Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lappeenrannan kesäfestivaalissa monipuolinen rock-kattaus

Rock in the City viihdyttää ja kiihdyttää heinä-elokuun vaihteessa.

Uudella rokkifestivaalilla yli 5 000 kävijää Kuopiossa – järjestäjä: "Onnistui yli odotusten"

Rock In The City –festivaalilla nähtiin muun muassa uransa ensimmäisen soolokeikan kotikaupungissaan heittänyt Marko Hietala.

Stratovariuksen laulaja Timo Kotipelto kesämökkeilee ympäri vuoden

Kesän valo on kuorinut rokkarista aamuihmisen.

Lapparin Syke tuo raskaan musiikin suomalaistähtiä Tornioon

Lapparin Syke -tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran. Tavoitteena on tehdä tapahtumasta jokavuotinen.

Stratovarius yhdistää teinipojat ja isän: “Emme olisi mitään ilman isää”

Stratovarius yhdistää teinipojat ja isän: “Me emme olisi mit

Teatria avaa ovensa lauantaina – keväällä Tornioon nimiartisteja: Stratovarius, Stam1na, Pandora ja Lauri Tähkä

Club Teatrian kevään ohjelmisto täydentyi torstaina kun Stam1nan Tornion vierailu varmistui.

Katso 1. jakso ja pitemmät versiot kappaleista!

Löydät lisää SuomiLOVEa Yle Areenasta

Ex-Nightwish -solisti Anette Olzon tekee levyn – tuottajana suomalainen kitarataituri

Muun muassa Sonata Arcticasta tuttu Jani Liimatainen tuottaa ja säveltää ruotsalaisen Anette Olzonin uuden levyn.

Paperi T ahdistui ja havahtui ihmisten kylmyyteen

Helsingin juhlaviikot houkuttaa Paperi T:llä yleisöä klassiselle musiikille. Avajaiskonsertti on Musiikkitalossa tänään perjantaina.

Mitalisti olympialaisten finaalijännityksestä: Joka soluun sattui

Kivääriampuja Juha Hirvi voitti Sydneyssä, vuoden 2000 olympialaisten finaalissa hopeamitalin. Hän kertoi Ylen aamu-tv:ssä psyykanneensa itseään kuuntelemalla heavybändi Stratovariusta.

Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika veivaa bassosooloja varusmiesten säestämänä

Mitäköhän säveltäjä Jean Sibelius mahtaisi tuumia power metallia soittavan Stratovariuksen musiikista? Tai sähköbassosoolosta varusmiessoittokunnan orkesterin säestyksellä? Hänen tyttärentyttärenpoikansa Lauri Porra esittää molempia.

Veljeksistä toinen laulaa iskelmää – Daruden pikkuveli välittää tunnelmia lavalta

Ville Virtasen pikkuveli Miko Virtanen valitsi toisenlaisen musiikkityylin kuin Darudena tunnettu isoveljensä. Silti Sandstorm ja muut konemusiikkikappaleet iskevät myös Mikoon.

Sibeliuksen jälkeläinen Lauri Porra yhdistää sujuvasti hevin ja klassisen – sävelsi sähköbassokonserton

Jean Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika Lauri Porra on monipuolinen musiikkimies, jota konserttikiertueet ovat vieneet yli 50 maahan. Porra tunnetaan sooloprojektiensa lisäksi metalliyhtye Stratovariuksesta. Uusin sävellystyö Entropia on konsertto sähköbassolle ja orkesterille.

Ylen uudenvuoden juhlalähetyksessä raketit paukkuvat Tampereella

Juhlakonsertissa esiintyvät muun muassa Tampere Filharmonia, Diandra, Timo Kotipelto, Sani Aartela, Anssi Kela sekä JVG.

Shock rockin veteraani Alice Cooper saapuu Helsinkiin

Jo kuudella vuosikymmenellä keikkaa vetänyt Alice Cooper on kiinnitetty raskaan musiikin festivaali Tuskaan.

Varusmiessoittokunta sai supersolistin kiertueelleen - Puolustusvoimat ja Stratovariuksen Timo Kotipelto tekevät historiaa

Lahden Hennalasta Parolannummelle Hattulaan siirtyvä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta lähtee historialliselle kiertueelle yhdessä laulaja Timo Kotipellon kanssa. Brothers in Arms -kiertuella kuullaan Stratovariuksen tuotannon ohella Deep Purplen, Procol Harumin, Gary Mooren ja Rainbown tuotantoa isolle kokoonpanolle sovitettuna.

Heavy metal bands spur interest in learning Finnish

Groups such as HIM, Stratovarius and Children of Bodom have inspired students in Austria to try their hand at a challenging northern language.

Metalli jyrisee viikonloppuna Helsingissä

Finnish Metal Expo tuo tänä vuonna Suomeen saksalaisen heavymammutin Acceptin. Tapahtumassa nähdään myös metallia niin Norjasta kuin Sveitsistäkin.

Tuottajalegenda T.T. Oksala kuollut

Alunperin joutsenolainen tuottajalegenda T.T. Oksala on kuollut. Musiikkituottaja ja kitaristi Timo Tapani Oksala nukkui pois 13. joulukuuta ollessaan 52-vuotias. Hänet haudattiin torstaina läheisten läsnä ollessa.

Tuottajalegenda T.T. Oksala kuollut

Tuottajalegenda T.T. Oksala on kuollut. Musiikkituottaja ja kitaristi Timo Tapani Oksala nukkui pois 13. joulukuuta ollessaan 52-vuotias. Hänet haudattiin torstaina läheisten läsnä ollessa.

Rock-Suomi-bonuksia 9: Raskassarja

Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen metallijaksoon.

Stratovariuksen rumpali sairastui syöpään

Suomalaisen Stratovarius-metallibändin rumpali Jörg Michael on sairastunut syöpään. Bändin nettisivujen mukaan hän oli löytänyt kyhmyn kaulastaan ja lääkärissä tehdyissä tutkimuksissa se paljastui pahanlaatuiseksi kasvaimeksi kilpirauhasessa.

Akustinen musiikki valtaa Kaskisen

Kaskiten kaupunki liittyy tänään tapahtumakaupunkien joukkoon. Kaupungissa käynnistyy tänään musiikkifestivaali, joka tarjoaa akustista musiikkia.

Scandal Music Festivalin jatko vielä auki

Kemissä viikonloppuna järjestetyn Scandal Music Festivalin järjestelyt sujuivat hyvin. Tapahtuman kävijämäärä oli järjestäjille kuitenkin hienoinen pettymys.

Scandal Music Festival 9.-10.7.2010

Scandal Music Festivaaleilla esiintyi muun muassa Stratovarius, Dingo ja Agnes.

Viikonloppuna tapahtuu ympäri Lappia

Lapissa järjestetään tänä viikonloppuna monipuolisia tapahtumia musiikki- ja tanssifestivaaleista kalastus ja retkeilytapahtumiin.

Festivaalit täyttävät Kemin sisäsataman

Kemin sisäsatamassa on käynyt tohina: maisema on muuntautunut festivaalialueeksi lyhyessä ajassa. Viikonlopun ajan sisäsataman täyttää musiikin pauhu ja perinteinen festaritunnelma.

Spotlight on Finland at Shanghai Expo

Finnish culture and know-how are in the spotlight on Thursday at the World Expo in Shanghai, China.

Stratovariuksen Kotipelto keikkailee, tekee uutta levyä ja vetää nuorten bändileirin

2,5 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt power metal -yhtye Stratovarius on harjoitellut huhtikuun ensimmäisen viikon Vuokatissa uusia kappaleita tulevalle levylleen. Solisti Timo Kotipelto löytää keikkojen ja levynteon lisäksi aikaa myös nuorten bändileirille Lappajärvellä.

Stratovarius esiintyy Jazztorilla

Lahden Jazztorin ensi kesän ohjelmisto muuttuu astetta rokahtavampaan suuntaan.

Suomen musiikkivienti kasvussa

Suomen musiikkivienti kasvoi selvästi vuonna 2008. Näin kertovat musiikkivientiä edistävän Music Export Finlandin tuoreet tilastot. Musiikkivienti ei nojaa enää yksittäisten suomalaisbändien menestykseen maailmalla.

Jaakon Päivillä yleisöryntäyksiä

Timo Kotipelto ja kuorosotakuoro houkuttelivat kaikkien aikojen Jaakon Päivien ennätysyleisön Pietarsareen koulupuistoon. Myös Skatan pihat kiinnostivat torstaina jopa tuhatta.

Ilosaarirock myynyt viime vuotta huonommin

Ilosaarirockin liput ovat käyneet kaupaksi tänä vuonna tavallista hitaammin. Tänä vuonna lippuja saattaa olla kaupan vielä festivaalialueen portillakin.

Rokkileiri tuo Lappajärvelle kymmeniä nuoria

Nuorille tarkoitettu rockleiri alkaa tänään Lappajärvellä. Osa leirin rahoituksesta tulee Kuorosota-ohjelman voittopotista.

Myötätuulirock alkaa Vantaalla

Myötätuulirock käynnistyy tänään Vantaan Hakunilassa. Festivaali järjestetään Hakunilan urheilupuistossa.

Stratovarius tähdittää Lappeenrannan Linnoituksen Yötä

Uudessa nosteessa oleva metallibändi esiintyy Lappeenrannan linnoituksessa 1. elokuuta.

Festivaalikesä käyntiin viikonloppuna

Festivaalikesä jyrähtää toden teolla käyntiin tulevana viikonloppuna. Viikonvaihteessa järjestetään muun muassa metallimusiikkifestari Sauna Open Air Tampereella sekä Kivenlahti Rock Espoossa.

Sauna Open Airin liput menevät kuin kuumille kiville

Perjantaina Tampereella alkava hevimusiikki-festivaali Sauna Open Air näyttää vetävän hyvin yleisöä. Promoottori Jussi Santalahden mukaan lippuja on ostettu ennakkoon jo nyt enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Ruisrockin viimeiset esiintyjät varmistuneet

Esiintyjäjoukkoa kasvattavat suomalaiset Stratovarius, Stella, Maj Karma sekä Slipknotin riveissä vaikuttava yhdysvaltalainen DJ Starscream ja ruotsalaiset raskaan musiikin bändit Deathstars ja Dead By April.

Cheek ensimmäistä kertaa albumilistan ykköseksi

Räppäri Cheek on noussut ensimmäistä kertaa Suomen virallisen albumilistan kärkeen levyllään Jare Henrik Tiihonen. Artistin omaa nimeä kantava albumi on Cheekin viides studioalbumi.

Suomalainen heavymusiikki vetää edelleen ulkomailla

Pitkän linjan power metal -yhtye Stratovarius julkaisee uuden albuminsa Polaris torstaina 21. toukokuuta ja viettää tien päällä seuraavan vuoden.

Ilosaarirockin esiintyjäkaarti lyöty lukkoon

Joensuun perinteikkään Ilosaarirock-festivaalin ohjelma on valmistunut. Festivaalin ohjelma sisältää tuttuun tyyliinsä kirjavan joukon kiehtovia esiintyjiä.

Voittokuoroa kuullaan kesällä kotiseudullaan

Kuoro esiintyy ainakin Lappajärven Tulivuorirockissa ja todennäköisesti myös Pietarsaaren Jaakonpäivillä. Keikkailemaan voittokuoro ei lähde.

Kuorosodan voitto Lappajärvelle

Stratovariuksen laulajan Timo Kotipellon johtaja Lappajärven kuoro on voittanut Kuorosodan. Egotripin laulajan Mikki Kausteen johtama Espoon kuoro joutui taipumaan kilpailussa hevikuoroa vastaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle