Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin Vehkasaareen vievä siltä pitää korvata uudella.

Yksityisteiden kunnostamiseen tarkoitettua rahaa on käyttämättä 27 miljoonaa euroa – ja lisääkin on tulossa, mutta silti korjauksia ei tehdä riittävästi

Suomen tieyhdistys hoputtaa tiekuntia tarttumaan tilaisuuteen, kun rahaa kerrankin on tarjolla. Tiekuntien intoa jarruttaa se, että jopa puolet urakan kustannuksista pitää kaivaa omasta pussista.

Janne Rintala istuu kosketinsoitin jaloillaan ja taustalla näkyy kontteja auringonvalossa.

Janne Rintala tekee rakastettuja hittejä Arttu Wiskarille ja Erika Vikmannille, mutta saa moitteita laskelmoinnista ja junttiudesta

Kulttuurivieras, säveltäjä-sanoittaja Janne Rintala sanoo, että junttius ja nostalgia pitäisi ajatella uudelleen. Häntä riepoo, että joidenkin nostalgisuutta ylistetään, kun samaan aikaan toisia syytetään laskelmoinnista.

Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.

Useat yritykset haluavat rakentaa tuulivoimaa Ranualle

Yhtiöiden edustajat esittelivät hankkeitaan Ranuan kunnanvaltuustolle, jota kiinnosti muun muassa, miten asuntojen ja mökkien arvolle käy.

Sähköasentaja työssään.

Kesämökkeihin vedetään sähkölinjoja hurjaa vauhtia, viimeksi vastaava buumi Saimaan seudulla 1980-luvun lopulla

Korona-aikana vauhtia saanut mökkibuumi näkyy siten, että uusiin ja vanhoihin mökkeihin on rakennettu sähköliittymiä moninkertainen määrä viime vuosiin verrattuna. Järvi-Suomen Energian asentajatyövoima on nyt kohdennettu uusien liittymien pystyttämiseen.

Kaivinkone töissä Pistohiekalla.

Pistohiekalla jo ensimmäiset vuokramökit – toiminta käynnistyy ensi kesänä

Puumalan Pistohiekan alueen kehittäminen on ottanut harppauksen eteenpäin, kun sauna-ja ravintolamaailman ensimmäiset vuokramökit on asennettu paikalleen. Mökkejä saa vuokrata ensi kesästä alkaen.

Pohjois-Savon pelastuslaitos-hihamerkki.

Mökki tuhoutui Sonkajärvellä tulipalossa

Mökki paloi Sonkajärvellä varhain tiistaiaamuna. Tulipalosta ei koitunut henkilövahinkoja.

Poliisin hälytysvalo

Poliisi toivoo edelleen vihjeitä Enontekiön autiotuvan tapahtumista

Asia etenee ampuma-aserikoksen ja vaaran aiheuttamisen tutkintana.

Närbild på några prästkragar.

Kuivanuoron Leukala valikoitui Kemin siirtolapuutarhan paikaksi

Kemiin on jo pitkään toivottu omaa siirtolapuutarhaa. Nyt se on toteutumassa Kemijokisuun tuntumaan.

Tahkovuoren rinteet syksyllä.

Itä-Suomen matkailukeskuksissa iloitaan kotimaanmatkailun suosiosta: syyslomasta tulossa vilkkaampi kuin viime vuonna

Kolilla, Bomballa ja Tahkolla hotellit alkavat olla täynnä syyslomalaisista. Myös ryhmämatkoja tehdään taas.

Seurasaaren kesämökki.

Kenen mökki saa kunnian olla se "tavallinen suomalainen kesämökki", jota esitellään ulkomaalaisille? Helsingin Seurasaareen ehdolla 44 rakennusta

Suomen Kansallismuseo tekee lopullisen valinnan Seurasaareen kesämökiksi ensi vuoden alussa. Mökkipihapiiri rakennuksineen aukeaa yleisölle noin viiden vuoden päästä.

Kirsi Vehkakoski kirjoittaa tietokoneella kotinsa parvekkkeella.

Kesäasukkaat toivovat Keski-Karjalaan parempia tietoliikenneyhteyksiä helpottamaan etätyön tekemistä

Lähes puolet vastaajista tekee tai on tehnyt mökillä etätöitä. Suurimmaksi työnteon esteeksi koettiin huonot nettiyhteydet. Vajaa kymmenen prosenttia olisi myös valmis myymään omaa osaamistaan mökkikuntaan.

Poliisin hiha ja auto takana

Poliisi kaipaa havaintoja Enontekiön Kuonjarjoen autiotuvalla sattuneesta vaaratilanteesta

Poliisi haluaa kuulla paikalla olleilta vaeltajilta ja mönkijällä liikkuneilta miehiltä, mitä autiotuvalla tapahtui 6. syyskuuta.

vanha hirsitorppa

Mökkiläiset pitävät kaupan auki sunnuntaisin, mutta testaavat netin ennen ostopäätöstä – "Yhteyksien täytyy olla nopeampia", sanoo kehitysjohtaja

Vapaa-ajanasukkaat viettävän mökeillään entistä enemmän aikaa, ja nettiyhteydet ovat heille yhä tärkeämpiä. Mökkimaakunta Etelä-Savon kausiväestön valokuituyhteydet ovat maan heikoimmat.

Ilmakuva Ounasvaaralta, alla näkyy metsää ja taloja

Kaupungilta vihreää valoa Ounasvaaran laelle suunnitellulle mökkikylälle – mökkien rakentaja vielä arvoitus

Yli vuosikymmenen vatvottu Ounasvaaran laen kaavoitus eteni, kun Rovaniemen elinvoimalautakunta hyväksyi kaksi aluetta koskevaa kaavoitussopimusta.

Thierry Neuville

Korona ja syyssää eivät juurikaan jarruta rallikansaa – Jyväskylän hotellit jo lähes täynnä, mutta mökkikysyntä on maltillisempaa

Majoituspaikoissa riittää kysyntää Jyväskylän MM-rallin syksyisestä ajankohdasta huolimatta. Iso osa huoneista varataan jo heti edellisen kisan jälkeen.

Mökkitalkkari Kai Hakala puhdistaa pitkällä erikoisharjalla kesämökin räystäskouruja

Moni tekee syksyllä ison virheen veneen kanssa – 7 vinkkiä, joiden avulla varmistat mukavan paluun mökille keväällä

Kesän mökkikausi on päättymässä. Mökit, jotka on tarkoitettu vain kesäkäyttöön, on syytä huoltaa kunnolla vahinkojen estämiseksi ennen pakkasten ja lumen tuloa. 

Tunturikeskus Levin kylä tunturista katsottuna

Tunturijoulusta haaveilevan on syytä pitää kiirettä: Levillä uusivuosi on lähes loppuunmyyty ja muissakin kohteissa talvesta on tulossa vilkas

Kesällä nähty kotimaisten matkailijoiden ryntäys Lapin tunturikohteisiin saa jatkoa talvella. Esimerkiksi Leviltä kerrotaan, että jouluviikon kohteista on myyty jo noin kaksi kolmasosaa, uuden vuoden majoituksista lähes kaikki.

Läheltä

Kuuskajaskarin lomamökit pantiin jäihin Raumalla

Rauman kaupunginhallitus siirsi eilen yksimielisesti miljoonamökkien käsittelyn ensi vuoden talousarvion yhteyteen. Samalla valmistelussa painotetaan jatkossa yksityisvetoista toimintaa.

Lomarenkaan mökkiin kuuluva sauna Veikkolassa

Telecommuters have kept burglars at bay

The number of burglaries at Finnish holiday homes has fallen by more than 40 percent since the start of the coronavirus pandemic, as many telecommuting workers have spent more time in the countryside.

Tulipalo Vaasassa 26.5.2021

Kesämökki syttyi aamulla tuleen Maksamaan Särkimossa – pelastulaitos sai palon sammutettua, ei henkilövahinkoja

Kesämökki Maksamaan Särkimossa on osittain tuhoutunut tulipalossa. Palo oli alkanut olohuoneen lattiasta, johon tuli noin 5 neliömetrin reikä. Palo on saatu sammutettua ja jälkisammutus on käynnissä.

Två brandbilar.

Kuusi nuorta pelastui vuokramökin palosta Salossa – palohälyttimet olivat hiljaa, vaikka katto oli jo liekeissä.

Sadan neliön hirsimökki tuhoutui täysin tulipalossa viime yönä. Mökissä yöpyi kuusi nuorta miestä, jotka selvisivät palosta vahingoitta. Yksi heistä havahtui savuun ja herätti kaverinsa.

Polaris Finlandin toimitusjohtaja Jyrki Tikkanen istuu traktorimönkijän istuu valken trakorimönkijän satulassa.

Bensiini ja diesel jyräävät mönkijöiden ja mopoautojen markkinoilla – sähkökäyttöiset menopelit tieliikennekäytössä vielä harvinaisuuksia

Muun muassa mönkijöiden suurimpiin maahantuojiin kuuluvalla Polariksella myynti on kasvanut vuodentakaisesta lähes kolmanneksella. Myös mopoautojen kauppa on hieman elpynyt, mutta myynti ei ole lähelläkään ennätysvuosien lukemia.

Läheltä

Lappeen Suomensalon saaressa murtauduttu 10 vapaa-ajan asuntoon

Ilottulan edustalla Saimaalla sijaitsevista kesämökeistä on varastettu muun muassa sähkö- ja käsityökaluja.

Mökkejä Kyyjärven leirintäalueella

Etätyöläisiä laiturin nokassa, nuoria perheitä ensi kertaa vuokravaunuilla – leirintäalueet vetivät reilusti enemmän yöpyjiä kuin viime vuonna

Leirintäalueilla yövyttiin 1,32 miljoonaa kertaa tammi-heinäkuussa. Se on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu on poikkeuksellisen suurta, kertoo Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Yle Urheilun virtuaalinen kesämökkisaari.

Hurjassa kasvussa ollut kesämökkikauppa taittui pieneen laskuun, mökin keskihinta Keski-Suomessa 86 000 euroa

Vuodesta 2019 vuoteen 2020 maakunnan kauppamäärät kasvoivat vapaa-ajan asunnoissa täysin poikkeukselliset 67 prosenttia. Maanmittauslaitoksesta arvioidaan kauppatahdin hyytymisen johtuvan siitä, että sopivaa tarjontaa ei ole riittävästi.

Mökkimaisemaa huhtikuussa 2020 Asikkalassa

Koronan aiheuttama mökkibuumi lannistumassa Etelä-Savossa

Viime vuonna mökkejä myytiin puolet edlelisvuotta enemmän. Tänä vuonna ei ole päästy samoihin lukemiin.

Juha Käkelä veistää moottorisahalla puista leijonaa pihalla.

Moottorisahataiteen veistokurssit täyttyvät hetkessä innokkaista oppilaista – Lajin Suomen-mestari: "Veistäminen elää voimakasta nousukautta"

Ylöjärveläinen moottorisahataiteilijan Juha Käkelän innostus alkoi, kun mökkitukeista tulikin eläimiä. Puu kiehtoo häntä elävänä materiaalina. Helposti saatavilla olevaa materiaalia on myös helppo työstää.

Ilotulitusraketteja myynnissä.

Venetsialaisia juhlitaan huomenna ympäri maakuntaa – mökeillä saa ampua raketteja kuuden tunnin ajan

Kesän päättymistä juhlitaan huomenna Pohjois-Savossa useissa tapahtumissa, joissa on luvassa yleinen ilotulitus. Raketteja saavat ampua taajaman ulkopuolella myös yksityishenkilöt kello 18–24 välillä.

Löytökissa Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistyksen tilassa.

Syrjäisestä mökistä löytyneet lähes 40 kissaa muuttivat ympäri Etelä-Suomea – kävimme katsomassa, mitä niille kuuluu

Kotkassa syrjäisestä mökistä viime viikolla pelastetut lähes 40 kissaa ovat terveitä ja hyvinvoivia. Kissoille ryhdytään etsimään uusia koteja parin viikon kuluttua.

Lomarenkaan mökkiin kuuluva sauna Veikkolassa

Päijät-Hämeessä heinäkuussa ennätysmäärä matkailijoita

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan heinäkuun yöpymiset lisääntyivät kaikissa maakunnissa. Kasvu tulee miltei yksinomaan kotimaan matkailijoista.

Nyårsraketer i Pojo i Raseborg

Kalajoella mökkeilykauden loppua juhlitaan perinteiseen tapaan – ainoastaan Venetsialaiskarnevaalit on siirretty ensi vuoteen

Kesä 2020 oli Kalajoen matkailulle hyvä, mutta tämä kesä oli vieläkin parempi. Juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka majoituspaikat ovat olleet täynnä.

kissanpentu löytöeläintalossa

Kymen Sanomat: Yli 40 kissaa löytyi pienestä kesämökistä Kotkan seudulla

Kissojen omistaja on luovuttanut kissat Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistykselle.

Himospaljut yrityksen toimitusjohtaja Kalle Järvelä on kannellisen paljun edessä ja taustalal näkyy kuorma-auton nosturi, jolla hän tuo vuokrapaljun asiakkaalle

Lomakeskukset hylkivät kylpypaljuja paloturvallisuuden ja vesivahingon riskin vuoksi – pienyrittäjä kehitti paljun, joka sopii myös mökkikylään

Puilla lämmitettävä palju on ei-toivottu, jopa kielletty vekotin lomakylissä. Syyt ovat paljun tuleen ja veteen liittyvissä riskeissä. Paljuille olisi kuitenkin kysyntää, ja tähän rakoon pyrkii Kalle ja Kaarlo Järvelän yritys.

Arvinsalmen lossi täydessä autolastissa kesäisessä säässä heinäkuussa 2021.

Vapaa-ajan asuntoja on Rääkkylässä pian yhtä paljon kuin vakituisia asuntoja

Rääkkylä on suosittu kesämökkikunta, sieltä löytyy noin 1150 vapaa-ajan asuntoa. Kysely kertoo, että osa viettää mökillä yli puolet vuodesta.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roopetar-alus laiturin päässä.

Päijänteen saarimökkien jätekeräyksessä kasattiin melkein 15 tonnin jätevuori

Roopetar-aluksella viime viikolla järjestetyssä keräyksessä yli 14 000 kiloa, kun edellisellä kerralla kolme vuotta sitten määrä oli noin 9 500 kiloa. Koronan takia jätekeräyksen tarvetta on patoutunut, arvioidaan Mustankorkea-yhtiöstä.

Ylikonstaapeli Toni Reinikainen ja vanhempi konstaapeli Noora Koskela poliisiauton edessä.

Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti Etelä-Savossakin – ylikonstaapeli: "Pyritään näkymään muuallakin kuin pikitiellä"

Poliisilla on käynnissä valtakunnallinen tehovalvontaviikko, jossa on lisätty valvontaa varsinkin taajama-alueiden ulkopuolella ja erityisesti kesämökkipaikkakunnilla.

Miriam Attias

Miriam Attiaksen kolumni: Lyhyempi työaika voisi tuottaa yhtä paljon tulosta ja mukavampia ihmisiä 

Kriisi on aina myös mahdollisuus tarkastella, kuinka toimivia vanhassa ajassa hyvät käytännöt todella ovat. Miten työn priorisointi yli kaiken muun vaikuttaa meihin ja läheisiimme? Pitäisikö meidän priorisoida työn sijaan elämästä nauttimista, kysyy Attias.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roopetar-alus laiturin päässä.

Mustankorkea järjestää saarimökkiläisille jätekeräyksen elokuun ensimmäisellä viikolla – jätteet voidaan noutaa mökkirannasta

Mustankorkea järjestää yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa saarimökkiläisille tarkoitetun jätekeräyksen elokuun ensimmäisellä viikolla. Jätekeräyksessä otetaan maksutta vastaan esimerkiksi metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet.

Henkilö nukkuu sängyssä.

Maanantai 2.8.2021

Koronaluvut. Karanteeniaika. Yötyö. Mökkilainat. Ennätyslämmin kesä.

Poliisin puhalluskoe

Poliisi valvoo tehostetusti mökkipaikkakuntien liikennettä – tarkkailussa erityisesti rattijuopot

Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

Kaasupulloja rivissä.

Virroilla epäillään nestekaasuonnettomuutta kesäasunnossa

Pelastuslaitos sai keskiviikkoiltana ilmoituksen kaasun hajusta kesämökillä. Asiasta tiedottaminen on siirretty poliisille.

Mies rantalaiturilla.

Ennätykset paukkuvat Kuusamon kesämatkailussa – vaellusreiteillä on nähty viime kesän tapaan jonoja

Kuusamon matkailu kasvaa tänä kesänä vähintään toistakymmentä prosenttia viime kesästä. Viime kesänä matkustettiin paljon kotimaassa ja lyötiin ennätyksiä, mutta tänä kesänä vielä enemmän.

Lampaita Pensaskarissa.

Paimenlomien suuri kysyntä synnytti tarjontaa: Lammasvahdiksi on nyt useita väyliä Meri-Lapissa

Maisemanhoitotöissä ahertavien lampaiden vahtiminen on monen haaveissa. Meri-Lapissa siihen on hyvät mahdollisuudet.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Mökki paloi Pudasjärvellä, tiettävästi kaksi koiraa kuoli

Palomestarin mukaan mökin vuokraaja oli jättänyt koirat kahdestaan taloon siksi aikaa, kun oli lähtenyt polkupyörällä marjametsään. Jonkin ajan päästä vuokralainen oli saanut soiton savuhavainnosta mökin tuntumassa.

Tuomas Sammelvuo 24.7.2021 Tokion olympialaiset

Tuomas Sammelvuon pitkäaikainen olympiaunelma toteutui – katso tunteikkaat terveiset Tokiosta Suomeen: "Ei ollut kenellekään helppo päätös"

Tuomas Sammelvuo halusi kiittää suomalaista lentopalloväkeä olympiadebyyttinsä jälkeen. Haave olympialaisista oli syntynyt Sammelvuolle pikkupoikana mökkipatjalla Puhoksella.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Merivartiostolla tulokseton etsintä Maalahdessa – mökkiläiset kuulivat avunhuutoja

Ilmoitus avunhuudoista tuli Maalahden Skinnarslandin etelänpuoleisesta vesistöstä. Usean tunnin etsinnöistä huolimatta ketään ei löytynyt.

Viilentävän ilmalämpöpumpun kaukosäädin.

Helle siivittää ilmalämpöpumppujen myynnin ennätyslukemiin, arvioi yhdistyksen toiminnanjohtaja – “Asennuksen saa näille helteille vain hyvällä tuurilla”

Ilmapämpöpumppujen asentajista on nyt pula. "Kuumuus yllättää suomalaiset joka vuosi vähän kuten liukkaat kelit syksyllä", sanoo Sulpu ry:n toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen. Maahantuojilla pumppuja kuitenkin riittää.

Kotitalousvähennystä voi saada myös kesämökin remontista

Voiko uuden laiturin tai rantasaunan rakentamiskulut vähentää verotuksessa? Asiantuntija kertoo, mistä mökkiläinen voi saada kotitalousvähennystä

Korjautat mökkilaiturin, maalautat liiterin, teetät terassin – kotitalousvähennys helpottaa hiukan. Kaikki ei kuitenkaan kelpaa, joten verottajan ohjeisiin maksaa vaivan tutustua etukäteen. Niin Nummelat tekivät Mouhijärven mökillä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle