Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjois-Korea varastaa kryptovaluuttoja rahoittaakseen aseohjelmaansa – hakkerit vieneet yli 300 miljoonaa dollaria

F-Securen Mikko Hyppönen kuvailee Pohjois-Korean toimintaa poikkeukselliseksi.

F-Securen Hyppönen: Ainakin 14 ihmistä on maksanut Vastaamon kiristäjälle ensimmäisen kiristyssumman – "ransom_man" aktivoitui viime yönä

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo kiristäjän, "ransom_manin", pitäneen hiljaisuutta lauantai-illasta saakka.

Vastaamo-kiristäjä pysyi piilossa vaikka lunnaiden maksuaika umpeutui – nyt uhkana uhrien identiteettivarkaudet

Kiristäjä ei tiettävästi julkaissut uusia henkilötietoja tai potilaskertomuksia tiistaina, kuten uhkasi.

Vastaamo-kiristäjä teki pahan virheen perjantaina, sanoo F-Securen Hyppönen: "Hän päästi käsistään kaikkein tärkeimmän tietonsa"

Tietojen mahdollinen leviäminen tarkoittaa sitä, että kiristäjän on vaikeampi hyötyä varastetuista tiedoista.

Uusi tietovuoto paljastaa, miten Kiina hamuaa dataa Suomen avainhenkilöistä: "Julkinen salaisuus, että tarkkoja profiileita kerätään"

Tavallisen suomalaisen ei kannata huolestua omista tiedoistaan, vaikka päättäjien päivärutiinit ja perhesuhteet päätyisivät Kiinaan.

Ammattihakkeri ei lataisi koronasovellusta: "Olemme valmiita luopumaan asioista, joista pitäisi ainakin käydä keskustelua"

Benjamin Särkkä ei itse aio ladata tartuntoja jäljittävää työkalua kännykkäänsä.

Pelaavatko lapset työkoneellasi? Se voi olla vakava tietoturvariski, varoittaa F-Securen Mikko Hyppönen

Tietomurron mahdollisuus kasvaa, mikäli työntekoon käytetään omia laitteita ilman kunnon suojausta.

Satojen tuhansien suomalaisten geeni- ja terveystietoja säilytetään Googlen pilvipalveluissa – “Google kykeni turvaamaan tietoturvan parhaiten”

Yhdysvalloissa nousi iso kohu Googlen pilvipalveluun salaa kerätyistä potilastiedoista. FinnGen-hankkeessa samaiseen Googlen pilvipalveluun säilötään puolen miljoonan suomalaisen terveystiedot.

Valoisat kesäyöt olivat 90-luvulla autovarkaiden kulta-aikaa – sitten tulivat ajonestolaitteet ja juhlat päättyivät

Autot viedään nykyään petoksella, ei anastamalla. Harvat toteutuneet varkaudet ovat useimmiten järjestäytyneen rikollisuuden tilaustöitä.

Asiantuntija kehottaa poistamaan Adware Doctorin heti – ohjelma varastaa Mac-tietokoneen selaushistorian ja lähettää sen Kiinaan

Käyttäjien selailutietoja varastavia sovelluksia on löytynyt yhteensä kuusi. Ongelma koskee vain Applen tietokoneita, ei kännyköitä.

Mitä kaikkea he minusta jo tietävät? A-teemassa keskusteltiin somen vallasta

Millainen vallankäytön väline sosiaalisesta mediasta on kasvanut? Meistä kerätään tietoja, mutta mihin niitä käytetään? A-teemassa keskusteltiin somen vallasta.

Reistaavasta potilastietojärjestelmästä paljastuu alkeellisia virheitä: rullahiiri sotkee laboratoriolähetteitä, vierityspalkin puuttuminen piilottaa tärkeitä potilastietoja

Yle sai haltuunsa järjestelmätoimittajan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle lähettämiä kiireellisiä turvallisuustiedotteita. Näytimme tiedotteet kolmelle it-asiantuntijalle.

Maailmalla leviävä kiristysohjelma on rantautunut myös Suomeen – "Ei tule pysähtymään nyt eikä koskaan"

Kiristysohjelma "Petja" on hankalampi ja laajempi kuin toukokuussa levinnyt WannaCry, kertoo F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Näin venäläishakkerit nousivat julkisuuteen – 10 vuotta "edullisia, tehokkaita ja kiistanalaisia" hyökkäyksiä

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo hakkerirymien selvästi poliittisten motiivien ja suurten resurssien olevan vahvoja todisteita siitä, että "tapahtuu valtion ohjaamia ja valtiolla töissä olevien henkilöiden tekemiä hyökkäyksiä".

Cyber-attack ransomware detected in Finland

The malicious software WannaCry locks down computers until a ransom worth 300 dollars is paid using bitcoins. The ransomware has affected tens of thousands of systems in nearly 100 countries.

Tuhoisasta haittaohjelmasta havaintoja myös Suomessa – "Leviää erityisen tehokkaasti työpaikkojen sisäverkossa"

Viestintävirasto: tapauksia on joitakin kymmeniä. F-Secure: Suomi on verrattain hyvin suojattu.

Mikko Hyppönen: Mitä sitten, kun CIA-vuodon herkut päätyvät rikollisille?

Wikileaksin paljastus Yhdysvaltain harjoittamasta vakoilusta älylaitteiden avulla huolestuttaa suomalaisasiantuntijaa. Keinot ovat ennenkin päätyneet konnille.

Amerikkalainen roskapostifirma töpeksi oman tietoturvansa – yli miljardi sähköpostiosoitetta kenen tahansa urkittavissa

Yhdysvalloissa on paljastunut, että mainoksia ja roskapostia lähettävän yrityksen tietoturva vuotaa. Sillä ei kuitenkaan ole hallussaan salasanoja tai muuta arkaluontoista tietoa.

Finland a "valedictorian in a class of dummies" in cyber security

Finnish expertise in cyber security is trusted worldwide, and the country aims to open up a hub aimed at curbing cyber warfare threats this year.

Suomi on kyberturvallisuudessa "tarkkailuluokan mallioppilas"

Noin 25 vuodessa internet on muuttanut maailman pysyvästi. Seuraava vallankumous on aluillaan, ja sekin liittyy verkkoon.

F-Securen Hyppönen: Vaaleihin kohdistuvat verkkohyökkäykset tulleet jäädäkseen

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo kannattavansa perinteistä äänestämistapaa kynällä ja paperilla sähköisen vaalin sijaan.

Tietovuotaja Snowden jatkaa taisteluaan maanpaossa Venäjällä – "Uhrasi itsensä muiden puolesta"

Amerikkalaisen Edward Snowdenin urkintapaljastukset kohahduttivat kolme vuotta sitten maailmaa. Niiden seuraukset näkyvät vieläkin jokapäiväisessä elämässämme.

Tietoturva-asiantuntija: Vanhentunut linkki voi johtaa hakkeroidulle sivulle

Kun linkkiä klikatessa eteen aukeaa hakkerien sivu, lähtösivustossa ei välttämättä ole mitään vialla. Kyseessä voi olla yksinkertaisesti internetin yleinen riesa, vanhentunut linkki.

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Kännykkä tunnistaa puheesi pian yhä paremmin – Savon murre silti liian kova pala

Google lupaa, että sen puheentunnistukseen perustuva Google Assist toimii sujuvammin kuin kilpailijoiden tuotteet. Sovelluksen teho perustuu yrityksen hallussa olevaan tietoaineistoon, joka kasvaa ihmisten käyttäessä sovelluksia. Maksaisin mieluummin rahalla kuin yksityisyydelläni, sanoo puolestaan F-Securen Mikko Hyppönen. Yle tutustui tekoälyn käyttöön puheentunnistuksessa, haittaohjelmien metsästyksessä ja robotiikassa.

LVM:n sivuilta löytyi erikoinen linkki – johtaa syyrialaiseen propagandaan

Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta on löytynyt erikoinen linkki. Linkin kuuluisi johtaa eduskunnan täysistunnon videotallenteeseen vuodelta 2012, mutta nyt se johtaa arabian- ja englanninkieliselle sivulle.

Pohjois-Korea yritti paikata budjettiaan verkkohyökkäyksellä? – F-Securen Hyppönen: "Olisi aivan ainutlaatuista"

Lähes miljardin dollarin siirtoyritys tyssäsi kesken kaiken, mutta hakkereiden onnistui viedä kymmeniä miljoonia. Linkki Pohjois-Koreaan palautuu parin vuoden takaiseen Sony Pictures -murtoon.

Verkkorikolliset tunkeutuvat sairaalan verkkoon, lukitsevat tiedostoja ja vaativat rahaa – Ovatko tietoni turvassa?

Kiristyshaittaohjelma lukitsee tiedostoja ja vaatii rahaa niiden palauttamiseksi. Suostuisitko vaatimukseen? Moni suostuu, ja siksi kiristyshaittaohjelmista on kasvanut iso bisnes. Tänä keväänä verkkorikolliset ovat iskeneet muun muassa sairaaloihin, yhteiskunnan rakenteisiin. Suomessakin.

F-Securen Hyppönen Facebook-viruksista: "Älä klikkaa linkkejä" on huono yleisohje

Vastuu haittaohjelmien leviämisestä on viime kädessä palveluntarjoajalla, sanoo F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

F-Securen Hyppönen: Applen tietoturvan murtamisesta ei tarvitse huolestua – jollei ole terroristi

Molemmat voittivat. Sekä periaatteestaan kiinni pitänyt Apple, että terrori-iskun tutkintaan tietoja saanut FBI, sanoo tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen.

"Varhaiset virukset eivät tehneet rahaa, ne tekivät jekkuja" – Mikko Hyppösen virusmuseossa jo miljoona kävijää

Tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen on luonut nettiin sivuston, joka esittelee 1980- ja 1990-lukulaisia tietokoneviruksia. Ne olivat toista maata kuin nykyajan haittaohjelmat.

Tietoturva-asiantuntija ymmärtää tiedustelulakien päivittämistarpeen

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mielestä on jo korkea aika selkeyttää tiedusteluun liittyvät viranomaisten pelisäännöt. Sotilastiedustelussa on nykyään lupa seurata radioliikennettä, mutta nykyään tietoa liikkuu verkossa eikä niinkään radiossa.

Verkon asevarustelu vielä lapsenkengissä – Suomeen kohdistuu vasta verkkovakoilua

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo, että suomalaispoliitikkojen mahdolliset puhelimien salakuuntelut voidaan helposti estää nykytekniikalla.

Cyberattacks target Finnish radio station over Ukraine-related programmes

The Helsinki-based talk radio station Radio Rapu found itself the target of numerous Denial of Service (DoS) cyberattacks following a series of programmes about the conflict in Ukraine. The attacks also coincided with a series of reports in Russia, claiming that the station was engaged in a propaganda war against Finland’s eastern neighbor.

Wednesday’s papers: PM’s office data leak theories; 'Highest hotel' plans; Coping with rising sea levels; and 100 'surprising' facts about party leaders

Mid-week yielded Iltalehti's look at reactions and theories on the email leak at the Prime Minister’s office, while fellow tabloid Ilta-Sanomat proffered some amusing insights into Finland's leading politicians. Helsingin Sanomat gives column space to a Turku tower that may become the tallest hotel in the country, while Hufvudstadsbladet examines how Greater Helsinki is preparing for rising sea levels and flooding.

F-Securen Hyppönen Facebook-sivujen kaatumisesta: Palvelunestohyökkäyksestä ei varmuutta

Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo, että sivujen alhaallaolo 40 minuutin ajan on poikkeuksellisen pitkä aika Facebookin kaltaiselle jättimäiselle järjestelmälle.

OP-pankki lupaa korvata maksujen viivästymisestä aiheutuvat kustannukset

OP-pankin asiakkaat eivät vieläkään pääse nettipankkiin ulkomailla palvelunestohyökkäyksen takia. Palvelunestohyökkäys jatkuu jo neljättä päivää. OP-pankki ei usko, että sen suojaukset palvelunestohyökäyksiä vastaan olisivat pettäneet pahemmin kuin muissa pankeissa.

F-Securen Mikko Hyppönen hakkeroinnista: Tietoliikenteen häirintä on rikos

Brittiläinen Sky News julkaisi eilen haastattelun, jonka mukaan Sonyn ja Microsoftin verkkopalveluihin kohdistuneella hyökkäyksellä olisi kytköksiä Suomeen. Suomalaisviranomaiset ovat tietoisia tapauksesta ja Sky Newsille annetusta haastattelusta, F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo.

Finn linked to computer games network attack

Mikko Hyppönen, the research director of the computer security company F-Secure, has confirmed to the Finnish media that one of the hackers who brought down the PlayStation Network and Xbox Live services on Christmas Day is based in Finland.

Sky News väittää yhdellä pelikonsoleita häirinneellä olevan kytköksiä Suomeen

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo Helsingin Sanomille ja MTV:lle ryhmästä liikkuneen tietoja muutamia kuukausia. Hän vahvistaa ainakin yhden ryhmän jäsen olevan Suomesta.

Asiantuntija: Verkkohyökkäys voi maksaa Sonylle ja Microsoftille maltaita

Hakkereiden epäillään jumittaneen Sonyn PlayStationin ja Microsoftin Xboxin verkkopalvelut vuoden kuumimman pelisesongin aikaan. Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen hämmästelee, miten hakkerit ovat onnistuneet kaatamaan yhtä aikaa kahden suuryhtiön suositut palvelut.

Pohjois-Koreassa surffailu netissä on vain haave

Internet on harvojen herkkua suljetussa maassa. Netin korvikkeena on viranomaisten valvoma Pohjois-Korean sisäinen verkko, sekin vain pienen ryhmän käytössä.

Onko brittitiedustelu seurannut Suomesta lähtenyttä nettiliikennettä? F-Securen Hyppönen: Ehkä

Suomi ja Ruotsi mainitaan saksalaisen sanomalehden julkaisemissa asiakirjoissa, jotka koskevat Britannian GCHQ:n mahdollisesti harjoittamaa verkkoliikenteen seurantaa. Viestintäviraston johtava asiantuntija Ari Karppanen ei poissulje Hyppösen esittämää arviota.

Use sentences as passwords, warns Finnish IT security expert

Passwords should become longer statements, rather than single words, says one Finnish IT expert. Mikko Hyppönen of F-Secure says that the statements are easier to remember and provide a tougher nut for hackers to crack.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle