Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lauantai 22.4.2017 (radio)

Presidentti Tarja Halonen pyytää miettimään turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia uudestaan. 600 tiedemarssia eri puolilla maailmaa. Onko turvallista värjätä hiuksia? Kaupungeissa pestään katuja. Muusikko Pekka Myllykoski on kuollut.

Laulaja ja sanoittaja Pekka Myllykoski on kuollut

Myllykoski tunnetaan erityisesti Freud Marx Engels & Jung -kantriyhtyeen solistina ja perustajajäsenenä. Yhtye lopettaa toimintansa.

Freukkari-Pekkaa harmittaa, kun ei pääse tänä kesänä Lappiin

Freukkareiden laulaja Pekka Myllykoski harmittelee, kun joutuu tänä kesänä jättämään väliin perinteisen Lapinvaelluksensa. Laulaja toipuu syöpäsairaudestaan ja keskittyy siihen. Pekka elättelee toivoa, josko kuitenkin syksyllä voisi poiketa ruskaretkellä Lapissa. Värikäs Lappi on häneltä vielä näkemättä.

Asukkaiden tarinoista syntyi lauluja – kovia kokeneesta Myllykoskesta teemalevy

Kevyet Mullat -yhtye kertoo tulevalla levyllä tarinoita Myllykosken taajamasta. Kitaristi-laulaja Arto Pajukallion mukaan paikallinen identiteetti näkyy omana kielenä ja käytöstapoina. Lapsuusmuistojen lisäksi levyllä kuuluu myös nykyhetki, mutta MYPAn kohtalosta ei omaa laulua syntynyt.

Amerikanrautoja, kellohelmoja ja rock and rollia – Nurmeksessa syntymässä uusi tapahtumaperinne

Drive-In & Rock -tapahtuma kokoaa elokuisena viikonloppuna Nurmekseen komeita autoja, kellohelmaisia hameita ja tötterötukkakampauksia. Rock and roll -musiikkia ja elokuvia yhdistävä tapahtuma on hyvää vauhtia vakiinnuttamassa asemansa osana Nurmeksen loppukesää.

Devil Virtanen on Suomi-rokin legendojen luottokitaristi

Pekka "Devil" Virtanen ei ole kaikkien tuntema rock-sankari, vaikka takana onkin 30 vuoden ura Suomen tunnetuimmissa bändeissä. Matkan varrella hän on keikkaillut muun muassa Sleepy Sleepersin ja Irwinin kanssa.

Loska on lunta ja sohjo sotkua – mutta mikä kenkiä kastelee?

Räntä lentää, kuinka räntä voi lentääkään, laulaa Freukkarit. Loskan ei kukaan luule lentävän, ja harva valittaa hyhmän kastelevan kenkiä. Rakkaudettomalla lapsellakin on siis monta nimeä. Sen sijaan muita olomuotoja vetisempää loskakaan ei vesiarvoltaan ole. Kyse on vain erilaisesta tiheydestä ja siitä, että loska odottaa rauhallisena maassa päästäkseen kastelemaan kulkijan kengät.

Rock@Ivalo-Sity rokkaa ja rollaa

Esiintyjät ja paikat ovat kunnossa, juhlat voivat alkaa. Rock This Town!

Voi kuinka räntä voi lentääkään

Freukkareilla, tai kuten muinoin täällä Ylessä sanottiin, laulu- ja soitinyhtye Freud, Marx, Engels ja Jungilla on kappale nimeltään Danny Show. Orkesteri ei tiedä ”mitään muuta niin masentavaa kuin Danny Show tiellä Kuopion”. Ja räntä lentää.

Freukkarit nousivat suosioon viinaviisuilla ja yhteiskuntasatiirilla

Bändi syntyi rakkaudesta alkoholipitoiseen outlaw-countryyn.