Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulf Kristersson.

Ruotsin uusi ulkoministeri julisti heti lopun feministiselle ulkopolitiikalle – Kristerssonin hallituksessa on yllättäjiä ja konkareita

Ruotsin uuden pääministerin Ulf Kristerssonin mukaan useat ruotsalaisen kansankodin peruspilarit horjuvat ja hänen uuden hallituksensa on korjattava ne.

Uudenkaupungin autotehdas

EU uhkaa Yhdysvaltoja 35 miljardin vastatulleilla, jos se asettaa tuontitulleja euroautoille

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump perustelee mahdollisia autotulleja kansallisella turvallisuudella – komissaari Cecilia Malmströmin mielestä ajatus on järjetön.

Nyamko Sabuni

Pienen liberaalipuolueen puheenjohtajavalinta sai poliittisen lammen kuohumaan Ruotsissa – Hajoaako koko puolue, murtuuko hallitussopu?

Demarihallituksen valtaan päästäneen liberaalipuolueen uusi puheenjohtaja Nyamko Sabuni on raotellut ovea yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa. Useat liberaalipoliitikot ovat jo ilmoittaneet jättävänsä Sabunin vuoksi puolueensa.

cecilia malmström

Kauppakomissaari Cecilia Malmström Ylelle: Kauppasodasta näkyy merkkejä

Britannian ja Yhdysvaltain kanssa etsitään sopua, joka estäisi tullimuurien paluun.

Anna Kinberg Batra, Jan Björklund, Anna Lööf ja Ebba Busch Thor.

Ruotsin oppositio natisee liitoksissaan: Kokoomuksen pitää valita meidät tai ruotsidemokraatit

Maltillisen kokoomuksen valmius keskustella ruotsidemokraattien kanssa on saanut yli kymmenen vuotta yhteistyötä tehneet porvaripuolueet sekaannuksen tilaan.

SvD: Ruotsalaispoliitikon mukaan hyökkäykset poliitikkoja vastaan ovat tulleet raaemmiksi

Osa ruotsalaispoliitikoista haluaa tiukentaa luottamushenkilöitä uhkailevien rangaistuksia. Ex-ministerin mukaan pelkona on poliittiset murhat ja poliitikkojen siirtyminen muihin tehtäviin uhkailujen vuoksi.

Saksan ja Yhdysvaltain liput liehuivat Hannoverin teollisuusmessuilla EU:n ja Yhdysvaltain vapaakauppasopimuksen TTIP:n 13.neuvottelukierroksen alkamista edeltävänä päivänä 24.huhtikuuta.

EU yrittää hillitä pelkoja TTIP-neuvotteluista – "Kuluttajien ja ympäristön suojaa ei heikennetä"

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan parhaillaan neuvoteltava Yhdysvaltain ja EU:n vapaakauppasopimus aiheuttaisi suuria riskejä ympäristölle ja kuluttajille.Greenpeace julkisti maanantaina 248 sivua haltuunsa saamiaan neuvotteluasiakirjoja.

Cecilia Malmström

"TTIP ei ole taloudellinen Nato", kauppakomissaari Cecilia Malmström sanoo

EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström on nainen, joka vääntää kättä maailman suurimman talousmahdin kanssa. Yhdysvaltojen kanssa käytävät TTIP-neuvottelut eivät kuitenkaan ole ainoat, joita EU käy. Malmströmia ärsyttää, että vain niihin kiinnitetään huomiota.

Uutisvideot: Kauppakomissaari Malmström vastaa kolmeen TTIP-väitteeseen

Video: Kauppakomissaari Malmström, valtaisivatko yhdysvaltalaiset TTIP:n myötä Suomen terveydenhuollon?

EU:n ja Yhdysvaltojen neuvottelut vapaakauppasopimuksesta ovat edenneet suurinpiirtein puoliväliin. EU:n neuvottelija, kauppakomissaari Cecilia Malmström vastasi kolmeen TTIP:n liittyvään väitteeseen.

Liberaalien kotisivu.

Ruotsin kansanpuolue vaihtoi nimensä liberaaleiksi

Ruotsin kansanpuolue perustettiin vuonna 1934.

Cecilia Malmström lehdistötilaisuudessa.

TTIP: EU-komissio rakentaisi julkisen kauppatuomioistuimen

Valtioiden ja yritysten riitojen ratkaisu on Yhdysvaltain ja EU:n vapaakauppasopimuksen vaikeimpia asioita.

 EU-komissaari Cecilia Malmströmin.

Europarlamentista vihreää valoa TTIP-neuvotteluille

Valiokunta päätyi sekavaan kompromissiin, miten investoijien ja valtioiden riidat pitäisi ratkaista. Meppien mielestä komissio on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan.

Cecilia Malmström lehdistötilaisuudessa.

EU-komissio suunnittelee kauppatuomioistuimen perustamista

Kauppakomissaari Cecilia Malmström sai kauppaministereiltä tuen kehittää ideaa. Tarkoitus on vastata neuvotteilla olevan Yhdysvaltain ja EU:n vapaakauppasopimuksen arvosteluun.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wahlström vieraili Helsingissä 3. maaliskuuta. Taustalla Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Ruotsin ulkoministeri ylistää Suomen Nato-keskustelua

Wallströmin mielestä ruotsalaiset piiloutuvat vaatimaan selvityksiä

TTIP:n vastainen mielenosoitus Helsingissä.

EU-kansalaiset suhtautuvat suurella varauksella investointisuojaan

Kymmenet tuhannet EU-maiden kansalaiset vastustavat EU:n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimukseen suunniteltua investointisuojaa. Kauppakomissaari Cecilia Malmström lupaa, että kansalaismielipide otetaan huomioon kauppaneuvotteluissa. Komissio julkaisi tänään kansalaiskyselyn tulokset.

Kansanpuolueen valtiopäiväedustaja Nina Lundström ja sosiaalidemokraattien valtiopäiväedustaja Pyry Niemi.

Ruotsin valtiopäiville ehdolla myös suomalaisväriä – "Jännittää"

Mielipidemittaukset osoittavat, että sosiaalidemokraatit olisi suurin puolue. Kannatus on ollut 30 prosentin hujakoilla. Viime vaaleissa sosiaalidemokraatit keräsivät 30,66 prosentin kannatuksen.

Ruotsin opetusministeri väläytti asevelvollisuuden palauttamista

Ruotsalaisministeri kertoi SVT:n haastattelussa olevansa huolissaan Venäjän ja Ukrainan tilanteen kehityksestä.

Kerjääjä Drottningsgatanilla Tukholmassa.

Ruotsin salaiset kerjäläisneuvottelut kariutuivat

Ruotsin mukaan Romania on haluton etsimään romanivähemmistönsä tilanteeseen EU-tason ratkaisuja.

74 prosenttia ruotsalaisista ei osaa nimetä yhtään europarlamentaarikkoa

Peräti lähes puolet niistäkin, joille tuli mieleen joku europarlamentaarikko nimesi ihmisen, joka ei edes istu europarlamentissa.

Ruotsin opetusministeri haluaa tiukentaa kuria kouluissa

Opetusministeri Jan Björklund esittää, että luokkien ovet lukitaan opetuksen alkaessa, jotta myöhästyneet oppilaat eivät pääsisi haittaamaan opetusta. Björklundin mielestä heikentynyt koulukuri on osasyy Ruotsin koulujen huonolle menestykselle Pisa-tutkimuksessa.

Ruotsissa raivoaa kouluskandaali - koulut valitsevat parhaat oppilaat päältä

Oppilailla pitäisi olla oikeus valita, missä koulussa he haluavat opiskella. Ruotsissa tilanne on kääntynyt toisin päin. Vapaakoulut eivät ota vastaan kaikkia oppilaita. Usein neuropsykiatrisista häiriöistä kärsiville näytetään ovea.

Frontexin pääjohtaja Ilkka Laitinen.

Frontexin Laitinen: Välimeren valvontaa tehostetaan, jos rahaa löytyy

EU:n rajaturvallisuusviraston suomalaisjohtajan mukaan Euroopan unioniin pyrkivien laittomien siirtolaisten valvonnan tehostaminen vaatii lisäresursseja.

Lampedusan tragedia sai EU:n suunnittelemaan rajavalvonnan tehostamista

Sisäasiainkomissaari Cecilia Malmström haluaa lisätä suomalaisen Ilkka Laitisen johtaman EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin resursseja.

Ruotsalaisoikeus: Eliittikoulun sulkeminen oli väärin

Koulutarkastastusviranomainen sulki perinteikkään Lundsbergin koulun väliaikaisesti elokuussa, kun sisäoppilaitoksessa oli paljastunut väkivaltaista kiusaamista.

Pakolaisia syömässä ulkosalla viltin päällä

EU:n sisäasiain komissaari toivoo Suomen ottavan vastaan lisää pakolaisia Syyriasta

EU:n tiukan viisumikäytännön takia syyrialaisten on lähes mahdotonta päästä EU:hun laillisesti. EU:ssa on vain 45 000 kahdesta ja puolesta miljoonasta syyrialaispakolaisesta.

Ruotsin hallitus: Pakolaiskunnille paremmat korvaukset

Todelliset pakolaisvirrat suuntautuvat Ruotsissa vain muutamiin kuntiin. Vähän pakolaisia ottavilta kunnilta puolestaan vähennetään tukia.

Ihmiskauppa lisääntynyt, kiinniotot vähentyneet - EU vaatii toimia

Samaan aikaan kun ihmiskaupan uhrien määrä on noussut, tuomittujen määrät ovat vähentyneet. Suomi on yksi niistä kuudesta EU-maasta, jotka ovat ottaneet tiukemmat ihmiskauppalait käyttöön.

Jo neljäs ministeri jättää Ruotsin hallituksen

Tasa-arvoministeri Nyamko Sabuni kertoo, että hän pyytää eroa hallituksesta.

Ruotsalainen ylioppilaslakki

Ruotsi lyhentää lukiota: Valkolakki vuodessa

Opetusministerin mielestä lukio on voitava suorittaa täysin ilman teoria-aineita. Ehdotus lyhytlukiosta sisältyy jo ensi vuoden budjettiin, kertoo Dagens Nyheter -lehti.

Loviisalaisten kaitafilmit puhaltavat historian henkiin

Kekkonen lekahommissa, vanhan Casinon palo ja arkista elämää; asukkaiden yli 50 vuotta sitten kuvaamat kaitafilmit kertovat sekä kadonneista paikoista että historiallisista tapauksista. Nyt ne on koottu yhteen lauantaina järjestettäville, Loviisan ensimmäisille kaitafilmivestivaaleille.

Ylioppilaskirjoitukset alkamassa koulun salissa.

Ruotsi haluaa ylioppilastutkinnon

Ruotsissa harkitaan suomalaisen ylioppilastutkinnon kopioimista paikalliseen käyttöön, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

Ruotsi panostaa juutalaisvähemmistönsä turvallisuuteen

Ruotsi on varannut neljä miljoonaa kruunua maassa asuvien juutalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Summa on varattu ensi vuoden budjettiin.

Anna Lindhin murhaaja: Syynä viha, eivät äänet päässä

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhasta tuomittu mies sanoo, että syynä verityöhön oli viha poliitikkoja kohtaan. Elinkautiseen tuomittu Mijailo Mijailovic kiistää ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa, että taustalla olisivat olleet äänet hänen päässään.

Ruotsi kouluttaa diplomaatteja pakkoliiton tunnistamiseen

Ruotsi aikoo kouluttaa diplomaattejaan auttamaan nuoria, joita uhkaa pakkoavioliitto. Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ja tasa-arvoministeri Nyamko Sabuni kertoivat yhteisessä lausunnossaan, että joidenkin yhteisöjen nuoria saatetaan naittaa kesälomien aikaan tehtävillä ulkomaanmatkoilla.

Ruotsi aloittaa eliittikoulukokeilun

Ruotsin liberaalien hellimä ajatus eliittikouluista ottaa askelen eteenpäin, kun maassa voidaan syyslukukaudella 2012 aloittaa yläasteen huippuluokkakokeilu. Kolmena kokeiluvuotena voi kunakin käynnistyä korkeintaan kymmenen erityiskoulutusta. Oppilaat huippuluokille valitaan testien perusteella.

Ruotsalaisministeri huolissaan Suomen kielikeskustelusta

Ruotsin hallituksessa tunnetaan huolta suomenruotsalaisten asemaa koskevasta keskustelusta Suomessa. Muun muassa vähemmistökysymyksistä vastaava integraatioministeri Erik Ullenhage on huolissaan Suomen keskustelun sävystä, joka on tuttu muualtakin Euroopasta.

Malmström ei usko pakolaisvirtaan Libyasta

EU-komissaari Cecilia Malmström pitää epätodennäköisenä suuren pakolaisvirran syntymistä Libyasta Eurooppaan. Helsingissä vierailleen Malmströmin mukaan pakolaiset pyrkivät ensi sijassa naapurimaihin Tunisiaan ja Egyptiin.

Andre Wickström

André Wickström ruotsalaisessa homopoliitikkoelokuvassa

Suomenruotsalainen stand up -koomikko ja näyttelijä André Wickström nähdään perjantaina ensi-iltansa saavassa ruotsalaiselokuvassa. Romanttinen komedia Fyra år till kertoo kahdesta johtavassa asemassa olevasta eri puolueita edustavasta miespoliitikosta, jotka yllättäen rakastuvat toisiinsa.

Abba läksyttää Tanskan kansanpuoluetta

Ruotsalaisyhtye Abban jäsenet ovat hermostuneet Tanskan kansanpuolueelle, jonka nuorisojärjestö versioi kokouksessaan yhtyeen tunnettua Mamma Mia –kappaletta. Abba ei suin surminkaan halua tulla yhdistetyksi oikeistopopulistiseen liikkeeseen.

Ruotsin EU-komissaari rajoittaisi shampookauppaa

EU haluaa rajoittaa raakakemikaalien kauppaa. Ruotsin EU-komissaari Cecilia Malmström sanoo Ruotsin television haastattelussa, että kemikaalikaupan säätely auttaisi torjumaan terrorismia.

Ruotsin opetusministeri kannattaa koulujen huntukieltoa

Ruotsin opetusministeri Jan Björklund haluaa parantaa opetusviranomaisten mahdollisuuksia kieltää kasvot peittävien huntujen käyttö oppilaitoksissa. Ruotsin radiolle antamassaan haastattelussa Björklund toteaa, että opettajien on nähtävä oppilaiden kasvot, jotta opetus sujuisi.

Mansikanpoimijat kantavat koreja marjatilalla.

EU-maille yhtenäiset säännöt työperäiselle maahanmuutolle

EU:n periaatteisiin kuuluu työvoiman vapaa liikkuvuus. EU-maiden työmarkkinat eivät kuitenkaan toimi riittävän joustavasti, mikä on johtanut monien työtä etsivien köyhyyskierteeseen. Nyt EU yrittää parantaa työmarkkinoiden toimivuutta ja samalla siirtolaisten asemaa.

EU ehdottaa viisumivapautta Albanialle ja Bosnialle

EU-komissio suosittelee viisumivapautta Bosnian ja Albanian kansalaisille. Maat ovat täyttäneet EU:n edellyttämät passien turvallisuutta ja rajavalvontaa koskevat vaatimukset suurimmaksi osaksi. EU:n sisäasioiden komissaari Cecilia Malmström arvioi, että viisumivapaus voisi astua voimaan syksyllä.

EU-johtajat puivat Kreikan tilannetta

EU:n puheenjohtajamaan Ruotsin mukaan Kreikan taloustilanne on hyvin vakava. Ruotsin EU-ministeri Cecilia Malmström sanoo, että tilanteesta keskustellaan epävirallisesti EU:n huippukokouksessa. Kreikan apulaisvaltiovarainministeri kertoi torstaina, että maan velka on noussut ennätykselliseen 300 miljardiin euroon.

EU-parlamentin naiset vaativat lisää naiskomissaareja

Joukko Euroopan parlamentin naiskansanedustajia vaatii lisää naisia EU:n tulevaan komissioon. Kaikkia viittä suurinta parlamenttiryhmää edustavat naiset ilmaisivat huolensa siitä, että jäsenmaat ovat ehdottaneet uuteen komissioon vasta kolmea naista.

Eurooppaministeri Ruotsin seuraavaksi komissaariksi

Ruotsin seuraava EU-komissaari on eurooppaministeri Cecilia Malmström. Pääministeri Fredrik Reinfeldt ilmoitti asiasta iltapäivällä Tukholmassa.

Joka kymmenes ruotsalaispoliitikko jättänyt eduskunnan

Lähes joka kymmenes Ruotsin kansanedustajista on jättänyt valtiopäivät kesken kauden. Kesäloman jälkeen Ruotsin valtiopäivillä ei enää nähdä sosiaalidemokraattien Pär Nuderia eikä kansanpuolueen Lars Leijonborgia.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt (oik.) ja eurooppaministeri Cecilia Malmström

Ruotsi painottaa taloutta ja ympäristöä EU-puheenjohtajana

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ja eurooppaministeri Cecilia Malmström esittelivät maanantaina maan puheenjohtajaohjelmaa kansainväliselle lehdistölle. Ruotsi johtaa EU:ta heinäkuun ensimmäisestä päivästä vuoden loppuun.

Ruotsin Pajala euroalueeksi?

Ruotsin Kansanpuolueen kunnallisjärjestö vaatii, että Pajalan kunnan tulee liittyä euroalueeseen. Ruotsin yleisradion mukaan esitys on tehty Pajalan kunnanvaltuustolle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle