Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paula Lehtomäki toimi ympäristöministerinä vuosien 2007-2011 aikana.

Ympäristöministerien iisakinkirkko, jätevesisääntely tuli maaliin – Lehtomäki kovimmassa kiirastulessa

Haja-asutusalueiden jätevesiä on suitsittu kuriin pykälillä koko 2000-luvun.

Kuntajakoesitys: Suur-Vaasasta 130 000 asukkaan kunta

Vaasan alueen kuntajaoksi esitetään 10 pohjalaiskunnan yhteenliittämistä. Valtuustojen kannat esitykseen kerätään kesäkuun loppuun mennessä.

Kolme miestä kertomassa Vaasanseudun kuntajakoselvityksestä

Vaasan seudun kuntajakoselvitys saattaa viivästyä sote-uudistuksen takia

Vaasan seudun kuntajakoselvityksen etenemiseen vaikuttaa voimakkaasti sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus. Kuntajakoselvittäjä Jan-Erik Enestamin mukaan noin 40 % selvitysalueen asukkaista työskentelee sosiaali- ja terveysalalla. Tämän vuoksi on tärkeää saada tieto, miten sote-palvelut järjestetään tulevaisuudessa.

Kolme miestä kertomassa Vaasanseudun kuntajakoselvityksestä

Vaasan seudun kuntaliitos etenee hyvässä hengessä

Kymmenen kunnan liitosneuvotteluissa on saatu aikaiseksi hallintomalli. Suurkuntaa johdettaisiin keskushallinnosta ja sen rinnalla liitoskunnissa toimisivat omat lähivaltuustot. Ne vastaisivat oman alueensa kehittämisestä, kielioloista sekä lähipalveluista, kuten päiväkodeista ja kouluista.

Yle tarkentaa: Jätevesiasetus annettiin ennen Lehtomäen ministeriaikaa

Keskustan kansanedustaja, entinen ympäristöministeri Paula Lehtomäki muistuttaa, ettei hän ollut jätevesiasetuksen alullepanija. Jätevesiasetuksen antoi ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (r.).

Vaasanseudun kuntajakoselvittäjä Ossi Repo.

Vaasan seudun kuntajakoselvitystyö etenee suunnitellusti

Vaasan seudun kuntajakoselvitystyö etenee suunnitellusti, kertoo kuntajakoselvittäjä Ossi Repo. Sosiaali- ja terveydenhuollon erityiskysymysten sekä talousasioiden uskotaan ainakin nousevan esille työryhmien raportteja käsiteltäessä. Kuntajakoselvitystyön on valmistuttava tämän vuoden aikana.

Ossi Repo istuu Yle Perämeren tunnuksen edessä.

Ossi Repo: Elinvoima vaatii kuntaliitoksia

Kemin eläköityneellä kaupunginjohtaja Ossi Revolla on riittänyt kiireitä. Vime vuonna Repo teki kuntajakoselvitystä Pohjois-Karjalassa. Parhaillaan työn alla on Vaasaa ja sen ympäristöä koskeva selvitys, jonka toisena tekijänä on entinen ministeri Jan-Erik Enestam.

Vaasanseudun kuntajakoselvityksen paneelikeskustelu.

Sote-uudistuksen viivästyminen vaikuttaa myös kuntajakoselvitysten aikatauluun

Vaasassa käytiin torstaina sivistynyttä keskustelua kymmenen kunnan kuntajakoselvityksestä. Ministeriön selvittäjiin, Jan-Erik Enestamiin ja Ossi Repoon, oltiin tyytyväisiä, ja muutenkin nyt halutaan edetä hyvässä hengessä.

Vaasanseudun kuntajakoselvittäjä Ossi Repo.

"Valveutunut kunnallispäättäjä muuttaa näkemystään, jos perustelut ovat hyvät"

Vaasanseudun kuntajakoselvittäjä Ossi Repo vaikuttaa toiveikkaalta selvitystyön ja sen tulosten suhteen. Loppuvuodesta seudulla päästään vaikeiden kysymysten äärelle, eli linjaamaan yhdistymissopimuksia.

Enestam ja Repo kuntajakoselvittäjiksi Suur-Vaasan alueelle

Ministeri Henna Virkkunen on asettanut Pohjanmaalle kuntajakoselvityksen. Mukana on kaikkiaan 10 kuntaa. Selvittäjiksi Virkkunen asetti entisen RKP:n puheenjohtajan ja entisen ministerin Jan-Erik Enestamin sekä Kemin entisen kaupunginjohtajan Ossi Revon.

Sauli Niinistö puhuu eduskunnassa (1994).

Eduskunnan EU-kiistassa vedottiin Jumalaan ja jatkosotaan

EU-keskustelu alkoi eduskunnassa värikkäästi vuonna 1994.

Vaasan hallintotalo.

Vaasa haluaa Pohjanmaalle kolme kuntaliitosselvitystä

Vaasan kaupunginhallitus haluaa selvittää Pohjanmaalla kolmea erilaista kuntaliitosta. Vaasalle ykkösvaihtoehto on seitsemän kunnan selvitys, mutta myös koko maakunnan kokoinen ja toisaalta kahdenkeskinen kuntaliitosselvitys halutaan tehdä.

Melonta ja soutu yhdistyivät - Enestam veturiksi

Suomeen syntyi sunnuntaina uusi lajiliitto, kun soutu- ja kanoottiliitto yhdistyivät. Uuden yhdistyksen nimi on Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin entinen ministeri Jan-Erik Enestam

Päivi Räsänen, Stefan Wallin ja Anna-Maja Henriksson.

Kristillisdemokraattien salkku Räsäselle - RKP:lle kaksi salkkua

Kristillisdemokraattien ainoa salkku meni itsestäänselvästi puolueen puheenjohtajalle Päivi Räsäselle. Sisäministerin salkkuun on nyt yhdistetty myös kirkkoasiat. RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin sai puolustusministerin salkun.

Pekkarisesta virkaiältään viidenneksi vanhin ministeri

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisesta tulee tänään virkaiältään viidenneksi pisimpään istunut ministeri. Pekkarisella on takanaan 4 383 päivää ministerinä. Hän on toiminut ministerinä yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 lähtien.

Omakotitalon jäteveden puhdistusjärjestelmä.

Mitä mieltä haja-asutusalueiden jätevesiuudistuksesta?

Haja-asutusalueiden jätevesien käsittelystä syntynyt soppa sai uuden käänteen, kun eduskunta hyväksyi lakimuutosehdotuksen, jossa kymmenen vuotta sitten asetettuja vaatimuksia osin höllennetään. Mitä mieltä olet jätevesilain uudistuksesta?

Kallioinen saaristomaisema.

Saaristo kehittyy myötätuulessa

Saariston kehittämisen edellytykset ovat parantuneet, todettiin maanantaina Länsi-Turunmaalla valtakunnallisessa seminaarissa.

Yle Areena logo.

Maahanmuuttoministeri tahtoo puolustaa heikompia

Eurooppa- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin mielestä ihmisoikeudet ovat tärkeä suomalaisuuden ilmentymä.

Enestam yhdistäisi Pohjoismaiden lähetystöjä

Pohjoismaiden neuvoston johtaja Jan Erik Enestam vauhdittaisi Pohjoismaiden lähetystöjen ja edustustojen yhdistämistä. Enestam toteaa Salon Seudun Sanomien haastattelussa, että Pohjoismaat voisivat edetä asiassa EU:ta nopeammin ja toimia edelläkävijöinä.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristi ja rintatähti rasiassa.

4 600 suomalaista saa kunniamerkin itsenäisyyspäivänä

Itsenäisyyspäivänä myönnettävien kunniamerkkien saajat on julkaistu. Tänä vuonna merkkejä myönnetään 4 600. Presidentti myöntää perinteisesti itsenäisyyspäivänä kunniamerkkejä ansioituneille Suomen kansalaisille.

Kiista metsästysoikeudesta jumittaa luonnonsuojelua

Noin tuhannen uuden luonnonsuojelualueen perustaminen on juuttunut ympäristöministeriöön, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan hallitus tai ministeriö eivät voi tehdä suojelupäätöksiä, koska hallitus ei ole sopinut metsästysoikeuksista suojelluilla alueilla.

Enestam aloittaa Pohjoismaiden neuvoston johdossa

RKP:n entinen puheenjohtaja Jan-Erik Enestam aloittaa torstaina työnsä Pohjoismaiden neuvoston johtajana.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.)

RKP:n puheenjohtaja, tuleva kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on esimerkki uuden ajan miespoliitikosta. Hän sanoo avoimesti haluavansa rauhoittaa aikaa myös perheelleen ja on luvannut lapsilleen, että pyrkii olemaan mahdollisimman vähän pois kotoa.

Enestam to Take Top Post at Nordic Council

Finnish Parliamentarian Jan-Erik Enestam of the Swedish People’s Party is to take on the post of Director of the Nordic Council. The Presidium of the Nordic Council decided on the appointment at its meeting in Helsinki on Tuesday.

Enestam johtajaksi Pohjoismaiden neuvostoon

RKP:n kansanedustaja ja entinen ympäristöministeri Jan-Erik Enestam siirtyy johtajaksi Pohjoismaiden neuvoston toimipaikkaan Kööpenhaminaan.

Enestam: Lisäydinvoimasta helpompi sopia jatkossa

Ympäristöministerin salkkunsa jättävän Jan-Erik Enestamin (r.) mukaan kuudennen ydinvoimalan rakentamisesta voitaisiin päättää aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

Enestam suomii pakkoruotsin karsimista yo-kirjoituksista

Ympäristöministerin tehtävät vuodenvaihteessa jättävä Jan-Erik Enestam arvostelee rajusti ylioppilaskirjoitusten uudistusta. Turun Sanomien haastatteleman Enestamin mukaan uudenlaiset ylioppilaskirjoitukset eivät takaa yleissivistystä.

New Environment Minister: Burn Waste as Fuel

Stefan Wallin has been sworn in as Finland's new Environment Minister. He succeeds Jan-Erik Enestam, who was the longest-serving minister in the current cabinet.

Wallin: Jätteistä voidaan hyötyä polttamalla

Uudeksi ympäristöministeriksi tänään nimitetty Stefan Wallin nostaa Itämeren suojelun, jätekysymykset ja ilmastonsuojelun hallinnonalansa tärkeimmiksi asioiksi. Wallin kannattaa energian tuotantoa jätteitä polttamalla.

EU: Ilmastoneuvotteluja nopeutettava

EU:n ympäristöministerit ovat yhtä mieltä siitä, että kansainvälisiä neuvotteluja ilmastonmuutoksen pysäyttävistä toimista on nopeutettava. Ministerit pitivät maanantaina viimeisen yhteisen kokouksensa Suomen puheenjohtajuuskaudella.

EU sopi meriensuojelun perusteista

EU:n ympäristöministerit ovat päässeet poliittiseen yhteisymmärrykseen meristrategiadirektiivistä, jonka tavoitteena on parantaa Euroopan merien tilaa vuoteen 2021 mennessä.

Metsien monimuotoisuusohjelma menestyksekäs

Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma METSO on juuri ilmestyneen arvioinnin mukaan osoittautunut menestykseksi. Arvioinnin mukaan metsien monimuotoisuutta turvaavalle toimenpide- ja rahoitusohjelmalle on selvä tarve.

Islantilainen PN:n pääsihteeriksi

Suomen ehdokas Jan-Erik Enestam hävisi Pohjoismaiden ministerineuvoston pääministerikokouksessa pääsihteerikisan.

Enestam ei usko pääsevänsä Pohjoismaiden ministerineuvoston johtoon

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (RKP) ei usko, että hänet valitaan Pohjoismaiden ministerineuvoston uudeksi pääsihteeriksi.

Suomi parantaa öljyntorjuntakalustoaan

Suomen merialueiden öljyntorjuntakalusto alkaa olla viranomaisia tyydyttävässä kunnossa. Rajavartiolaitos esitteli perjantaina raskaaseen öljynkeräämiseen remontoituja aluksiaan Tursasta ja Uiskoa.

EU and U.S. Discuss Climate Policy in Helsinki

The European Union and the U.S. have begun ministerial level discussions in Helsinki on climate change and sustainable development. These are the first high level talks between the two sides on climate policy since the Bush administration rejected the Kyoto climate agreement.

EU-direktiivi määrää ilman pienhiukkasille raja-arvon

EU:n ympäristöministerit ovat päässeet sopuun ilmanlaatudirektiivistä, joka määrää ensimmäistä kertaa sitovan raja-arvon ilman pienhiukkasille.

EU ja USA vähentävät päästöjä yhdessä

Yhdysvallat ja EU ovat päättäneet aloittaa konkreettisen yhteistyön hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Aloite on tärkeä, sillä Yhdysvallat ei ole mukana Kioton ilmastosopimuksessa. Yhdysvallat ja EU ovat keskustelleet ilmastokysymyksistä ministeritasolla ensimmäistä kertaa vuosiin.

Helsinki Hosts US-EU Climate Talks

Starting Tuesday, Environment Minister Jan-Erik Enestam hosts a conference on climate change, clean energy and sustainable development in Helsinki. The two-day meeting brings together top US and EU officials for their first high-level talks on these issues in several years.

Enestam vetää takaisin metsästystä koskevan lakiesityksensä

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam on päättänyt vetää pois luonnonsuojelulain uudistusta koskevan esityksensä.

Hallituksen riita estää kansallispuistojen laajennuksen

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam on päättänyt vetää pois luonnonsuojelulain uudistusta koskevan esityksensä. Samalla Enestam keskeyttää neuvottelut kansallispuistojen laajentamisesta.

STTK varoittaa yt-lain vesittämisen seurauksista

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää varoittaa hallitusta muuttamasta kolmikantaisesti valmisteltua yhteistoimintalakia.

EU ja Venäjä tiivistävät ympäristöyhteistyötään

EU ja Venäjä allekirjoittivat tiistaina Helsingissä uuden asiakirjan yhteistyöstä ympäristön- ja luonnonsuojelussa. Yhteistyötä varten perustettiin seitsemän työryhmää. Ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin mukaan nyt on viimeinkin olemassa toimivat rakenteet, joiden avulla tiivis ja järjestäytynyt yhteistyö on mahdollista.

EU-komissaari kiitteli Greenpeacea

EU:n ympäristökomissaari Stavros Dimas on Tallinnan-vierailullaan kiitellyt ympäristöjärjestö Greenpeacen toimia Paldiskin satamassa.

EU-komissaari kiitteli Greenpeacea

EU:n ympäristökomissaari Stavros Dimas on Tallinnan-vierailullaan kiitellyt ympäristöjärjestö Greenpeacen toimia Paldiskin satamassa.

Suomi avustaa Libanonin öljytuhon siivousta

Suomi lähettää öljyntorjunta- ja puhdistuskalustoa Libanoniin torjumaan Välimeren rannalla olevaa öljyvahinkoa. Rahaa avustustoimintaan käytetään noin 600 000 euroa, jotka otetaan kehitysyhteistyövaroista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle