Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Haalarikamera pysäköinninvalvojan rintapielessä.

Ennen pysäköinninvalvojat kohtasivat häirintää Vaasassa lähes viikoittain – sitten tulivat haalarikamerat, joista toivotaan apua myös muualla

Reilu pari vuotta käytössä olleet haalarikamerat ovat vähentäneet pysäköinnintarkastajiin kohdistuvaa häirintää Vaasassa. Ennen kameroiden käyttöönottoa välikohtauksia oli lähes viikoittain.

Poliisin haalarikamera

Oikeusasiamies: Poliisi ei saa itse päättää haalarikameran kuvan poistamisesta – alkuperäinen kuva pidettävä tallessa ainakin jonkin aikaa

Oikeusasiamies katsoo, että poliisi ei voi itse päättää poistamisesta ainakaan silloin, jos häntä epäillään epäasianmukaisesta menettelystä tai toiminnasta on tehty kantelu tai rikosilmoitus.

poliiseja mielenosoituksessa

Sisäministeriö käynnistää selvityksen poliisin toimipisteistä – ylijohtaja myöntää, että aihe on herkkä

Poliisiosaston ylijohtajan mukaan poliisin pitää pystyä tarjoamaan tasapuoliset ja hyvät palvelut koko maassa. "Nyt katsotaan, mitä järjestelyitä se edellyttää", ylijohtaja Tomi Vuori sanoo.

Mopoilevia poikia ja tyttöjä

Satojen ihmisten kokoontumisajot työllistivät poliisia yöllä – "Joukossa tyhmyys tiivistyy"

Lounais-Suomen alueella järjestettiin sunnuntain vastaisena yönä laajoja kokoontumisajoja. Poliisi tarkasti noin 500 kuljettajan ajokunnon ja -oikeuden.

Poliisi tutkii pakettiautoa.

Poliisi on saamassa torjuntavoiton – poliisien määrän turvaamiseen annetaan tarvittavat rahat ja lisää voi olla tulossa

Viime vuonna poliisin rahoitus oli kiivas keskustelunaihe, mutta nyt tilanne on ollut toinen. Määrärahoja ollaan nostamassa ensi vuodelle niin, että poliisien määrä pysyisi ennallaan.

Helsingin kauppatori mereltä nähtynä. Kesäpäivä. Kirkko ja oranssit myyntikojut. Kaupungin siluetti.

Helsingin poliisi on aloittanut esiselvityksen Helsingin kaupungin palkanmaksuhäiriöistä

Poliisille on tehty useita eri rikosilmoituksia kaupungin toiminnasta. Rikosilmoituksissa on nimetty joitain yksittäisiä kaupungin viranhaltijoita.

Poliisiauto parkissa.

Poliisi valvoo raskasta liikennettä koko maassa: tarkoituksena syynätä yli 1500 ajoneuvoa

Viime vuonna samankaltaisella valvontajaksolla pelkästään ajo- ja lepoaikoihin sekä ajopiirtureihin liittyviä rikkeitä havaittiin 290 kappaletta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Mielenosoitus aiheuttaa hetkellisiä katkoja liikenteeseen Helsingin keskustassa

Helsingin poliisin mukaan liikenne pysäytetään keskustassa ajoittain queer-mielenosoituksen takia.

En hand som håller i ett pass.

Helsingin poliisi twiittaa kesällä passiruuhkista päivittäin – kuvista näkee jonon pituuden

Helsingin poliisi haluaa parantaa reaaliaikaista viestintää. Passijonon pituus vaihtelee päivittäin ja myös päivän mittaan.

Gif-animaatiossa poliisi kaasuttaa mielenosoittajia Helsingissä.

Mielenosoittajia kaasulla sumuttaneita poliiseja syytetään pahoinpitelystä – syyttäjä: Oikeusvaltion täytyy kestää parin kaistan sulkeminen

Poliisi sumutti liikenteen katkaisseita ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajia OC-kaasulla lokakuussa 2020.

Ilmakuvassa on Helsingin Kallio toukokuussa 2021.

Asukkaat huolestuneita Kallion häiriöistä, poliisi lisää valvontaa palautteen perusteella

Valvonnan tehokkuutta arvioidaan kolmen viikon jälkeen asukkailta saadun palautteen perusteella, poliisi tviittaa. 

Tampereen Nokia Arena

Poliisi varoittaa rahapelien lieveilmiöstä jääkiekon MM-kisoissa: "Markkinointitoimissa usein vain mielikuvitus on ollut rajana"

Poliisihallitus kertoo pyrkivänsä ehkäisemään rahapelien laitonta markkinointia jääkiekon MM-kisoissa.

Nuori mies poliisin uniformussa katsoo kameraan. Taustalla lasinen ulkoseinä.

Vuorovaikutustaitoja, profiloitumista ja poliisiarjen tositilanteita – näin poliisikoulutus uudistuu

Poliisin AMK-tutkintoa uudistetaan nyt ensimmäistä kertaa. Uusi opetussuunnitelma koskee elokuussa 2023 aloittavia opiskelijoita.

Poliisin logo Pasilan poliissitalon ulkoseinässä.

Poliisihallitukselta moitteet Helsingin poliisilaitokselle nimitysmenettelyistä

Poliisihallituksen muakaan selvityksen kohteena olleissa menettelyissä ei ole havaittu suoranaista lainvastaisuutta. Kyse on ollut siitä, että virkanimityksiä olisi tehty ja tehtävämääräyksiä annettu ilman julkista hakumenettelyä.

Bussikuljettaja auttaa liikuntavammaista Ukrainan pakolaista bussiin.

Ukrainalaispakolaisten rekisteröinti poliisilaitoksilla tuottaa työtä – Helsingin poliisilla nyt kymmenkertainen työmäärä normaaliin nähden

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on rekisteröinyt tähän mennessä noin tuhat ukrainalaispakolaista, Helsingissä sama määrä on noin sata päivässä. Poliisien mukaan saapujat ovat hiljaisia, väsyneitä ja nälkäisiä, mutta osin myös huojentuneita.

En isig väg med byggnader på båda sidorna. Solen lyser klart på himmelen.

Närpiön kiskontatapauksen uhriluku on kasvanut kolminumeroiseksi – poliisi vetoaa yhteisöön kynnysrahajärjestelmän lopettamiseksi

Myös keskusrikospoliisi on mukana tutkinnassa. Yhteistyötä viranomaisten kanssa on lisätty ja vietnaminkielinen tiedote on laadittu. Poliisi kaipaa lisää tietoa hyväksikäyttäjistä.

Rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisin pitäisi voida jättää pikkurikoksia tutkimatta, sanoo kokenut poliisi Jari Koski: "Vakavien rikosten tutkinta kärsii siitä väistämättä"

Helsingin poliisilaitoksella väkivaltarikokset-toimintoja johtava Jari Koski toivoo yhteiskunnallista keskustelua siitä, mihin poliisin voimavarat kannattaa käyttää.

rikoskonstaapeli Erno Sivula ja ylikomisario Markus Taskinen istuvat poliisiauton sisällä Suonenjoella.

Poliisi pyrkii lisäämään läsnäoloaan harvaan asutuilla alueilla – osa pienistä poliisiasemista palaa vanhaan maalaispoliisityöhön

Pienten asemien poliisit hoitavat niin rikostutkinnan kuin liikennevalvonnankin. Itä-Suomessa aiotaan ottaa käyttöön myös kullekin alueelle nimetty omapoliisi.

Lapin poliisin poliisipäällikkö Esa Heikkinen Torniossa. Taustalla Ruotsin ja suomen poliiseja.

Lapin poliisilaitoksen poliisipäällikkönä jatkaa Esa Heikkinen

Heikkinen toimii tehtävässä seuraavan viiden vuoden ajan tammikuun 1. päivä alkaen.

Elokapina Valtioneuvon linnalla osoittamassa mieltä.

Poliisi selvitti toimiaan liittyen Elokapinan mielenosoitukseen lokakuussa – poliisipäällikkö: "Viestinnässä meidän tulee olla tarkempia"

Poliisi myönsi jo aiemmin arvioineensa mielenosoituksen aiheuttaman turvallisuusuhan Valtioneuvoston linnalla väärin ja epäonnistuneensa viestinnässä. Ristiriitaa oli muun muassa poliisin ja ministereiden tapahtumakuvauksissa.

Kaksi poliisia työvaatteissa.

Helsingin poliisilaitos irtisanoi poliisin sopimattoman käytöksen takia – henkilö oli "kyseenalaisessa yhteydessä" rikoksen uhriin

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina tapauksesta, jossa Helsingin poliisin seksuaalirikostutkinnassa työskennellyt poliisi oli aloittanut suhteen tutkimansa rikoksen uhrin kanssa.

Anton Lindborg fäster en pil i bågen.

Jousiase on helppo ostaa mutta hankala käyttää, ja sellaisella uhkailu on Suomessa todella harvinaista – valvonta vaikeaa, jopa mahdotonta

Jousiaseiden rikollisella tai huolimattomalla käytöllä voidaan aiheuttaa vakava vaara muille ihmisille. Väkivahvojen aseiden hankkiminen on silti luvattoman helppoa.

Poliisi siirtää mielenosoittajia pois paikalta - Ympäristöliike Elokapina lukittautui Valtioneuvoston linnan edustalle Helsingissä 8. lokakuuta 2021.

Yle selvitti: Näin Elokapina kerää rahaa aktivistien sakkojen maksamista varten – tapa voi rikkoa lakia, arvioi poliisi

Jos keräyksellä tähdätään sakkojen maksamiseen, rahoitetaan epäsuorasti laitonta toimintaa, sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja. Elokapinasta ei haluta kommentoida käytäntöä.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

Police Board to probe handling of climate protest

The board said it has closely followed public discourse about the protest and submitted a request for clarification to the Helsinki Police Department.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

Poliisihallitus aloittaa selvityksen poliisin toiminnasta Elokapinan mielenilmauksessa

Poliisihallitus kertoo seuranneensa asiasta käytyä keskustelua ja ottavansa asian oma-aloitteisena sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana selvitettäväkseen.

Kolehmainen

Poliiseja saatetaan yhä vähentää – rikosoikeuden professori ihmettelee luottamuspulaa poliisijohdon ja ministerien välillä

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan poliisi saa ensi vuodelle enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin Suomen historiassa. Poliisijohdon mielestä ensi vuodelta puuttuu vielä noin 30 miljoonaa euroa, jotta toiminta pysyisi tasaisena.

Kasvojentunnistusta automaattisesti.

Poliisi tunnisti kasvoja ohjelmalla, jonka tietoturvariskejä ei selvitetty riittävän hyvin – KRP sai huomautuksen tietosuojavaltuutetulta

Poliisin tulee nyt ilmoittaa kuvien käytöstä niille, joiden henkilöllisyys on tiedossa. KRP ei käytä enää Clearview AI -kasvojentunnistusohjelmaa. Poliisi kertoo ottavansa huomautuksen vakavasti.

Poliisin virkamerkki

Poliisi aloittaa yt-neuvottelut – henkilöstö vähenee 200–250 henkilötyövuodella, syynä rahapula

Yt-neuvottelut johtavat todennäköisesti myös poliisikoulutuksen aloituspaikkojen vähenemiseen. Poliisiylijohtajan mukaan poliiseja jäänee ensi vuonna työttömäksi.

metsä ylhäältä päin siistitty harvaa metsää

Vapaaehtoinen päästökompensointi helpottuu Suomessa – näin omien päästöjen hyvittäminen käytännössä toimii

Suomi on jäänyt asiantuntijan mukaan päästöhyvityksissä jälkeen muista maista, kun Poliisihallitus ja päästökompensoijat ovat kiistelleet laintulkinnoista. Alalla uskotaan, että kompensoinnit kasvavat vauhdilla, jos lakimuutos toteutuu.

demonstration

Poliisi tyrmistyi budjettiriihen päätöksistä – 10 miljoonan euron kädenojennus ei pelasta henkilöstösäästöiltä: "Yt-pöytään tässä mennään"

Budjettiriihi toi poliisille noin 10 miljoonan euron lisäyksen alkuperäiseen esitykseen nähden. Silti ensi vuodelle jää alijäämää yhä noin 30 miljoonaa euroa. Säästöt otetaan henkilöstöstä. Toiveet poliisien määrän lisäämisestä voidaan unohtaa.

Poliiseja ja mielenosoittajia Sanomatalon nurkalla Helsingissä.

Poliisi elää jo nyt yli varojensa ja budjettiriihestä on tulossa lisää kylmää vettä niskaan – selvitimme, mihin poliisi määrärahat käyttää

Poliisin määrärahat ovat viime vuosina nousseet, mutta virkavalta valittelee niukkoja resursseja. Kulut kasvavat yhä enemmän, koska uusiin uhkiin ei voi vastata vanhoilla konsteilla. Isona riippakivenä ovat myös surkeassa kunnossa olevat poliisitalot.

Poliisi. 22.4.2021.

Jo kolmas poliisi sai potkut epäillyistä äärioikeistoyhteyksistä – miehellä kytköksiä myös Ukrainaan

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on irtisanonut vanhemman konstaapelin, joka vuoti poliisin rekisteristä tietoja sivulliselle. Mies myös osallistui sopimattomaan viestittelyyn ja luovutti kiikaritähtäimen toimitettavaksi sota-alueelle Ukrainaan.

En person håller i ett finskt pass.

Matkustus avautuu, mutta passia joutuu odottamaan pahimmillaan lähes kaksi kuukautta – on kuitenkin keinoja, joilla passin saa nopeammin

Jos lomareissu on edessä ja passi on ehtinyt vanhentua, uuden passin hakemista voi nopeuttaa ainakin neljällä tavalla. EU-alueella saa ensi maanantaista lähtien matkustaa aiempaa vapaammin rajojen yli.

Närbild av två poliser

Second Helsinki police officer sacked for far-right hate speech

The former sergeant was dismissed for bringing the police into disrepute after hate-fuelled messages were revealed.

Osa asiakirjasta missä on paljon peitettyjä kohtia ja näkyvissä tekstit "Ja sit pistetään kylmäksi paljon porukkaa =)", "tulee paljon kroppaq" ja "saattaa meinaan PEITETTY KOHTA yllättyä kun alkaa luoti lentämään".

Helsingin poliisilaitos irtisanoi jo toisen äärioikeistolaiseen viestittelyyn osallistuneen poliisin

Helsingin poliisilaitos on irtisanonut ylikonstaapelin poliisille sopimattoman käytöksen vuoksi. Mies lähetti jo aiemmin irtisanotun poliisin tavoin yksityisesti äärioikeistolaisia viestejä ja osallistui asiattomaan keskusteluun.

Läheltä

Poliisi: Sähköpotkulaudoilla ajaminen mennyt "holtittomaksi" Helsingissä

Helsingin poliisi perää alan yrityksiltä vastuuta ja esittää muun muassa ajokyvyn testaamista yöaikaan.

Osa asiakirjasta missä on paljon peitettyjä kohtia ja näkyvissä tekstit "Ja sit pistetään kylmäksi paljon porukkaa =)", "tulee paljon kroppaq" ja "saattaa meinaan PEITETTY KOHTA yllättyä kun alkaa luoti lentämään".

Helsinki police officer sacked over far-right hate speech

An internal investigation exposed inappropriate messages that indicate right-wing fuelled fanaticism and a plot to murder a politician.

Osa asiakirjasta missä on paljon peitettyjä kohtia ja näkyvissä tekstit "Ja sit pistetään kylmäksi paljon porukkaa =)", "tulee paljon kroppaq" ja "saattaa meinaan PEITETTY KOHTA yllättyä kun alkaa luoti lentämään".

Helsingin poliisilaitos irtisanoi äärioikeistolaisia viestejä lähettäneen rikoskonstaapelin – "ala-arvoisempaa kielenkäyttöä on vaikea kuvitella"

Helsingin poliisilaitos on irtisanonut vanhemman rikoskonstaapelin poliisille sopimattoman käytöksen vuoksi. Miehen yksityisesti lähettämät äärioikeistolaiset viestit ja asiattomat keskustelut vaaransivat laitoksen mukaan luottamuksen hänen toimintaansa.

Poliisin virkamerkki tietokoneen näppäimistön päällä.

Sakkolaskurin virhe aiheutti ihmisille liian isoja päiväsakkoja, ylimääräiset sakot palautetaan

Sakon saaneiden ei tarvitse itse periä rahojaan takaisin. Poliisi, rajavartiolaitos ja tulli selvittävät, miten sakkojen liikamaksut saadaan palautettua.

Poliisin sininen hälytysvalo auton katolla.

Helsinki police reprimanded over ethnic profiling of Roma

The National Police Board criticised Helsinki officers for targeting a particular population group. On Saturday a demonstration on behalf of Roma rights was held in Helsinki.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Helsingin poliisi kyttäsi romaneja ja sai nyt moitteet Poliisihallitukselta: Henkilön oikeuksiin ei voi puuttua vain etnisen taustan perusteella

Poliisihallitus on ratkaisussaan kehottanut Helsingin poliisilaitosta kiinnittämään huomiota syrjintää koskevien näkökohtien ja etnisen profiloinnin kiellon huomioimiseen kaikessa poliisitoiminnassa. Helsingin poliisilaitos on korjannut toimintaansa tapauksen myötä.

Poliisiauto.

Poliisi pyrkii parantamaan läsnäoloaan harvaan asutuilla alueilla

Poliisiylitarkastaja ei osannut arvioida, kuinka suuri muutos minuuttitasolla olisi.

Poliisi. 22.4.2021.

Police Board classifies report on monitoring of Roma community

Helsinki police department kept a record of the movements of members the Finnish Roma community in the metropolitan area.

Poliisi. 22.4.2021.

Poliisihallitus salaa Helsingin poliisin antaman selvityksen, joka koskee vuosia jatkunutta romanien valvontaa

Yle kertoi toissa viikolla, että Helsingin poliisissa on vuosien ajan pidetty kirjaa romanien liikkeistä. Poliisihallituksen mukaan Helsingin poliisin asiasta antama selvitys on julkisuuslain perusteella salassa pidettävä.

Varoshan ranta-alue Kyproksen Famagustassa.

Poliisihallituksen henkilöstöpäällikkö Satu Koivu Kyprokselle YK:n siviilikriisinhallinnan päällikkötehtävään ensimmäisenä suomalaisena

Satu Koivu on valittu YK:n Kyproksen rauhanturvaoperaation poliisiasiantuntijaorganisaatiossa päällikön tehtävään. Suomen kriisinhallinnan tavoitteena on saada suomalaisia operaatioiden avaintehtäviin. YK toivoi kyseiseen tehtävään naishakijoita.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Hämeen poliisille moitteita epäasiallisista muistiinpanoista – konstaapeli arvioi rikosilmoituksen jättäjän mielenterveyttä

Asiakas näki itsestään kirjatut tutkintamuistiomerkinnät vahingossa. Oikeusasiamiehen mukaan epäasialliset kirjaukset saattavat heikentää ilmoituksen jättäjän oikeusturvaa.

Kuvassa lähikuva romaninaisesta.

Romaniyhdistyksen Päivi Majaniemi suree Helsingin poliisin romaneihin kohdistamaa lokikirjaa – "Vie suhteita 10 vuotta taaksepäin"

Poliisihallitus tutkii, onko Helsingin poliisi kohdistanut 2010-luvulla romaneihin perustelemattomia tarkkailutoimia. Romaniyhdistyksen Päivi Majaniemi näkee tämäntapaisen toiminnan haittaavan valtavasti romanien ja poliisin keskinäistä luottamusta.

Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen

Helsinki Police logged movements of Roma people

The city's Deputy Chief of Police denies profiling but admits 'mistakes' were made.

Poliiseja ja mielenosoittajia Helsingissä.

Poliisi puuttui Helsingissä koronarajoitusten vastaiseen mielenosoitukseen – kiinniotettuja yhteensä 60

Helsingin poliisi pysäytti mielenosoituskulkueen joitain satoja metrejä sen lähtöpaikasta. Mielenosoituksessa oli noin 300 ihmistä. Poliisi otti mielenosoituksessa kiinni 50 ihmistä ja myöhemmin vielä kymmenen lisää osan mielenosoittajista siirryttyä toisaalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle