Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuopion Sokoksen ravintoloihin gourmet kebabia ja sushia – uusia asiakaspaikkoja yli 120

Osuuskauppa Peeässä uudistaa Kuopion Sokoksen ravintolat talven aikana.

Hungry sushi lovers return as restaurant buffet ban lifted

As a Helsinki restaurant operator breathes a sigh of relief, a nightclub manager is still waiting to open for business.

Sushiöverit voi taas vetää buffetista – "Mukava tulla valmiiksi katettuun pöytään", asiakkaat iloitsevat ravintolarajoitusten kevennyksistä

Muun muassa noutopöytien kielto poistui maanantaina ja anniskelu on sallittua aamuyhdeksästä kello yhteen yöllä.

Yllätys ravintoloissa koronan keskellä: sushia myydään enemmän kuin ennen kriisiä – uuden "haamuravintolan" avaaminen osui oikeaan hetkeen

NoHo Partnersin Aku Vikströmin mukaan Woltille tarvitaan kuitenkin vaihtoehtoja. "Se on käytännössä monopoli."

Huippuravintola sulki ovensa, mutta keittiössä paiskitaan hiki hatussa noutoannoksia – keittiömestari: "Viikonloppuna tehtiin 15 tunnin päiviä"

Yökerhot, kahvilat ja ruokaravintolat joutuvat sulkemaan ovensa sosiaalisten kontaktien rajoittamiseksi.

Helsinki restaurant stabbing death results in 3-year jail sentence

An argument between two sushi restaurant workers escalated into a deadly fight after opening hours last summer.

Argentiina horjuu talousromahduksen kynnyksellä, mutta viini virtaa ja ravintoloissa on tunkua

Argentiinalaisille talouskriisit ovat kuin myrskyjä, jotka pitää vain kestää ja toivoa parasta, kirjoittaa Ylen Etelä-Amerikan toimittaja Erkka Mikkonen.

Ruokakaupat lähtivät mukaan taistoon ruokahävikkiä vastaan – kännykkäsovellukset ja ilta-alet muuttavat roskan rahaksi

Ravintoloiden ja ruokakauppojen hävikkiruoka muuttuu rahaksi uusien kännykkäsovellusten ja ilta-alennusten avulla. Helsinkiin avataan pian hävikkiruokakauppa.

Vatsatautinen työntekijä tartutti noroviruksen kymmeniin asiakkaisiin sushiravintolassa

Tampereella sijaitsevassa ravintolassa lounastaneilla asiakkailla alkoi ilmetä vatsaoireita viime viikolla. Kaikki sairastuneet ovat jo parantuneet.

Susirajalla ajetaan satoja kilometrejä sushin perässä: pikkukaupungeissa ulkomaiset ravintolat rikkovat ennakkoluuloja

Nazrul Islam haluaa saada enolaiset rakastumaan intialaiseen ruokaan. Nikolai Loorens pyörittää Pohjois-Karjalan ainoaa sushiravintolaa Lieksassa.

Tuhkimopäivä: Sushia ja sumopainia Hannalle!

Hannan hemmottelu sai aasialaisia sävyjä.

Saako Ässien peleistä jo sushia ja samppanjaa? Mitä kuuluu pelikiellossa olevalle Matti Lambergille?

Yle Puheen Jääkiekkokierros tutkii keskiviikkona Porin Ässien Isomäki Areenan hallikokemusta tarkalla suurennuslasilla.

Maailmalla varoitetaan sushin lisäävän loistartuntoja – Suomessa ei vaaraa

Erikoistutkija Perttu Koski Evirasta pitää sushin syöntiä Suomessa turvallisena.

Helsingin taivaalle avautuu uusi terassi – Stockmann hyödyntää kattonsa

Helsingin keskustan näköalaravintolat saavat uuden kilpailijan. Stockmann avaa ensi kuussa 190-paikkaisen kesäterassin tavaratalonsa katolle.

Sushiravintolat eivät aina tunnista kalan ja äyriäisten riskejä – Yli puolet ruokapaikoista sai huomautuksen Tampereella

Vain pieni osa tarkastetuista ravintoloista tiesi, että ne ovat velvollisia jäädyttämään kaloja loisriskin vähentämiseksi.

Pietarin iskusta epäilty saattoi radikalisoitua Kirgisiassa – työskenteli sushikokkina ja mekaanikkona

Iskusta epäilty mies oli venäläismedian tietojen mukaan työskennellyt autoverstaalla ja sushikokkina. Viranomaiset ovat julkaisseet tietoja iskun uhreista.

Sushimestari Jiron unelma

Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.

Raa'an kalan suosio voi tuoda lapamadon takaisin

Loistutkijat arvioivat, että lapamato voi hyötyä ruokatrendistä. Suuri osa johtavia loistutkijoita kokoontuu Turkuun heinäkuussa.

Mölkky valloittaa maailmaa – katso, kuinka ranskalaismestari pesee suomalaisharrastajan

Suomalaisten puupalikkapeli Mölkky valtaa maailmaa. Etenkin ranskalaiset tuntuvat ottaneet pelin omakseen. Myös tuore suomenmestari edustaa Le Tricolorea.

Epäreilua, sanoo MaRa uudistuneesta Ravintolapäivästä – Evira ei näe suurta ongelmaa

Matkailu- ja Ravintolapalveluiden eli MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi suhtautuu varauksella uutiseen Ravintolapäivän uudistuksesta. Evira sen sijaan ei ole asiasta huolissaan.

Selvitimme suomalaisten ravintolaruokasuosikit – sushi ja salaatti eivät uhkaa klassikoita

Kumpi on ravintola-annoksista suositumpi, pihvi vai kana? Paha sanoa – niin tasavahvasti molemmat keikkuvat suomalaisten suosituimpien ravintola-annosten listan kärjessä, kun pikaruoat ja pitsat rajataan pois.

Suomi syö kiinalaista ruokaa – uusia makuja tulee turvapaikanhakijoiden ja urheilukisojen vanavedessä

Ammattikorkeakoulu Haaga-Heliassa kartoitetaan, minkä maan ruokakulttuurista ammentavia ravintoloita Suomesta löytyy. Suurissa kaupungeissa eniten on aasialaisia ravintoloita, joiden joukossa etenkin kiinalaisia ravintoloita. Seuraavat suosiota keräävät ruokamaat Suomen ravintolakartalla saattavat olla Brasilia ja Irak.

Raskaana olevien ruokasuositukset vaihtelevat eri maissa: Meetvursti ja sushi jakavat Eurooppaa

Monessa maassa neljän minuutin munat on odottavilta äideiltä kielletty, mutta Suomessa niitä voi syödä ilman salmonellavaaraa. Raa'an kalan ja juustojen suhteen olemme brittejä ja ruotsalaisia varovaisempia.

Näin valmistat sushia

Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

Suomalaiset tykkäävät syödä television ääressä – suosikkeja hedelmät ja naposteltavat

Parhaiten suomalaisille televisionkatsojille maistuu salaatti, hedelmät ja naposteltavat. Gourmet-ruokaa ja sushia television ääressä syö vain harva.

Taitava hatuntekijä loihtii hatun päähän kuin päähän

Modistimestari Memmu Lankila lupaa löytävänsä jokaiselle pukevan päähineen. Pienen ammattikunnan leipätyönä syntyy tohtorinhattuja, poronnahasta puolestaan voi pyöräyttää sushit päälaelle.

Kebab on noussut varuskuntien ruokalistalle, mutta hernekeittoa se ei syrjäytä

Varusmiehet arvostavat makaronilaatikkoa ja uunimakkaraa kausikeittiöhienouksia korkeammalle. Vaikka uusia makuja kokeillaan ja testataan, niitä nousee varsin hitaasti kahdesti vuodessa uusiutuvalle ruokalistalle.

Somepäivitys paljasti vuosia sitten huutokaupatun sukukalleuden – Myytiin omistajan tietämättä

Heikki Sirviö ei ollut uskoa korviaan, kun kuuli ensimmäisen pesäpalloräpylänsä komeilevan tuntemattoman ihmisen Facebook-päivitysketjussa.

Sushiin sopii myös järvikala – pakastettuna lapamadon varalta

Sushiin käytetään yleensä lohta, mutta siihen voi käyttää myös kotimaista järvikalaa. Petokaloissa saattaa olla lapamadon toukkia, joten ne kannattaa pakastaa ennen käyttöä. Lohikaloissa riski on erittäin pieni, mutta silti olemassa.

YK huolestui: Nepalin viranomaiset hidastavat avun toimittamista

Nepalin hallituksen mukaan maahan virtaa turhaakin apua.

Nepalissa tuhannet pyrkivät pois pääkaupungista – poliisi hillitsemässä väkijoukkoa

Kathmandun pääbussiasemalle oli kokoontunut tuhansia ihmisiä, jotka olivat saaneet tiedon ilmaisista bussivuoroista. Moni haluaa palata kotiseuduilleen, osa tahtoo pois järistysalueen läheisyydestä. Samaan aikaan apua on alkanut saapua vaikeakulkuisille seuduille.

Finland pledges 2 million euros in aid to Nepal

Finland has pledged two million euros in aid to Nepal. The funds are intended to go toward the 'immediate humanitarian needs' for the victims of Saturday’s 7.8 magnitude earthquake near the capital Kathmandu, the Ministry for Foreign Affairs said in a statement.

Kirjailija: "Berliinin punkbaarien tilalle tuli sushiravintoloita"

Nykyinen Berliini on postikorttikaupunki verrattuna 1980-lukuun. 80-luvulla kaupungissa näkyivät vielä sodan merkit. Baareissa heimolaiset ottivat kaltaisensa kämpilleen nukkumaan, kertoo kirjailija Marco Kosonen.

Friday paper review: Social reform collapse, growing markets may save paper makers, and cooking courses all the rage

A glance at what’s being written about in today’s papers. Reactions and reflections on the government’s stalled efforts to reform the country’s social and health care services; how China and developing markets in the East may boost the Finnish forestry and paper industry by using more toilet paper, tissues and paper towels; and people are increasingly eager to try their hand at new adventures in the kitchen.

Japanilainen kokki haki oppinsa Suomesta – Japanissa keittiö on miehen maailma

Japanilainen Sari Slotte opiskeli aikuisiällä kokiksi Suomessa, sillä Japanissa naisen on vaikea ryhtyä ravintola-alalle. Hän kuitenkin palasi Japaniin oppiakseen tekemään oikeaoppista japanilaista ruokaa. Japanilaisen kokin mielestä suomalaisille on vielä uutta tutustua vieraisiin kulttuureihin makujen kautta.

Näkökulma: Mikä on huonoa makua?

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten maku vaihtelee iän, sukupuolen, sosiaalisen taustan ja ennen kaikkea koulutustaustan mukaan. Toimittaja Suvi Turunen pohtii kolumnissaan, miten hänen mieltymyksensä istuvat standardeihin.

HPK:n Jesse Saarinen valmistautuu kauteen kokkaamalla sushia

Joustokaukalot ja siniviivojen siirto ovat hyökkääjä Jesse Saariselle mieleen. Kovan treenin ohessa HPK:n pelaajille on silti jäänyt aikaa perehtyä myös sushin valmistukseen.

Näkökulma: Lounaspaikan valinta mittaa ongelmanratkaisukyvyn

Lounaspaikan valinta voi paljastaa, miten vaikeaa on tehdä päätöksiä. Toimittaja Anne Savin sukeltaa ongelmanratkaisun syövereihin lounaspaikkaa valitessaan.

Näin valmistuu maailman pienin sushi yhdestä riisinjyvästä – video

Sushi-kokki Hironori Ikeno kertoo ajatuksen alle gramman painavista miniatyyriherkuista syntyneen vitsailusta asiakkaan kanssa. Asiakkaat kehuvat minikokoisten sushien maistuvan aivan samalta kuin isokokoisten versioiden.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle