Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lampaansyöjät – komediaklassikko suomalaisesta miehestä

Elokuvan päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki.

Iloa ilman viinaa ja paheita – miesrentut tekevät parannusta Piilopirtissä

Lastumäki ja Liikanen 70-luvun harvinaisessa komediassa.

Merirosvoradio parodioi kattavasti koko mediakenttää

Nimensä sarja sai oikeasta ilmiöstä

Rosvopaisti – ruoka, jonka valmistukseen tarvitaan lapio

Rosvopaisti on suomalaisia klassikkoruokia. Laukaassa valmistetaan tänään rosvopaistia sadoille veteraaneille. Rosvopaistin valmistelut ovat alkaneet aamuyöstä, valmista tulee iltapäivällä.

Nelisensataa veteraania rosvopaistilla Rovaniemellä

Nelisensataa lappilaista veteraania - veteraanipariskuntia, avustajia ja järjestöihmisiä - kokoontui Rovaniemellä Finnairin lentävän henkilökunnan tarjoamalla perinteiselle rosvopaistiaterialle.

Matti Ijäksen Koomikko näyttää naurattamisen taakse kätkeytyvän vakavuuden

Tarina ammattinaurattajista ja heidän elämästään.

Rööriroopesta talotekniikan ammattilaiseksi – LVI-alan arvostus on kasvanut

Koko rakennusalan taantuma heijastuu LVI-alaan, jonka näkymät ovat haastavat. Kajaanilainen LVI-alan yrittäjä Ville Hälinen uskoo kuitenkin tulevaisuuteen.

Rosvopaisti ja munkit toivat veteraaniväen yhteen Ilmajoelle

Sadat pohjalaisveteraanit ja heidän puolisonsa kokoontuivat torstaina yhteen Ilmajoelle maistamaan rosvopaistia ja nauttimaan Sotkun munkkikahvit. Ohjelma oli sama kuin 22 kertaa aiemminkin, mutta sää suosi keskimääräistä kesäisempänä.

Aikansa tähdet tuikkineet Porin teatterissa

Teatteritaiteen juuret Porissa ulottuvat jopa 1700-luvulle asti. Porin teatterissa on aikojen saatossa riittänyt kuuluisia näyttelijäsuuruuksia.

Paasilinnan kapakkakierros ja Lastumäen kova ääni

Kajaanin Runoviikko on esiintyjien keskuudessa tunnettu siitä, että taitelijoista pidetään hyvää huolta. Sen takaa esiintyjälle nimetty oma emäntä, joka huolehtii taiteilijan viihtyvyydestä, tarpeista ja esityksen sujuvuudesta. Kahdelle pitkäaikaiselle kajaanilaisemännälle on vuosikymmenien aikana sattunut kommelluksiakin.

Sweedenistä itään oli hieman erilainen luomiskertomus

Siansaksalla tulkittu tv-näytelmä luomiskertomuksesta.

Sananen – Pudotuspeli näkyy parrasta

Jääkiekkokaukalossa näkee entistä harvemmin playoff-partoja. Voisiko syynä olla se, että Cosmopolitania lukevat tyttöystävät eivät hyväksy ruokotonta karvankeräämistä niinkin näkyvään osaan ihmisruumista. Toinen syy voi olla se, että monet kiekkoilijat ovat nykyään niin nuoria, että karva kasvaa parhaimmillaankin hentona untuvana joka froteepyyhkeellä vahingossa sutaistuna aiheuttaa epäesteettisiä avohakkuualueita. Vaan jossain on vielä villiä karvaa. Yhteiskunnassamme pudotuspelipartoja tulee vastaan kadulla. Ne kertovat omaa tarinaansa.

Iso mies jäi moniin mieliin

Sunnuntain vastaisena yönä menehtynyt näyttelijä Leo Lastumäki vieraili uransa aikana useita kertoja Imatralla. Lastumäki jäi paikallisten mieleen isona ja komeana miehenä, joka pankissa asioidessaankin kertoi usein vitsin.

Leo Lastumäki on kuollut

Näyttelijä Leo Lastumäki kuoli kotikaupungissaan Kemissä sunnuntain vastaisenä yönä 84-vuotiaana. Lastumäki oli syntynyt Limingassa vuonna 1927.

Näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut

Rakastettu näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut. Hän kuoli sunnuntain vastaisena yönä kotonaan Kemissä, kertoo Lastumäestä elämäkerran kirjoittanut Sven Pahajoki. Liminkalaissyntyinen, Oulun Kastellissa varttunut Lastumäki oli 84-vuotias.

Näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut

Rakastettu näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut. Hän kuoli sunnuntain vastaisena yönä kotonaan Kemissä, kertoo Lastumäestä elämäkerran kirjoittanut Sven Pahajoki. Lastumäki oli 84-vuotias.

70-luvun klassikko Lampaansyöjät Riihimäen teatterissa syksyllä

Riihimäen Teatteri on 65-vuotisjuhlavuotenaan esitellyt yleisölle näytelmäklassikkoja eri vuosikymmeniltä. Syksyllä näyttämön valtaa Neil Harwickin Tankki täyteen -näytelmän ohella Veikko Huovisen Lampaansyöjät.

Merirosvoradio modernisoi Kalevalan

Keskeiset juonenkäänteet neljässä minuutissa

Heikki Kinnunen ja Jotaarkka Pennanen juhlivat neljääkymmentä työvuottaan

Näyttelijä Heikki Kinnunen ja teatteriohjaaja Jotaarkka Pennanen viettävät sunnuntaina 40-vuotistaiteilijajuhlaansa Tampereella. Juhlanäytelmänä on Jean-Paul Sartren Likaiset kädet, jonka Pennanen on ohjannut ja jossa Kinnunen näyttelee. Henkeen ja vereen teatterintekijöiksi tunnustautuvat miehet eivät kiirehdi eläkkeelle.

Ällitälli – 1970-luvun viihdettä aivokopan katveesta

Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki sketsisarjassa 1971–72.

Hullujussi ja muuta musiikkia

Hullujussi nousi pinnalle Merirosvoradio-sketsiohjelmista.

Ilkamien musiikkisketsejä

Ilkamien lyhyet välisketsit olivat puujalkavitsien aatelia.

Ilkamat: Vanhukset juttusilla

Marja Korhonen ja Pentti Siimes loistivat Ilkamissa.