Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Havainnekuva Merenkurkun satelliitista.

Merenkurkun satelliitti laukaistaan avaruuteen ensi vuoden lopulla – vauhdittajina 10 suomalaista ja ruotsalaista korkeakoulua ja tutkimuslaitosta

Piensatelliitti on Merenkurkun yli ulottuvan yhteistyön tulosta. Avaruuden valloitukseen voivat osallistua myös muut kuin avaruuden suurvallat, todettiin satelliitin julkistamistilaisuudessa Vaasassa.

En elev sitter med huvan uppdragen på sin mörkblå munkjacka, långt borta från den övriga klassen.

Kun koti ja koulu ajautuvat tukkanuottasille, seuraa ongelmia – tutkimuksen mukaan oppilaan oikeudet eivät toteudu nykymallissa, jossa koulu valvoo itse itseään

Jos kodin ja koulun keskustelu ei vie asiaa eteenpäin, vanhemmat voivat olla yhteydessä kuntaan ja vielä edelleen aluehallintoviranomaiseen. Näin toimittiin Ilmajoella autistisen pojan pilkkaamistapauksessa. Prosessi on monen mielestä hankala.

Bussikyltti

Opiskelijat pettyneitä kampuslinjan perumiseen Vaasassa

Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnat sekä Opiskelijan Vaasa ovat lähettäneet kaupungille kannanoton kampuslinjan perumista vastaan.

Elvis-koira päiväkodissa

Koirien omat päiväkodit ovat lyöneet läpi jo monessa kaupungissa – "Inhimillistäminen on rantautunut Suomeen", arvioi kulutustutkija

Lemmikkieläimiin käytetään vuosittain useita satoja miljoonia euroja. Summa on kasvanut viime vuosien aikana ja palveluita on tullut lisää. Monilla paikkakunnilla toimii muun muassa koirien päiväkoteja ja -hoitoloita.

Vetenskapsbiblioteket Tritonia

Vaasan yliopiston kampuksella käynnistyvät rakennustyöt – työt alkavat Luotsi-rakennuksesta

Muutosten myötä Vaasan yliopiston kampuksen toiminnot siirtyvät uusiin rakennuksiin. Luotsista tulee tulevaisuuden tiedekirjasto. 

Vasa universitet

THE-ranking: Vaasan yliopisto 250 parhaan yliopiston joukossa kauppatieteiden alalla

Kauppatieteellisen alan rankingissa arvioidaan yliopiston tulosta johtamisen, laskentatoimen ja rahoituksen sekä taloustieteen ja ekonometrian tieteenaloilta.

Pentalan saaristomuseo.  Gurlin talon puhelin.

Vanhoista puhelinosakkeista digiturvallisuuteen ja pörssiin – Loihteen osakkeista käydään nyt kauppaa pörssissä

Tänään on se odotettu päivä, kun pohjalaisten laajasti omistama digiyhtiö Loihde listautuu pörssin ja kaupankäynti alkaa.

lakikirjoja Korkeimman hallinto-oikeuden tiloissa Fabianinkatu 15, Helsinki

Vaasan yliopisto haluaa aloittaa oikeustieteellisen tutkintokoulutuksen

Vaasan yliopiston olemassa olevan oikeustieteellisen koulutuksen vahvistaminen tukisi kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden koulutusta ja tutkimusta.

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto tarvitsee rutkasti lisää ulkomaalaisia opiskelijoita, jotta toiminta pysyy ennallaan: "Hyvin mittava kasvu tapahtumassa"

Ikäluokat pienenevät ja väestö ikääntyy. Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijoista 35 prosenttia on oltava ulkomaalaisia tämän vuosikymmenen lopussa, mikäli yliopiston toiminta halutaan pysyvän nykytasolla.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Aleksi Sandroos

Vaasalainen Aleksi Sandroos haluaa keskustanuorten puheenjohtajaksi

Aleksi Sandroos toimii tällä hetkellä Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n varapuheenjohtajana. Keskustanuorten puheenjohtaja valitaan Torniossa lokakuun lopulla järjestettävässä liittokokouksessa.

Nuorten hackathon-tapahtuma Wasa innovation centerissä vuonna 2019

Vaasan seudun korkeakoulut kehittävät yhteistyötä alueen yritysten kanssa – tavoitteena ohjata nuoria energia-alalle

Vaasan alueen korkeakoulut ja lukuisat aluen yritykset aloittavat yhteistyön Energy Academy-nimen alla. Yhteistyön tarkoituksena on ohjata nuoria energia-alalle, sekä antaa yrityksille mahdollisuus luoda urapolkuja nuorille jo opiskeluiden aikana. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään marraskuussa.

Opiskelijahaalarit

Vaasan yliopiston fuksit on jaettu viidenkymmenen opiskelijan ryhmiin – turvatoimia lisäämällä halutaan välttää laajat koronakaranteenit

Opiskelijat ovat palanneet Vaasaan. Fuksien osalta syksy on vilkasta aikaa, kun tutustuminen opiskelijaelämään ja muihin opiskelijoihin alkaa. Tänä vuonna järjestettävät ohjelmanumerot pyritään toteuttamaan koronaturvallisesti, ettei viime syksyinen karanteenitilanne pääse toistumaan.

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto 500 parhaan yliopiston joukossa vuoden 2022 THE-rankingissä.

Vaasan yliopisto on päässyt ensimmäisen kerran 500 parhaan yliopiston joukkoon maailman ylipistoja rankkaavassa THE -arvioinnissa. Times Higher Education -rankingin listalle sijoittui 1662 yliopistoa.

Vasa universitet.

Koronatestit ilman ajanvarausta ovat olleet Vaasassa suosittuja – testausta tälläkin viikolla yliopistolla ja torilla

Viime viikon drive in -testeissä kävi Vaasan yliopiston parkkipaikalla sekä torilla yhteensä noin 700 ihmistä.

Opiskelijoita orientaatiopäivillä kampuksella vuonna 2019

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa Vaasan yliopistossa

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat orientaatiopäivillä. Tilaisuuksia järjestetään koulutusaloittain vaihtelevasti sekä etänä että pienryhmissä kampuksella.

Petra Oksa Tampereen Sorsapuistoss

"Haluaisin lisää armollisuutta" – yliopisto-opiskelijat haaveilevat ikuisen opiskeluoikeuden paluusta, ministeri ja rehtorit tyrmäävät ehdotuksen

Tavoiteajassa valmistuminen jää monilla haaveeksi koronakriisin keskellä. Toisaalta osalla opiskelijoista opinnot ovat edistyneet nyt paremmin kuin ennen koronaa.

Doktorsprocession genom Vasa.

Yli 1000 sai opiskelupaikan Vaasan yliopistosta

Kasvua oli hakijamäärissä kaikki kanditaattiohjelmiin, mutta maisteriohjelmien haut nousivat jopa 50%.

Vasa universitet.

Yliopiston kampuksen rakennustyöt alkavat syksyllä Vaasassa

Hankesuunnitelma on nyt valmis ja ja rakennustyöt ovat alkamassa loppusyksyllä.

Vasa universitet

Vaasan yliopistosta valmistuu ennätysmäärä opiskelijoita – publiikki perjantaina etätapahtumana

Vaasan yliopistosta valmistuu 412 maisteria ja 32 diplomi-insinööriä selä 347 kandidaattia. Tohtoreita valmistuu neljä ja lisensiaatteja yksi. Kansainvälisiä opiskelijoita maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneista on 27 henkilöä

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopistosäätiön ja yliopistoseuran juhlavuoden seminaarisarja luo katsauksen vuoden 2030 työvoimatarpeeseen

Yliopistoseura täyttää 50 vuotta ja yliopistosäätiö 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi seura ja säätiö järjestävät yhteistyössä seminaarisarjan.

Vasa universitet.

Ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus Vaasaan

Vaasan alueen osuus rahoituksesta on 1,2 miljoona euroa. Hanke yhdistää eurooppalaiset oppilaitokset ja vihreän innovaation.

Vasa universitet.

Vaasan yliopistolle merkittävä lahjoitus

Evald ja Hilda Nissin Säätiö lahjoittaa Vaasan yliopistolle puoli miljoonaa euroa.

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto pyrkii palaamaan syksyllä kampukselle, etusijalla ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat

Suuria kokoontumisia vältellään edelleen syksyllä. Muun muassa massaluennot videoidaan. Sen sijaan Vaasassa painotetaan ryhmätöiden ja muiden pienempien kokoontumisten palaamista kampukselle. Ajatuksena on taata jokaiselle mahdollisuus lähiopetukseen.

Konduktööri Markku Mäenpää junassa

Konduktööri Markku Mäenpää jää eläkkeelle 42 vuoden jälkeen – yhä harvempi tekee uransa samalla työnantajalla, merkityksellisyys löytyy muualta

Markku Mäenpää aikoi työskennellä VR:lla vain joitain vuosia, mutta viihtyi talossa eläkkeelle asti. Tutkijatohtori Susanna Kultalahden mukaan nyt sitoudutaan työnantajan sijaan omaan uraan tai vaikka esimieheen eikä työ ole enää elämän ainoa merkitys.

Satu Rinne asettamassa puhelinta paikoilleen

Korona siirsi vaatekutsut nettiin ja teki myyjä Satu Rinteestä mallin – etäaika on ollut menestys, sillä sosiaalinen paine ei enää pakota ostamaan

Vaatekutsuja kotimaiselle Nosh-merkille järjestävä vaasalainen Satu Rinne uskoo, että etäkutsut ovat tulleet jäädäkseen.

Anu Vehviläinen

Poliisitutkinta on johtamassa VTV:n pääjohtajan ja virkamiehen virasta pidättämiseen – eduskunnan puhemies: Yli-Viikarin tulisi itse vetäytyä

Eduskunnan kansliatoimikunta käynnisti tänään prosessiin VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virastapidättämiseksi.

Vaasan yliopiston sisäänkäynti_

Vaasan yliopisto tukee Pohjanmaan hyvinvointialueen rakentumista aloittamalla tutkimusyhteistyön

Palveluiden yhdistäminen ja hyvinvointialueen toiminnan ensimmäiset vuodet tarjoavat tutkimuskohteen yliopistolle.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK 6. lokakuuta 2020.

Pitkittynyt koronatilanne näkyy korkeakouluissa ääripäiden kärjistymisenä: osa takoo opintopisteitä ennätystahtiin, osan opinnot miltei pysähdyksissä

Ennen epidemiaa töiden ohella opintoja tehneillä opiskelijoilla muutos on vähäisempi kuin intensiiviseen lähiopetukseen tottuneilla.

Professori Panu Kalmi pitämässä graduseminaaria

Paranisiko etäopetus, jos opiskelijat avaisivat kamerat? Yliopiston professori aloitti keskustelun Twitterissä, sillä mustille ruuduille luennointi on outoa

Yle kerää joukkoistuksen avulla korkeakouluopiskelijoiden kokemuksia kameran käytöstä etäopetuksessa. Kerro jutun lopussa, mitä sinä teet etäluennon aikana kun kamera on kiinni.

Miehet harjoittelevat ohjaamosimulaattorilla.

Vapaaehtoiset meripelastajat harjoittelevat hankalia tilanteita uuden ohjaamosimulaattorin avulla – turvallisesti, uudelleen ja uudelleen

Vaasassa kehitetty veneluokan ohjaamosimulaattori on tarkoitus levittää käyttöön koko Suomessa.

Vaasan yliopiston lähes autio parkkipaikka 6. lokakuuta 2020.

Vaasan yliopisto valmistautuu järjestämään kevään pääsykokeet kampuksella

Hakijoille kerrotaan viimeistään 16. maaliskuuta mennessä tiedot miten opiskelijat valitaan eri kohteisiin ja miten koronatilanne vaikuttaa valintakokeiden järjestämiseen

Vaasan yliopiston päärakennus Palosaarella

Vaasan yliopisto keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen ulkomailta

Koronatilanteen takia vaihto-opiskelijat pääsevät Vaasaan opiskelemaan aikaisintaan toukokuussa.

Vaasan yliopiston päärakennus Palosaarella

Vaasan vaihto-opiskelijoista viidellä tartunta – yliopiston rehtori Kuusisto ei halua vaihtoja kokonaan jäihin: "Elämän on jatkuttava korona-aikanakin"

Vaasaan on tullut kevätlukukauden alussa noin 100 vaihto-opiskelijaa ulkomailta. Heistä yhdellä on todettu koronan muuntovirus.

Tohtorinhattuja rivissä Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa.

Vaasan yliopistossa tehtiin tänä vuonna runsaasti tutkintoja

Maisterien ja tohtorin tutkinnoissa ylittyivät ministeriön kanssa sovitut tavoitteet.

Vasa universitet.

Vaasan yliopistolle rahoitus ilmastoystävällisen asumisen tutkimukseen

Kolmevuotisen hankkeen rahoitus on 3,7 miljoonaa euroa, josta Vaasan yliopiston osuus on runsaat 553 000 euroa.

Kierrätyspolttoaineita lasipurkeissa pöydällä.

Väitös Vaasassa: Uusiutuvien ja kierrätyspolttoaineiden käyttö vähentää pienhiukkaspäästöjen määrää

Tutkimuksen mukaan dieselmoottoreiden hiukkaspäästöihin voi vaikuttaa oikeilla polttoainevalinnoilla.

Tritonian muutokset ovat osa Vaasan yliopistokampuksen saneerausta.

Vaasan yliopisto sai vastuullisuusjohtajan

Vaasan yliopiston vastuullisuusjohtajaksi valittiin Professori Tommi Lehtonen.. Lehtonen hoitaa yliopiston vastuullisuuteen ja eettisyyteen liittyviä asioita.

Vetenskapsbiblioteket Tritonia i Vasa.

Luotsi-rakennukseen muuttava tiedekirjasto palvelee jatkossakin kolmea korkeakoulua Vaasassa

Tiedekirjastopalveluiden tuottamisesta vastaa Vaasan yliopisto. Yhteistyösopimus on tehty vuoden 2030 loppuun.

Koronatestauskyltti sairaalan päivystyksen ulkopuolella.

Kaksi viikkoa ja yli 200 tartuntaa opiskelijoilla – katso päivä päivältä, miten koronatilanne räjähti maan pahimmaksi Vaasassa

Tartunnan saaneet ehtivät liikkua kouluissaan, yökerhoissa ja kuntosaleilla viikon, ennen kuin ensimmäinen tartunta todettiin.

Opiskelija Ida Kettuoja on karanteenissa Vaasassa

Opiskelijajärjestöt huolestuivat koronakaranteeniin joutuneista nuorista Vaasassa – hätäavuksi perustettiin verkkokauppa, ostoksia kuljettavat vapaaehtoiset

Viime päivien sairastuneet ovat olleet nuoria aikuisia. Karanteenissa haaveillaan normaalista arjesta ja kasvokkaisista tapaamisista.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vaasassa kymmeniä uusia koronatartuntoja opiskelijoilla – karanteeniin joutunut tai joutumassa yli tuhat henkilöä

Viimeisen kolmen päivän aikana uusia tapauksia on todettu jo viitisenkymmentä.

Vaasan yliopiston ovet ovat jälleen kiinni ja opetus annetaan etänä.

Yliopiston ylioppilaskunta ottaa käyttöön liikennevalomallin koronatartuntojen takia – valo heti punaisella eli tapahtumien järjestämistä ei suositella

Torstaina todetuista tartunnoista 10 on opiskelijoilla. Yliopisto ja ylioppilaskunta kertovat noudattaneensa yhteisesti sovittuja turvallisuusohjeita.

Vaasan yliopiston ovet ovat jälleen kiinni ja opetus annetaan etänä.

Koronapandemia on edennyt kiihtymisvaiheeseen Pohjanmaalla: Vaasassa 13 uutta varmistettua koronatartuntaa – 10 tartunnalla yhteys opiskelijatapahtumaan

Vaasan yliopisto siirtyi etäopetukseen jo torstaina todettujen tartuntojen ja altistumisten takia. Kasvomaskin käyttösuositus laajenee.

Vaasan yliopisto

Koronatilanteen pahentuminen pakotti Vaasan yliopiston siirtymään jälleen etäopetukseen

Yliopistolla otetaan käyttöön tiukat rajoitustoimet ainakin lokakuun puoliväliin saakka.

Vasa universitet.

Vaasassa koronan joukkoaltistuminen opiskelijajuhlissa

Vaasan yliopiston kampuksella järjestetyssä opiskelijoiden vapaa-ajanjuhlassa ja myöhemmin kaupungin ravintoloissa parikymmentä ihmistä altistui koronavirukselle.

Havainnekuva Aurora Botnia -aluksesta

Merenkurkun uusi laiva käyttäisi kaiken biokaasun Pohjanmaalla – yliopisto tutkii mahdollisuuksia uudelle biokaasulaitokselle

Biokaasua tuotetaan tällä hetkellä Pohjanmaalla vähäisiä määriä ja sen nesteyttäminen esimerkiksi laivan käyttöön vaatisi suuria investointeja.

Vasa universitet.

University of Vaasa switches entirely to distance learning 

There was a coronavirus exposure incident within a student tutoring group last week, according to the insitution.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle