Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turha leikkaus pilasi Marco Hietalan äänen – uran huippu oli kuitenkin vasta edessä

Kolme kertaa uusiutunut masennus sai Tarot- ja Nightwish-yhtyeistä tutun hevimusiikin uranuurtajan tarttumaan pulloon aiempaa herkemmin.

Raskasta joulua -kiertue jälleen Kemiin – mukana Nightwishin Marco Hietala ja useita muita huippusolisteja

Viime jouluna 12. kertaa järjestetty kiertue keräsi yhteensä ennätykselliset 35 000 kävijää myyden täyteen lähes kaikki konserttipaikat.

Tarot on vakavasti otettava henkireikä - katso Marco Hietalan haastattelu

Kuopiolainen muusikko Marco Hietala on näkyvä hahmo sekä heavy metallia soittavassa Tarot-yhtyeessä että melodisemmasta heavystä tunnetussa Nightwishissä. Yle Savo kysyi Hietalalta Kuopion RockCock-festivaaleilla, miten sompailu kahden erilaisen bändin välillä onnistuu.

RockCock pyrkii eroon jonoista

Kuopiorockin kahden päivän lipun voi vaihtaa rannekkeeseen Kuopion torilla ennen alueelle siirtymistä.

Chisu ja Kaija Koo Kuopiorockiin

Heinäkuun lopussa Väinölänniemellä järjettävä Kuopiorock on julkistanut uusia esiintyjiä. Raskaan musiikin tyylisuunnasta lavalle nousevat kuopiolaisyhtyeet Tarot, Verjnuarmu ja Turmion Kätilöt. Kevyempää musiikkia tarjoavat Chisu, Kaija Koo sekä Lord Est ja Petri Nygård.

Tarot 25-vuotisesta taipaleestaan: "Me on vaan aina oltu me"

Kuopiolainen Tarot on yksi suomalaisen heavyrockmusiikin uranuurtajia Suomessa. Tänä vuonna yhtye juhlii 25-vuotista matkaansa musiikkimaailmassa. Harva suomalainen rockyhtye on ollut kasassa näin pitkään. Mikä on ollut Tarotin pitkän iän salaisuus?

Rock-Suomi-bonuksia 9: Raskassarja

Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen metallijaksoon.

Kotiseutukaipuu tuo Marco Hietalan Saaristokaupunkiin

Saaristokaupungin asuntomessualue saa asukikseen todellisen maailmantähden, kun Nightwish- ja Tarot yhtyeistä tuttu Marco Hietala muuttaa alueelle. Paluumuuttajan tuo Kuopioon kaipaus kotiseudulle ja ikävä Järvi-Suomeen.

360º-kuva: Tarot Ilosaarirockissa

Marco Hietalan Tarot esiintyi Ilosaarirockin päälavalla lauantai-iltana.

Tarotin kortti festareilla on kuoro

Kuopiolainen pitkän linjan metallipumppu Tarot lataa tulevilla keikoillaan korkealta ja kovaa. Paitsi, että Tuskassa ja Ruisrockissa lavalla nähdään ja kuullaan tutut herrat, niin rytinää tarjoaa mahtipontisten stemmojen merkeissä myös Nelosen Kuorosota-ohjelmasta tuttu Kuopion kuoro.

Sauna Open Air kasvatti ohjelmaansa

Tampereella kesäkuussa järjestettävän Sauna Open Airin ohjelmistoon on tullut lisäyksiä. Uusia kiinnityksiä ovat muun muassa amerikkalaiset glam metal -yhtye Steel Panther ja HAIL!

The Baseballs palasi albumilistan kärkeen

The Baseballs on palannut Suomen virallisen albumilistan ykköseksi levyllä The Strike! Albumi vietti jo aiemmin listan kärjessä miltei kolme kuukautta putkeen.

Ronnie James Dio perui keikkansa

Ronnie James Dio on joutunut peruuttamaan kaikki soolobändinsä loppuvuoden esiintymiset. Peruutus johtuu artistin sairastumisesta, eikä korvaavia keikkoja ole toistaiseksi tulossa. Täten myös oululaisen Club Teatrian kaksipäiväinen Legends of Rock -talvifestivaali kutistuu yksipäiväiseksi.

Nightwish Vauhtiajojen pääesiintyjäksi

Rockyhtyeen keikka on yksi neljästä Suomen kesäkeikasta. Kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma tavoittelee 50 000 tapahtumavierasta.

Suomalaiset metallimuusikot perustivat lauluyhtyeen

Suomalaiset metallimusiikot ovat perustaneet uuden sinfonista metallia esittävän lauluyhtyeen. Northern Kings -kokoonpanossa ovat mukana Teräsbetonin J. Ahola, Tarotin Marco Hietala, Sonata Arctican Tony Kakko ja Charonin J-P Leppäluoto.

Tarot työnsä ääressä

Heavyn laulaminen on raskasta puuhaa.