Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sanna Marin pyytää puheenvuoroa eduskunnan kyselytunnilla

Marin ei sulje pois veronkevennyksiä: "Inflaatio on riesanamme vielä pitkään"

Marinin mukaan samaan aikaan Suomen pitää huolehtia siitä, ettei se omilla päätöksillään kiihdytä inflaatiota. Se kiihtyi toukokuussa jo seitsemään prosenttiin.

Perussuomalaisten Sanna Antikainen kysyy eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Oppositio tivasi lastensuojelun uudistamisesta ja oppimisen tuesta – PS:n Antikainen: "Miksi hallitus ei ole antanut rahaa ja resursseja?"

Peruspalveluministerin mukaan lastensuojelulain uudistaminen käynnistetään tällä vaalikaudella. Opetusministeri odottaa oppimisen tukea selvittäneen työryhmän tuloksia ennen toimia.

Ministeriaitio eduskunnan kyselytunnilla.

Hallitukselta tivattiin jengirikollisuudesta ja nuorten mielenterveysongelmista – "Tilanne on kestämätön, miksi hoitotakuu ei sisällä terapiaa, kuten lupasitte?"

Nuorten mielenterveysongelmien ja heidän hoitoonpääsynsä lisäksi kansanedustajia puhuttivat maahanmuuttajajengit sekä kallistuvat elinkustannukset.

Maatalousministeri Kurvinen vaatii kauppoja maksamaan tuottajille korkeampia hintoja

Maatalousministeri Kurvinen uhkaa kauppoja lakimuutoksella, mikäli tuottajille ei makseta tarpeeksi

Eduskunnan kyselytunnilla puitiin suomalaisen maatalouden kriisiä ja ruoan hintojen nousua.

Krista Mikkonen puhuu eduskunnassa.

PS vaatii Suomen rajoja kiinni siirtolaisjoukon edessä: Miksi tämä on mahdollista Puolassa? Sisäministeri syytti oppositiota hybridivaikuttamisesta

Kyselytunnilla toivottiin myös Suomen jäsenhakemuksen ripeää hyväksymistä Nato-maissa. Päivitimme juttuun kyselytunnin annin.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) puhumassa eduskunnassa.

Turvapaikanhakijoilla painostamisesta syntyi suuri kiista eduskunnan kyselytunnilla

Pääministeriä sijaistavan Annika Saarikon mukaan hallitus on valmis sulkemaan Suomen rajan, jos rajan yli tulemista käytetään vihamielisessä tarkoituksessa.

Eduskunnan täysistuntosali 20. huhtikuuta 2022.

Kokoomuksesta ennakoidaan, että poliisi joutuu sopeuttamaan toimintaansa – oppositio kurmotti hallitusta turvallisuudesta ja hoitajalakosta

Kokoomuksesta ennakoidaan, että poliisi voi joutua sopeuttamaan toimintaansa, koska ei saanut hallitukselta pyytämäänsä rahoitusta.

Eduskunnan täysistunto 7.4.2022

Pääministeri Marin kyselytunnilla: Koko Euroopan pitää irrottautua venäläisestä fossiilienergiasta niin pian kuin mahdollista

Kyselytunnin pääaiheiksi nousivat Euroopan energiariippuvuus Venäjästä ja vapaaehtoinen maanpuolustus.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Hallitus turvaa hoitajalakon aikana hoitoa lakimuutoksella, PS vaatii pakolaiskiintiön nollausta ukrainalaisten tulon takia

Kansanedustajia puhutti myös ukrainalaisten pakolaisten opiskelu, päivähoito ja työnteon sujuvoittaminen. Päivitimme kyselytunnin annin tähän juttuun.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kesk eduskunnassa 18.2.2021

Nuorten parlamentti tenttasi ministereitä energiasta, tulevaisuudesta ja monesta muusta – lue tästä kooste kyselytunnin keskeisistä kysymyksistä

Peruskouluissa ympäri Suomen järjestetään parlamenttikerhoja, joiden toiminta huipentuu kerran kahdessa vuodessa täysistuntoon eduskunnassa. Yle näytti nuorten parlamentin kyselytunnin suorana Yle Areenassa ja TV1-kanavalla.

 Krista Mikkonen eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Perussuomalaiset vaatii toimia rajojen vahvistamiseksi, hallituksen mukaan Venäjän painostukseen on varauduttu

Keskustelu maahanmuuttajien käyttämisestä poliittiseen painostukseen on jatkunut eduskunnassa. Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan Venäjän mahdolliseen hybridipainostukseen Suomen rajoilla on varauduttu hyvin.

Ulkoministeri Pekka Haavisto, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ja elinkeinoministeri Mika Lintilä eduskunnan kyselytunnilla.

Kyselytunnilla käytiin kiivasta keskustelua energiasta, Lindtman: Venäjän letkuista irrottautuminen on myös turvallisuuskysymys

Eduskunnan suullisella kyselytunnilla keskusteltiin myös Suomen varautumisesta hybridioperaatioihin.

Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova eduskunnassa.

Eduskunta antoi kutsuvieraana olleelle Ukrainan Suomen-suurlähettiläälle aplodit seisaaltaan

Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova seurasi eduskunnan torstain täysistuntoa eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.) kutsusta. Kyselytunnilla puhuttiin muun muassa Suomen huoltovarmuudesta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) puhuu ja vieressä istuu sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Maatalousministeri Leppä lähettää selvän viestin: Hallitus puuttuu ruuantuottajien ja kaupan pitkiin sopimuksiin, jos muutosta ei tapahdu vapaaehtoisesti

Oppositio halusi tietää kyselytunnilla, mitä hallitus tekee maatalouden ahdingon helpottamiseksi ja aikeista leikata yksityisen hoidon Kela-korvauksia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (vas.) ja ulkoministeri Pekka Haavisto eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 10. helmikuuta 2022.

Hallitus hakee täsmätoimia, joilla reagoidaan kipeisiin energialaskuihin – "Pahan spiraalin kaikki elementit olemassa"

Kyselytunnilla perussuomalaiset kysyivät korkeasta bensan hinnasta. Pääministeri Marinin mukaan polttoaineen jakeluvelvoitteen kiristämisen aikataulua joudutaan arvioimaan uudelleen.

Eduskunnan täysistunto 3.2.2022

Vuoden ensimmäisellä kyselytunnilla hallitusta kuumotettiin taloudesta ja maahanmuutosta

Pitkän istuntotauon jälkeen oppositio pääsi taas hiillostamaan hallitusta. Suurimmat oppositiopuolueet pysyivät teemoilleen uskollisina.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä.

Turvapaikanhakijat ja sote-uudistus kyselytunnin aiheina, joulukysymys pukista ja bensasta hauskuutti kansanedustajia – katso video

Kokoomuksen Petteri Orpo pelkäsi, että sote-palvelut ovat vuoden päästä kaaoksessa. Vuoden viimeisellä kyselytunnilla esitettiin myös perinteinen kepeä joulukysymys.

Eduskuntatalo / 09.01.2019

Perussuomalaiset vaati hallitukselta tukea sähkönhinnasta kärsiville kotitalouksille kyselytunnilla – hallitus lupasi turvaverkkojen pitävän

Kuluneella viikolla kovat pakkaset ja nousseet sähkönhinnat ovat puhuttaneet suomalaisia. Eurooppalaista yhteisvastuuta sosiaalisista kustannuksista hallitus ei halua.

Ville Tavio eduskunnan kyselytynnilla puhumassa

Kyselytunnilla väiteltiin"aktiivimalli kakkosesta" – perussuomalaisten mukaan kyse työttömien turhasta kyykytyksestä

Kyselytunnilla väiteltiin siitä, onko hallituksen pohjoismaiseksi työvoimapalvelumalliksi kutsuma lakiesitys pohjimmiltaan sama kuin Sipilän hallituksen ajama malli.

Jouni Kotiaho eduskunnassa 5.3.2020

Perussuomalaiset vaati eduskunnan kyselytunnilla polttoaineiden hinnan alentamista, keskustaministerit tyrmäsivät: Mistä rahat?

Oppositiopuolue kokoomus iski kiinni erimielisyyteen, joka hallitukseen on syntynyt maakuntaverosta.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen puhui eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Oppositio tivasi kyselytunnilla ministereiltä eripuraisesta metsälinjauksesta ja syytti heikosta ennakkovaikuttamista EU:n ilmastoasetukseen

Hallituksen keskiviikkona päättämä linjaus EU:n kestävän rahoituksen luokitteluun kuumensi kyselytunnilla. Oppositio iski hallituspuolueiden erimielisyyteen.

Riikka Purra kuvattuna kyselytunnilla

Kyselytunnilla kiivasta keskustelua kriisistä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla – perussuomalaiset aikoo tehdä jälleen välikysymyksen maahanmuutosta

Oppositiosta vaaditaan Suomen lainsäädännön päivittämistä, jolla voitaisiin varautua Puolan tilanteen toistumiseen Suomessa. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan on syytä katsoa, onko lainsäädännössä korjaamisen tarpeita.

Sanna Marin eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Oppositio hiillosti hallitusta Kela-korvauksista ja sosiaalisesta ilmastorahastosta – Essayah epäili, että Suomi joutuu maksamaan muiden EU-maiden sosiaaliturvaa

Hallituksen aikeet EU:n sosiaalisen ilmastorahaston ja yksityisten Kela-korvausten suhteen veivät valtaosan kyselytunnista.

Eduskunnan täysistuntosali

Saarikko myöntää, että talouspoliittinen keskustelu on ollut hallituksessa hyvin vaikeaa – kyselytunnilla ihmeteltiin talouslinjaa

Perussuomalaiset kysyivät vanhusten hoivan ongelmista. Ministeri Kiuru puolusti vanhusten hoivan hoitajamitoitusta ja lupasi hallituksen puuttuvan kotihoidon ongelmiin.

Eduskunnan istuntosali lehteriltä kuvattuna.

Hallituksen kiistely Veikkaus-rahoista ihmetytti kyselytunnilla – kokoomuksen Autto: “Tarvitaanko täällä oppositiota ollenkaan?“

Hallituspuolueet ovat riidelleet julkisesti Veikkauksen kutistuneiden rahapelituottojen aiheuttamien menetysten korvaamisesta kulttuurille, liikunnalle ja tieteelle. Oppositio on hämmästellyt hallituksen poukkoilua.

Pääministeri Sanna Marin ja valtiovarainministeri Annika Saarikko eduskunnan suullisella kyselytunnilla

Sanna Marin vakuutti perussuomalaisille, että EU:n elvytyspaketti on ainutkertainen – Suomen saamasta rahasta kyselytunnilla väärinkäsitys

Perussuomalaisten Jani Mäkelä hämmästeli kyselytunnilla, miksi koronaelvytyksen rahoja käytetään ilmastomuutoksen vastaisiin toimiin.

Maria Ohisalo eduskunnan kyselytunnilla.

Oppositio vaati Ohisaloa tuomitsemaan selkein sanoin Elokapinan toiminnan kyselytunnilla – sisäministeri toisti: "Se, mikä on laitonta, on laitonta"

Elokapinan mielenosoituksen tuomitseminen vei suurimman osan kyselytunnista. Oppositio oli myös huolissaan valtion velkaantumista ja vaati rakenteellisia uudistuksia. Seurasimme juttuun kyselytunnin annin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 23. syyskuuta 2021.

Koronapassi kuohutti kyselytunnilla: ”Käytännössä rokotepakko”, sanoivat perussuomalaiset – Lintilä moitti puoluetta rokotevastaiseksi

Perussuomalaiset ja keskustalaiset ottivat yhteen koronapassista syysistuntokauden kolmannella kyselytunnilla. Eduskuntaa puhutti myös valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) väläyttämä ansiotuloverotuksen keventäminen.

Poliisien määrärahat puhuttivat kyselytunnilla

Poliisien määrärahoista kiivasta keskustelua eduskunnan kyselytunnilla – sisäministeri Ohisalo viittasi mahdollisiin irtisanomisiin

Poliisin määrärahat ensi vuoden budjetissa olivat keskustelun polttopisteessä eduskunnan kyselytunnilla. Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan myös irtisanomiset ovat mahdollisia.

Hanna Sarkkinen ja Maria Ohisalo

Oppositio arvosteli hallituksen perhevapaauudistusta kyselytunnilla – "Ei lisää työllisyyttä vaan pahimmillaan vähentää sitä"

Eduskunnan kyselytunnilla puhuttiin muun muassa työllisyyspolitiikasta, perustulosta ja koronasta. Hallituksen epäiltiin keittävän syksyn budjettiriihessä "niin laimean keiton, ettei sitä kukaan syö".

Pääministeri Sanna Marin vastausvuorossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla

Lääkäreiden saaminen syrjäseudulle, maakuntavero ja äänestysinto aluevaaleissa huolestuttivat kyselytunnilla

Kyselytunnin aiheisiin nousivat myös matkusrajoitukset. Hallitus päätti höllennyksistä torstaina. Oppositiossa katsotaan, että Suomi on jo myöhässä matkailun avaamisessa.

Sanna Marin

Kulttuurin, urheilun ja tapahtumien ahdinko kiihdytti kyselytunnilla – Saarikon mukaan tilanne epäreilu, Marin vetosi alaan: Vielä hetki malttia

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi, että tilanne on epäreilu, kun jalkapallokatsomot ammottavat tyhjyyttään mutta vieressä terassit täyttyvät. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pitää merkittäviä helpotuksia tapahtuma-alalle mahdollisina, jos koronatilanne sen sallii.

Antti Häkkänen ja Annika Saarikko

"Miten pystytte hallituskauden jälkeen katsomaan peiliin?" – Oppositio haastoi hallitusta taloudesta ja työllisyydestä kyselytunnilla

Kyselytunti oli ensimmäinen pitkäksi venähtäneen ja riitaisen kehysriihen jälkeen. Hallitus joutui vakuuttelemaan velanoton tarpeellisuutta ja työllisyystoimien vaikuttavuutta.

Eduskunnan kyselytunti 18.2.2021

Kyselytunnilla vaadittiin vastauksia menokehyksen ylittämiseen – Vanhasen mukaan menot pakollisia ja välttämättömiä

Tällä viikolla on spekuloitu vuoroin hallituksen ja vuoroin koko EU:n elpymispaketin kaatumisella. Eduskunta kokoontui kyselytunnille puimaan tapahtumarikasta viikkoa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 11. maaliskuuta

Hallituksen koronatoimet rajalla puhuttavat eduskunnassa, kokoomuksen Häkkänen: "Viimeisen vuoden ajan raja on vuotanut" – Marinin mukaan Suomella yksi Euroopan tiukimmista rajakontrolleista

Perussuomalaiset syyttivät kyselytunnilla hallituksen ilmastopolitiikkaa Nesteen ratkaisusta perustaa jalostamo Porvoon sijaan Rotterdamiin.

Riksdagen.

Marin: Kireämpiä rajoituksia joudutaan ottamaan käyttöön – myös tapahtuma-alan ahdinko ja lastensuojelu puhuttivat eduskunnan kyselytunnilla

Lastensuojelun tilanne ja kulttuurialan ulospääsy koronakriisistä nousivat kyselytunnin pääaiheiksi.

Eduskunnan täysistunto 11.2.2021

Yle seurasi kyselytuntia: Kokoomus moitti kotihoidon rapautumista – perussuomalaiset: Hallitus vihaa turveteollisuutta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ihmetteli, miksei kokoomus laittanut vanhustenhoitoa kuntoon hallituksessa ollessaan.

Eduskunnan kyselytunti

Kyselytunnilla puhuttivat turpeen verokohtelu ja yritysten tukeminen koronakriisissä

Yle näytti eduskunnan kyselytunnin suorana Areenassa ja TV1 -kanavalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle