Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Play it Loud: Marshall-vahvistimen tarina

Jim Marshallin vahvistin mullisti rock-musiikin

Juha Hurme: So long, Leonard

Leonard Cohen oli ääri-individualistiksi.

Mods! Quadrophenia ja 1960-luvun kapinalliset valtaavat Teemalauantain 12.11.

Rockia, skoottereita, kapinaa ja jengitappeluita.

Rockin dinosaurukset kokoontuvat aavikolla – mitä siitä pitäisi ajatella?

Desert Trip -festivaalin lavalle Kaliforniassa nousevat viikonloppuna The Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters ja The Who. Musiikkitoimittaja Pekka Laine puntaroi, onko kyseessä uhka vai mahdollisuus.

Rolling Stones, The Who, Bob Dylan, Roger Waters ja Paul McCartney vihjaavat yhteisesiintymisestä

Yhteisesiintymisestä on huhuttu jo kauan, mutta nyt juoruille on saatu vahvaa pontta. The Rolling Stones, The Who, Roger Waters, Bob Dylan ja Paul McCartney ovat julkaisseet lähes samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa videot, jotka päättyvät sanaan lokakuu.

Rockin klassikkolevyt: The Whon Tommy

Käsittelyssä Pete Townshendin temaattinen rock-ooppera.

Kitaristi Wilko Johnson: "Lähestyvä kuolema herätti huomaamaan, että olen yhä elossa"

Monet bändit tekevät jäähyväiskiertueita, mutta palaavatkin sopivan ajan kuluttua. Myös kitaristi Wilko Johnson hyvästeli yleisönsä jo kertaalleen, mutta tosimielellä, sillä hän luuli kuolevansa. Johnson esiintyy tänään Helsingissä.

Rockin klassikkolevyt: Quadrophenia

Dokumentti The Whon "viimeisestä mestariteoksesta".

Yle Live huhtikuussa: The Who Wembleyllä ja Honey B & T-Bones M1-studiossa

The Who Wembleyllä, HB&TB M1-studiossa ja Bon Jovi BBC:llä.

Rocklegendat luottavat suomalaiskitaroihin

Kari Nieminen rakensi ensimmäisen kitaransa 12-vuotiaana Oulunsalossa autotallissa. Ensimmäinen tilaussoittimen hän rakensi luokkatoverilleen Riku Mattilalle. Nyt asiakkaana ovat kansainväliset rocklegendat.

Punkkareiden kengittäjä Dr. Martens myyty investoijille

Saksalaisen lääkärin alun perin kehittämät paksupohjaiset, ilmatyynylliset nauhasaappaat olivat ensin työmiesten suosiossa, kunnes The Who -yhtyeen Pete Townshend käytti niitä 1966.

BBC: Olympialaisten päättäjäisjuhla murskasi ennätyksen

Britit kerääntyivät sankoin joukoin televisiovastaanottimien ääreen katsomaan ikimuistoisten kisojen päättäjäisiä.

Olympiakisojen päättäjäisiin odotetaan täyttä katsomoa

Spekulaatioissa kisojen päätöskonsertin esiintyjiksi on nostettu mm. Spice Girls ja The Who.

Liput 33 vuotta sitten peruttuun konserttiin ostaneet pääsevät viimein näkemään The Whon

Vuonna 1979 turvallisuussyistä perutun Rhode Islandin konsertin liput vaihdettiin uusiin. Useat fanit olivat säilyttäneet vanhan lippunsa.

Menneisyyden huippunimet loihtivat olympialaisten päätösspektaakkelin

Lontoon kesäolympialaiset huipentuvat tähtinimiä vilisevään kattaukseen, kun elokuun päätösseremoniassa lavalle astelevat Take That, The Who ja George Michael.

Hastingsin historiallinen kävelylaituri tuhoutui palossa

Tulipalo tuhosi 138-vuotiaan kävelylaiturin Hastingsin rantalomakaupungissa Britanniassa tiistain vastaisena yönä. Poliisi on pidättänyt kaksi nuorta miestä epäiltynä tuhopoltosta.

The Who villitsi Super Bowl –yleisön

Legendaarinen englantilainen rockyhtye The Who sai kunnian toimia amerikkalaisen jalkapalloilun Super Bowlin perinteisen puoliaikashow’n tähtenä. 1960-luvulla perustettu bändi otti yleisönsä energisellä esityksellä, johon sisältyi kokoelma yhtyeen hiteistä.

Ilmakitaraa soitetaan heviharotuksessa

Leveä haara-asento, lantio eteen ja leuka ylös. Siinä Ilmakitaransoiton MM-nelosen Arttu Kurttilan neuvot aloittelijalle.

Rock-mammutit innostuivat F1-yleisöistä

Formula 1 -sarjan oheistuotteeksi on nousemassa myös kovan luokan rock-konsertit. Tämän kauden Australian osakilpailussa KISS viihdytti moottorikansaa ja ensi vuonna samaan tehtävään nousee legendaarinen The Who -yhtye.

Morgan Freeman saa arvostetun amerikkalaispalkinnon

Oscar-voittaja näyttelijä Morgan Freeman saa arvostetun amerikkalaisen Kennedy Centre -palkinnon. Yhdysvaltalaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä palkitaan myös mm. The Who -bandin Pete Townshend ja Roger Daltrey sekä laulaja Barbra Streisand.

Metallican uuden albumin kaikki kappaleet videopeliin

Metallican tulevan Death Magnetic -albumin kaikki kappaleet ovat mukana videopelissä. Pelaajat voivat ladata biisit soitettavaksi Guitar Hero III ja Guitar Hero World Tour -peleihin. Kappaleiden julkaisuajankohdasta pelien suhteen ei ole vielä kerrottu.

Suburban Tribe konsertoi Joensuun kaupunginorkesterin kanssa

Suburban Tribe ja Joensuun kaupunginorkesteri kipuavat yhdessä samalle esiintymislavalle. Joensuun Carelia-salissa 4. ja 5.10. järjestettävissä konserteissa Suburban Triben raskas ja melodinen metalli taipuu orkesterisovituksiin kapellimestari Krzysztof Dobosiewiczin johdolla.

Maailman iäkkäin yhtye löysi Internetin

Yhteensä yli 3 000 vuoden ikäinen yhtye The Zimmers on lyönyt itsensä läpi Internetissä.

Britannian suurfestarin liput menivät hujauksessa

Britannian suurimman kesäfestivaalin Glastonburyn liput myytiin loppuun ennätysajassa.

Musiikki kanavoi ahdistusta

Musiikki on taidetta, joka sekä tuottaa että kanavoi ahdistusta. Näin toteaa lauantaina Helsingin yliopistossa musiikkitieteen oppiaineessa väitellyt Juha Torvinen. Tuoreen väitöskirjan otsikkona on Musiikki ahdistuksen taitona, ja sen teoreettinen lähtökohta on Martin Heideggerin filosofiassa.

The Who valloittaa Suomen kesällä

Legendaarinen rockyhtye The Who saapuu esiintymään Suomeen kesällä. Ensimmäisen maailmankiertueensa 20 vuoteen toteuttava bändi nähdään Helsingin Areenalla heinäkuussa. Yhtyeen mukana kiertävät sen perustajajäsenistä vielä hengissä olevat kitaristi Pete Townsend sekä laulaja Roger Daltrey.