Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaalan aulassa penkkejä ja ilmoittautumisautomaatteja.

Infektiopotilaita hoidetaan ensi viikosta lähtien kaikilla terveyasemilla Kouvolassa – hoitoa ei enää keskitetä Ratamokeskukseen

Koronapandemian aikana infektio-oireisten potilaiden hoito keskitettiin omiin hoitopaikkoihinsa. Etelä-Kymenlaaksossa infektiopotilaiden hoito on siirtynyt terveysasemille jo aiemmin.

Kouvolan Urheilupuiston uimahalli.

Kouvolan kaupungin energialasku on paisumassa yli viisi miljoonaa euroa ennakoitua suuremmaksi – pienimmät säästökohteet ovat selvillä

Energian hinta on noussut erittäin voimakkaasti reilun vuoden aikana. Kouvolan kaupunki etsii keinoja energian säästämiseksi.

Työmaa-alue Kouvolan Inkeroisissa.

Vuokra-asujat eivät enää kysele saunaa vaan sijaintia ja ilmastointia – useat vanhat kerrostalot taajamissa saavat purkutuomion

Vuokra-asujat ovat aiempaa tarkempia asunnon kunnosta ja sijainnista. Keskustan ulkopuolella olevat isot asunnot uhkaavat jäädä tyhjilleen.

Nuijamaan rajanylityspaikalla oli perjantaiaamuna rauhallista

Yö oli vilkas Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla – rajanylittäjiä oli noin 2 000 edellisyötä enemmän

Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksesta kerrottiin perjantaiaamuna, että yön aikana liikenne kaakon rajanylityspaikoilla jonoutui välillä, mutta sujui pääasiassa tasaisena virtana.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Kymmeniä kuutioita metalliromua levisi tielle Kouvolassa, raivaaminen kestää tunteja

Pelastuslaitoksen mukaan täysperävaunullisen rekan peräkärry on kaatunut ajoradalle.

Vihreä lähijuna, kirjaimella O.

VR kiitteli matkustajia Kouvolan rautatieasemalla autottoman päivän kunniaksi – kaikki eivät voi kulkea julkisilla töihin haja-asutusseuduilla

Autoton päivä muistuttaa ihmisiä siitä, että autoilua voisi vähentää. Kouvolassa se ei aina ole mahdollista, varsinkaan maaseudulla.

Auto tulossa Suomeen Venöjältä Nuijamaan rajanylityspaikalla

Venäläisiä tulee nyt Suomeen enemmän kuin pitkään aikaan – raja-aseman päällikkö: "Seuraamme tilannetta koko ajan"

Matkustajien määrä Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikoilla alkoi lisääntyä viime yönä.

Sähkölinja

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima asetettiin konkurssiin – Kesko vastusti konkurssihakemusta

Kymenlaakson käräjäoikeus on asettanut Karhu Voiman konkurssiin. Yhtiöllä on velkoja noin 8,5 miljoonaa euroa. Suurin velkoja on Karhu Voiman emoyhtiö KSS Energia.

Rajavartiolaitoksen pysäytysmerkki ja rajavartija Niiralan rajanylityspaikalla.

Liikenne on vilkastunut Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla

Liikenteen Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla odotetaan lisääntyvän. Keskiviikon ja torstain välinen yö oli tavallista vilkkaampi, kun aiempaa useampi venäläinen ylitti rajan.

Prisma, Mikkelin Graani

Kouvolan Prismalle rakennetaan liikenneympyrä – osuuskauppa maksaa 35 prosenttia rakentamiskuluista

Tommolankadun ja Lehtikaaren risteyksessä on tällä hetkellä käytössä liikennevalot. Toive liikenneympyrän rakentamisesta lähti Kymen Seudun Osuuskauppa KSO:lta, joka otti asiasta yhteyttä kaupunkiin.

Kymsoten palveluesimies Sonja Eerola. Hänen takanaan on avoin kaappi, jossa näkyy pakkauksia.

Kymsoten neulanvaihtopisteillä käy enemmän nuoria kuin ennen, kertoo palveluesimies: "Haluan ajatella, että meidät on löydetty"

Kymenlaaksossa on huomattu, että nuorten määrä neulanvaihtopisteillä on nousussa. Kymsoten palveluesimiehen mukaan se voi olla myös positiivinen asia.

Aurinkopaneeleja kesämökin katolla.

Noin 100 aurinkosähkön tuottajaa odottaa saataviaan Karhu Voimalta – yhtiötä uhkaava konkurssi voi jättää heidät puille paljaille

Karhu Voimalla on rästissä hyvityksiä aurinkosähkön pientuottajille yhteensä arviolta tuhansien eurojen edestä. Yhtiö on hakeutumassa konkurssiin, joten ylijäämäsähkön myyjät voivat joutua nielemään tappiot ilman korvauksia.

Kouvolan Saviniemen koulun kuvataide ja kädentaito -kerhon oppilaat Iida Nyberg, Emilia Huusari, Miro Ruokola.

5.-luokkalainen Emilia Huusari pääsee harrastukseensa heti koulun jälkeen – samoin tekevät jo sadattuhannet muutkin lapset, eikä maksa mitään

Maksuttomat harrastukset tavoittavat yhä laajemman joukon lapsia ja nuoria. Koulupäivän päätteeksi järjestettävät harrastekerhot ovat merkityksellisiä erityisesti kuntakeskusten ulkopuolella, jossa harrastustarjontaa on ennestään vähemmän.

Kuvassa on radio.

Häiriöitä odotettavissa Kymenlaakson tv- ja radiolähetyksissä keskiviikkona

Anjalankosken radio- ja tv-asemalla tehdään huoltotöitä, ja siksi lähetyksissä voi olla häiriöitä keskiviikkona päivällä.

Ihmisiä kauppakeskus Pasaatin käytävällä odottamassa vuoroaan koronarokotuspisteelle.

Iso osa kymenlaaksolaisyrityksistä arvelee kannattavuuden heikkenevän tänä vuonna – tunnelma on kuitenkin vielä normaali

Kauppakamarin kyselyyn vastanneista kymenlaaksolaisyrityksistä valtaosa arvioi yrityksensä tuotantokustannusten kohoavan loppuvuodesta.

Sähköjohtoja pistorasiassa.

Huijauskirjeitä, laskun näköisiä tarjouskirjeitä ja perusteettomia laskuja – poliisi varoittaa sähkönmyyntiin liittyvistä petoksista

Oman alueen sähköä myyvät viralliset yritykset kannattaa tarkistaa esimerkiksi Energiaviraston verkkosivuilta, eikä liian houkutteleviin tarjouksiin kannata tarttua.

Seurakuntatalon paikalle rakentumassa kerrostalo, Koulukadun ja Kauppakadun kulmaan Lappeenrannassa

Kaakossa rakennusalalla on nyt täystyöllisyys – ison rakennusliikkeen toimitusjohtaja: "Toivottavasti kaikki saadaan pidettyä töissä"

Kaakkois-Suomessa työttömyys vähenee edelleen. Erityisesti nuorten työllistyminen on kohentunut.

Kouvola-talon julkisivu.

Myymällä kouluja ja paloasemia Kouvola rahoittaa uusia koulurakennuksia – kaupunki saa noin 45 miljoonaa euroa voittoa kaupoista

Kouvola hyväksyi maanantaina sadan miljoonan euron kiinteistökaupat. Kaupunginjohtajan mukaan voitot tulevat käyttöön, sillä kaupungilla on paljon investointeja tulossa.

Eduskunnan äänestys potilasturvallisuudesta

Kymenlaaksolaisista yksi äänesti potilasturvallisuuslain puolesta ja yksi vastaan – muut olivat poissa

Eduskunta hyväksyi maanantaina potilasturvallisuuslain äänin 109–38. Kymenlaakson viidestä kansanedustajasta kolme oli poissa äänestyksestä.

puheenjohtajan nuija pöydällä valtuustosalissa

Kouvola päätti liki 100 miljoonan kiinteistökaupoista – kaupunki myy kiinteistöyhtiölle kouluja, paloasemia, keskuskeittiön ja Kouvola-talon

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti maanantain myydä kahdeksan omistamaansa rakennusta kiinteistöyhtiö Hemsö Suomi Oy:lle.

Annikki Niiranen istuu aulan sohvalla, taustalla on tiiliseinä

Kymenlaakson aluehallitus vaatii hyvinvointialuejohtajan valinnasta tehdyn valituksen hylkäämistä

Aluehallitus on valmistellut lausunnon hyvinvointialueen johtajavalinnasta tehtyyn valitukseen. Seuraavaksi Itä-Suomen hallinto-oikeus ratkaisee, oliko Annikki Niirasen valitus aiheellinen.

Voimalinjoja.

Karhu Voima on jättänyt konkurssihakemuksen – noin 20 000 asiakasta joutuu etsimään uuden sähkönmyyjän

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima jätti konkurssihakemuksen maanantaina, kertoo sen emoyhtiö KSS Energia. Yhtiön mukaan sillä ei ollut enää edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa.

Koulun pihassa keinuja.

Kunnat tahtovat nyt myydä rakennuksiaan – Kouvolan liki 100 miljoonan kaupat pelottavat asukkaita, mutta vaikutus näkyy vasta vuosien päästä

Kunnat pyrkivät nyt eroon erityisesti sote-kiinteistöistä. Kiinteistökauppojen lopulliset vaikutukset kuntien talouteen selviävät kuitenkin vasta tulevina vuosina.

Kolme tuulivoimalaa Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoimapuistossa.

Ministeriöt asettivat kenraalin selvittämään, onko puolustusvoimat oikeassa tuulivoima-asiassa – itäiseen Suomeen pyritään saamaan lisää tuulivoimaa

Puolustusvoimat on vaikeuttanut tuulivoiman rakentamista Itä-Suomeen. Ongelmana on tuulivoimaloiden tutkavalvonnalle aiheuttamat ongelmat.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Asukkaan ripeä toiminta esti tulipalon leviämisen rivitalossa Kouvolassa

Sähköpääkeskukseen tuli oikosulku, ja vieressä säilytetyt paperit syttyivät tuleen.

Ulkoiluasuinen mies katsoo kylttiä, jossa lukee Kymijoen ulkoilureitti.

Kymijoen ulkoilureitti on valmis – lenkkeillessä tai pyörän selässä Kymijokea voi ihastella monesta näkökulmasta

Uusi 25 kilometrin reittikokonaisuus on nyt valmis. Pääosin Kymijoen ulkoilureitillä liikutaan lähellä joenvartta, ja korkeuserojakin löytyy.

Niina Sikiö Ruokolahdelta keltamustissaan fanibussissa.

Intohimoisia faneja ja jännittyneitä valmentajia – seurasimme SM-liigakauden avauksen tunnelmia Kouvolassa

Jääkiekon liigakausi käynnistyy toden teolla perjantaina, kun KooKoo ja SaiPa kohtaavat toisensa paikallisderbyssä Kouvolassa.

Sähkölinja

Kouvolan Sanomat: KSS Energian tytäryhtiötä Karhu Voimaa uhkaa konkurssi

Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell kertoo, että elinvoimajaosto kokoontui tänään kokoukseen, jonka salaisella asialistalla oli yksi asia. Hän ei suostu kommentoimaan asiaa enempää.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kouvolan toimipiste.

Englanninkieliset opinnot kiinnostavat – kaakon ammattikorkeakouluilla reilusti enemmän hakijoita kuin viime vuonna

XAMKiin ja LABiin haki enemmän opiskelijoita kuin viime vuonna. Suosituimpaan koulutusohjelmaan oli yli 20 hakijaa per paikka.

Sohvapöydällä on yksittäisiä sipsejä, juotuja siideritölkkejä, tyhjiä muovimukeja ja puoliksi juotu viinilasillinen. Taustalla näkyy hämyinen istuva hahmo.

Kotkassa alkaa ehkäisevä kuntoutusryhmä päihderiippuvaisille – uusi ryhmä myös Kouvolaan

Kymenlaaksossa on kehitetty ehkäisevää päihdehoitoa, jotta tarve esimerkiksi laitosvieroitukseen vähenisi.

Punainen opastinvalo Turun ratapihalla, taustalla poistettuja junaraiteita.

Suomi hakee EU-rahaa kolmelle sotilaallista liikkuvuutta parantavalle rata- ja tieremontille – kohteina Karjalan rata sekä Valtatiet 6 ja 9

EU-rahaa haetaan Karjalan radan parantamiseen sekä Korialle Hevossuo–Nappa-välille ja Siilinjärven Kelttuun.

Työtaistelu surettaa Superin Eksoten pääluottamusmies Katja Laitista

"Hoitajilla ei tunnu olevan perusoikeuksia ollenkaan" – hoitajien työtaistelu koskettaa myös Kaakkois-Suomessa työskenteleviä hoitajia

Hoitajaliitto Tehy kertoi tänään panevansa toimeen erikoissairaanhoidon joukkoirtisanoutumiset. Myös hoitajaliitto Super ilmoitti, että se edistää kotihoitoon kohdistuvaa joukkoirtisanoutumista.

Kouvolan oikeustalo

Mies pakotti lapsensa auton kyytiin kesken koulumatkan – sai tuomion vapaudenriistosta

Lapsi oli kävelemässä kouluun, kun isä kaappasi hänet auton kyytiin ja vei kotiinsa. Lapsi pääsi pois vasta kun poliisipartio haki hänet.

Kuusimetsää oikeassa reunassa sammaleinen kivi.

Puita kaadetaan tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hyönteisten vuoksi kaakossa – tuhot selviävät usein vasta kesän jälkeen

Hyönteistuhohavaintoja on tehty puissa tänä vuonna valtavasti. Kesällä syntyneet hyönteistuhot havaitaan puissa monesti vasta loppuvuodesta, kun puut ruskistuvat ja kuivuvat pystyyn.

Dmytro Vynogradets ui perhosta Neidonkeitaassa.

Kaakon jäähalleista ja uimahalleista etsitään säästökohteita – hallit ovat liikuntatilojen suurimpia energiasyöppöjä

Kaakkois-Suomen kaupungeista vain Imatran kaupunki ei ole ryhtynyt pohtimaan, miten säästää jäähallin ja uimahallin kustannuksissa.

Kouvola-talon julkisivu.

Kouvolan johtajat puolustavat liki 100 miljoonan euron kiinteistökauppaa: "Kaupan ansiosta veronkorotuspaine pienenee"

Kouvolan kaupunki suunnittelee myyvänsä useita julkisia rakennuksia kiinteistöyhtiö Hemsö Suomi oy:lle. Kaupunki jäisi vuokralaiseksi noin kolmasosaan tiloista. Osa kuntalaisista on huolissaan vuokrakustannuksista.

Tyhjänä oleva kauppakeskus Manskin käytävä Kouvolassa.

Kouvolan ydinkeskustan kauppakeskus ei enää palvele shoppailijoita – tältä näyttää nyt Manskissa, josta remontoidaan yrittäjien tukikohtaa

Kauppakeskus Manskia Kouvolan ydinkeskustassa remontoidaan parhaillaan Yrityspalvelutaloksi. Ostoksille sinne ei enää jatkossa piipahdeta, mutta eloa syntyy rakennukseen töihin ja opiskelemaan tulevista ihmisistä.

Omatekoinen liikennemerkki, jossa villisian kuva.

Henkilöauto törmäsi villisikaan Kouvolassa – poliisi varoittaa loukkaantuneesta eläimestä

Metsästäjät etsivät loukkaantunutta villisikaa maastosta tiistain aikana, mutta sitä ei löytynyt.

Sisustusarkkitehtuurin opiskelija Riina Rantanen ja Pinja Sirponius portailla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kouvolan toimipisteellä.

Etäopetuksen määrä jäi pysyvästi korkeammalle kuin ennen koronaa kaakon korkeakouluissa – moni valitsee yhä verkko- tai monimuoto-opetuksen

Kaakkois-Suomen korkeakouluissa vähintään 30 prosenttia opinnoista onnistuu jo etäopetuksena. Korona-ajan jälkeen lähiopetuksen määrä on jälleen kasvanut, mutta moni valitsee verkko- tai monimuoto-opetuksen.

Kouvolalaisia ihmetyttää kaupungin suunnitelma rakennusten myynnistä

"Se on nykypäivää, siitä vaan" – kouvolalaiset suhtautuvat ristiriitaisesti kaupungin suunnittelemaan rakennusten miljoonakauppaan

Mikäli kaupat toteutuvat, Kouvolan kaupunki aikoo jäädä vuokralaiseksi myymiinsä rakennuksiin. Rakennusten myyntihinta on miltei 97 miljoonaa euroa.

Pyöräilijä Kymijoen ulkoilureitillä

25 kilometrin ulkoilureitti on valmistunut Kouvolassa – rakentaminen kesti kolme vuotta

Ulkoilureitti kiertää Kouvolan keskustan, Korian ja Kuusankosken välillä. Reitti on tarkoitettu lenkkeilijöille ja pyöräilijöille.

Henkilö peittää kädellä kasvot.

Seksuaaliväkivallan uhreille avattiin tukikeskus Kymenlaaksossa – palvelu on maksutonta

Seri -tukikeskuksen palvelut on avattu kokonaisuudessaan. Tukikeskukseen voi ottaa yhteyttä sukupuolesta riippumatta.

Voimalaitoksen maakaasuputkia.

Kaukolämmön hinnat vaihtelevat Kaakossa – Kouvolassa ja Lappeenrannassa lämmitys maksaa eniten

Kouvolassa ja Lappeenrannassa kaukolämpöhinnat ovat reilusti maan keskiarvoa korkeammat. Kotkassa ja Imatralla sen sijaan ollaan maan keskiarvon alapuolella.

Paikallisbusseja Kotkassa.

Ukrainalaisten ilmaiset bussimatkat loppuvat Kymenlaaksossa – Kotkan seudulla suunnitteilla maksuton matkakortti kaikille vastaanottokeskusten asiakkaille

Kaupungit ovat viime keväästä lähtien tarjonneet ukrainalaisille pakolaisille ilmaiset bussikyydit paikallisliikenteessä. Etu on päättymässä syksyn aikana.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Kouvolassa syttyi sunnuntaina kaksi maastopaloa – vanhan ladon viereen oli sytytetty nuotio

Sunnuntaina maastossa paloi Kiehuvassa ja Myllykoskella. Metsäpalovaroitus on voimassa Kymenlaaksossa, sillä maasto on kuivaa.

KymiRingin moottoriradan varikkorakennus.

Miljoonavelkainen moottoriurheilurata Päijät-Hämeessä ei kelpaa Moto-GP:lle, mutta ministeriöltä ei sille enää heru rahaa viimeistelyyn

Kymiring on valtavissa taloudellisissa vaikeuksissa. A. Ahlström kiinteistöt oy:lta kerrotaan, että ratayhtiön nykyiset osakkaat tukevat yhä Iitissä sijaitsevaa moottorirataa.

Heikki Holsti ja kaivinkone Seppälänkoskella.

Sonnanjoesta kunnostetaan järvitaimenelle otollinen – koskiiin palautetaan kiviä ja pengerryksiä alennetaan kalanpoikasia varten

Sonnanjokeen palautetaan perkuukiviä järvitaimenen kutupaikoiksi, ja rantatörmää loivennetaan poikasten elintilaksi.

Länsi-Savo-koncernen köper 51 procent av aktierna i Sanoma Lehtimedia, som bland annat ger ut tidningarna Kouvolan Sanomat och Kymen Sanomat.

Mediayhtiö Kaakon Viestintä on hakenut lupaa radiotoiminnalle

Traficom sai ison määrän hakemuksia uusiksi radiokanaviksi. Hakijoiden joukossa on tarjontaansa laajentavia toimijoita, mutta myös uusia tulokkaita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle