Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Itse asiassa kuultuna: Vappu Taipale

Professori Vappu Taipale kertoo urastaan ja elämästään.

"Jos joku joutuu yöllä valvomaan, se on isä"

Mitä nyt tehdään? valisti lastenkasvatuksesta lempeästi

Finnish elderly worst off in the Nordics – blame it on the wars?

The head of the Finnish seniors' union says the legacy of WW2 still impacts the nation's elderly population.

Finland lags in seniors' wellbeing

Unlike its Nordic neighbours, Finland failed to make it to the top ten in a new global index measuring the wellbeing of older people in terms of their income, health, education and employment, and environment. Finland’s Minister of Health and Social Services did not want to comment on the results.

Suomi jäljessä vanhusten hyvinvoinnissa – Ruotsi vertailun ykkönen

Tuoreella vanhusten hyvinvointi-indeksillä kuvataan vanhojen ihmisten toimeentuloa, terveyttä ja elämän laatua eri puolilla maailmaa. Peruspalveluministeri ei halunnut kommentoida vertailun kehnoa tulosta.

Vappu Taipale: "Me emme toivo paapomista"

Professori Vappu Taipaleen mielestä vanhoilla ihmisillä on vapaus ottaa myös riskejä omasta terveydestään ja hengestään. Hän ei kaipaa paapomista, vaan kehottaa ihmisiä ottamaan itse vastuuta omasta hyvinvoinnistaan.

Ihminen on onnellisin 74-vuotiaana

Vanhenemista ei kannata pelätä, sanoo Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton puheenjohtaja Vappu Taipale. Onnellisuuskin voi puhjeta kukkaan kertyvien vuosien myötä.

Ensimmäinen vuosi se on pahin hirsipuussakin

Eläköityminen merkitsee ihmisen elämässä muutosta, jollekin vähän isompaa, jollekin pienempää. Yle Lahden eläköityneellä toimittajalla Pirkko Päivisellä on nyt takanaan ensimmäinen eläkevuosi.

Vanhus on kaunis sana

Valtaa vanhuus -kampanja haluaa parantaa vanhuuteen liittyviä mielikuvia. Ikääntymistä ei tarvitse pelätä, sanoo Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton puheenjohtaja Vappu Taipale.

Matti Äyräpää -palkinto geenitutkija Kerelle

Lääketieteen Matti Äyräpää -palkinnon saa tänä vuonna geenitutkija Juha Kere. Lääkäriseura Duodecimin mukaan Juha Kere on kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneimpiä ja arvostetuimpia suomalaisia geenitutkijoita.

Pala kouluhistoriaa löysi kodin maakunta-arkistosta

Vaasan maakunta-arkisto sai perjantaina monta laatikollista paperia ja valokuvia ylioppilailta, jotka valmistuivat Vaasan tyttölyseosta 50 vuotta sitten. Lahjoitus otettiin ilolla vastaan.

Taipale haastaa kaikki mukaan vanhustyöhön

Vanhustyötä tekevät ovat kasvavien haasteiden edessä. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton puheenjohtaja Vappu Taipaleen mukaan vanhusten hoitoon on keksittävä uudenlaisia ratkaisuja.

Vanhusten muutto-oikeutta koskevat päätökset viivästyvät yhä

Lakiesitys laitoshoitoa saavien vanhusten muutto-oikeudesta oli tarkoitus antaa eduskunnalle viime syksynä, mutta se siirtyi tälle keväälle. Sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrotaan, että työlääksi osoittautunut esitys käsitellään kuitenkin aikaisintaan ensi syksynä.

Guzenina-Richardson jatkaa Demarinaisten johtajana

SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson jatkaa Demarinaisten puheenjohtajana. Hänet valittiin jatkokaudelle yksimielisesti lauantaina Helsingissä.

Matti Heikkilä Stakesin pääjohtajaksi

Valtiotieteen tohtori Matti Heikkilä on nimitetty Sosiaali- ja terveysalan tutkimuskeskuksen Stakesin pääjohtajaksi tämän vuoden loppuun asti. Heikkilä aloittaa virassa 1. toukokuuta, jolloin nykyinen pääjohtaja Vappu Taipale jää eläkkeelle.

Presidenttifoorumi pohti vanhustenhuollon tulevaisuutta

Presidentti Tarja Halonen järjesti tiistaina vanhustenhuoltoa ja hyvinvointiyhteiskuntaa käsittelevän keskustelutilaisuuden Presidentinlinnassa. Presidenttifoorumin teemana oli vanhustenhuollon tulevaisuus Suomessa.