Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Origamilinnuista verhot ikkunaan

Ikkunassa vilahtaa jotain valkoista. Ja punaista.

Elämäntapana käsityöt ja kierrätys

Tekstiilimuotoilija Helena Hannulalle käsityöt ovat tapa elää. Hänen perustamassaan yhden naisen yrityksessä INTOA designissa yhdistyvät hänen intohimonsa käsityöt ja kierrätys.

Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen

Katja Rinkinen haaveili jo opiskeluaikoina kodista rautatieasemalla, kun hän kulki Parolan aseman ohi junalla. Blogistaniassa Katja avaa Parolan asema -blogista tutuksi tulleen kotinsa tv-katsojille.

Hirvensarvia ja muita miehisiä sisustuskötöstyksiä

Olohuoneen seinällä komeilee hirvensarvet: miehen metsästysharrastuksen suurin saavutus – ehkä jonkinlainen miehisyyden mittakin. Ja sitten kuvioihin astuu uusi tyttöystävä.

Mihinkäs raita muodostaan pääsee?

Raitoihin pukeudutaan, raidoilla sisustetaan ja asustetaan. Raitaa syödään. Tänä kesänä kuuminta pukeutumisessa on pystyraita. Raita on klassikko.

Tää työ on ihan parasta - unelmista uraksi

Helsinkiläisen kivijalkakaupan logo on nostalginen: K a n g a s k a u p p a. Betoniset kaunokirjaimet tuovat mieleen 50-luvun, Suomi-iskelmien pikku-midinetit, rouvat kävelypuvuissaan saumasukat ojennuksessa.

Nettivinkki: Etsi ja löydä herkullisia väriteemoja

Joillain on luontainen taito yhdistellä värejä, toisilla taas ei. Mutta ei hätää! Kuler-väriohjelmalla löydät ja luot itse omia väriyhdistelmiä ja -teemoja kaikista maailman väreistä ja vähän enemmänkin.

Taikapilvikarkeloon taikataikinalla

Magneettimaalattu seinä sai koristeeksi taikataikinasta leivotut pilvet. Tarvitset vain vehnäjauhoja, vettä, suolaa ja ruokaöljyä. Hauskaa, helppoa ja erittäin halpaa.

Lastenpsykiatri Janna Rantala: Lasten huoneen sisustaminen

Lastenhuoneen sisustaminen on niin inspiroivaa! Ja käytännöllisessä, kauniissa huoneessa lapsikin kehittyy tasapainoiseksi. Ainakin sisustuslehtien mukaan. Kokenut sisustaja-lastenpsykiatrinne on ajoin toista mieltä. Tai: riippuu ihan mistä pitää.

Yle Puheen Puutarhan vuosi: Pääsiäiskranssi ja muita sesonkitouhuja

Pääsiäiseksi tehdään kranssi pajun- ja koivunvitsoista.

Valokuvaseinä on henkilökohtainen sisustuselementti

Mitä tehdä kaikille ihanille valokuville, joita lojuu laatikoissa? Kiinnitä ne seinään sinitarralla! Yksinkertaista mutta toimivaa.

Sisustaminen: Keväällä paperiperhosparvi lentää seinälle

Nousussa ovat - perhostaulut. Girlsien Hannah´lla ja Marniellakin on perhosia keittiön kaapin ovessa.

Sarjastartti Femmalla: Muuttoapua uusioperheelle - Hjälp, vi flyttar ihop!

Uusperhe on uusiota alusta loppuun. Mitä kierrätetään, mitä hylätään; kuka päättää kenen sohva säästetään kun edessä on muutto kahdesta kodista yhteen? Ruotsalainen Hjälp, vi flyttar ihop! -sarja ei ainoastaan sisusta, vaan miettii kuinka dynamiikka toimii, kun "minun lapseni ja sinun kakarasi" muuttavat saman katon alle.

Salakauppa yllättää taatusti

Keskellä vilkkainta kaupunkia on jotain yllättävää. Salakauppa kätkee sisälleen nauravia kuppeja, ilmeikkäitä tossuja, iloisia maatuskoja ja veikeitä karhuja. Astu sisään!

Tee itse talvinen ovikranssi

Vaikka joulu on ohi, on talvea vielä jäljellä. Talven taikamaailmaa voi ylistää kauniilla talvikranssilla.

TV-vinkki: Kylään tanskalaisarkkitehtien koteihin Yle Teemalla

Ohjelma kaikille meille wannabe-tanskalaisille? Tanskalaisarkkitehtien koteja -sarja esittelee sitä, kuinka asumisen suunnannäyttäjät itse asuvat. Sarjastartti maanantaina 7.1. YLE Teemalla.

Ajanvietteita sairaille ja pitkästyville

"Sairaalassa olo on tylsää myös henkilökunnalle, joka joutuu joulunaikaan purskuttamaan suutaan niin paljon, koska..."

Viimeinkin järkevää käyttöä poikaystävälle

"...Sen jälkeen kuuluu tyytyväinen mieshenkilökuorsaus makuukeljasta, ja asunnon nais saa lukea muotiblogea rauhassa kuin Bambi, ottamatta päähän häntä."

Antaa harmaan syksyn tulla - täältä pesee värejä!

>nspiroidu kirkkaista väreistä.

Anna Kallioniemi on kolmannen polven käsityöläinen

Riemua romusta. Se on Anna Kallioniemen motto, jolla hän pyörittää viime syksynä avaamaansa putiikkiansa Jämsässä. Anna on kolmannen polven käsityöläinen, vaikka ei pitänyt.

Paluu omaa taloa rakentavan Annan työmaalle

Huhtikuun lopulla Annan omakotitalosta puuttuivat lattiat ja muutto tuntui kaukaiselta unelmalta. Miten menee nyt, neljä viikkoa myöhemmin?

Sisustustoimittajalle valkoinen on must väri

Kun on löytänyt paikkansa, on hyvä olla. Näin ajattelee Blogistanian Jonna Hietala, jonka Musta tuntuu -blogi on yksi Suomen suosituimmista sisustusblogeista.

Hotelli-iloa arkeen - romumuotoilua hotelleihin

Hotellit voivat ilahduttaa ja yllättää: ketjuun kuulumaton uusi tuttavuus voi jäädä mieliin pitkäksi aikaa - varsinkin, kun hotellilomailu on harvinaista parisuhdeherkkua.

Taittele kurkiorigami ja toinenkin - sitten tee koko parvi

Origamilintuja pyrähti kokonainen parvi kattoon. Siitä tuli ihana, totesivat kaikki.

Taidelainaamosta taulu heti mukaan - lainaksi tai omaksi

Olkkarin seinä huutaa remontin jäljiltä taidetta. Löytyisikö taidelainaamosta? Lainaamot tuntuvat vastaavan akuuttiin taidenälkään kohtuullisin ehdoin niin taiteilijaa kuin asiakastakin kohtaan.

Kuinka syntyvät Kylässä-jutut?

Kylässä-sarjan ideana on, että toimittaja käy kylässä - "pullakahveilla" - ja samalla kuvaa perheen tai kodin arkea. Sarjassa ei etsitä kiitokuvamaisia sisustuslehtikoteja vaan aivan tavallisten ihmisten erilaisia koteja.

Blogaaja sisustaa uutta kotia

Sisustushullun muutto ensimmäiseen omaan kotiin ei ole ihan yksinkertainen juttu. Vuosia kestänyt unelmasisustuksen suunnittelu on välillä pyörinyt päässä vuorokauden ympäri.

Kuluneet farkut ovat aarteita tuunaajalle

8-vuotiaalta Superninjalta rispaantuu farkkuja kovaa tahtia. Niissä on hauskoja tikkauksia ja makeita taskuja. Polvista puhkikuluneet farkut kannattaa silputa uusiokäyttöön.

Sido keväinen kukkakimppu

Tee kukkakimppu spiraalitekniikalla tai vielä helpommin valmiiseen kimppupohjaan. Strömsön sidontaohjeita voi soveltaa mielin määrin kauden kukkatarjonnan mukaan.

Maalaa intialaisia elefantteja oveen

Strömsöhön tehtiin uusi pöytä vanhasta ovesta. Inspiroidu mallista ja maalaa vanha ovi vaikka koristeeksi.

Ompele nalletyyny halittavaksi

Rakasta ystävää voi muistaa lukemattomilla tavoilla: hänet voi kutsua jäätelölle, hänet voi viedä elokuviin tai hänelle voi lahjoittaa jotakin itse tehtyä. Tässä ohjeet nalletyynyyn.

Kylässä: Sipoon Kaivopuisto

Kylässä-sarjassa kyläilemme erilaisissa kodeissa. Ensimmäisessä osassa tutustumme Sipoon Nikkilän entisessä mielisairaalassa sijaitsevaan upeaan kotiin.

Tee sateenvarjoripustin

Rikkinäisen sateenvarjon voi ottaa uusiokäyttöön ripustimena. Toteuta idea itse!

Eläinhahmoja seinään tai ikkunaan

Piristä seinää tai ikkunaa eläinhahmoilla.

Suomalaisia herkkukoteja japaniksi

Kuinka tehtiin suomalaisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden kodeista koottu Finland Family Style –kirja?

Lasten leikkikalu ja aikuisten unelmakoti?

Nukkekodeilla leikkiminen ei ole koskaan ollut vain lasten yksinoikeus. Harrastajien parissa on myös paljon sisustus- ja kädentaitajia.

Miten vaikeaa on Strömsössä?

Magnus och Petski Strömsössä.

Radio Milleniumin K.ä.m.p.p.ä.

Radio Millenium parodioi sisustusohjelmia kieli poskella.

Koristetupsujen tekeminen langasta

Uudista kaulahuivia tai kodin tekstiilejä tupsuilla.

Lelujen unelmakoti

Nukkekodin voi helposti sisustaa vanhaan hyllyyn.

Taulunkehykset leluista

Lopputulos ilahduttaa niin pieniä kuin suuriakin.

Villi seinämaalaus kotiin

Kaipaatko jotain uutta kotiisi, miten olisi graffitimainen seinämaalaus? Ota mallia ja tee oma versiosi.

Kuvita ja kaunista kylpyhuone helposti

Olisiko ihana kylpeä sadetaivaan alla sinisessä kylpyhuoneessa? Saimme jaettavaksi hienon idean kylpyhuoneen remontointiin.

Mobile vanhasta retkipatjasta

Hammastikut ja retkipatja - siinäpä ensikuulemalta aika... kuivakanoloinen askarteluprojekti. Mutta tsekkaapas tämä mobile. Vau!

Ekologiset valaisimet hehkuvat Habitaressa 2010

Olotila kurkisti Habitare-messujen EcoDesign-näyttelyyn, joka esittelee uniikkeja, ekologisia valaisimia yli sadalta suunnittelijalta.

Lastenhuoneen tekstiileillä on väliä

Tekstiileillä on hauska luoda väriä ja vaihtelua myös lastenhuoneeseen. Lapset nauttivat kuvioista ja kuosimaailmoista ja muistavat ne isompinakin.

Rakenna lapselle oma pesä

Millaisesta majasta tai leikkimökistä sinun lapsesi haaveilee? Meillä unelmana on oma paloasema, jonne kutsua kaverit leikkimään.

Lastenhuoneen sisustus toimivaksi, hauskaksi ja värikkääksi

Lastenhuoneessa avainsana on toimivuus ja se, että lapset viihtyvät. Lastenhuone ei ole edustushuone vaan paikka lapsen omalle maailmalle, leikille ja hyvälle unelle.

Uudista kotia kierrätyssisustuksella

Arjen suurin nautinto voi löytyä kotoa, se voi olla kaunis astia, mukava nojatuoli tai toimiva kenkähylly. Oman kodin sisustus voi syntyä myös ilman sääntöjä tai isoa budjettia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle