Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pariisissa asuva oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta helteestä: "Sitä sitten vain paistutaan"

Pariisissa on nyt ennätyskuuma. Kivikaupungissa viilennystä haetaan marketeista.

Journalistiliitto maksaa toimittaja Johanna Vehkoolle tuomitut kulut ostamalla Ville Rannan pilakuvan

Journalistiiiton mielestä Vehkoon saama tuomio tuntuu kohtuuttomalta.

Ville Ranta muistelee Muhammed-sarjakuvakohua 12 vuotta sitten: "Nyt minua voisi pelottaa enemmän"

Sarjakuvataiteilija Ville Ranta joutui kohun keskelle keväällä 2006. Tanskalainen Jyllands-Posten oli julkaissut 12 Muhammed-pilapiirrosta ja reaktiona oli mielenosoituksia ja tappouhkauksia. Suomessa oltiin hiljaa ja Ranta päätti tehdä asiasta sarjakuvan.

Sarjakuvataiteilija Ville Ranta kohun herättäneestä juhlakolikosta: "Vaikuttaa hipsterivitsiltä"

Ranta sanoo, että olisi voinut itsekin piirtää juhlarahaan teloitusteeman, mutta vain pilapiirtäjänä.

Populismi on pilapiirtäjälle hedelmällinen mutta myös vaikea aihe piikiteltäväksi – "Trollaus on lähtenyt käsistä"

Vastikään Ranskan valtiolta ritarin arvonimen ansainnut oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta kertoo seuraavansa tarkasti tulevat Ranskan presidentin vaalit, mutta painottaa pilapiirrostensa painottuvan Suomeen jatkossakin.

Kahvin paahto juurtui suomalaiseen kivijalkaan – pienpaahtimo tuunaa makua kysynnän mukaan

Pienet kahvipaahtimot valtaavat Suomea kaupunki kerrallaan kohti pohjoista. Kahvihifistiksi tunnustautuva sarjakuvataiteilija Ville Ranta tutustui uuteen oululaiseen kahvipaahtimoon.

Pilapiirros perhesurmista ei mennyt läpi – "Sananvapautta on myös olla julkaisematta"

Sarjakuvapiirtäjä Ville Rannan mielestä sananvapaus voi erinomaisesti Suomessa. Kaikista aiheista voi piirtää. Jos pilapiirrosta ei julkaista, päätoimittajilla on siihen hyvät perustelut.

Pakolaiskriisi sai sarjakuvataiteilijat auttamaan – nettikaupan teoksilla hurja kysyntä

Suomalaiset sarjakuvataiteilijat lahjoittavat töitään SPR:n ja turvapaikanhakijoiden hyväksi. Mukaan on lähtenyt sarjakuvantekijöiden kärkikaarti Pertti Jarlasta Ville Rantaan ja Tiitu Takaloon.

Sarjakuvataiteilijat ja kuvittajat joukolla tukemaan turvapaikanhakijoita

Taide Teossa on kotimaisten sarjakuvantekijöiden ja kuvittajien pop up –sarjakuva- ja kuvitustaidekauppa, jonka tuotto menee turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.

Volkkari-sauna kääntää myös poliisien katseet

Taloyhtiössä ei tahtonut saada saunavuoroa kyllin usein, joten ilmajokelaisen Ville Rannan ei auttanut muu kuin rakentaa itselleen liikkuva sauna.

Kirjailija Katja Kettu valitsee Sarjakuva-Finlandian voittajan

Kymmenen sarjakuva-albumia on ehdolla 5000 euron suuruisen tunnustuspalkinnon saajaksi. Sarjakuva-Finlandia jaetaan 27. maaliskuuta Tampere Kuplii –sarjakuvafestivaaleilla.

Sarjakuvaneuvos satiirin puutteesta: Suomeen iskostunut vääränlainen kiltteys

Suomalaisilta piirtäjiltä puuttuu halu kommentoida yhteiskunnallisia asioita, sarjakuvaneuvos Juhani Tolvanen pahoittelee. Graafikko Ville Tietäväisen mielestä valtalehdiltä puuttuu rohkeus julkaista kipakoita kuvia, vaikka tekijät epäkohtia piirtäisivätkin.

Pilapiirtäjä Ville Ranta: Sananvapauden perusjuttu on oikeus puhua tyhmiä – video

Oululainen pilapiirtäjä sanoo pelänneensä piirrostensa takia. Hän muistuttaa, että sananvapautta kuitenkin puolustetaan käyttämällä sitä, ei puhumalla siitä.

Romanilaulujen tallentaja Hilja Grönfors sai Suomi-palkinnon

Suuruudeltaan 22 0000 euron Suomi-palkinnot on jaettu ansioituneille taiteilijoille. Palkittujen joukossa on lahtelainen laulaja, joka saa kiitosta romanien kulttuuriperinteen keräämisestä ja tallentamisesta.

Kantaaottava sarjakuvataiteilija palkittiin: "Ajattelen yhä, olenko riittävän hyvä"

Oululaiselle sarjakuvataiteilija Ville Rannalle on myönnetty yksi tämän vuoden Suomi-palkinnoista. Palkinto on suuruudeltaan 22 000 euroa.

Popedalle valtion Suomi-palkinto: Yksinkertaista ja tarttuvaa "äijärokkia"

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi 22 000 euron suuruisen palkinnon Helsingissä.

Pohjoinen hulluus esittäytyy Kemin taidemuseossa

Kemin taidemuseossa avataan usean pohjoissuomalaisen taiteilijan yhteisnäyttely. BangBang#Kemi on nimensä mukaisesti vasta lähtölaukaus, sillä teokset halutaan viedä ulkomaillekin. Ja mahdollisimman halvalla.

Ville Ranta sai valtion taiteilija-apurahan

Oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta on saanut valtion yksivuotisen taiteilija-apurahan. Toimikunta valitsi apurahojen saajat 93 hakijan joukosta.

Sarjakuva-Finlandia Ville Rannan tarinalle herätysliikkeen johtajasta

Sarjakuva-Finlandian valitsijan, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin mielestä Ville Rannan albumin jokainen kuva sopisi tauluksi seinälle. Palkintopuheessaan Ranta arvosteli sarjakuvan aliarvioimista taidemuotona.

Näkökulma: Sosiaalinen media on muuttumassa asosiaaliseksi mediaksi

Facebookissa tykkäilyt on nyt nähty ja häveliäisyyden alta on paljastunut käyttäytyminen, joka kasvokkain ei tulisi kysymykseenkään. Pian ympäroimme itsemme vain samaa mieltä olevilla ihmisillä.

Kiroileva siili on rahasampo

Kiroilevan siilin luoja Milla Paloniemi ansaitsi viime vuonna 275 000 euroa. Muut sarjakuvataiteilijat jäävät ansioillaan kauaksi taakse.

Puoluejohtajat kohtaavat illalla TV1:ssä - Kataisen hallituksen kausi on nyt puolivälissä

Kahden tunnin aikana keskustellaan siitä, miten hallitus on tähän mennessä onnistunut tavoitteissaan.

Taiteilijaresidenssien puolesta ei nousta barrikadeille

Taiteilijat ovat pahoillaan taiteilijaresidenssien lakkautusaikeista. Kapinaan ei silti uskalleta ryhtyä.

Kirkosta etääntyneitä houkutellaan takaisin synttäribileillä

Seurakunnat ovat lähettäneet Oulussa 30 vuotta täyttäneille tai täyttäville kutsun juhliin, jossa on tarjolla muun muassa tanssia bilebändin tahtiin. Tapahtuman tavoitteena on saada kirkon sanomasta etääntyneitä nuoria aikuisia uudelleen mukaan seurakuntien toimintaan.

Maakinen Martinniemi on leppoisa rantajuhla

Ilmaistapahtuma järjestetään nyt jo neljättä kertaa. Piknik on monille aloituspotku festivaalikesään.

Ville Rannan uusi sarjakuva kritisoi Kalevaa

Ville Rannan uusin sarjakuva Pikku apulainen kritisoi sanomalehti Kalevan valta-asemaa Oulun seudulla. Sarjakuva ilmestyi maaliskuun kulttuurilehti Kaltiossa. Kalevan päätoimittaja Markku Mantila ei vedä kritiikistä hernettä nenäänsä.

Ville Ranta: Pilapiirroksen tehtävä on provosoida

Sarjakuvataitelija Ville Ranta sohii pilapiirroksillaan ikäviä aiheita ja tabuja. Erityisen herkullinen kohde hänelle ovat perussuomalaiset.

Kiistelty kirkkofestivaali teki paluun

Poikkitaiteellinen kirkkofestivaali Vox Elevato on tehnyt paluun Konneveden kesäohjelmaan vuoden tauon jälkeen. Vapaamielisyydestään tunnettu tapahtuma herätti pari vuotta sitten Konnevedellä paljon arvostelua, ja paljolti tapahtuman ansiosta viimeisimmissä kirkollisvaaleissa koko Konneveden kirkkovaltuusto uusiutui.

Kirkon tiedonvälityspalkinto medianäkyvyydestä

Kirkon tiedonvälityspalkinnon vuodelta 2010 on saanut tietokirjailija ja pappi Jaakko Heinimäki. Arkkipiispa Kari Mäkinen luovutti palkinnon perjantaina Helsingissä.

Suomalainen sarjakuva vahvasti esillä Ranskan Angoulêmessa

Suomalainen sarjakuva panostaa entistä enemmän kansainväliseen näkyvyyteen. Suomen kirjallisuuden vientiorganisaatio FILI on ensimmäistä kertaa esillä omalla messupaikallaan alan tärkeimmillä messuilla Ranskan Angoulêmessa.

Ville Ranta kuvittaa Oulun musiikkijuhlia

Sarjakuvataitelija Ville Ranta kuvittaa Oulun Musiikkijuhlien festivaalimateriaaleja. Oulun Musiikkijuhlat on kevättalven kaupunkifestivaali, joka järjestetään 21. kerran 25.2.-24.3.2011 välisenä ajankohtana. Ohjelmistoon on kerätty konserttikokonaisuuksia, sinfonia- ja kamarimusiikkikonsertteja, näyttämöteoksia sekä lasten ja nuorten konsertteja.

Suomalaissarjakuvat kisaavat Ranskassa

Kaksi suomalaista uutta sarjakuva-albumia kilpailee Ranskassa Angoulêmen kansainvälisen sarjakuvafestivaalin pääsarjan voitosta. Maailman tärkeimpiin kuuluvan sarjakuvafestivaalin kilpailussa ovat mukana Ville Rannan Kajaani ja Aapo Rapin Meti. Angoulêmen kansainvälisen sarjakuvafestivaali järjestetään 27. - 30. tammikuuta.

Jo sata suomalaista laatii sarjakuvia työkseen

Sarjakuva-alan ammattilaisten määrä on kasvanut viime vuosina Suomessa. Sarjakuvaseuran mukaan Suomessa toimii noin sata sarjakuvan ammattilaista. Uusista nuorista sarjakuvataiteilijoista suurin osa on naisia.

Piirtäjä soittaa konsertissa kynällä

Sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta konsertoi tänään Oulussa. Mies pitäytyy kuitenkin tiukasti omalla alallaan, sillä kyseessä on nimenomaan piirroskonsertti. Konsertin Ville Ranta pitää yhdessä veljensä Aleksi Rannan trion kanssa. Ideana on tuottaa konsertin aikana improvisoituja piirroksia, jotka keskustelevat musiikin kanssa.

Kordelinin säätiö jakoi viidellä miljoonalla apurahoja ja palkintoja

Alfred Kordelinin säätiö on jakanut apurahoja ja palkintoja viiden miljoonan euron edestä, mikä on ennätyssumma säätiön historiassa. Hakemusten perusteella jaettiin yli 500 apurahaa. Lisäksi myönnettiin kaksi 30 000 euron tunnustuspalkintoa ja kolme 20 000 euron kannustuspalkintoa.

Ville Ranta sai Puupäähatun

Oululainen Ville Ranta on saanut Suomen sarjakuvaseuran tämänvuotisen Puupäähattu-palkinnon. Seura perustelee valintaa Rannan tuotannon laajuudella ja monisäikeisyydellä.

Ville Ranta ehdolla Sarjakuva-Finlandian saajaksi

Oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta on ehdolla Sarjakuva-Finlandia -palkinnon saajaksi. "Kajaani" -sarjakuvaromaani kertoo Elias Lönnrotista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle