Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Gasum aikoo laajentaa Kouvolassa ja pyytää lupaa suurempiin hajuhaittoihin – jo nykyisistä hajuista valitetaan

Jo nyt Kouvolan Mäkikylässä sijaitsevan biokaasulaitoksen hajuhaitoista tulee ilmoituksia vuosittain. Laitoksen omistava Gasum pyytää lupaa vielä suurempaan hajupitoisuuteen.

Ennätyspitkän lastauslaiturin rakentaminen alkoi – näin yli kilometrin pituisia junia jatkossa lastataan ja puretaan: "Ei tällaisia ole Euroopassa"

Kullasvaaran alueelle Kouvolaan valetaan parhaillaan pitkää lastauslaituria, jolla voidaan tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin mittaisia tavarajunia. Uuden rautatie- ja maantieterminaalin on tarkoitus nopeuttaa pitkien junien käsittelyä.

Koripalloseuran rahat meinasivat loppua kesken viime kauden – koronavuoden säästö teki siitä kuitenkin velattoman

Koronavuosi mahdollisti Kouvoille pelaajien lomautukset ja seuran uudelleen järjestelemisen. Toimilla talous saatiin kuntoon. Kouvojen tavoin KTP-Basket lähtee kauteen vakaasta taloustilanteesta.

Kymenlaakson keskussairaalan tontilla alkaa olla ahdasta – sairaala-aluetta varaudutaan laajentamaan Paatelantien varteen

Kymsoten kiinteistöyhtiö selvittää mahdollisuuksia laajentaa nykyistä sairaala-aluetta Kotkassa. Nykyisen keskussairaalan eteläpuolelle jäävä alue voisi olla esimerkiksi Kotkan uuden sote-keskuksen paikka. Lopullisia päätöksiä rakennettavista sairaalakiinteistöistä ei ole.

Tuore työllisyyskatsaus: Nuorten ja lomautettujen määrä laski, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi

Kaakkois-Suomessa pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut viime vuodesta, mutta nuorten työttömyys puolestaan laskenut reilusti.

Puolustusvoimilla on taisteluharjoitus Mikkelissä ja Kouvolassa – reserviläisten harjoitus alkoi Mikkelin Rokkalassa viikonloppuna

Harjoitukseen osallistuu yli 600 reserviläistä. Reserviläiset siirtyvät alkuviikon aikana Mikkelistä Vekaranjärven ja Pahkajärven alueelle Kouvolaan. 

Valotaide valtaa Kouvolan – kaupunki saa oman 10-päiväisen tapahtuman

Kotkassa ja Kouvolassa vietetään syksyn pimeimpinä hetkinä valon juhlaa. Molemmissa kaupungeissa järjestetään ensimmäistä kertaa valotaidetapahtumat.

Kommentti: Superpesiksen kohujoukkue Manse PP törmäsi yllättävään ongelmaan – KPL:n pitää silti ratkaista monta kysymystä

KPL on pärjännyt finaaleissa timanttisen ulkopelinsä ansiosta, vaikka Manse PP onkin luonut enemmän tilanteita, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Simo Arkko.

Tykkimäkeen suunnitellaan uutta eritasoliittymää Kouvolassa – jatkossa huvipuistoon ajettaisiin ramppia pitkin

Uudenlaista tiejärjestelyä on esitetty aluetta koskevassa osayleiskaavassa. Eritasoliittymän toteutumisesta ei ole vielä tietoa.

KPL venytti finaaleja komealla kunnarilla, mutta nouseeko Toni Kohonen kokoonpanoon? Tähtipelaaja Juha Puhtimäeltä suorat sanat Manse PP:n esityksestä

Kouvolan Pallonlyöjät nappasi kolmannessa finaalissa tamperelaisen Manse PP:n lukemin 1–0. Arttu Ruuskan kunnari toisella jaksolla toi tarvittavan juoksun kouvolalaisille.

Manse PP enää voiton päässä Superpesiksen mestaruudesta – Kouvolan avausjakson johto suli dramaattisesti

Pesäpallon miesten Suomen mestaruus on katkolla tamperelaiselle Manse PP:lle sunnuntaina. Miesten Superpesiksen pronssimitalit jaettiin toisen kerran peräkkäin Vimpelin Vedolle.

Tuukka ja Olga Temosen maailma mureni, kun koronavirus tuli ja velkaa oli otettu 200 000 euroa – sitten onni kääntyi: "Aika pitkälti elokuvan ansiota"

Aika jonka sain -elokuva palkittiin Jussi-gaalassa yleisön suosikkielokuvana. Elokuvaa ehdittiin esittää vain kolme päivää ennen kevään 2020 koronasulkua.

Kouvolan Pallonlyöjät luottaa pohjalaisiin kultajahdissa – "Saimme taas ulkopelin sellaiseksi, että mestaruutta voi tavoitella"

Manse PP johtaa loppuottelusarjaa voitoin 1–0. Lauantaina pelataan Kouvolassa ja sunnuntaina Tampereella

THL ohjeisti kuntia aloittamaan kolmannet koronarokotukset – Etelä-Karjalassa rokotukset voivat alkaa heti, Kymenlaaksossa 1–2 viikon päästä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti perjantaina kuntia tarjoamaan rokotuksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirit ovat valmistautuneet aloittamaan kolmannen rokotuskierroksen.

Ulkomaisten retkeilijöiden puuttuminen näkyy kansallispuistojen kävijämäärissä

Etelä-Savossa Linnansaaren ja Koloveden kävijämäärät kasvoivat, samoin Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto kasvattivat kävijämääriään. Repoveden kansallispuistossa kävijämäärä laski etenkin helteiden aikana. Kävijämäärä on kuitenkin edelleen tosi iso.

Palliatiivisen hoidon lääkäreitä on jouduttu paikkaamaan ostopalveluin Kouvolassa – akuuttia pulaa saattohoitolääkäreistä ei kuitenkaan ole

Akuuttia pulaa saattohoitolääkäreistä ei Kymsotessa ole, mutta esimerkiksi Kouvolan yksiköstä on hiljan lähtenyt kaksi virkalääkäriä. Lääkäreitä haluttaisiin kuitenkin lisää, jotta hoitoa voitaisiin kehittää.

75 kaupunkia halusi lakutehtaan itselleen – toimitusjohtaja päätti jättää sen kotikaupunkiinsa: "Totesin paikan olevan mahtava"

Entisessä kauppaoppilaitoksessa ryhdytään valmistamaan Kouvolan lakritsia ehkä jo ensi keväänä. Korttelin asemakaavaa muutetaan, jotta se mahdollistaa rakennuksen toiminnan muuttamisen koulusta karkkitehtaaksi.

Nuoriso-orkesteri Vivon Mikko Leppänen hyppäsi uniikkiin työpaikkaan – kahden paikkakunnan Kymi Sinfonietta on alan harvinaisuus Suomessa

Kotkan ja Kouvolan kaupunkien omistaman Kymi Sinfonietta -orkesterin uusi toimitusjohtaja Mikko Leppänen toivoo, että side molempiin kaupunkeihin säilyy hyvänä. Orkesteri ei aio tinkiä tulevaisuudessa ohjelman monipuolisuudesta.

Kaverit kantoivat cheerleading-joukkueen lapset korona-ajan yli, kun monilta muilta meni motivaatio: "Tieto tulevista kisoista auttoi"

Mielekäs harrastus on ollut monen lapsen ja nuorten henkireikä korona-aikana. Innokkaimpienkin motivaatio on ollut koetuksella, kun treenaamaan ei ole päässyt normaalisti. 

50 hoitajaa ja lääkäriä ympäri maata leiriytyi Repoveden kansallispuistoon treenaamaan hengenpelastamista: "Ei harjoitella Lidlin takapihalla"

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa harjoitellaan tällä viikolla retkeilyonnettomuuksien varalta. Lavastetuissa tilanteissa opetellaan auttamaan loukkaantunutta maastopyöräilijää, melojaa ja kalliokiipeilijää.

Manse PP voitti ensimmäisen finaalin – Puhtimäki iski ratkaisun supervuorossa

Miesten Superpesiksen finaalisarja alkoi tasaisena Tampereella. Manse PP otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Joukko kyläläisiä aikoo ratkaista ilkivaltaongelman Kouvolassa – keksivät kolme keinoa, joista yksi on kylällä kulkeva valvontapartio

Kouvolassa on herännyt huoli lasten ja nuorten ilkivallasta ja väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Kaupungissa järjestettiin asukkaille tilaisuus, jossa haluttiin löytää ratkaisuja ongelmaan.

Venäjällä toimivat Suomen viisumikeskukset alkavat ottaa vastaan lisää viisumihakemuksia – aika on varattava ennakkoon

Viisumihakemusten vastaanoton lisääminen Venäjällä ei muuta Suomen maahantulorajoitusten voimassaoloa.

Oman alueen asiat kiinnostavat kouvolalaisia – aluetoimikuntiin tuli yhteensä 90 hakemusta

Aluetoimikuntien tehtävänä on ajaa oman asuinalueensa asiaa Kouvolan päätöksiä tehtäessä. Uusiin aluetoimikuntiin tuli runsaasti hakemuksia. Uudet jäsenet valitaan loka-marraskuussa.

Setelinippua heiluttanut Manse PP puhuttaa yhä – KPL:n pelinjohtaja hehkuttaa vastustajaa, mutta luottaa omiinsa: "Ei ole ennenkään budjeteilla voitettu"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Partasen mukaan pesäpallossa monet eivät ole todellakaan valmiita hyväksymään, että lajissa kasataan menestyvä joukkue parissa vuodessa Superpesis-noususta. KPL:n ja Manse PP:n välinen finaalisarja alkaa keskiviikkona

Lääkärihelikopterin sijoituspaikasta on väännetty Kaakkois-Suomessa jo vuosia – Kouvola puolustaa tukikohdan rakentamista Uttiin, vaikka se onkin viivästynyt

Kouvolan kaupungin mielestä lääkärihelikopterin tukikohdan perustamisessa Uttiin ei ole mitään epäselvää. Valmistelutyö on kuitenkin vienyt luultua enemmän aikaa, eikä tukikohta valmistu vielä ensi vuonna. Sen vuoksi Etelä-Karjalassa on yhä elätelty toiveita kopterin sijoituspaikan vaihtumisesta Lappeenrantaan.

Koko kylä kutsuttiin kasvattamaan nuoria, kun ilkivaltaa ei saatu kuriin – nuoretkin toivovat puuttumista: "Mahdollisimman isolla kädellä"

Poliisi on saanut ilmoituksia yläkouluikäisten pahoinpitelyistä ja ilkivallasta Kouvolassa. Kaupunki yrittää nyt keksiä keinoja ongelmatapauksiin yhdessä asukkaiden kanssa.

Ylioppilaskirjoitukset käynnistyvät tänään tutuilla koronajärjestelyillä – turvavälien tulee toteutua ja maskeja suositellaan

Karanteeniin joutuneiden ylioppilaskokelaiden ei ole mahdollisuutta osallistua kokeisiin Kotkassa ja Haminassa. Kouvolassa karanteenin joutunut voi päästä yo-kokeeseen.

Kouvolan Pallonlyöjät jälleen Superpesiksen finaaliin

Finaalipaikka on KPL:lle kolmas viimeisen neljän vuoden sisään. Kouvolalaiset kohtaavat finaalissa tamperelaisen Manse PP:n.

Kouvolan ja Lappeenrannan välinen häiriö korjattu, junat myöhästelevät lauantaiaamuna

Kouvolan ja Lappeenrannan välisellä rataosalla oli lauantaiaamuna häiriö, joka on nyt korjattu.

Palaneen vanhan sairaalan jäänteet voivat pudota jonkun niskaan, mutta rakennusta ei voida purkaa – kiinalainen omistaja katosi jäljettömiin Kouvolasta

Valkealan vanha psykiatrinen sairaala tuhoutui pahoin tulipalossa viime kesänä. Rakennus oli ollut pitkään tyhjillään, ja sen omistaja oli jo aiemmin kateissa.

Yli kilometrin pituisen lastauslaiturin rakentaminen on alkanut Kouvolassa – Suomen ainoa maantie- ja rautatiekuljetukset yhdistävä terminaali valmistuu ensi vuonna

Kouvolaan rakennetaan maantie- ja rautatiekuljetukset yhdistävä kansainvälisen tavaraliikenteen terminaali. Siellä voi tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin pituisia tavarajunia.

Kun oma lapsi sairastui vakavasti, sankaritarinat tuntuivat naurettavilta – äidille tuli tarve kirjoittaa totuus: "Vaihtaisin jokaisen päivän pois"

Kirjailija Henna Mäkelinin esikoisromaanissa syövän sairastaminen on kaikkea muuta kuin urheaa taistelua. Hän haluaa kirjallaan ravistella sanastoa, jolla syövästä puhutaan.

Kotkan uusi korkeakoulukampus jää ilman Kouvolan rahoja vuokrakiistan vuoksi – Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja: "Kyse on tasapuolisesta kohtelusta"

Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell ei ole huolissaan siitä, että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu jätti tekemättä pitkän vuokrasopimuksen Kasarminmäen kampukselle. Pitkä vuokrasopimus oli ehtona sille, että Kouvola olisi rahoittanut Kotkan kampusta.

Eteläkarjalaiset kirjelmöivät valtioneuvostolle: "Lääkärihelikopteri sijoitettava Lappeenrantaan"

Tänään lähetetyssä kirjelmässä vaaditaan aiemman helikopteripäätöksen pyörtämistä.

Yli puoli miljoonaa Venäjän-viisumia umpeutunut korona-aikana — nyt viisumikeskuksen 70 työntekijää odottaa valtavaa hakemusruuhkaa

Koronapandemia sulki Suomen ja Venäjän rajat maaliskuussa 2020. Se tyrehdytti maiden välisen matkailun tyystin. 

Kaakkoisrajalla on varauduttu henkilöliikenteen lisääntymiseen, kun koronaviruspandemia helpottaa

Henkilöliikenne Suomesta Venäjälle lisääntyy kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun valtioneuvosto arvioi uudelleen terveysturvallisuuden ulkorajoilla ja tekee siitä päätöksen.

Varastohalli tuhoutui tulipalossa Valkealassa – jälkivartiointi jatkuu aamulla

Palo saatiin taltutettua kolmen aikaan aamuyöstä.

Koronavirus jyllää nyt lapsissa ja nuorissa – alakoululaisten tartunnat ovat lisääntyneet Kymenlaaksossa

Koronatartuntojen kokonaismäärä on pysynyt viime viikkojen ajan tasaisena. Myös syysflunssa on alkanut kiertää väestössä.

Kotka ainoa kaupunki, joka maksaa uutta kampusta – Kantasataman rakentaminen maksamassa nyt kaupungille 85 miljoonaa euroa

Kotkan Kantasatamaan rakennetaan uutta ammattikorkeakoulun kampusta ja tapahtumakeskusta. Kampuksen uusi kustannusarvio on 63 miljoonaa euroa, josta Kotkan osuus on vajaa 50 miljoonaa.

Saarnenjalosoukkoa ei löytynyt Kaakkois-Suomesta – kartoituksia jatketaan jälleen ensi kesänä

Venäjällä saarnipuita tuhoavan kovakuoriaislajin eli saarnenjalosoukon mahdollista ilmaantumista Kaakkois-Suomeen selvitetään myös ensi kesänä.

Alle 25-vuotiaat saavat nyt ehkäisyn ilmaiseksi Kymenlaaksossa – mahdollisuus kiinnostaa nuoria

Kymsoten mukaan ainakin kouluissa ilmaiset ehkäisyvälineet ovat jo herättäneet nuorten kiinnostuksen. Oppilaitoksittain kymmenet nuoret ovat kyselleet mahdollisuudesta.

Kouvola joutuu pyytämään hallinto-oikeudelta lisäaikaa – puuttuvat liitteet estivät kaupunginjohtajan talokauppoja koskevan lausunnon käsittelyn

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausuntoa kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Lausunnon toimittaminen viivästyy, koska asiaa ei pystytty maanantaina käsittelemään kaupunginhallituksen kokouksessa.

Valkealan yläkoulussa Kouvolassa koronatartunta – yksi luokka karanteeniin

Muu opetustoiminta jatkuu koulussa toistaiseksi lähiopetuksena.

Uuden päiväkodin rakentaminen alkaa Kuusankoskella tänä vuonna, otetaan käyttöön vuonna 2022

Naukion päiväkodin rakentajaksi on valittu kouvolalainen Macra Oy. Yritykseltä edellytetään kahden pitkäaikaistyöttömän työllistämistä rakentamisen ajaksi.

Kotka on maksamassa yksin korkeakoulukampuksen 18 miljoonan lisäkustannukset – kaupunginjohtaja: "Olen sekä yllättynyt että pettynyt"

Kotkan Kantasatamaan suunniteltu uusi korkeakoulu maksaakin 18 miljoonaa enemmän. Ainakin Kotka on valmis auttamaan kustannuksissa. Päätöksiä tehdään arvion mukaan jo tänä syksynä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle