Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Emmastiina Hesso voitti Porissa valtuustopaikan arvalla

Vasemmistoliiton viimeistä valtuustopaikkaa kärkkyi myös Milka Tommilla, jolla oli yhtä monta ääntä kuin Emmastiina Hessolla.

Vasemmistoliiton valtuustopaikka ratkesi arvalla Raumalla: Susannan Ruponen voitti

Rauman vaalitulos on nyt vahvistettu. Tapio Ailasmaalla ja Susanna Ruposella oli tarkastuslaskennan jälkeen yhtä monta ääntä, joten valinta tehtiin arpomalla.

Raumalla vasemmistoliiton viimeisen valtuutetun nimen ratkaisee arpa

Jos ehdokkaiden äänimäärä on sama, järjestys ratkaistaan arvalla.

Terveydenhuollon laaja hoitajamitoitus ei saa juurikaan kannatusta Keski-Suomen kansanedustajilta – vain yksi vastaaja kannattaa ajatusta

Laki määrittää hoitajamitoitukset vanhusten- ja lastenhoitotyöhön. Hallitusohjelmaan on kirjattu henkilöstömitoitus myös lastensuojeluun. Keski-Suomen kansanedustajat eivät usko, että hoitajamitoituksen laajentaminen muuhunkin hoitotyöhön ratkaisisi terveydenhuollon ongelmat.

Yksikin ääni voi ratkaista: Perussuomalaiset nousi Raahessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi kahden äänen erolla vasemmistoliittoon

Vaali-iltana käytiin tiukkoja taisteluja niin ehdokkaiden kuin puolueidenkin välillä. Esimerkiksi Raahessa perussuomalaiset otti jättipotin, ja nousi seitsemällä valtuutetullaan vasemmistoliiton rinnalle ja äänimäärässä niukasti ohikin.

Raumalla kokoomuksen ja vasemmistoliiton viimeisten valtuutettujen nimet kiinni tarkastuslaskennasta

Tarkastuslaskenta voi muuttaa vaalitulosta Raumalla. Kokoomuksen ja vasemmistoliiton viimeisistä paikoista käydään kovaa kisaa. Jos ehdokkaiden äänimäärä on sama, järjestys ratkaistaan arvalla.

Tarkastuslaskentaa jännitetään Porin vihreissä ja vasemmistoliitossa – valtuuston kokoonpano voi vielä muuttua

Tarkastuslaskenta voi vielä muuttaa vaalien tulosta ainakin ehdokaslistojen sisällä Porissa. Sekä vihreillä että vasemmistoliitolla viimeisen valtuutetun nimi saattaa muuttua vaali-iltana kerrotusta.

Näin Minja Koskela voitti somevaalit ja tavoitti huolestuneen kulttuuriväen: "Häkellyttävän upea tulos"

Poliittisen Instagramin osaajaksi nimitetty Minja Koskela teki laajan kampanjan sosiaalisessa mediassa. Kampanjapäällikkö Saara Shikeben uskoo, että somen merkitys vaaleissa tulee jatkumaan ja lisääntymään.

Naiset keräsivät Pohjois-Pohjanmaan suurimpien kaupunkien parhaimmat yksittäiset äänisaaliit

Oman kaupunkinsa äänikuningattaria olivat Oulussa vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, Kalajoella Hanna Halmeenpää vihreistä sekä keskustan edustajina Raahessa Hanna-Leena Mattila ja Kuusamossa Anna Kantola. Ylivieskassa äänikuninkaaksi nousi kokoomuksen Mikko Korkeakoski.

Kainuussa suurin muutos valtuustossa on Puolangalla, nuorin valtuusto muodostuu Paltamoon

Puolankalaiset valitsivat seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiaan 13 uutta valtuutettua. Eniten naisia valtuustoon valittiin Suomussalmella. Miesvoittoisimmat valtuustot muodostuvat Paltamoon ja Sotkamoon.

SDP jatkaa Kotkan suurimpana puolueena, valtuustoon äiti ja tytär Paatero: "Kyllä meillä kotona käydään läpi niin kaavoitus- kuin rakennushankkeita"

Kotkassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. SDP säilytti asemansa Kotkan suurimpana puolueena. Vasemmistoliitto ja vihreät olivat suurimmat häviäjät.

Kemissä demarit ovat ohittamassa vasemmistoliiton – perussuomalaisille lisää paikkoja

Vasemmistoliitto on menettämässä kolme paikkaa Kemissä.

Äänestysaika on päättynyt – nyt julkaistun tuloksen mukaan keskusta säilyttäisi suurimman puolueen paikan Oulun valtuustossa

Oulun valtuustossa kakkossijalla on tämänhetkisen tuloksen mukaan kokoomus ja kolmantena vasemmistoliitto.

Torstai 10.6.2021 (radio)

Koronatartuntoja on aiempaa vähemmän. Kokoomus on suosituin puolue. Pyörätuolilla pääsee äänestämään helpommin kuin aiemmin. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson palaa opetusministeriksi kesäkuun lopussa.

Oulun vaalipiiriin tulee toinen ministerisalkku kesäkuun lopulla – vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen aloittaa kaksivuotiskautensa sosiaali- ja terveysministerinä

Sarkkinen on vasemmistoliiton toisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin kaksivuotiseen ministeripestiin hallituskauden alussa vuonna 2019. Hanna Sarkkinen on myös Oulun kaupunginvaltuuston jäsen.

Itäsuomalaisilla ehdokkailla erilainen käsitys siitä, kenen asialla poliitikon kuuluu toimia

Kuuluuko ehdokkaan olla vaalien jälkeen oman äänestäjäkuntansa edunvalvoja, siitä esimerkiksi perussuomalaiset ja vihreät ovat eri mieltä sekä Pohjois-Karjalassa että Pohjois-Savossa.

Arhinmäki A-studiossa: “Ilman maakuntaveroa päätökset tehdään Senaatintorilla”

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kiistakapulaksi on tällä kertaa kehkeytynyt maakuntavero. Keskusta on suhtautunut veroon varauksella, sillä alueiden välisten erojen pelätään kasvavan.

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Ristijärven vaalikeskustelu Yle Areenasta

Ristijärvi ei halua nyt liittyä kuntana mihinkään. Tosin jos hyvä sulhanen saapuu, mieli on jo muuttunut. 

Pääministeri Marin: Maakuntavero pitää säätää osana sote-uudistuksen kokonaisuutta – hallituskumppani keskusta suhtautuu veroon penseästi

Hallituksessa näyttää nousseen kiista siitä, pitääkö maakuntavero säätää sote-uudistuksen yhteydessä. Keskusta suhtautuu asiaan penseästi, kun taas muut hallituskumppanit vaativat sitovia kirjauksia veron säätämisestä jo ennen heinäkuuta.

Opetusministeri Jussi Saramoa muistutettiin vieraskielisen koulutuksen puutteista Lapissa

Lapin oppilaitokset ja edunvalvontaliitot vaativat, että maakunnan toisen asteen oppilaitoksille on myönnettävä lupia järjestää myös vieraskielisiä tutkintoja. Lapissa lupia ei ole yhtään, muualla Suomessa niitä on useita 16 eri oppilaitoksessa.

Ylen kansanedustajakysely: Moni vaalipiirin kansanedustaja piti Oulun kulttuuripääkaupunkihanketta myönteisenä asiana

Oulun vaalipiirin kansanedustajista seitsemän piti Oulun kulttuuripääkaupunkihanketta hyödyllisenä asiana maakunnan kannalta. Neljä edustajaa ei hakemukselle lämmennyt. Seitsemän edustajaa ei vastannut Ylen kyselyyn.

Opetusministeri Jussi Saramo vierailee tänään Kemissä

Vierailun aikana järjestetään tunnin yleisötilaisuus.

Ylen kysely kansanedustajille: Suurin osa vastaajista ei laskisi nuorten rikosvastuun ikärajaa – "Eivät väkivallan syyt poistu sillä"

Nuorten väkivalta on puhuttanut pitkin vuotta. Ylen kyselyssä kansanedustajille vastuuikärajan alentaminen nykyisestä 15 vuodesta ei saa hallituspuolueissa juurikaan kannatusta. Perussuomalaisissa sen sijaan on siihen halua. Katso, mitä mieltä oma kansanedustajasi on.

Vasemmistoliitto pitää puoluekokouksensa Porissa 2022

Vasemmistoliitto kokoontuu puoluekokoukseen 2022 Poriin. Opetusministeri Jussi Saramo kertoi asiasta perjantaina vieraillessaan Porissa. Karhukaupungissa ovat viime vuosina kokoontuneet myös vihreät ja kokoomus.

Vaalitelttoja ilmestyy vaivihkaa katukuvaan Tampereella – Kenttäaktiivi: "Nyt ei lättyjä paisteta, koska se aiheuttaa jonon"

Tampereella puolueiden kunnallisjärjestöt päättivät yhdessä, että Keskustorille ei tuoda vaalimökkejä eikä erillistä vaalitoria järjestetä. Telttakampanjointia on kuitenkin varovaisesti aloiteltu, mutta puolueet ovat liikkeellä matalalla profiililla.

Katso kohokohdat Anderssonin vaalitentistä: –"Ei veroja huvikseen koroteta, hyvät palvelut ovat myös yrittäjien etu"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ihmetteli puolueita, jotka kannattavat hyviä palveluja, mutta vastustavat veroja. Hän ei pidä veronkorotuksia myrkkynä taloudelle. Andersson mainitsi poikkeuksellisesti myös oman tyttärensä.

Yleisötapahtumia avataan laajasti, pahimmilla korona-alueilla sisätilojen rajoitukset pysyvät – Helsingissä teattereihin pääsee yhä maksimissaan kymmenen henkeä kerrallaan

Viisi päivää kestänyt sote-ministerien riita kilpistyi STM:n ja hallitusryhmien erimielisyyteen tapahtumien avaamisesta koronan leviämisalueella. Vasemmistoliitto olisi halunnut tapahtuma-alalle samat prosenttirajoitukset kuin ravintoloissa on.

Lapissa 316 yrittäjää pyrkii valtuustoon

Yrittäjien kiinnostus päästä kunnanvaltuustoon on hienoisessa nousussa Lapissa. Lisäystä edellisvaaleista on kuitenkin vain 2.60 prosenttia.

Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja ja kunnallispoliitikko Mikko Ekorre on tuomittu talousrikoksista ehdolliseen vankeuteen

Mikko Ekorre toimi vasemmistoliiton edeltäjän SKDL:n kansanedustajana vuosina 1974–1983. Kemin kaupunginvaltuustossa Ekorre on edustanut ensin SKDL:ää ja myöhemmin vasemmistoliittoa.

Kuntavaalien imatralaisehdokkaat eivät innostu uimahallista Ukonniemessä – vastustusta enemmän kuin kannatusta

Imatralla Ukonniemeen uimahallin rakentaisi kolmannes Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton ja viidennes SDP:n sekä Keskustan vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista.

"Suosituimmissa bileissä on aina monien mielestä liikaa ihmisiä" – pormestariehdokkaat ottivat yhteen asumisen kalleudesta Helsingissä

Ylen tiistai-iltana järjestämässä pormestaritentissä ehdokkaat olivat yksimielisiä siitä, että asuminen pääkaupungissa on kallista, mutta erimielisiä siitä, miten siihen pitäisi puuttua.

Lakialoite vaatii: Poikkeusluvalla ammuttu valkoposkihanhi tai merimetso pitäisi hyödyntää ruuaksi, ei haudata tai polttaa

Nakkilalainen kansanedustaja Jari Myllykoski ( vas. ) on jättänyt eduskunnalle lakialoitteen poikkeusluvalla ammutun valkoposkihanhen ja merimetson hyödyntämisen sallimiseksi. Lakialoitteen on allekirjoittanut yli sata kansanedustajaa.

Somealustat ja älypuhelin voivat ratkaista kuntavaalit – vihreiden Brigita Krasniqi: “Jo kympillä voi saada Instassa paljon buustia”

Kuntavaalien kampanjointi siirtyi pandemian vuoksi verkkoon. Viisi suurinta puoluetta käyttää näissä vaaleissa sosiaaliseen mediaan yhteensä reilut 350 000 euroa. Summa kuulostaa pieneltä, mutta somessa näkyvyyden ostaminen on edullisempaa kuin perinteinen mainonta.

Pitäisikö suurten rakennusurakoiden ketjuttamista rajoittaa lailla? Keski-Suomen kansanedustajat eri linjoilla Ylen kyselyssä

Puolet Keski-Suomen kymmenestä kansanedustajasta on valmis rajoittamaan lailla suurten rakennushankkeiden urakoiden ketjuttamista. Kaksi kansanedustajaa vastustaa rajoituksia ja kolme ei halua lukita kantaansa.

Lisäaika toi lähes kaksisataa uutta ehdokasta Hämeen kuntavaaleihin

Suuret puolueet eivät saaneet listoilleen yhtä paljon nimiä kuin viime vaaleissa, vaikka ehdokkaiden määrä kasvoi. Poikkeuksena on perussuomalaiset, jonka ehdokasmäärä kaksinkertaistui. Valitsijayhdistyksillä on poikkeuksellisen paljon ehdokkaita.

Lisäaika auttoi ehdokashankinnassa, monessa Lapin kunnassa enemmän ehdokkaita kuin viimeksi

Lapin kunnissa kuntavaaleissa on tällä kertaa poikkeuksellisen paljon ehdokkaita sitoutumattomilla yhteislistoilla. Puoluejärjestötkin onnistuivat ehdokashankinnassa pääosin hyvin, joten maaliskuussa uhannut ehdokasmäärän lasku jäi toteutumatta.

Kaksoiskuntalaisuus jakaa Kainuun kansanedustajien mielipiteet

Maamme kansanedustajista suurin osa kannattaa kaksoiskuntalaisuutta. Se tarkoittaisi, että ihmisillä olisi oikeus asua ja maksaa veroa useampaan kuin yhteen kuntaan. Kaksoiskuntalaisuus on noussut uusiin puheisiin nyt, kun rajoitukset ovat tuoneet ihmisiä etätöihin mökeille.

Eila Nurmi on Äänekosken kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja

Kaupunginvaltuusto valitsi uuden puheenjohtajan kokouksessaan maanantaina. Valtuustoa aiemmin johtanut kansanedustaja Juho Kautto (vas.) jätti puheenjohtajuuden sen jälkeen kun hänen käytöksensä valtuuston kokouksessa oli herättänyt huomiota ja huolta. Kautto kertoi käyttäneensä alkoholia kokouksen aikana.

Kansanrintama vai järkiavioliitto? Kehysriihen jälkipyykki hallitsi vappupuheita – Yle kävi puoluejohtajien puheet läpi

Väittely valtion taloudenhoidosta jatkui vappupuheissa. Eloon heräsi myös hallituksen vanha nimikiista: Li Andersson hehkutti vappupuheessaan kansanrintamaa, Annika Saarikko puhui punamullan järkiavioliitosta.

Arhinmäki A-studiossa puoliväliriihestä: "Nähdäkseni kaikki palaset ratkaisuun on pöydällä"

Venähtänyt puoliväliriihi jatkuu huomenna ja ratkaisua etsitään kuumeisesti.

Vaaran Palkki Oy:n tonttikaupasta tehty oikaisuvaatimus hylättiin Tervolassa

Kunta on päättänyt myydä yritykselle vuokratun maa-alueen vajaalla 40 000 eurolla.

Helsinki käyttää 7,6 miljoonaa euroa henkilöstön koronabonuksiin, liikunta- ja kulttuurisetelit myös elvyttäisivät koronasta kärsineitä aloja

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Uuden henkilöstöedun piirissä on jopa 37 000 työntekijää.  

Kanervan päiväkodin iltahoito voi jatkua

Lahden valtuusto pyörsi aiemman säästöpäätöksensä ja myönsi lisämäärärahan Kanervan päiväkodin iltahoitoon.

Korona toi esiin erot oppilaiden välillä, ja niitä suitsimaan koulut voivat nyt hakea tasa-arvorahaa – opetusministeri haluaa potista toistuvan jakoerän

Saramon mukaan koronapandemian aiheuttaman oppimisvajeen paikkaamiseen tarvitaan mittava korjauspaketti.

Jussi Saramo vieraana Ykkösaamussa: Mitä haluat kysyä opetusministeriltä?

Opetusministeri Jussi Saramo (vas) tuli pätkäpestiinsä vanhempainvapaan sijaiseksi poikkeusaikana. Miten hän näkee koulujen tilanteen nyt?

Opetusministeriöltä 67,8 miljoonaa heikoimpien oppijoiden tukemiseen – tasa-arvorahoitus kohdennetaan alueille, joilla perheiden tausta näkyy oppimistuloksissa

Esi- ja perusopetuksessa rahoitusta voidaan käyttää samanaikaisopettajien ja avustajien palkkaamiseen ja jakotunteihin.

Analyysi: Annika Saarikko, montako kertaa keskusta voi uhata hallituksesta lähtemisellä?

Lähtöuhkailuista on tullut etenkin keskustan ja vihreiden poliittista suostuttelutekniikkaa, Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle