Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luisteluliiton valmennusjohto vaihtuu

Pikaluistelumaajoukkueen valmennusjohto uusiutuu - Luisteluliitto ei jatkanut laji- ja valmennuspäällikkö Pasi Koskelan sopimusta

Suomalaisluistelijan MM-kisat päättyivät katkerasti

Pikaluistelija Pekka Koskela on sairastunut kuumeflunssaan, eikä hän pysty jatkamaan sprinttereiden MM-kisoissa.

Pekka Koskela mukaan MM-kisoihin

Suomen pikaluistelumaajoukkueen päävalmentaja Pasi Koskela kertoi maanantaina, että viikonlopun mc-luistelut veivät joukkueen tekemisiä oikeaan suuntaan.

Suomalaiset kisaavat paikoista MM-kisoihin – "Poutala pystyy taistelemaan palkintokorokesijoista"

Lauantain pikaluistelun maailmancupin suomalaissuoritukset voi nähdä TV2:ssa klo 17.20 alkavassa erikoislähetyksessä. Lähetyksessä nähdään lisäksi miesten 500 metrin kilpailun kuuma ryhmä.

Näkökulma: Poutala vai Koskela matkakohtaisiin MM-kisoihin?

Luisteluliiton huippuluisteluvaliokunta on visaisen valintatilanteen edessä. Mika Poutala vai Pekka Koskela matkakohtaisiin MM-kisoihin 500 metrille?

"Poutalan tulos oli iloinen yllätys"

Luisteluliiton valmennuspäällikkö Pasi Koskela yllättyi iloitsesti Mika Poutalan ja Tommi Pullin hyvästä menosta Berliinin maailmancupin 1000 metrillä.

Mika Poutala B-ryhmän neljäs

Mika Poutala luisteli B-ryhmässä lauantaina neljänneksi.

Kommentti: Pikaluistelun nuorisokaartille jokainen piste on plussaa

Suomen nuorisokaarti – Elina Risku, Tommi Pulli ja maailmancupin ensikertalainen Juho Vaittinen – kasvaa korkoa jokaisessa kilpailussa, mutta vähitellen olisi tulostakin tultava.

Mikko Hirvonen Urheiluviikonlopun ykköstähti

Ylen Urheiluviikonloppuun saapuvat vieraiksi myös Pekka Koskela ja Petri Kettunen. Viikonlopun aikana tv-ruudun täyttävät mm. lentopallo, pikaluistelu ja hiihto.

Näkökulma: Viisas päätös vai kohtalokas virhe?

Pikaluistelun maailmancupkausi käynnistyy Aasiassa ilman suomalaisia. Huippu-urheilulla ja pörssiyhtiöillä on periaatteessa paljon yhteistä, kirjoittaa Christer Sarlin.

Uudet raikkaat tuulet puhaltavat suomalaisessa pikaluisteluvalmennuksessa

Pikaluistelukausi marraskuussa maailmancupin osakilpailuilla Japanissa ja Etelä-Koreassa.

Pasi Koskela saamassa jatkopestin pikaluistelun valmennus- ja lajipäällikkönä - kentällä valinta sai ristiriitaisen vastaanoton

Pasi Koskelan valinta on saanut monet valmentajat ja luistelijat harkitsemaan jopa lopettamista.

Iso kala uimassa suomalaiseen valmennukseen - huippuvalmentaja haki maajoukkuepestiä

Pikaluistelun huippuvalmentaja Peter Mueller haluaa Suomen maajoukkueen valmentajaksi.

Näkökulma: Mallioppilas jäi luokalle - vaihtuuko koko pikaluistelun valmennusjohto?

Vapautuvia pikaluistelumaajoukkueen valmennuspestejä on hakenut seitsemän henkilöä, joukossa yksi ulkomainen hakija, kirjoittaa Yle Urheilun Christer Sarlin.

Kerrostalo täytyy korjata kerran 50 vuodessa

Korjausrakentamisen saamat avustukset houkuttavat nyt perusremontteihin. Vuoden alusta noussut kotitalousvähennys ja asunto-osakeyhtiöitten avustukset saattavat piristää korjaustyömaita uudisrakentamisen hiljentyessä.

Mika Poutala löysi vauhtia Inzellissä

Mika Poutala oli tyytväinen vauhtiinsa pikaluistelun kansainvälisessä kilpailussa Inzelissä.

Risku ja Pulli luistelivat Suomelle MM-paikat

Elina Risku ja Tommi Pulli sijoittuivat molemmat 24. tilalle pikaluistelun sprinttereiden MM-kilpailuissa Naganossa Japanissa.

Suomalaisluistelijoiden MM-päätöksellä selkeät syyt: ”Aikaero on iso ja matka pitkä”

Pekka Koskela ja Mika Poutala hiovat vauhtiaan kohdalleen laadukkaissa harjoitusolosuhteissa Inzellissä jättäen Naganon sprintti-MM-kisat väliin.

IS: Koskela ja Poutala jättävät MM-kisat väliin

Suomalaiskaksikko ei matkaa kahden viikon päästä Naganossa järjestettäviin MM-kisoihin.

Näkökulma: Pikaluistelumaajoukkueen joulutodistuksen arvosanaksi nipin napin välttävä

- Syksyn maailmancupin osakilpailuissa Suomen luistelumaajoukkueen yleisilme oli jännittynyt ja kaikesta tekemisestä loisti väkinäisyys, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Christer Sarlin.

Poutala paranteli vauhtiaan – "Tulosjahti jatkuu huomenna"

Mika Poutala on parantanut vauhtiaan 500 metrillä kilpailu kilpailulta tänä syksynä.

Urheiluruudun juhlakiertue alkaa ”pojan” kanssa Seinäjoelta

Tule kuulemaan huippu-urheilijoiden kuulumisia, tule tapaamaan Urheiluruudusta tuttuja tv-kasvoja!

Mika Poutala luisteli viidenneksi Saksassa

Poutala ylsi kauden parhaimpaan sijoitukseensa Erfurtin maailmancupin kisassa.

Koskelan reisi tutkittu - vamma pelättyä lievempi

Kautensa voitolla ja kakkossijalla aloittaneen Pekka Koskelan kolmas kisamatka, Heerenveenin 500 metriä keskeytyi lähtösuoralla.

Koskelan loukkaantumisessa "kaikki mahdollista taivaan ja maan väliltä"

Pekka Koskelan reisivamman laadusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Koskela vietiin kisapaikalta pyörätuolissa - "Ei tässä aleta kikkailla"

Pekka Koskelan reisivamman laadusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Suomalainen on toiveikas, ettei vamma ole vakava.

Näkökulma: Jäältä pienikin ponnistaa - Pikaluistelu Olympiakomitean mallioppilas

Suomen pikaluistelijat - ennen kaikkea Pekka Koskela ja Mika Poutala - ovat jo vuosia taistelleet arvokisojen ja maailmancupien kärkisijoista. Christer Sarlin taustoittaa, miten suomalaismenestys on rakennettu.

Sadasosat haltuun - tieteestä apua pikaluistelijoille

Tieteen merkitys kasvaa kovaa vauhtia myös pikaluistelussa. Suomen maajoukkue on lisännyt tieteellisen tutkimustiedon hyödyntämistä harjoitusohjelmissaan.

Pohjalaisen pikaluistelumenestyksen takeeksi tarvittaisiin katettu jää

Pikaluisteluolosuhteet Seinäjoella ovat 1980-90 -lukujen tasolla. Luisteluliitossakin toivotaan pikaluisteluolosuhteiden päivittämistä lähitulevaisuudessa olympialajin kansainvälistä tasoa vastaaviksi. Haavetta katetusta luisteluareenasta ei ole haudattu.

Pohjalaisen pikaluistelumenestyksen takeeksi tarvittaisiin katettu jää

Pikaluisteluolosuhteet Seinäjoella ovat 1980-90 -lukujen tasolla. Luisteluliitossakin toivotaan olosuhteiden päivittämistä lähitulevaisuudessa olympialajin kansainvälistä tasoa vastaaviksi. Haavetta katetusta luisteluareenasta ei ole haudattu.

Pekka Koskela 11:s MM-jäällä

Pekka Koskela sijoittui 11:nneksi ja Mika Poutala 15:nneksi 1000 metrillä pikaluistelun matkakohtaisissa MM-kisoissa Hollannin Heerenveenissä. Isäntämaa nappasi kaksoisvoiton Stefan Groothuisin johdolla.

Koskela nousi taisteluun kokonaiscupin voitosta

Pekka Koskela oli hienosti toinen 500 m:llä pikaluistelun Berliinin maailmancupin finaalien perjantain kilpailussa. Koskela jäi ajallaan 35,07 vain sadasosasekunnin kilpailun voittaneesta Kanadan Jamie Greggistä.

Koskela ja Poutala Berliinin cup-finaaliin

Pikaluistelukausi on huipentumassa kahteen tärkeään viikonloppuun. Tulevana viikonloppuna luistellaan Berliinissä maailmancupin finaalit. Siitä kahden viikon kuluttua on Hollannin Heerenveenissä matkakohtaiset MM-kilpailut. Suomalaisista cup -finaaliin pääsevät luistelemaan Pekka Koskela ja Mika Poutala.

Pekka Koskela luisteli kuudenneksi

Pekka Koskela osoitti nousukuntoa pikaluistelun maailmancupissa lauantaina Heerenveenissä. Koskelan 35,20-aika riitti 500 metrin taistelussa kuudennelle sijalle.

Suomen pikaluistelijat eivät venyneet

Suomen sprintterit jäivät terävimmästä kärjestä pikaluistelun maailmancupissa Heerenveenissä. Mika Poutala sijoittui parhaana suomalaisena yhdeksänneksi - aika 35,33.

Mika Poutalan mainio vire jatkui tonnilla

Viidenneksi 500 metrillä sijoittunut Mika Poutala jatkoi hyvää virettään myös sprinttereiden MM-kisojen tuhannella metrillä. Hän oli kauden parhaalla ajallaan 1.08,20 seitsemäs ja on kokonaiskilpailussa viidentenä.

Koskelan MM-kisat ohi ennen kuin alkoivatkaan

Pekka Koskelan MM-haaveet saivat rankan kolauksen, sillä hän joutuu jättämään sprinttiluistelijoiden MM-kisat väliin virustaudin vuoksi.

Valmentaja odottaa sprinttereiltä kärkiaikoja

Pikaluistelun sprinttereiden MM-kisat käynnistyvät Calgaryssä Kanadassa lauantaina. Suomen joukkueen valmentaja Pasi Koskela uskoo suomalaisten olevan kovassa kunnossa, ja odottaa sopii hyviä aikoja.

Koskela luisteli palkintopallille 1000 metrillä

Pekka Koskela luisteli erinomaisesti pikaluistelun Salt Lake Cityn maailmancupin 1000 metrin kilpailussa. Suomalainen luisteli ajan 1.08,17 ja sijoittui sillä kilpailun kolmanneksi. Mika Poutala luisteli B-ryhmässä toiseksi ajalla 1.08,81.

Koskela luisteli ennätyksensä Salt Lake Cityssä

Pekka Koskela sijoittui ennätysajallaan 34,49 viidenneksi pikaluistelun maailmancupin 500 metrillä Salt Lake Cityssä.

Urheiluviikonlopussa riittää vauhtia

YLE Urheilun Urheiluviikonloppu-lähetykset alkavat vuoden 2012 osalta tarjoamalla lauantaina ja sunnuntaina suoria lähetyksiä ampumahiihdon maailmancupista. Sen lisäksi seurataan pikaluistelun EM-kisoja Budapestissä ja studioon saapuu liuta mielenkiintoisia vieraita.

Koskelan luistelu päättyi kaatumiseen

Pekka Koskelan viikonvaihde pikaluistelun maailmancupissa Heerenveenissä päättyi kaatumiseen 1 000 metrin matkalla. Koskela kaatui heti sen jälkeen, kun hänen kazakstanilainen parinsa Denis Kuzin oli kellahtanut nurin.

Poutala paransi kymmenen sijaa, hylätty Puolakka luisteli huippuajan

Mika Poutala luisteli seitsemänneksi pikaluistelun maailmancupin 500 metrillä Kazakstanin Astanassa lauantaina. Kymmenen sijaa perjantaista parantanut Poutala hävisi kisan voittaneelle Hollannin Kan Smeekensille 0,24 sekuntia. Pekka Koskela oli perjantain tavoin 12:s. Koskela jäi Smeekensin ajasta 0,35 sekuntia.

Pikaluistelun maailmancup jatkuu loistavissa olosuhteissa

Pikaluistelun maailmancup jatkuu Kazakstanin Astanassa, jossa luistellaan tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa maailmancupia tämän vuoden alussa valmistuneessa pikaluisteluhallissa. Olosuhteet ovat olleet yllätys vuosikausia eri halleja kiertäneelle valmennuspäällikkö Pasi Koskelallekin.

Koskela kolmas, Poutala viides B-ryhmässä

Pekka Koskela ja Mika Poutala joutuivat aloittamaan pikaluistelun maailmancupin 1000 metrin luistelut B-ryhmässä. Molempien luistelut sujuivat Tseljabinskin aamussa niin hyvin, että jo seuraavassa maailmancupissa ainakin Koskelalla on paikka A-ryhmässä.

Pasi Koskela: Tarinat kulkevat oikeaan suuntaan

Pikaluistelun laji- ja valmennuspäällikön Pasi Koskelan mukaan maailmancupin kaksi ensimmäistä päivää toivat sekä hyviä että huonoja uutisia. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

Switch irtisanoo Vaasasta 15

The Switch irtisanoo yhtiön Vaasan toimipisteestä 15 henkilöä. Yhtiö ilmoitti keskiviikkona saaneensa yt-neuvottelut päätökseen. Irtisanomisten lisäksi ihmisiä lomautetaan määräaikaisesti ja toistaiseksi kaikista henkilöstöryhmistä.

Koskela: Lähden vahvistamaan jo vahvoja asioita

Suomen Luisteluliiton tuoreella laji- ja valmennuspäällikköllä Pasi Koskelalla on selvä käsitys siitä, mihin uudessa työssä täytyy keskittyä. Koskelan mukaan Suomessa vallitsee hyvä huippu-urheiluilmapiiri, mikä on vienyt myös suomalaista pikaluistelua eteenpäin.

Pasi Koskelasta Luisteluliiton laji- ja valmennuspäällikkö

Pasi Koskela on valittu Suomen Luisteluliiton laji- ja valmennuspäälliköksi. Koskelan pesti kattaa seuraavat kolme vuotta. Sopimuksella pyritään liiton mukaan takaamaan pitkäjänteinen valmistautuminen Sotshin vuoden 2014 olympialaisiin.

Suomalaisluistelijoiden päätavoite MM-kisoissa

Pikaluistelun kansainvälinen kilpailukausi on huipentumassa Saksan Inzellin upouudessa luisteluhallissa käytäviin matkakohtaisiin MM-kilpailuihin. Pekka Koskela ja Mika Poutala yrittävät kirkastaa hankalaa kauttaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle