Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Komisario Palmu palaa valkokankaalle – Renny Harlin ohjaa ensimmäisen uuden Palmu-leffan

Solar Films on ostanut oikeudet Komisario Palmu -elokuviin. Ensimmäinen uusio-Palmu perustuu Mika Waltarin ennenjulkaisemattomaan käsikirjoitukseen.

Renny Harlin ikävöi kotiin Kiinaan ja halveksuu Hollywoodia: "'Siellä en ikinä tiennyt, tarkoittaako kukaan mitä sanoo"

Kulttuurivieras, elokuvaohjaaja Renny Harlin haaveilee talosta Suomessa, vaikka koti ja työ ovat maailmalla.

Yle siirsi tv-sarjojen kuvauksia koronan takia – Salkkareiden kuvaukset jatkuvat täyttä häkää

Elokuvia ja tv-sarjoja tehdään nyt yhä pienemmillä tiimeillä ja näyttelijöiden lähikontakteja kirjoitetaan uusiksi. Kuvauksia ei ole kielletty.

Pieksämäki sponsoroi Kari Tapio -elokuvaa

Vastineeksi Pieksämäki pääsee elokuvassa esille.

Kari Väänänen näyttelee Fingerpori-elokuvassa

Rovaniemen väistyvä teatterinjohtaja nähdään yhdessä pääroolissa, kun kulttisuosioon nousseen sarjakuvan hahmot siirtyvät valkokankaalle.

Louhimiehen elokuvia tuottanut Markus Selin: Työajoista on pidetty kiinni katkaisemalla sähköt kuvauspäivän päätteeksi

Emme koskaan mene sotkemaan taiteellista työtä, sanoo Solar Filmsin Markus Selin.

Yösyöttö lopulta Finnkinon teattereihin – Nordisk Film ei kommentoi sopimuksen sisältöä

Finnkino ja levittäjä Nordisk Film etenevät jatkossakin elokuva kerrallaan – sen tarkemmin Nordisk Film ei nyt syntynyttä sopimusta kommentoi. Yösyöttö saa ensi-iltansa Finnkinon teattereissa vuoden viimeisenä viikonloppuna.

Analyysi: Miten kengännauhabudjetti edistää kotimaista elokuvaa?

Voiko Suomi nousta koskaan suureksi elokuvamaaksi, kun elokuvasäätiön tukipotti jaetaan niin monelle tekijälle? kysyy Ylen kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Yle Uutiset selvitti: Ohjaaja Saara Cantell sai eniten julkista rahaa elokuvilleen – katso miten muut pärjäsivät

Suomen elokuvasäätiön tuotantotuki ja Yleisradion elokuvaostot ovat suosineet kymmenen viime vuoden aikana elokuvaohjaaja Saara Cantellia. Tuottajista parhaiten pärjäsivät Solar Filmsin Markus Selin ja Jukka Helle.

Yösyöttö-elokuvaa ei nähdä Finnkinon teattereissa – Selin: "Tämä on puhdasta kiristystä"

Levittäjän mukaan Finnkino haluaa aiempaa suuremman osuuden suomalaisten elokuvien lipputuloista. Levittäjä ja tuotantoyhtiö asettuivat poikkiteloin taloudellisen katastrofin uhalla.

Oona Airola ja Konsta Laakso tähdittävät uutuusleffaa – kuvataan Helsingissä ja Pohjois-Karjalassa

Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen niin sanotun kylmän tilan Markku Pölösen ohjaamassa elokuvassa.

Pölönen pääsee lopulta ohjaamaan leffan sodanjälkeisestä asutustoiminnasta – "Maton alle lakaistu ajanjakso"

Elokuvaohjaaja Markku Pölösen uutukaisessa nähdään Hymyilevä mies -elokuvan tähti Oona Airola.

Solar Filmsin ja Oulun kaupungin välinen tuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa

Rovaniemen hovioikeus on pitänyt ennallaan elokuvayhtiö Solar Filmsin ja Oulun kaupungin omistaman POEM-säätiön välisen korvaustuomion. Elokuvayhtiö joutuu maksamaan Dark Floors –elokuvaan liittyvän lainan takaisin kaupungille.

Jussi-palkinnot jaetaan suorassa lähetyksessä – Häiriötekijä-elokuvalla eniten ehdokkuuksia

Kotimaisen elokuvamaailman parhaat palkitaan tänään lauantaina Jussi-gaalassa. Tilaisuus nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla kello 21. Vuoden 2015 Jussi-ehdokkuudet ovat kasaantuneet 14 elokuvan kesken.

Luokkakokouksen jatko-osan kuvaukset alkavat ensi kuussa Hämeenlinnan julkkislinnassa

Julkkishäistä tutuksi tullut Hämeenlinnan Vanajanlinna on Luokkakokous 2 -elokuvan tärkein paikka. Kuvaukset alkavat siellä ensi kuussa. Yli puolet elokuvasta purkitetaan Hämeenlinnassa. Ykkösosa keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa.

Kätilö-elokuva kahmi palkintoja Belgiassa

Kätilö voitti sunnuntaina Waterloossa, Belgiassa kansainvälisillä historiallisten elokuvien festivaalilla parhaan elokuvan ja Krista Kosonen parhaan naisnäyttelijän palkinnot.

Ei sittenkään kahta Juice-leffaa: Solar Films luopui omasta hankkeestaan

Juice-leffaa valmisteleva Yellow Film kertoo, että elokuvaa on tarkoitus kuvata rocklegendan kotiseudulla Juankoskella. Sen sijaan toista elokuvaa Juicesta valmistellut Solar Films on luopunut omasta hankkeestaan.

Solar Films 20 vuotta – kosteita juhlia ja kovaa työtä

Tuotantoyhtiö Solar Films juhlii tällä viikolla 20-vuotista taivaltaan. Yhtiö siivitti suomalaisten elokuvien katsojalukuja uuteen nousuun vuosituhannen vaihteessa, mutta on kokenut myös takaiskuja esimerkiksi Mannerheim-projektissa.

Juicesta on tekeillä toinenkin elokuva – "Tämä on vähän tyhmä tilanne"

Myös käsikirjoittaja Heikki Vihinen ja ohjaaja Antti Jokinen suunnittelevat elokuvaa Juice Leskisestä. Vihisen mukaan he eivät tienneet mitään toisesta Juice-elokuvasta.

Lordi-elokuvan tuesta riidellään oikeudessa

Takavuosien Lordi-elokuvasta riidellään nyt oikeudessa. Tappiota tehnyt Dark Floors -elokuva sai vuonna 2007 säätiöltä rahaa. Säätiön mukaan raha oli lainaa, tuotantoyhtiön mukaan tukea.

Samuel L. Jacksonin konetta ei pudoteta Suomessa - Elokuvien efektityöt valuvat ulkomaille

Jalmari Helanderin tuleva Big Game -elokuva on yksi monista, joiden jälkituotanto tehdään muualla kuin Suomessa. Efektien merkitys on kasvanut viime vuosina roimasti, mutta niiden tekijöiden arvostus laahaa perässä. Ratkaisuksi ehdotetaan esimerkiksi visuaalisten efektien Jussi-palkintoa.

MOT: Harlin sai satoja tuhansia kesken jääneestä Mannerheim-elokuvasta

Elokuvaohjaaja Renny Harlin sai MOT-ohjelman mukaan 700 000 euroa palkkioina Mannerheim-elokuvasta, joka ei koskaan valmistunut. Sen sijaan monen pienyrittäjän rahat jäivät saamatta.

MOT: Näin Mannerheim-elokuva kaatui

Viisitoista vuotta ja seitsemän miljoonaa euroa kului, mutta sekuntiakaan valmista elokuvaa ei tullut valmiiksi.

Mannerheim film’s losses in the millions

The beleaguered Finnish mega-production Mannerheim has incurred debts of nearly seven million euros, as revealed by the bankrupt’s estate administration. Dozens of creditors await money from Liberty Production, the company set up for the film.

Mannerheim-elokuvasta miljoonatappiot

Kotimaisen Mannerheim-suurelokuvahankkeen konkurssipesän pesänselvitys on valmistunut. Elokuvan tekoa varten perustettu Liberty Production –tuotantoyhtiön velkojen määrä nousee lähes seitsemään miljoonaan euroon. Velkojia on kymmeniä.

Puhdistuksen tekijät elokuva-alan rahakkaimpia

Musiikkivideoista uransa aloittanut Antti J. Jokinen ansaitsi yli 400 000 euroa. Itseoppineen Iron Sky -tiimin vetäjä Timo Vuorensola tienasi vain kymmenesosan Jokisen tuloista .

Keanu Reeves “interested in role” in new Finnish movie

Hollywood star Keanu Reeves is being courted as the possible lead in Finnish director Antti J. Jokinen’s new film The Criminal. The saga shines a light on the grimy underbelly of organized crime in Russia and Finland.

Keanu Reevesiä kosiskellaan uuteen suomalaiselokuvaan

Antti J. Jokisen uuden elokuvan pääosaan havitellaan Hollywood-tähti Keanu Reevesiä. Kriminaali-elokuva kertoo järjestäytyneestä rikollisuudesta Suomessa ja Venäjällä.

Nightwish-elokuvalla nihkeästi katsojia

Runsas kuukausi sitten ensi-iltansa saaneesta Imaginaerum-elokuvasta ei ole tullut odotetun kaltaista katsojamenestystä. Sen on tähän mennessä nähnyt valkokankaalta runsas 7000 katsojaa.

Vares-elokuville vientiä

Elokuvasarja myytiin Cannesissa Pohjois-Amerikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan.

Elokuvaa Kekkosesta kuvataan Enontekiöllä

Enontekiöllä kuvataan Pia Pesosen kirjaan Urho Kekkonen Strasse -kirjaan perustuva fiktiivinen kertomus pienestä kylästä, jonka arki menee sekaisin presidentin vierailusta.

Nightwish-elokuvan ensi-ilta marraskuussa

Nightwishin Imaginaerum-elokuvan maailman ensi-ilta on lyöty lukkoon. Elokuva esitetään ensimmäisen kerran marraskuun 10. päivänä Helsingissä. Elokuvan ensiesitys piti olla jo elokuussa, mutta sitä siirrettiin, koska tekijät eivät olleet tyytyväisiä jälkitöihin.

Nightwish-elokuvan ensi-ilta siirtyy

Nightwish-yhtyeen säveltämä musiikkifantasiaelokuva Imaginaerum piti olla ensi-illassa perjantaina.

Amerikkalaistuottaja väittää työstävänsä talvisotaelokuvaa Solar Filmsin kanssa

Yhdysvaltalainen kirjailija ja elokuvatuottaja väittää työstävänsä Solar Filmsille käsikirjoitusluonnosta talvisodasta kertovaa elokuvaa varten. Mies myös keräsi vielä eilen projektiaan varten rahaa varainkeruusivusto Kickstarterissa. Solar Filmsin vastaava tuottaja Markus Selin ei ollut kuullut varainkeruuhankkeesta.

Löytyykö koekuvauksista pieni Petekin?

Peter Franzénin ohjaamaan Tumman veden päällä -elokuvaan koekuvataan lapsia Keminmaassa.

Teinitähti Robin nähdään valkokankaalla

Elokuvan pääpaino on pop-tähden elämässä tulevan kesän ja syksyn aikana.

Yle tuottaa tarinallisen Mannerheim-elokuvan

Yle tuottaa fiktiivisen elokuvan C. G. E. Mannerheimin elämästä. Suomen Marsalkka -työnimellä kulkeva tarinallinen projekti keskittyy tunnetun kosmopoliitin persoonaan ja on tulkinta hänen elämästään. Elokuvan tilaaja Ritva Leino ei voi antaa tarkempia tietoja elokuvan muodosta, koska sopimuksia ei ole vielä tehty.

Taantuma ajaa suomalaisia elokuvatuotantoja ulkomaille

Talouden taantuma on lisännyt suomalaisten elokuvantekijöiden kiinnostusta tuottaa elokuva ulkomailla. Moni maa tarjoaa vetovoimaisia rahallisia kannustimia, joilla elokuvan budjetti voi kasvaa jopa kolmanneksella. Sekä Kanada että Unkari ovat onnistuneet erinomaisesti ulkomaisten tuotantojen houkuttamisessa.

Elokuvasäätiö tukee edelleen Mannerheim-elokuvaa

Renny Harlinin jättämän Mannerheim-elokuvan rahoitus pysyy muuttumattomana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle