Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalakukkoja valmiina.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen täyttää 90 vuotta – juhlavuoden kunniaksi kuopiolaisen perheyrityksen tarina on koottu historiikkiin

Hanna Partasen kalakukkojen tarina juontaa yli sadan vuoden taakse. Leipomo toimii edelleen perinteisellä paikallaan Kuopion Kasarmikadulla. Perheyrityksestä kertovan kirjan myötä leipomon pitkään historiaan voi nyt tutustua entistä tarkemmin.

Kalakukkoja valmiina.

Taas hälytys tulipalosta kalakukkoleipomon takia Kuopiossa – palomestari: ilmoittaja toimii oikein

Uunin sytyttäminen kalakukkoleipomossa aiheuttaa usein ilmoituksia tulipalosta Kuopion keskustassa.

Kuuma uuni.

Kalakukkoleipomon uunin sytytyksestä tullut pelastuslaitokselle vakiohälytyksen aihe Kuopiossa

Pelastuslaitoksen mukaan leipomon savusta tulee "aika monta" hälytystä vuodessa.

Energiajuomien menekki näkyy myös runsaana vaihtoehtojen määränä.

Ministeriössä epäillään energiajuomien myynnin kieltämisen hyötyjä lapsille – "Ei se maailma kielloilla parane"

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko käynnistivät selvityksen siitä, voisiko energiajuomat kieltää lailla alle 15-vuotiailta.

Hanna Partanen

Kalakukkoleipuri Hanna Partanen saamassa muistolaatan Kuopioon

Laatta on tarkoitus kiinnittää Kasarmikadulla toimivan leipomon seinään kesällä 2019, jolloin Hanna Partasen kuolemasta on kulunut 50 vuotta.

Valokuva Etelänapamantereen halkeamasta.

Friday’s papers: Climate clamour, dairy mutants, royal guests and army gamers

Most Finnish papers on Friday morning lead off with reactions to President Trump’s announcement that the US will pull out of the Paris Agreement on climate, along with a smattering of domestic stories.

Kuopion Tammimarkkinoilla kisattiin kalakukon leivonnassa.

Kuopion Tammimarkkinat saivat kansan liikkeelle – ja tietysti myös kalakukon leipojat

Tammimarkkinoiden viime vuosia suurempi yleisö kertoo, että ajankohdan muutokseen ollaan tyytyväisiä. Markkinoilla kisattiin jälleen myös vuoden parhaan kalakukkoleipurin SM-tittelistä.

Mikael Hytönen opiskelee eläinten kouluttajaksi Pohjois-Savon opistossa Kuopiossa

Sydänleikkaus muutti Mikael Hytösen arvomaailman: "Olin 20 minuuttia kuollut"

TV-julkkis Mikael Hytönen palasi kotikaupunkiinsa Kuopioon, vaikka juuri siellä hän koki olonsa ulkopuoliseksi. Nykyään Hytönen nauraa pilkkaajilleen ja viettää aikaansa draamannälkäisten undulaattien seurassa.

Hanna Partanen

Suomen kuuluisimman kalakukkoleipurin syntymästä 125 vuotta – katso videolta Hanna Partasen oma tyylinäyte

Kalakukkoleipuri Hanna Partanen on osa suomalaista ruokahistoriaa. Hänen aikanaan savolainen peruseväs levisi muuallakin maassa tunnetuksi perinneruoaksi.

Kalakukkoja uunissa

Vain Kuopiossa: Kalakukkouuni saa palokunnan liikkeelle kerta toisensa jälkeen

Aamuneljältä leijaileva savu säikäyttää usein keskustassa sijaitsevan leipomon naapurit. Uuni nielaisee kerralla jopa 40 pitkää halkoa.

Kaksi ihmistä katsoo vihanneksia ruokakaupan vihannesosastolla ostoskärryjen kanssa.

Parempi ruoka – parempi elämä?

Ruuan avulla rakennetaan parempaa minäkuvaa ja elämää.

Rosollista voi tehdä tyylikkään hyydyttämällä.

Näin vältät lisäkilot pikkujoulukaudella – ravitsemusterapeutin vinkit

Pikkujoulukaudella pöydät ovat täynnä maukkaita tarjoiluja. Herkuttelu saattaa jatkua joulun ylikin ja samalla kiloja kertyä salakavalasti vyötärölle. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen neuvoo, miten kannattaa toimia, jos haluaa selvitä juhlakaudesta ilman ylimääräisiä kiloja ja tehdä terveellisiä valintoja.

Kauppalehti: Kalakukkoleipomo teki kovan tuloksen

Kuopiolainen kalakukkoleipomo teki pienellä miehityksellä yli puolen miljoonan euron liikevoiton viime vuonna, kertoo Kauppalehti.

Anu Kiiveri, Hanna Partanen ja Mikael Fogelholm.

Hallitseeko ruokaa liikaa arkeasi? Ota käyttöön 80/20-sääntö

Ylen aamu-tv:ssä vierailleiden ravintoasiantuntijoiden mukaan terveellinen elämä syntyy 80/20-periaatteella. Jos 80 prosenttia ajasta elää terveellisesti, voi 20 prosenttia jättää herkuttelulle ja muille paheille.

Vaahtokarkki

Karkkipussissa on piilossa 109 palaa sokeria

Mahtaisitko kyetä rouskuttamaan kymmentäkään sokeripalaa sellaisenaan, mutta 400 gramman karkkipussi tyhjenee helposti ja sen myötä yli sadan palan verran sokeria, ihmettelee laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen.

Kalakukkoja Kuopion torilla.

Kalakukon saa myydä edelleen lämpimänä

Kala- ja lihakukkojen valmistuksen ja myynnin kiistelty lainsäädäntö uudistuu. Maa- ja metsätalousministeriön uusi asetus mahdollistaa kalakukkojen myynnin myös lämpimänä.