Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kouvolan päättäjät tukeutuvat yhteiseen sopimukseen asioiden hyvästä edistämisestä – "Kaikilla pitää olla sama päämäärä Kouvolan hyväksi"

Kouvolassa halutaan, että poliittiset päättäjät pystyvät tekemään hyvää yhteistyötä suurten kuntia koskevien muutosten edellä. Työkaluksi on valittu valtuustosopimus, jonka kaikki valtuustoryhmät ovat allekirjoittaneet.

Huumekauppaa käytiin hevosen nimellä – neljä miestä sai syytteet törkeistä huumerikoksista Kouvolassa

Kymenlaakson käräjäoikeudessa alkoi tiistaina huumerikosoikeudenkäynti, jolle on varattu kolme istuntopäivää.

Kouvolassa syttyi uhkaava tulipalo – tehtaan työntekijöiden ripeän toiminnan ansiosta palo saatii sammumaan nopeasti

Ekovillan tehdasrakennuksessa Kataharjuntiellä Kouvolassa syttyi tiistaina iltapäivällä tulipalo.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa Itäradan hankeyhtiön perustamista – suunnittelukulut 79 miljoonaa euroa

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta otti tiistaina kantaa itäisen Suomen ratalinjaukseen. Ministerivaliokunnan mukaan Itäradan puoltaminen ei sulje pois muiden idän suunnan liikenneyhteyksien kehittämistä tulevaisuudessa.

Kuusankosken hammashoitola muuttaa kauppakeskus Prismaan – syynä terveysaseman sisäilmaongelmat

Hammashoitola aloittaa uusissa tiloissa ensi viikon maanantaina. Tilat sijaitsevat Prisma-keskuksen toisessa kerroksessa.

Taiteilija muutti valtavan muraalin yksityiskohtaa, kun paikalle tullut mies kertoi tarinansa: "Etsin sen kuvan ja laitoin hänet mukaan"

Kuusankosken Kymin ruukin alueelle valmistunut teos esittelee nykyisen Kouvolan muodostaneiden kuntien symboleja. Uusi taideteos on ihastuttanut jo ennen valmistumistaan.

Ässätornia remontoidaan miljoonalla eurolla Kouvolassa – liikerakennuksen ulkonäkö muuttuu

Kouvolan keskustassa sijaitsevan, Ässätornina tunnetun liikerakennuksen ilme muuttuu julkisivuremontin myötä. Remontti on aloitettu syyskuun alussa ja rakennus on jo hupun alla. Remontti valmistuu vuodenvaihteen jälkeen.

Ilmainen ehkäisy on saanut hyvän vastaanoton lukioilla ja ammattikouluissa Kymenlaaksossa – tytöt ovat poikia kiinnostuneempia ehkäisystä

Kymsote aloitti tässä kuussa ilmaisten ehkäisyvälineiden jakamisen alle 25-vuotiaille Kymenlaaksossa. Vastaanotto on ollut hyvä. Tytöt ovat olleet kiinnostuneempia ehkäisyvälineistä kuin pojat.

Manse PP:n tähtisikermä juhlii Suomen mestaruutta – katso, miten tamperelaiset riemuitsivat torilla ja kentällä

Tamperelainen Manse PP muutti lyöntijärjestystään ja nousi toisella jaksolla Suomen mestariksi.

Suomen mestaruus ratkesi lyönnillä, jossa Pesäkarhujen sankari ei ollut onnistunut koko kauden aikana – "Sanoin, että nyt tippuu"

Pinja Arbelius yritti mestaruuden ratkaissutta lyöntiä useita kertoja kauden aikana. Lauantaina hän onnistui tärkeimmällä mahdollisella hetkellä.

Jalkapallokatsomossa rasistisia solvauksia huudellut henkilö saa syytteen – Syyttäjä: "Meillä on siinä hyvä todistaja, jota tullaan kuulemaan myös oikeudessa"

Kyseinen ottelu pelattiin Kouvolassa heinäkuussa 2020. Syyttäjän mukaan tilanne on poikkeuksellinen, koska kyse on julkisen kirjoittelun tai sosiaalisen median sijaan huutelusta.

Näihin asioihin pesäpallon miesten Suomen mestaruus ratkeaa – asiantuntijalta huomio ennakkosuosikista: "Nuori mies horjui ensimmäistä kertaa"

Yle Urheilun pesäpalloasiantuntija Sami Partanen uskoo, että mikäli miesten 4. finaalimittelön kotiutuspaikat tulevat numerolle, niin Manse PP:n laadukkaampi kotiutusosasto vie voiton KPL:lta.

SM-liigasta tunnettu Martin Berger, 24, ei saa pelata, koska hän saattaisi kuolla kaukaloon – sydänvika oli tiedossa, mutta uran päätös tuli shokkina

Martin Berger oli 18-vuotias, kun hän kuuli pysäyttävän uutisen koulun terveystarkastuksen jälkeen. Sydämen vajaatoiminnasta kärsivä jääkiekkoilija sai vielä silloin peliluvan, mutta tänä syksynä ura päättyi kuin seinään.

Joukko kirjailijoita ryhtyy myös kustantajiksi – myllykoskelainen Reuna-kustantamo myydään

Lähes 30 kirjailijaa on ostamassa Myllykoskella sijaitsevan Reuna-kustantamon liiketoiminnan. Kustantamon perustanut Tarja Tornaeus aikoo jatkaa työtään kylän elävöittämiseksi. Kirjakauppa, kulttuuritalo ja kahvila jatkavat kuten ennenkin.

Lääkärihelikopteri päätettiin sijoittaa Uttiin kolme vuotta sitten, mutta tonttia ei ole vieläkään – etsimme vastaukset 7 avoimeen kysymykseen

Lääkärihelikopterin saaminen Kaakkois-Suomeen on viivästynyt. Päätöksestä on lähes kolme vuotta, mutta selvitykset ovat edellen kesken.

Jalkapallopelissä tapahtunut rasistinen huutelu syyteharkintaan Kouvolassa – vastustaja luopui sarjapaikasta heti

Katsomosta huudeltiin kentälle rasistisia ilmauksia toissa kesänä pelatussa puulaakijoukkueiden jalkapallo-ottelussa Kouvolassa. Poliisi on päättänyt, että asia etenee syyttäjälle.

Kolmas koronarokotuskierros alkaa Kymenlaaksossa perjantaina – ensimmäisenä vuorossa vakavasti immuunipuutteiset henkilöt

Kolmannen rokotusannoksen saavat myös henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä, 3–4 viikon annosvälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan työntekijöistä.

Ravintoloissa voi taas viihtyä puolenyön yli – ravintolarajoitukset helpottavat Kymenlaaksossa perjantaina

Ravintoloita koskeva rajoituksia kevennetään Kymenlaaksossa. Ravintolan ovet voivat olla perjantaista lähtien auki klo 2.00 asti.

Viranomaiset eivät saaneet metsässä vuosia toiminutta "Telebaaria" kuriin – nyt sen asiakkaille halutaan perustaa virallinen olohuone

Kouvolan Eskolanmäessä sijaitseva metsikkö on vuosikaudet kerännyt porukkaa juomaan alkoholia. Kaupunki on yrittänyt jo pitkään saada niin sanotun Telebaarin loppumaan.

Perunasato jää kehnoksi Etelä-Suomessa – kouvolalainen viljelijä joutuu ostamaan perunat asiakkailleen muualta

Ruokaperunan sato jää tänä vuonna paikoin reilusti keskimääräistä pienemmäksi. Huonoin tilanne on Etelä-Suomessa, jossa kuiva kesä pilasi ison osan sadosta.

Ravintoloiden rajoituksiin tulossa kevennyksiä Kymenlaaksossa – anniskelu voisi jatkua yhteen yöllä

Kymenlaaksossa siirrytään jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartuntamäärien näkökulmasta Kymenlaakson koronatilanne on junnannut pitkään paikallaan. Tilanne ei ole olennaisesti parantunut, mutta tauti ei myöskään ole leviämään päin.

Torikahvilan yrittäjä ehdottaa nuorille kotiintuloaikoja Kouvolassa – yritti saada ilkivallan kuriin kaikin keinoin, mutta tilanne vain paheni

Kouvolassa on alettu ratkoa ilkivaltaongelmaa, joka vaivaa asukkaita ympäri kaupunkia. Kaupungissa järjestetään lyhyen ajan sisään jo toinen keskustelutilaisuus, jossa etsitään ratkaisuja nuorten ilkivaltaan.

Gasum aikoo laajentaa Kouvolassa ja pyytää lupaa suurempiin hajuhaittoihin – jo nykyisistä hajuista valitetaan

Jo nyt Kouvolan Mäkikylässä sijaitsevan biokaasulaitoksen hajuhaitoista tulee ilmoituksia vuosittain. Laitoksen omistava Gasum pyytää lupaa vielä suurempaan hajupitoisuuteen.

Ennätyspitkän lastauslaiturin rakentaminen alkoi – näin yli kilometrin pituisia junia jatkossa lastataan ja puretaan: "Ei tällaisia ole Euroopassa"

Kullasvaaran alueelle Kouvolaan valetaan parhaillaan pitkää lastauslaituria, jolla voidaan tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin mittaisia tavarajunia. Uuden rautatie- ja maantieterminaalin on tarkoitus nopeuttaa pitkien junien käsittelyä.

Koripalloseuran rahat meinasivat loppua kesken viime kauden – koronavuoden säästö teki siitä kuitenkin velattoman

Koronavuosi mahdollisti Kouvoille pelaajien lomautukset ja seuran uudelleen järjestelemisen. Toimilla talous saatiin kuntoon. Kouvojen tavoin KTP-Basket lähtee kauteen vakaasta taloustilanteesta.

Kymenlaakson keskussairaalan tontilla alkaa olla ahdasta – sairaala-aluetta varaudutaan laajentamaan Paatelantien varteen

Kymsoten kiinteistöyhtiö selvittää mahdollisuuksia laajentaa nykyistä sairaala-aluetta Kotkassa. Nykyisen keskussairaalan eteläpuolelle jäävä alue voisi olla esimerkiksi Kotkan uuden sote-keskuksen paikka. Lopullisia päätöksiä rakennettavista sairaalakiinteistöistä ei ole.

Tuore työllisyyskatsaus: Nuorten ja lomautettujen määrä laski, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi

Kaakkois-Suomessa pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut viime vuodesta, mutta nuorten työttömyys puolestaan laskenut reilusti.

Puolustusvoimilla on taisteluharjoitus Mikkelissä ja Kouvolassa – reserviläisten harjoitus alkoi Mikkelin Rokkalassa viikonloppuna

Harjoitukseen osallistuu yli 600 reserviläistä. Reserviläiset siirtyvät alkuviikon aikana Mikkelistä Vekaranjärven ja Pahkajärven alueelle Kouvolaan. 

Valotaide valtaa Kouvolan – kaupunki saa oman 10-päiväisen tapahtuman

Kotkassa ja Kouvolassa vietetään syksyn pimeimpinä hetkinä valon juhlaa. Molemmissa kaupungeissa järjestetään ensimmäistä kertaa valotaidetapahtumat.

Kommentti: Superpesiksen kohujoukkue Manse PP törmäsi yllättävään ongelmaan – KPL:n pitää silti ratkaista monta kysymystä

KPL on pärjännyt finaaleissa timanttisen ulkopelinsä ansiosta, vaikka Manse PP onkin luonut enemmän tilanteita, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Simo Arkko.

Tykkimäkeen suunnitellaan uutta eritasoliittymää Kouvolassa – jatkossa huvipuistoon ajettaisiin ramppia pitkin

Uudenlaista tiejärjestelyä on esitetty aluetta koskevassa osayleiskaavassa. Eritasoliittymän toteutumisesta ei ole vielä tietoa.

KPL venytti finaaleja komealla kunnarilla, mutta nouseeko Toni Kohonen kokoonpanoon? Tähtipelaaja Juha Puhtimäeltä suorat sanat Manse PP:n esityksestä

Kouvolan Pallonlyöjät nappasi kolmannessa finaalissa tamperelaisen Manse PP:n lukemin 1–0. Arttu Ruuskan kunnari toisella jaksolla toi tarvittavan juoksun kouvolalaisille.

Manse PP enää voiton päässä Superpesiksen mestaruudesta – Kouvolan avausjakson johto suli dramaattisesti

Pesäpallon miesten Suomen mestaruus on katkolla tamperelaiselle Manse PP:lle sunnuntaina. Miesten Superpesiksen pronssimitalit jaettiin toisen kerran peräkkäin Vimpelin Vedolle.

Tuukka ja Olga Temosen maailma mureni, kun koronavirus tuli ja velkaa oli otettu 200 000 euroa – sitten onni kääntyi: "Aika pitkälti elokuvan ansiota"

Aika jonka sain -elokuva palkittiin Jussi-gaalassa yleisön suosikkielokuvana. Elokuvaa ehdittiin esittää vain kolme päivää ennen kevään 2020 koronasulkua.

Kouvolan Pallonlyöjät luottaa pohjalaisiin kultajahdissa – "Saimme taas ulkopelin sellaiseksi, että mestaruutta voi tavoitella"

Manse PP johtaa loppuottelusarjaa voitoin 1–0. Lauantaina pelataan Kouvolassa ja sunnuntaina Tampereella

THL ohjeisti kuntia aloittamaan kolmannet koronarokotukset – Etelä-Karjalassa rokotukset voivat alkaa heti, Kymenlaaksossa 1–2 viikon päästä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti perjantaina kuntia tarjoamaan rokotuksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirit ovat valmistautuneet aloittamaan kolmannen rokotuskierroksen.

Ulkomaisten retkeilijöiden puuttuminen näkyy kansallispuistojen kävijämäärissä

Etelä-Savossa Linnansaaren ja Koloveden kävijämäärät kasvoivat, samoin Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto kasvattivat kävijämääriään. Repoveden kansallispuistossa kävijämäärä laski etenkin helteiden aikana. Kävijämäärä on kuitenkin edelleen tosi iso.

Palliatiivisen hoidon lääkäreitä on jouduttu paikkaamaan ostopalveluin Kouvolassa – akuuttia pulaa saattohoitolääkäreistä ei kuitenkaan ole

Akuuttia pulaa saattohoitolääkäreistä ei Kymsotessa ole, mutta esimerkiksi Kouvolan yksiköstä on hiljan lähtenyt kaksi virkalääkäriä. Lääkäreitä haluttaisiin kuitenkin lisää, jotta hoitoa voitaisiin kehittää.

75 kaupunkia halusi lakutehtaan itselleen – toimitusjohtaja päätti jättää sen kotikaupunkiinsa: "Totesin paikan olevan mahtava"

Entisessä kauppaoppilaitoksessa ryhdytään valmistamaan Kouvolan lakritsia ehkä jo ensi keväänä. Korttelin asemakaavaa muutetaan, jotta se mahdollistaa rakennuksen toiminnan muuttamisen koulusta karkkitehtaaksi.

Nuoriso-orkesteri Vivon Mikko Leppänen hyppäsi uniikkiin työpaikkaan – kahden paikkakunnan Kymi Sinfonietta on alan harvinaisuus Suomessa

Kotkan ja Kouvolan kaupunkien omistaman Kymi Sinfonietta -orkesterin uusi toimitusjohtaja Mikko Leppänen toivoo, että side molempiin kaupunkeihin säilyy hyvänä. Orkesteri ei aio tinkiä tulevaisuudessa ohjelman monipuolisuudesta.

Kaverit kantoivat cheerleading-joukkueen lapset korona-ajan yli, kun monilta muilta meni motivaatio: "Tieto tulevista kisoista auttoi"

Mielekäs harrastus on ollut monen lapsen ja nuorten henkireikä korona-aikana. Innokkaimpienkin motivaatio on ollut koetuksella, kun treenaamaan ei ole päässyt normaalisti. 

50 hoitajaa ja lääkäriä ympäri maata leiriytyi Repoveden kansallispuistoon treenaamaan hengenpelastamista: "Ei harjoitella Lidlin takapihalla"

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa harjoitellaan tällä viikolla retkeilyonnettomuuksien varalta. Lavastetuissa tilanteissa opetellaan auttamaan loukkaantunutta maastopyöräilijää, melojaa ja kalliokiipeilijää.

Manse PP voitti ensimmäisen finaalin – Puhtimäki iski ratkaisun supervuorossa

Miesten Superpesiksen finaalisarja alkoi tasaisena Tampereella. Manse PP otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Joukko kyläläisiä aikoo ratkaista ilkivaltaongelman Kouvolassa – keksivät kolme keinoa, joista yksi on kylällä kulkeva valvontapartio

Kouvolassa on herännyt huoli lasten ja nuorten ilkivallasta ja väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Kaupungissa järjestettiin asukkaille tilaisuus, jossa haluttiin löytää ratkaisuja ongelmaan.

Venäjällä toimivat Suomen viisumikeskukset alkavat ottaa vastaan lisää viisumihakemuksia – aika on varattava ennakkoon

Viisumihakemusten vastaanoton lisääminen Venäjällä ei muuta Suomen maahantulorajoitusten voimassaoloa.

Oman alueen asiat kiinnostavat kouvolalaisia – aluetoimikuntiin tuli yhteensä 90 hakemusta

Aluetoimikuntien tehtävänä on ajaa oman asuinalueensa asiaa Kouvolan päätöksiä tehtäessä. Uusiin aluetoimikuntiin tuli runsaasti hakemuksia. Uudet jäsenet valitaan loka-marraskuussa.

Setelinippua heiluttanut Manse PP puhuttaa yhä – KPL:n pelinjohtaja hehkuttaa vastustajaa, mutta luottaa omiinsa: "Ei ole ennenkään budjeteilla voitettu"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Partasen mukaan pesäpallossa monet eivät ole todellakaan valmiita hyväksymään, että lajissa kasataan menestyvä joukkue parissa vuodessa Superpesis-noususta. KPL:n ja Manse PP:n välinen finaalisarja alkaa keskiviikkona

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle