Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rajut sateet nostavat tulvia kuivuudesta kärsivässä Etelä-Afrikassa

Veden pelättiin viime vuonna loppuvan Kapkaupungista kokonaan.

Lähde matkalle slummiin – "Etelä-Afrikan mustilla ei ole vielä vapautta", sanoo apartheidista vapautuneiden vanhempien poika

Sähköä ja vettä saa vaivoin, mutta Briardenen slummissa on turvallisempaa kuin monissa muissa hökkelikylissä. Valokuvaaja Kukka Rannan kuvareportaasi Etelä-Afrikan Durbanista.

Kansainyhteisön kisat ensimmäistä kertaa Afrikkaan

Etelä-Afrikan Durban valittiin keskiviikkona kisäisännäksi vuodelle 2022.

Tuhannet mielenosoittajat vaativat loppua ulkomaalaisvihalle Etelä-Afrikassa

Mielenosoittajat ovat marssineet Johannesburgissa vastalauseena viikkoja jatkuneille maahanmuuttajien vastaisille väkivaltaisuuksille, joissa on kuollut ainakin seitsemän ihmistä.

Yli 300 pidätetty Etelä-Afrikan siirtolaisvastaisista mellakoista – presidentti pyytää maahanmuuttajia jäämään

Maahanmuuttajiin kohdistuneet väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo pari viikkoa ja niissä on kuollut ainakin seitsemän ihmistä.

Muukalaisviha leviää Etelä-Afrikassa – ulkomaalaiset hakivat suojaa poliisiasemilta

Maahanmuuttajiin kohdistuvat väkivaltaisuudet ovat jatkuneet Etelä-Afrikassa kahden viikon ajan. Viime yönä Johannesburgissa ryösteltiin ulkomaalaisten omistamia kauppoja.

Rooma hakee vuoden 2024 kesäolympialaisia

Rooma liittyi mukaan kamppailuun olympiaisännyydestä.

Junat törmäsivät toisiinsa Etelä-Afrikassa – kymmeniä loukkaantunut

Kukaan ei pelastustoimen mukaan loukkaantunut vakavasti. Myöskään kuolonuhreja ei tiedetä olevan.

Ilonen tyytyväinen päätöspäivän jälkeen Etelä-Afrikassa

Mikko Ilonen löi par-tuloksen Euroopan kiertueen Champions Cup –kilpailun viimeisellä kierroksella.

Ilonen nousi lähemmäksi kärkeä Etelä-Afrikassa

Mikko Ilonen löi kolme birdietä viimeisellä viidellä reiällä Euroopan kiertueen Champions Cup –kilpailussa.

Ilonen upotti upeasti eaglen Etelä-Afrikassa

Mikko Ilosen kausi alkoi edelliskauden turnausvoittajien seurassa.

Ilosen kisavuoden aloitus "meni roikkumiseksi"

Mikko Ilonen on avauskierroksen jälkeen kuusi lyöntiä kärkeä perässä Durbanissa. Turnauksen voittaja kuittaa palkintorahaa yli 500 000 euroa.

Kauppakeskus romahti Etelä-Afrikassa - jopa kymmeniä loukussa

Rakennustyömaan työntekijät jäivät romahtaneiden rakenteiden alle.

Maailmanpankin kilpailijan perustaminen entistä lähempänä

Nousevat talousmahdit julkistavat uudet suunnitelmat aikaisempaa riisutummasta kehityspankista torstaina.

Nigerian mestarivalmentaja jätti heti eroanomuksensa

Nigerian Afrikan jalkapallomestariksi luotsannut Stephen Keshi kertoi eteläafrikkalaisen radiokanavan haastattelussa, että hän on eronnut tehtävästään.

Dohan ilmastokokous päättyy - konkreettiset päätökset leijuvat yhä ilmassa

Dohan neuvotteluissa ei olla toistaiseksi saavutettu konkreettisia sitovia päätöksiä. Suurimmat ongelmat liittyvät köyhien maiden tukemiseen ilmastotaistelussa ja kasvihuonekaasupäästöjen taittamiseen.

Lumisade yllätti Etelä-Afrikan

Poikkeuksellinen pyry satoi lähes koko maahan. Johannesburgissa se jatkuu yhä.

Tunnustelut uudesta ilmastosopimuksesta aloitettiin

Ensimmäiset tunnustelut uudesta maailmanlaajuisesta ilmastosopimuksesta on aloitettu Saksan Bonnissa. Tavoitteeksi on asetettu, että sopimus olisi valmis vuoteen 2015 mennessä. Neuvotteluista odotetaan vaikeita.

Suomi sai tahtonsa läpi hiilinielujen laskennassa

Suomi saa EU:n sisällä erityiskohtelun hiilinielujensa laskennassa. EU:n ympäristöministerit ja komissio keskustelivat hiilinieluista kokouksessaan Brysselissä perjantaina. Suomelle neuvoteltiin hiilinielujen laskentatapa, joka ei aiheuta Suomelle lisälaskua, mikä Durbanin ilmastoneuvotteluissa hyväksytystä hiilinielusopimuksesta olisi koitunut.

Durban forest provisions criticised

The new agreement forged at the UN climate talks in Durban, South Africa is expected to impact the use of Finnish forests. Under the terms of the agreement, the capacity of forestlands to act as carbon sinks cannot be used to compensate for diminished forestland area. The Central Union of Agricultural Producers and Forest Owners (MTK) says that this may cost Finland tens of millions in emission payments.

Hassi kiittelee ilmastokokouksen lopputulosta

Europarlamentaarikko Satu Hassi pitää Durbanin ilmastoneuvotteluiden lopputulosta merkittävänä läpimurtona. Hassi kiittelee sitä, että Etelä-Afrikan Durbanissa saavutettu sopu sitoo kaikkia suuria maita, kuten Brasiliaa, Etelä-Afrikkaa ja Kiinaa.

Niinistö: Major breakthrough at climate talks

Minister of the Environment Ville Niinistö says that a significant breakthrough has been achieved at the UN climate talks in Durban, South Africa. He says that it is highly important that countries previously outside of legally binding climate deals have committed to negotiating a new pact on reducing greenhouse gas emissions.

Eripuraa Durbanin ilmastokokouksessa

Intia ja Kiina ovat tulistuneet EU:lle kasvihuonekaasujen vähentämissuunnitelmista. Intia kokee tulleensa uhatuksi ja painostetuksi kokouksessa.

Ilmastoneuvotteluissa sopimuspaperi pöydällä - hyväksyntää odotetaan

Durbanissa koolla oleva ilmastohuippukokous on huipentumassa viimeiseen näytökseensä. Neuvottelujen puheenjohtaja, Etelä-Afrikan ulkoministeri Maite Nkoana-Mashabane kehottaa maailman valtioita hyväksymään ehdotetun sopimusluonnoksen.

Asiantuntija: Ilmastopäätöksillä on kiire

Kaikki raportit kertovat, että ilmastonmuutokseen pitäisi vastata niin pian kuin mahdollista, kertoo Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Tuuli Hakkarainen. Hakkaraisen mukaan Durbanissa on rauhallinen ja odottava tunnelma ja päätöstekstejä odotellaan.

Durbanin ilmastokokous jo jatkoajalla - tuloksia odotellaan edelleen

Etelä-Afrikan Durbanissa pidettävä YK:n ilmastokokousta jatketaan yliajalla, mutta tuloksia ei ole vieläkään syntynyt. Neuvottelijat ovat kokoontuneet aamu-yhdeksästä eteenpäin pohtimaan isäntämaa Etelä-Afrikan uusinta esitystä, joka jaettiin osanottajille vielä lauantaina aamuyöstä. Kaikkia maita koskevan ilmastosopimuksen aikataulu on edelleen auki.

Ilmastoneuvottelujen jatko riippuu kolmesta maasta

Ilmastohuippukokous Etelä-Afrikan Durbanissa on ratkaisevassa vaiheessa. Euroopan unioni on saanut ainakin 120 maata taakseen, mutta ratkaisua jarruttavat Yhdysvallat, Kiina ja Intia.

Aika käymässä vähiin Durbanin ilmastoneuvotteluissa

YK:n ilmastoneuvotteluissa Etelä-Afrikan Durbanissa tehdään nyt kiivaasti töitä, että edes jollain tavalla tyydyttävä tulos saavutettaisiin. Kokouksen on määrä päättyä perjantaina illalla, mutta sen odotetaan jatkuvan yli aikataulunsa.

Ilmastokokouksessa päätösten päivä

YK:n suuri ilmastokokous Etelä-Afrikan Durbanissa päättyy tänään perjantaina. Kokoukselle ladattiin ennakkoon paljon odotuksia, mutta tulokset näyttäisivät kuitenkin jäävän laihoiksi. Todennäköisenä tuloksena kaksiviikkoiselle kokoukselle pidetään jonkinnäköistä jatkoa Kioton ilmastosopimukselle. Nykyinen Kioton sopimus yltää vuoteen 2012.

Pohjoismaat käynnistävät ilmastohankkeita kehitysmaissa

Pohjoismaat käynnistävät yhdessä ilmastohankkeet Perussa ja Vietnamissa. Hankkeiden tarkoituksena on tukea kehitysmaita päästöjen vähentämisessä. Perussa päästövähennykset kohdistetaan jätehuoltoon ja Vietnamissa sementtiteollisuuteen.

Suomi rämpii ilmastonmuutosvertailussa – Ruotsi kärjessä

Suomen sijoitus kansainvälisessä CCPI ilmastonmuutosvertailussa on pudonnut sijalle 37 viime vuoden sijalta 31. Vuosittain tehtävässä raportissa vertailtiin 58 eniten saastuttavan maan päästökehitystä. Ruotsi oli vertailun paras.

Arkkipiispa Mäkinen: Nyt tarvitaan kelkasta pudonneiden teologiaa

Arkkipiispa Kari Mäkinen näkee, että piispainkokous voisi kirkon sisäisten asioiden lisäksi tarttua rohkeammin yhteiskunnan ajankohtaisiin kysymyksiin. Arkkipiispa Mäkinen avasi yksipäiväisen piispainkokouksen Helsingissä maanantaina aamupäivällä.

Ilmastokokouksessa ratkaiseva viikko

YK:n ilmastokokouksen ratkaiseva viikko alkaa Etelä-Afrikan Durbanissa. Tarkoitus on saada aikaan poliittisia päätöksiä maailmanlaajuisesta ilmastosopimuksesta, joka voisi hidastaa maapallon lämpenemistä.

Mielenosoittajat marssivat Durbanin kaduilla lauantaina

Tuhannet mielenosoittajat marssivat lauantaina Durbanin kaduilla Etelä-Afrikassa, jossa on meneillään YK:n ilmastokokous. Rauhanomaisessa mielenosoituksessa vaadittiin "ilmasto-oikeudenmukaisuutta".

Naiset työllistivät mellakkapoliisia Durbanissa

Durbanin ilmastokokouksessa Etelä-Afrikassa on ollut tällä viikolla rauhanomaisia, mutta myös mellakkapoliiseja vaatineita mielenilmauksia. Perjantaina poliisi esti satojen naismielenosoittajien pääsyn kokouspaikkaan.

Viime vuodet ovat olleet poikkeuksellisen lämpimiä

YK:n ilmatieteen järjestön WMO:n mukaan viimeksi kuluneiden 15 vuoden aikana on mitattu maailman 13 lämpimintä vuotta. Kuluvasta vuodesta on tulossa mittaushistorian kymmenenneksi lämpimin.

YK:n suuri ilmastokokous yrittää saada jatkoa Kioton sopimukselle

Maailman ilmasto-ongelmia ratkotaan seuraavan parin viikon ajan Etelä-Afrikan Durbanissa. YK:n vuosittaisen ilmastokokouksen suuria aiheita ovat Kioton sopimuksen jatko ja uuden, maailmanlaajuisen sopimuksen rakentaminen.

YK:n ilmastokokousta varjostavat synkät pilvet

Odotukset huomenna maanantaina alkavaan YK:n ilmastokokoukseen eivät ole korkealla. Paine kohti kaikkia maita koskevaan ilmastosopimukseen on kova, sillä ilmastoa lämmittävien hiilidioksidipäästöjen määrä vain lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla. Etelä-Afrikan Durbanissa yritetään jälleen kaikkia maita sitovaan sopimukseen, mutta usko näyttää hiipuneen.

Ville Niinistö keskittyisi verojen korotuksiin

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö korottaisi veroja uusien menoleikkausten sijaan.

Durbanin ilmastokokous on megatapahtuma

Kansainväliset ilmastokokoukset ovat suuren luokan tapahtumia. Etelä-Afrikan Durbanissa kokous alkaa 28.11. ja loppuu kaksitoista päivää myöhemmin.

Durbanin ilmastokokous alkaa odottavissa tunnelmissa

YK:n kansainvälinen ilmastokokous alkaa maanantaina 28. marraskuuta Durbanissa, Etelä-Afrikassa. Kokouksen kuumimpia aiheita ovat yhteinen kaikkia maita sitova ilmastosopimus sekä ensi vuonna loppuvan Kioton sopimuksen jatko. Molemmat ovat EU:n tavoitteita kokouksessa.

Niinistö toiveikas ilmastokokouksen suhteen

Ympäristöministeri Ville Niinistö on toiveikas, että ilmastonmuutoksen torjunta etenee talouskriisistä huolimatta. Kansainväliset ilmastoneuvottelut jatkuvat tämän kuun lopulla Etelä-Afrikan Durbanissa.

Europarlamentti vaatii unionille johtavaa roolia ilmastotaistelussa

Europarlamentti vaatii unionia ottamaan itselleen johtavan roolin marraskuun lopussa alkavassa YK:n ilmastokokouksessa Etelä-Afrikan Durbanissa. Parlamentin keskiviikkona hyväksymän päätöslauselman mukaan talouskriisi ei voi olla tekosyy jättää toimimatta ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Norjalta ja Australialta epätoivoinen ilmastoesitys

Lauantaina alkoi Panamassa laaja virkamieskokous, jonka tavoitteena on saada neuvottelut uudesta ilmastosopimuksesta uudelleen liikkeelle. Neuvottelujen näkymät ovat heikot, mutta Norja ja Australia ovat tehneet aloitteen, jonka toivotaan muodostuvan uuden ilmastosopimuksen pohjaksi.

Kuurojen Maailmankongressi alkaa Etelä-Afrikassa

Kuurojen Maailmankongressi alkaa tänään Durbanissa Etelä-Afrikassa avajaisilla. Viikon mittaisessa kongressissa käsitellään maailman kuurojen ihmisoikeuksia ja hyvinvointia. 16. kerran järjestettävä kongressi pidetään nyt ensimmäistä kertaa Afrikassa. Neljän vuoden välein pidettävä kongressi on yksi kuurojen yhteisön suurimmista kansainvälisistä tapahtumista.

EU:n ympäristöministerit koolla Puolassa

Euroopan unionin uusi puheenjohtajamaa Puola järjestää tänään sunnuntaina ympäristöministereiden epävirallisen kokouksen Sopotissa. Kokouksen yhtenä tavoitteena on kartoittaa EU:n ympäristöpolitiikan tulevia haasteita. Suomea tapaamisessa edustaa ympäristöministeri Ville Niinistö.

Tuleeko salibandystä olympialaji?

Salibandy on hyväksytty Kansainvälisen Olympiakomitean täysjäseneksi. Asiasta on päättänyt KOK:n 123:s yleiskokous, joka on koolla Etelä-Afrikan Durbanissa.

Vuoden 2018 talviolympiakisat Pyeongchangille

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on myöntänyt vuoden 2018 talviolympiakisat Etelä-Korean Pyeongchangille. Komitean puheenjohtaja Jacques Rogge julkisti kisakaupungin nimen keskiviikkoiltana Durbanissa.

2018 talvikisaisäntä ratkesi avauskierroksella

Vuoden 2018 talviolympiakisojen isäntäkaupunki ratkesi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella Durbanissa Etelä-Afrikassa. Asiasta kertoi Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Jacques Rogge.

Rogge: Olympialiikkeellä ei ole varaa omahyväisyyteen

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Jacques Rogge arvioi, että urheilumaailma tarvitsee hallituksilta apua dopingin, huijaamisen ja laittoman vedonlyönnin kitkemiseksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle