Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kanta-Hämeen koronatilanne luupin alle: Jos kaikki menee hyvin, maakunta siirtyy ensi viikolla kiihtymisvaiheeseen

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tarkoittaisi esimerkiksi lievennyksiä yksityistilaisuuksien henkilömäärään. Edelleenkin yleisölle avoimissa tiloissa ihmisten ja seurueiden on kuitenkin pystyttävä välttämään lähikontakti toisiinsa.

TS: Lounais-Suomen poliisi on käyttänyt siviilejä laittomasti eläinsuojelun virkatehtävissä – mukana esimerkiksi eläinten lopetuksissa

Turun Sanomien selvityksen mukaan poliisi on käyttänyt siviilejä apunaan esimerkiksi eläinten lopetustehtävissä.

Pirkanmaan yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset on purettu – Livefinin toiminnanjohtaja: "Hieno ja oikea päätös"

Livefinin toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen arvelee, että joidenkin yleisötapahtumien järjestäjille voi tulla kiire. Hänen mukaansa tapahtumien järjestelyitä uskalletaan kuitenkin jatkaa nyt paremmalla varmuudella kuin aikaisemmin.

Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset puretaan – elokuvateatterit ja teatterit auki, konsertteja ja festivaaleja voidaan taas järjestää

Kaikki kokoontumisrajoitukset Pirkanmaalla puretaan. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintavirasto katsoo, ettei kokoontumisrajoituksille ole nykyisessä koronatilanteessa tartuntatautilain mukaisia perusteita.

Aluehallintovirasto keventää reippaasti Keski-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia

Jatkossa alueella saa järjestää yli 10 ihmisen yleisötilaisuuksia sisällä sekä yli 50 hengen tilaisuuksia ulkona. Avin päätös siirtää vastuuta yleisötapahtumista ja kokoontumisista toiminnanharjoittajille.

Turku kaipaa muutosta Niittykodin toimintaan

Kaupungin laatiman selvityksen mukaan ne asiakkaat, joilla ei ole aikomusta irtautua päihteiden käytöstä, tarvitsevat tehokkaampia keinoja paremman elämänhallinnan saavuttamiseksi.

Hämeeseen yli miljoona euroa lasten harrastuksiin

Avustuksen tarkoituksena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia harrastusten avulla. Harrastussisältöjä valittaessa kuullaan lasten ja nuorten toiveita.

Pepsin tarina sai muutkin vanhemmat kertomaan aikuisista lapsistaan, jotka ovat vaikeassa huumekoukussa – selvitimme, milloin ihmistä voidaan auttaa väkisin

Suomessa on pykälä päihdepotilaan tahdosta riippumattomaan hoitoon, mutta sille ei ole selkeitä käyttöohjeita. Laki on jäänyt hyödyntämättä monesta eri syystä, ja pahimmillaan huumeriippuvaiset jäävät kaduille.

Itä-Suomen kunnille yli 1,5 miljoonaa euroa lasten ja nuorten ilmaisen harrastustoiminnan toteuttamiseen

Harrastamisen Suomen mallin ja avustusten tavoitteena on järjestää lapsille ja nuorille maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Avustuksella mahdollistetaan harrastuksia lukuvuodeksi 2021−2022. Harrastussisältöjä suunniteltaessa kuullaan myös lasten ja nuorten toiveita. Ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana perusopetuksen vuosiluokat 1–9.

Rovaniemen Ounaskosken uimarannan juhannusjuhla jää väliin - kulttuurituottaja Roosa Nevala: "Tehdään ensi vuonna, kun toivottavasti eletään erilaista aikaa"

Kaupungin järjestämiin Ounaskosken uimarannan juhannusjuhliin on perinteisesti kokoontunut tuhansia ihmisiä.

Kymenlaaksossa voimassa oleva määräys laajoista turvavälitoimenpiteistä kumotaan huomisesta alkaen

Tilanne on Kymenlaaksossa parantunut nopeasti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa toukokuussa antamansa määräyksen laajasta turvaväleistä huolehtimisesta asiakastiloissa. Määräys ei lain mukaan ole enää tarpeellinen.

Sulkavan Suursoudut järjestetään tänä kesänä turvallisuus edellä – puheenjohtaja: "Ei höntyillä niin kuin esimerkiksi kaksi vuotta sitten"

Sulkavan Suursoudut järjestetään, mutta tapahtumaan odotetaan tavallista vähemmän osallistujia. Koronan odotetaan vaikuttavan ihmisten liikkumiseen, vaikka kokoontumisrajoitukset eivät ole tällä hetkellä voimassa.

Kouvolan Pallonlyöjät aloittaa kotiottelut viikon suunniteltua myöhemmin – puheenjohtaja iloitsee kokoontumisrajoitusten purkamisesta: "Vihdoinkin!"

KPL siirsi ensimmäistä kotiotteluaan kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kymenlaaksossa saa lauantaista lähtien järjestää tapahtumia ilman yleisörajoituksia. Seura on helpottunut päätöksestä.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Kymenlaaksossa – isoja yleisötilaisuuksia saa järjestää lauantaista lähtien

Yleisötilaisuuksille ei ole jatkossa henkilömäärärajaa, mutta osallistujien terveysturvallisuus pitää varmistaa. Päätös on voimassa kesäkuun loppuun asti.

Kanta-Hämeessä jatketaan kokoontumisrajoituksia kesäkuun loppuun – ulkotiloissa helpotuksia yleisötilaisuuksiin ja harrastustoimintaan

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 3. kesäkuuta maakunnan koronavirustilannetta. Kanta-Häme jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja tilanne on koko maan vakavimpia, vaikka sairaalaepidemiat näyttävätkin jo rajautuvan.

Paluu vanhaan normaaliin! Kuopion Palloseura saa ottaa täyden katsomon Veikkausliigan otteluun – yleisörajoitukset poistuvat kokonaan

Kuopion Palloseura sai ilouutisen Itä-Suomen aluehallintoviranomaisilta keskiviikkona: avi linjasi, ettei yleisötilaisuuksien rajoittamista enää jatketa Pohjois-Savossa. Tämä antaa KuPS:lle mahdollisuuden ottaa yleisöä stadionin täyden kapasiteetin mukaisesti.

Kokoontumisrajoitukset puretaan Itä-Suomessa, vain Etelä-Savossa Essoten alueella rajoitukset jäävät voimaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto purkaa kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Etelä-Savossa sote-kuntayhtymä Essoten alueelle kokoontumisrajoitus jää voimaan, kun taas Itä-Savon Sosterin kunnissa rajoitukset kumotaan.

Koronarajoituksia höllennetään vähitellen Kymenlaaksossa – nyt avataan aikuisten harrastukset sisätiloissa

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän mukaan maakunnan koronatilanne jatkuu vielä kiihtymisvaiheessa. Tilanne on kuitenkin kehittynyt parempaan suuntaan viime viikkojen aikana. Koronaryhmä suosittelee kokoontumisrajoitusten poistamista.

Huuhkajien Viro-otteluun otetaan 1 250 katsojaa

Suomi kohtaa EM-kisojen kenraaliharjoituksessa Viron perjantaina. Olympiastadionille voidaan ottaa Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen tiistaina julkaiseman päätöksen mukaisesti yleisöä 50 henkilön lohkoissa.

Kainuun kesätapahtumien järjestäjiltä tippui apina harteilta, kun kokoontumisrajoitukset poistuivat

Monet tapahtumajärjestäjät saivat helpottavaa tietoa Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta, sillä kokoontumisrajoitukset kumotaan. Hygienian ja turvavälien takaaminen ovat edelleen ehtoina tapahtumien järjestämiselle. Vapautuminen ei koske vielä ravintoloita.

Länsi-Pohjan koronarajoitukset lievenevät: Lapin aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus päättyy, uimahallit voivat aueta kaikille

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että ensi viikosta lähtien sisätiloissa kokoontuisi enintään 20 ja ulkona enintään 50 henkilöä. Isoissa tapahtumissa suositellaan yleisön laittamista enintään 50 henkilön lohkoihin.

Rajoitukset helpottavat Kainuussa – pandemiapäällikkö arvioi, että noin puolet normaalista on sopiva yleisömäärä

Hygienian ja turvavälien takaaminen ovat ehtoina tapahtumien järjestämiselle. Aluehallintoviraston päätös tuo paikallisille viranomaisille valtaa ja vastuuta. Ravintoloiden rajoitukset ovat valtioneuvoston kanslian hyppysissä.

Kokoontumisrajoitukset lievenevät tänään Etelä-Suomessa – mikä muuttuu, jos pääkaupunkiseutu siirtyy kiihtymisvaiheeseen? Avi vastaa 7 kysymykseen

Muuttuva epidemiatilanne vaikuttaa siihen, miten urheilutapahtumia ja konsertteja voidaan kesällä järjestää. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo, mitä säännökset tarkoittavat.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona – ravintolat odottavat vielä päätöksiä aukioloajoista

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona kesäkuun 2. päivänä. Ravintolatoiminnan koronarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Pesäpallopomon käämit palamassa loppuun – STM höllensi rajoituksia, mutta KPL ei voi ottaa yleisöä: "Ihmettelen, kuka tätä valtiota johtaa"

Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja ihmettelee, miksi Kymenlaaksossa ei voi ottaa yleisöä sisään urheilutapahtumiin, vaikka sosiaali- ja terveysministeriö (STM) linjasi maanantaina, että kahden metrin turvaetäisyyttä ei enää vaadita ulkotapahtumissa.

Kiteeltä löydetyssä hanhessa todettu lintuinfluenssa – kyseessä linnuilla korkeaa kuolleisuutta aiheuttava virustyyppi

Pohjois- ja Etelä-Karjalasta on toimitettu Ruokavirastoon toukokuun aikana tutkittavaksi useampia lintuja, etenkin valkoposkihanhia, joilla on epäilty lintuinfluenssaa. Kyseessä on Aluehallintoviraston mukaan ensimmäinen varmistunut tautitapaus, jossa todettiin linnuilla korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa korkeapatogeenista H5N1-virustyyppiä.

Oppilaat pääsevät jatkossakin maksuttomiin harrastuksiin koulupäivän päätteeksi Kouvolassa – toiminta laajenee 18 kouluun

Kouvolan kaupunki on saanut 80 000 euron valtionavustuksen maksuttomien harrastustuntien järjestämiseen oppilaille kouluissa. Tämän kevään kokeilu neljässä koulussa osoitti, että oppilaat toivoivat harrastustunteja koulupäivän päätteeksi.

Varsinais-Suomen koronarajoitukset lievenemässä – kiihtymisvaiheen tilanteeseen on tarkoitus siirtyä perjantaina

Perusteluna on tautimäärän lasku. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä pudonnut 33,8:aan.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan Lapin sairaanhoitopiirin alueelta

Avi päätti rajoitusten poistamisesta maanantaina. Samalla se siis myös perui aiemmin antamansa 50 hengen kokoontumisrajoituksen, jonka piti olla voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Etelä-Pohjanmaan koronatyöryhmä on valmis luopumaan kokoontumisrajoituksista

Nyrkin suosituksen mukaan kokoontumisrajoituksista voitaisiin luopua keskiviikosta alkaen. Nyrkki suosittelee kuitenkin edelleen joitakin varotoimia. Esimerkiksi aikuisten sisäharrastuksia tulisi järjestää vain, jos turvavälit voidaan turvata. Lasten leiritoiminta tulisi järjestää pienryhmissä.

Koronayhteistyöryhmän suositus Päijät-Hämeessä: ulkotiloissa enintään 50 ihmistä koolle, sisällä 10

Ulkona järjestettävien yleisötilaisuuksien suurinta sallittua kokoa kasvatetaan STM:n linjan mukaisesti.

Varsinais-Suomen koronarajoitukset helpottuvat kesäkuun alusta

Alueen kuntien alueella voi kesäkuun alkupuolella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin sisätiloissa osallistuu enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöä.

Huuhkajien Viro-peliin ei avata lipunmyyntiä

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mahdollinen päätös tarkoittaa, että ennakkoarvion mukaan Olympiastadionilla voisi ensi perjantaina olla noin 1 200 katsojaa.

Sekavat ohjeet kesän yleisötapahtumista hämmentävät yrittäjää: "Jos sanotaan, että lähikontakteja tulee välttää, mitä se tarkoittaa?"

Suomessa on eri alueilla hyvin erilainen koronavirustilanne. Päätösvastuu alueiden rajoituksista on aluehallintovirastoilla. Monet yrittäjät ja tapahtumien järjestäjät kaipaavat lisää selkeyttä ohjeisiin.

AVIn uudet päätökset: Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle ei rajoituksia, Keski-Pohjanmaalla rajoitukset lievenivät hiukan

Uudet rajoitukset ovat voimassa 2. kesäkuuta alkaen 15. kesäkuuta asti. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan koronatilanne on niin rauhallinen, että rajoituksia ei tehty. Keski-Pohjanmaalla tilanne ei ole yhtä hyvä.

Aluehallintovirasto lievensi kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalla: yleisömäärällä ei ylärajaa, kunhan kahden metrin turvavälit säilyvät

Yleisötapahtumien henkilömäärälle ei ole ylärajaa Pirkanmaalla huomisesta lauantaista lähtien. Sisätiloissa voi järjestää myös yli 10 hengen tilaisuuksia ja ulkona yli 50 hengen tilaisuuksia. Kahden metrin turvavälit pitää kuitenkin pystyä tapahtumassa pitämään.

Superpesis siirtää yksittäisiä otteluita yleisörajoitusten takia

Pesäpalloliitto on tehnyt yksittäisiä muutoksia naisten ja miesten Superpesis-kauden otteluohjelmaan.

Hoivakoti Hopeahelmi sai asiansa kuntoon Lappeenrannassa – avin valvonta voi loppua etuajassa

Attendon mukaan Hopeahelmen toiminta vastaa nyt hoivakodille myönnettyä toimilupaa. Jos aluehallintovirasto hyväksyy tehdyt toimenpiteet, hoivakodin pitkäaikaisesta valvonnasta voidaan luopua ennen siirtymäajan päättymistä.

Pakolliset terveystarkastukset Suomeen tulijoille kaikilla Lapin rajanylityspaikoilla

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 1. kesäkuuta alkaen. Avi määräsi terveystarkastukset pakollisiksi, koska vapaaehtoisesti niihin osallistui vain kolmasosa maahantulijoista.

Näin rajoitusten höllentäminen vaikuttaa urheilutapahtumiin – Huuhkajien Viro-otteluun toivotaan toista tuhatta katsojaa Olympiastadionille

Koronan leviämisvaiheessa olevalla alueella voi jatkossa järjestää ulkotapahtumia, joissa yleisö on jaettu maksimissaan 50 hengen katsomolohkoihin. Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan Huuhkajien 4.6. pelattavaan kotipeliin Viroa vastaan valmistaudutaan ottamaan yleisöä.

HäSa: Ammattiliitto jätti aluehallintoviranomaiselle valvontapyynnön Hämeenlinnan kotihoidosta

Valvontapyynnön taustalla on jäsenkysely, joka tehtiin Hämeenlinnan kotihoidossa työskenteleville SuPer:n jäsenille huhtikuussa. Lehden mukaan vastaajista 90 prosenttia kantoi huolta hoidon laadusta. Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja kuvailee kotihoidon tilannetta vaikeaksi tai jopa kriittiseksi henkilöstön saatavuuden suhteen.

Aluehallintovirasto tarkasti ravintoloita – asiakasturvallisuudesta koronan takia on huolehdittu, koronamääräysten vastainen liikkuminen ongelma

Esimerkiksi käsien desinfiointimahdollisuus oli tarkastetuissa ravintoloissa tarjolla. Määräys paikallaan istumisesta koetaan hankalaksi. Esimerkiksi biljardin pelaaminen ei ole mahdollista, minkä takia viranomaiset sulkivat kolme biljardipöytää.

Avi sallii 50 ihmisen kokoontumiset Satakunnassa

Aluehallintovirasto on päättänyt, että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi maakunnassa järjestää kokoontumisia enintään 50 ihmiselle. Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevat kunnat voivat kuitenkin päättää tiukemmista rajoituksista.

Keski-Pohjanmaalle määrätyt turvavälivaatimukset ovat pikkuliikkeessä hankala, mutta ei mahdoton toteuttaa

Länsi-ja Sisä-Suomen Avi on määrännyt, että hankalan koronatilanteen Keski-Pohjanmaalla esimerkiksi vaatekauppojen on katsottava, että asiakkaat voivat asioida koronaturvallisesti kahden metrin turvavälejä noudattaen. Käytäntö voi olla hankalaa.

Terveystarkastukset jatkuvat raja-asemilla kesäkuun loppuun asti – eivät koske raskaan liikenteen henkilöstöä

Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikkojen henkilöliikenteessä tehdään jatkossakin terveystarkastuksia.

50 hengen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa jatkuu Lapin sairaanhoitopiirissä kesäkuun loppuun asti

Suurempiakin tilaisuuksia on lupa järjestää, jos terveysturvallisuudesta on huolehdittu.

Parinkymmenen juhlijan suositus pysyy Etelä-Pohjanmaalla

Koronatyöryhmä Nyrkki ei muuttanut maanantain kokouksessaan jo aiemmin antamiaan suosituksia. Kodeissa järjestettävissä kevään juhlissa voi Nyrkin mukaan olla samanaikaisesti enintään 20 henkilöä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle