympäristökeskus seuraa säännöllisesti pintavesien lämpötilaa sisävesillä.

Avoimet puutarhat -päivänä saa vierailla pihoilla ja puutarhoissa – katso Kanta-Hämeen kohteet täältä

Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisia puistoja että kaupallisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Varma kesän merkki: Purjelentokoneet ilmestyivät Lopen taivaalle

Purjelentokoneiden ilmestyminen kantahämäläiselle taivaalle on yksi kesän merkki. Tällä viikolla Lopen Räyskälän ilmailukeskuksessa purjekoneet lentävät kurssilentoja, sillä kentällä järjestetään toinen kesän purjelennon peruskursseista.

Hämeen äänestysprosentti jäi 53 prosenttiin – Kanta-Hämeessä kaupunkilaiset äänestivät laiskasti, muutamassa pikkukunnassa oltiin reippaita

Kuntavaalien äänestysprosentti jäi ennätyksellisen huonoksi koko maassa. Kanta-Hämeessä innokkaimmat äänestäjät löytyivät Humppilasta ja Ypäjältä. Laiskimmin uurnilla käytiin Riihimäellä.

Kokoomus nousi Lopen suurimmaksi puolueeksi keskustan ohi

Lopella Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija neljällä menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisille 35 uutta valtuustopaikkaa – kaikki Kanta-Hämeen äänet laskettu, Lulu Ranne maakunnan äänikuningatar

Kokoomus ja perussuomalaiset onnistuivat lisäämään valtuustopaikkoja eniten. Seurasimme tässä artikkelissa tuloslaskennan etenemistä kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa.

Koronarokotukset etenevät vauhdilla: Hämeenlinnassa ja Riihimäen seudulla koronarokotuksia saavat jo 16-vuotiaat

Nopeaan etenemistahtiin on vaikuttanut muun muassa rokotteiden hyvä saatavuus viime viikkoina. Myös rokotettavat ikäluokat pienenevät, kun ajanvarauksen ikäryhmät muuttuvat nuoremmiksi.

Lopen kirkon lämmitysratkaisu pohdituttaa seurakunnan kirkkovaltuustoa: ilmalämpöpumput eivät ole esteettisesti kauniit

Vanhassa suojellussa kirkossa on löydettävä ratkaisut, jotka sopivat kirkon ulkoasuun ja pyhyyteen, mutta myös pienentävät energiankulutusta merkittävästi.

Loppi ennakkoäänestää nyt – työttömyys koettelee lempeästi

Tämän luettuasi tiedät, mikä Lopella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Valtuusto nuiji isoista rahoista Lopella: kirkonkylälle rakennetaan uusi liikuntahalli ja Läyliäisiin paloasema

Lopen kunnalle myönnettiin huhtikuussa 750 000 euron suuruinen valtionavustus liikuntahallin rakentamista varten. Uudesta hallista on keskusteltu kunnassa jo lähes 10 vuoden ajan.

Eetu Kallioinen ampui Suomelle olympiapaikan ja harvinaisen EM-pronssin: "Todella onnelliset ja uskomattomat fiilikset"

Eetu Kallioinen toi Suomelle toisen olympialaisten maapaikan miesten skeetissä. Kallioinen sijoittui Kroatian Osejikissa käydyssä EM-finaalissa kolmanneksi ja juhlii samalla myös EM-pronssista. Edellisestä miesten skeet-mitalista oli ehtinyt kulua kuusi vuotta.

Osa kantahämäläiskunnista pysyy lähiopetuksessa suosituksesta huolimatta – katso täältä oman kuntasi tilanne

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suositteli aiemmin torstaina, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etäopetukseen 31. toukokuuta alkaen. Riihimäellä ja Janakkalassa siirrytään etäopetukseen jo huomenna, Hämeenlinnassa maanantaina. Forssan seudulla, Lopella ja Hausjärvellä päätettiin jatkaa lähiopetuksessa.

Sateiden vuoksi järvissä ja joissa riittää nyt vettä yllin kyllin – myös pohjavesivarastot ovat täyttyneet hyvin

Keskiviikon sateet ovat nostaneet järvien ja jokien pintoja myös Hämeessä, missä maaperä on vielä märkää edellisten sateiden johdosta. Monin paikoin pelloille on tullut lammikoita ja ojat tulivat sadevettä.

Latauksessa ollut potkulaudan akku räjähti Lopella – vasta palokunta sai akun sammumaan

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että talon asukas ei onnistunut sammuttamaan akkupaloa itse.

Riihimäen urheilutalosta tuli massarokotusten keskuspaikka kesän ajaksi

Riihimäen seudun asukkaat voivat ajanvarauksella käydä koronarokotuksessa joko Hausjärvellä, Lopella tai Riihimäellä. Tähän mennessä terveyskeskus on rokottanut yhteensä yli 17 000 seutukunnan asukasta.

Koululaiset repineet Lopen koulubusseja

Yläkoululaiset ovat rikkoneet Launosten koulukyytiä hoitavia koulubusseja. Koululaiset ovat rikkoneet bussien sisustoja, viillelleet penkkejä ja kiskoneet verhoja alas. Launosten koululaisten käyttäytymisestä on tullut koululle huomautuksia myös kyläläisiltä.

Erikoinen tulipalojen sarja pitää maalaiskunnan asukkaat varpaillaan – loppilaiset harkitsevat vahtirinkejä, että tekijä jäisi kiinni

Tusina laavuja, uimakoppeja ja muita rakennelmia on palanut Lopella muutamassa viikossa. Poliisi epäilee tulipaloja tahallaan sytytetyiksi. Myös maastopaloja on syttynyt runsaasti. Paikalliset ovat peloissaan ja valmiita toimimaan.

Lopen tunnetuimman “kesäasukkaan” metsästysmaja jatkaa toimintaansa – Marskin Maja avaa ovensa uusien yrittäjien voimin

Uudet yrittäjät haluavat kehittää Marskin Majan ympäristöä sekä kasvattaa Lopen vetovoimaa ja tunnettavuutta historiallisen metsästysmajan avulla. Alun perin Lieksajärven rannalle rakennettu metsästysmaja siirrettiin Lopelle vuonna 1945.

Hämeen poliisi epäilee Lopella tapahtuneita tulipaloja tahallaan sytytetyiksi

Poliisi pyytää ilmoittamaan pienetkin vihjeet asiasta vihjesähköpostiin osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi..

Työttömyys kasvoi Hämeen maakunnissa yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta

Työttömien määrä on kasvanut edelleen. Myös pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Samanaikaisesti myös uusien avointen työpaikkojen määrä kasvoi. Vuodentakaiseen verrattuna lisääntyivät eniten lähihoitajien, sairaanhoitajien ja puu- ja sahatavaran prosessityöntekijöiden paikat.

Lopen koirasusikasvattaja tuomittiin yli vuodeksi ehdolliseen vankeuteen – salakuljetti eläimiä Venäjältä ja pahoinpiteli niitä

Oikeus määräsi pääsyytettynä olleen naisen myös eläintenpitokieltoon kuudeksi vuodeksi.

Hämeenlinna tukee Riihimäkeä erämuseohankkeessa, mutta rahaa ei heru

Erä- ja luontokulttuurimuseon kuntarahoitusosuus olisi arviolta 1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Lopen sivistyslautakunta päätti Lopen yhtenäiskoululle nimen: Lopen yhtenäiskoulu

Yhtenäiskoulun nimestä järjestettiin avoin nimikilpailu, joka keräsi yhteensä 148 ehdotusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle