Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Raju ukkoskuuro tappoi kanan Pohjois-Pohjanmaalla – pingispallon kokoinen rae osui eläintä päähän

Ilmatieteen laitoksen tutkijan mukaan raekuurot keskittyvät Suomessa kesäaikaan. Raepäiviä on vuosittain noin 50.

Oulun kesäkukat istutetaan juhannukseen mennessä

Kesäkukkien suunnittelu aloitettiin jo viime kesänä.

Pihat halutaan laittaa nyt loistokuntoon – Puutarhoilla valmistaudutaan täyttä häkää kesäkukkahysteriaan, orvokkimyynti on alkanut vilkkaana

Puutarha-alalla on kehitetty nopeasti etämyyntiä ja verkkokauppaa, mutta kivijalkamyyntiin uskotaan silti vahvasti.

Koronakevään keskellä ainakin yksi ala luottaa tulevaan: Puutarhoilla uskotaan kesäkukille riittävän kysyntää ja kastelijoita, kun kaikki ovat kotona

Puutarhoilla suunnitellaan kotiinkuljetuksia, noutopisteitä ja aukioloaikojen pidentämistä, jotta turvavälit pysyvät.

Huonekasvien hoito ei onnistu aivan kaikilta, mutta viidellä perusasialla pääset jo pitkälle: "Anopinkielen jos onnistut tappamaan, olet noita"

Helppohoitoiset huonekasvit ovat usein varma valinta, mutta niidenkin hoidossa voi mennä muutama asia pieleen. Puutarhuri Marko Ahola antaa pari hyvää vinkkiä muistettavaksi.

Ylen kesäkukkatesti on tehty jo 220 000 kertaa – oma pihapiiri ja koulukasvio antavat pohjan kukkien tunnistamiselle

Koululaiset keräävät edelleen kasveja, tosin vähemmän kuin ennen. Helpompia tunnistaa ovat omassa pihapiirissä kukkivat kukat.

Kesän kukkaloisto on parhaimmillaan: Kuinka hyvin sinä tunnet luonnonkukkia?

Haastavassa luonnonkukkatestissä on 50 tunnistettavaa kasvia. Testaa tietosi.

Mikkeliläinen Maajussille morsian -sarjassa mukana oleva Sari Lappalainen: "Ei siellä tarvitse olla kuin yksi kirje"

Kesäkukkatilan yrittäjä kertoo saaneensa jonkin verran yhteydenottoja myös muuta kautta.

Kukkaloisto on nyt parhaimmillaan Vaasan kaupungin viheralueilla

Kesät ovat kaupunkien viheralueyksiköille kiireistä aikaa, mutta kun kalenteri kääntyy elokuun puolelle, suurimmat kiireet hellittävät. Nyt on aika nauttia kesäkukista.

Hippi sai kyytiä!

Hyviä asioita, joita pääsi sentään näkemään tämä.

Puutarhakaupalla kukoistava alku

Orvokit on paikoin myyty jo loppuun.

Keskiviikko 25.4.2018 (tv)

Päiväkodit osoittavat mieltään. Suomalainen sianliha matkustaa Kiinaan. Sähkö auttaa vaivoihin. Kesäkukat kiinnostavat. Sää on aika pilvinen.

Tilaa muistiinpanoille kesän kukoistuksesta

Tee oma kasviprässi kauneimmille puutarhamuistoillesi.

Kotipuutarhuri, anna porkkanoiden vielä pulskistua – Katso 5 vinkkiä, mitä puutarhassa kannattaa tehdä syyskesällä

Syksyn lähestyessä voi miettiä jo ensi kevättä ja uudistaa puutarhaa mielensä mukaan.

Kylmä alkukesä ei olekaan kokonaan huono juttu – kasvit kukoistavat, ötökät ja tuholaiset eivät häiritse

Tänä kesänä kasvien ei ole tarvinnut kärvistellä auringossa. Se näkyy luonnossa ja puutarhoissa vehmautena ja kukkaloistona.

Revittyjä kukkia ja juurineen vietyjä istutuksia – Kukkaraivo käy kalliiksi: "Helpostihan niihin menee kymmeniä tuhansia"

Kajaanissa kesä on vasta aluillaan, mutta kaupungin kukkaistutukset ovat jo kokeneet kovia.

Hallayöt jatkuvat edelleen – Näin helposti suojaat kesäkukkasi kylmyydeltä

Monivuotiset puutarhakasvit eivät kylmää kavahda, kun taas herkät kesäkasvit kannattaa istuttaa vasta kesäkuun puolella.

Kevätkukat tulevat vuosi vuodelta aikaisemmin: lasitetuilla parvekkeilla kukkii jo

Innokkaat puutarhurit ovat jo hankkineet parvekeruukkuihin kevään ensimmäiset kukkaset. Puutarhayrittäjät tietävät, että kevään ja kesän kukkasesonkeja on jo neljä: narsissit, orvokit, kesäkukat ja syyskasvit.

Tervon puutarha toipuu tulipalosta – kesän työt lisääntyivät kolmanneksella

Äänekoskelaisella puutarhalla tehtiin keväällä tulipalon jälkeen hartiavoimin töitä kymmenien tuhansien kesäkukan tainten pelastamiseksi. Puolen miljoonan euron vahingot eivät lannistaneet yrittäjää, ja tuhojen korjaaminen on jo pitkällä.

Suomen kesän kasviloistoa

Lähikuvassa kesän kukkaloisto

Kunnat tinkivät kukkaistutuksista roimasti – nyt asukkaat huolehtivat hoidosta monissa kaupunginosissa

Kesäkukkaryhmät ovat säästösyistä harventuneet monen kaupunkitaajaman ulkopuolella. Kun verorahat eivät aina riitä kukkien kesähoitoon, marssivat asukkaat apuun huoltamaan kausikasveja. Viheristutuksissa suositaan kestäviä lajikkeita, sillä varaa kukkakokeiluihin ei suuremmin ole.

Myrsky uhkaa kesäkukkia – ota kottikärryt, saavit ja harsot avuksi

Moni hankki päättäjäisviikonlopuksi kesäkukat puutarhaa kaunistamaan. Nyt Suomea lähestyy kesämyrsky, jonka uskotaan kaatavan puita edestään. Onko hennoilla kesäkukilla mitään mahdollisuutta myrskyä vastaan? Kyllä on, vakuuttavat puutarha-alan ammattilaiset.

Meri-Lappia hellivä lämpö aikaisti kesäkukkasesongin

Puutarhayrittäjän mukaan sesonki on alkanut tänä vuonna viikon, jopa kaksikin tavallista aikaisemmin. Kukka-istutuksia on haettu heti siitä lähtien, kun aurinko ja lämpö saapuivat Meri-Lappiin viikko sitten.

Yli puolen miljoonan euron vahingot puutarhan tulipalosta – yrittäjä taistelee pelastaakseen kesäkukat

Tervon puutarhan pakkaushalli tuhoutui varhain aamulla tulipalossa Äänekoskella. Palo vauriotti myös kasvihuoneita, joissa kasvaa yli 70 000 kesäkukan tainta. Kasvihuoneiden korjaamisella on kiire: perjantain vastaiseksi yöksi on luvattu kunnon pakkasta.

Tee itse kaunis amppeli

Näin teet amppelin t-paidasta tunnissa!

Kesä koetellut puutarhakauppoja eri tavoin – pahimmillaan moni kesäkukka päätyy kompostiin

Sateinen ja kolea kesä on ollut toiselle puutarhayrittäjälle etu ja toiselle kato. Osalla myymättä jääneet kesäkukat päätynevät kompostiin, kun taas jotkut puutarhat ovat tahkonneet hyviä myyntilukuja. Kauppapuutarhaliiton mukaan erityisesti pohjoisen lyhyempi myyntiaika voi huonona kesänä tuottaa kehnon tuloksen.

Kylmä kesä on jatkanut kesäkukkien sesonkia viikoilla

Viileä alkukesä on jatkanut kesäkukkasesonkia viikoilla eteenpäin. Alueen puutarhoilta ja myymälöistä kerrotaan, että tänä kesänä kukkia on myyty pari-kolme viikkoa normaalia pidempään.

Vaarallisia kasvintuhoajia on löytynyt poikkeuksellisen paljon puutarhoilta

Etelänjauhiaisen ja palsamin kuoliolaikkuviruksen löydetyt esiintymät ovat lisääntyneet huomattavasti edellisvuodesta. Kärsijöitä ovat etenkin tomaatit, kurkut ja paprikat.

Moni on vielä pantannut kesäkukkien ostoa

Moni kuluttaja on jättänyt kesäkukkien oston normaalia myöhemmäksi tänä vuonna. Viileä, sateinen ja tuulinen alkukesä on näkynyt kesäkukkien myynnissä, mutta kausi jatkuu nyt pitkälle heinäkuuhun.

Kaupunkikuva kukkii tavallista myöhemmin – kotipihoillakin sesonki vielä meneillään

Meri-Lapin kaupungeissa kesäkukat ovat alkaneet ilmestyä julkisten paikkojen piristykseksi, vaikka osa kukkasista odottaa vielä lämpimämpiä säitä. Kotipihojen kaunistajatkin ovat jättäneet kukkaostoksensa myöhempään ajankohtaan tänä kesänä, kerrotaan kasvitarhalta.

Onko pihallasi käyty varkaissa?

Kesäkukat, puutarhatuolit ja koriste-esineet lähtevät pihapiiristä helposti varkaiden matkaan. Onko sinun tai naapurisi pihalta viety tavaraa? Oletko kiinnittänyt arvokkaimmat puutarhakalusteet ja grillit kettingillä taloon?

Ruusubegonia koristaa hautoja, hautausmaita laitetaan kesäkuntoon

Hautausmailla suositaan hillittyä ja perinteistä järjestystä. Muoti kuitenkin vaihtelee niin hautakivissä, kuin niiden koristelussa. Vallitsevana kukkana haudoilla loistaa ruusubegonia. Nyt hautausmailla on kukkien istutus kiireimmillään.

Kukkapenkin teko onnistuu keltanokaltakin

Perinteisen kukkapenkin rakentamisessa ei tarvitse olla insinööri kunhan muistaa muutaman perusasian.

Suomalainen kesäkukka pärjää vain laadulla

Forssalainen kukkatarhuri Juha Torkkel pyörii väkkäränä myyntipöytiensä keskellä Forssan kukkamarkkinoilla. Lämmin on saanut ostajat liikkeelle ja kauppa käy. Paikalliset arvostavat kotimaisia kukkia. Vain laadulla pärjää, sanoo puutarhuri.

Tampereen kaupungin kasvihuoneet tyhjenevät parin vuoden päästä

Tampereen kaupunki aikoo ostaa kaikki kesäkukat ulkopuolisilta viljelijöiltä kesästä 2018 lähtien. Päätöksen taustalla on pohdinta siitä, mitä kaupungin on järkevä tehdä itse ja mitä ostaa ulkopuolelta.

Roskikset puhuisivat Turun murretta, jos kaupunkilaiset saisivat päättää

Turkulaiset ovat lähettäneet pari sataa ehdotusta kaupungin kaunistamisrahaston käyttämiseksi. Kesän aikana selviää, mihin rahaa lopulta käytetään.

Näillä konsteilla tunarikin tekee rivitalopihasta vihreän keitaan

Kun puutarhatunari saa hallintaansa rivitalopihan, saattaa tuskanhiki nousta otsalle. Pahimmassa tapauksessa pensaiden tai aidan rajaama nurmenkaistale tekee mieli sulkea koko kesäksi sälekaihtimien taakse. Ahdistuksesta pääsee yli näillä yksinkertaisilla konsteilla.

Hyötykasvi on pop! – Parvekelaatikossa kasvavat nyt basilika ja tomaatti

Yrtit ja muut hyötykasvit ovat tulevan kesän suosikkeja kotipuutarhoissa ja parvekkeilla. Yhä useampi hankkii kesäkukkien rinnalle myös ravinnoksi hyödynnettäviä kasveja, kuten tomaattia, kurpitsaa ja basilikaa. Joillakin ammattipuutarhoilla hyötykasvien kysyntä on jopa moninkertaistanut yrttien kasvattamiseen käytettävän tilan.

Kokkolassa 14 000 kesäkukkaa – kastelua hoitaa oma keksintö

Jos kaupungin puistoissa ja toreilla on kesän mittaan 14 000 kesäkukkaa, niiden kastelu voi olla murhaavaa. Kokkolassa käytetään tihkukasteluletkujärjestelmää, joka säästää työvoimaa letkun varressa. Kaupungissa on mietitty muitakin fiksuuksia kasteluun.

Ovatko kesäkukat nuutuneet? Syyskukkia voi jo istuttaa

Ensimmäisiä syyskauden merkkejä ovat esimerkiksi pallokrysanteemit. Syksyisin voi istuttaa myös kylmää kestäviä yrttejä ja tehdä erilaisia sommitelmia.

Kukkaluukku: Suuntaa katse perennoihin

Ylen uusi puutarha-aiheinen nettiTV-sarja Kukkaluukku hellii puutarhaharrastajia joka keskiviikko. Ensimmäisessä jaksossa sukelletaan perennapenkkeihin ja paljastetaan, mistä koostuu helppohoitoinen ja kestävä perennapenkki.

Hämeenlinna aloitti satojen kukka-amppeleiden urakan

Hämeenlinnan kaupunki ripustaa kesäksi lähes puolen tuhatta kukka-amppelia kaupunkikeskustaan ja maaseututaajamiin. Kaikkiaan Hämeenlinna istuttaa noin 10 000 kesäkukkaa.

Puutarhakauppa kukoistaa vaihteeksi jo varhain keväällä

Kevätkuhina puutarhaliikkeissä on alkanut jo varhaisessa vaiheessa. Parina edellisenä talvena pitkä talvikausi siirsi sesongin alkua pitkälle kevääseen. Tämän kevään trendejä ovat ruukkuviljely, kasvihuoneet ja havukasvit.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle