Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vastaavalta päätoimittajalta: Vaalikamppailu väliaikalähdöllä

Demokratia on suomalaisille vakava asia – hyvä niin, pohtii Jouko Jokinen näkökulmassaan.

Tampereen valtuusto luopuu Lex Veltosta: päättäjät saavat täyden palkkion jo tunnin kokoustamisen jälkeen

Tampere luopuu niin sanotusta Lex Veltosta, jolla pienennettiin kesken kokouksen lähtevien päättäjien palkkioita.

Tampere harkitsee Helsingin mallia – valtuutettu ja varamies jakaisivat kokouspalkkion

Pertti "Veltto" Virtasen tavasta poistua kaupunginvaltuuston kokouksesta ensimmäisen tunnin jälkeen nousi kohu viime syksynä. Tampere aikoo nyt tukkia valtuutettujen mahdollisuuden tuplapalkkion nostamiseen.

Iltatähden lento keskeytyi, kun 1970-luvun loppu läheni

Vuonna 1979 Iltatähti sammui – joskin vain väliaikaisesti.

Valtuutettu ja varamies jakavat kokouspalkkion – pitäisikö Tampereella siirtyä Helsingin malliin?

Varsinaisten ja varaedustajien pitkät puheet venyttävät osaltaan Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksia. Ratikkapäätös saattaisi syntyä nopeammin Helsingissä.

Proge ja fuusiomusa tahdittivat Iltatähden ennätysvuotta 1976

Suosikkisarja tarjosi vastapainoa "kauppamiesten tavaralle".

Punk kotoutui Suomeen peloista ja pahastuksesta huolimatta

Rockin uusi aalto leimattiin aluksi väkivaltaviihteeksi.

Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

Tiedätkö, kuinka iso rikesakko voi napsahtaa, jos kävelet punaisia päin? Yle kysyi jalankulkijoilta – video

Rikesakot ovat kaksinkertaistuneet tänään tiistaina, korkeinta rikesakkoa lukuun ottamatta. Parhaillaan suunnitellaan rikesakkojen kolminkertaistamistakin. Yle Uutiset kysyi jalankulkijoilta, mitä he ajattelevat mittavista korotuksista.

Eppu Salminen riehaantui Suomen MM-kullasta – ”Helminenkin sanoi, että hitto, toi on kova”

Näyttelijä Eppu Salminen otti tilanteen haltuun, kun Suomi voitti ensimmäisen kerran jääkiekon MM-kultaa 1995. Hän muun muassa johti Maamme-laulua suihkulähteen päällä Tampereen torilla.

Veltto Virtasen taidemääritelmä vesiämpärissä

Taiteessakin luodaan uusia käsitteitä.

Eduskunnan jättävä Veltto Virtanen keskittyy nyt kirjoittamiseen ja musiikkiin

Valtakunnallisen politiikan jättävä kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen kertoo ainakin lähitulevaisuudessa keskittyvänsä kirjallisiin töihin ja musiikkiin. Virtanen on ilmoittanut perussuomalaisille, että ei lähde ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin.

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa

Perussuomalaiset asetti Pertti Virtasen tilalle ehdolle tamperelaisen, 20-vuotiaan Tiina Palovuoren.

Kettu, komeetta ja onnen kyyneleitä: Kiinnostavimpia uutisvideoita vuoden varrelta

Vuosi 2014 on ollut vauhdikas uutisvuosi. Tapahtumia on riittänyt Ukrainasta Gazaan ja Yhdysvalloista aina komeetan pinnalle saakka. Lisäksi maailmalla tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka eivät välttämättä ole niitä kaikkein merkittävimpiä, mutta ehkä sitäkin kiinnostavampia omalla tavallaan. Yle Uutiset kokosi yhteen osan vuoden katsotuimmista ja kiinnostavimmista uutisvideoista.

Pirkanmaalaisedustajat äänestivät ydinvoimalan puolesta

Enemmistö pirkanmaalaisista kansanedustajista äänesti Fennovoiman ydinvoimalan periaateluvan puolesta. Pirkanmaalaisten äänet jakautuivat 10–6. Yksi äänesti tyhjää ja yksi oli poissa.

Pertti Virtanen pettyi hallitukseen: 99,99-prosenttisesti en asetu ehdolle

Perusuomalaisten sitoutumaton kansanedustaja Pertti Virtanen suomii hallitusta surkeasta talouden hoidosta ja pikkupuoluiden hyvittelystä. Virtanen kertoo Yle Tampereen Nettistudiossa, että antaa lopullisen päätöksensä eduskuntavaaleihin lähdöstä loppiaiseen mennessä.

Käännösiskelmä on kansakunnan vääristynyt muisti

Leirintäalue-sarja käsitteli suomalaista käännösiskelmää.

Keskustaan loikkaava Laila Koskela: Keväinen erottaminen vaikutti päätökseen

Perussuomalaisista keskustaan siirtyvä kansanedustaja Laila Koskela kertoo harkinneensa asiaa vuoden päivät. Perusuomalaisten Tampereen paikallisyhdistys erotti Koskelan viime keväänä.

Veltto Virtanen: "Kassakaappisopimuksella ministeriksi"

Perussuomalaisten kansanedustaja kertoi Yle Tampereen nettistudiossa viime aikojen hiljaiselonsa syistä ja ajasta oppositiossa.

Perussuomalaiset sanoo ei kiintiönaisille

Perussuomalaiset ovat nimenneet Pirkanmaalta 17 ehdokasta eduskuntavaaleihin. Piirihallituksen puheenjohtajan mukaan listasta näkee, ettei kyseessä ole pölhöjen peräkammarin poikien puolue.

"Kukapa olisi uskonut, että Ämyrockin lavalla on kaksi tulevaa kansanedustajaa ja presidenttiehdokas"

Neljä aikansa julkkista halusi tehdä piilonimellä keikkaa, josta viimeinen oli Ämyrockin lavalla 1977. Yhtye Välikausitakki koostui Juice Leskisestä, Mikko Alatalosta, Harri Rinteestä ja Veltto Virtasesta. Mikko Alatalo sanoo, että nykyinen selfie-yhteiskuntamme olisi kauhistuttanut heitä.

Veltto Virtanen sai huomautuksen papereiden heittelystä istuntosalissa

Puhemiesneuvosto totesi yksimielisesti, ettei Virtasen käytös täyttänyt perustuslain määräystä kansanedustajan vakaasta ja arvokkaasta toiminnasta.

Veltto Virtanen hermostui ja heitteli papereita istuntosalissa – video

Virtasen mukaan hänen tekonsa oli protesti puhemies Eero Heinäluoman toimintaa kohtaan. Virtasen mielestä Heinäluoma jakaa puheenvuoroja puolueellisesti ja suosii tiettyjä edustajia.

Suomirockin sensuroimatonta historiaa julkaistu jo 38 henkilön verran

Sarjassa on julkaistu kohta neljäkymmentä haastattelua.

Lakimuutos voi pistää kauppojen bonukset uusiksi

Yritysjuridiikan professori arvioi, että hyvitystä ei maksettaisi jatkossa ostosten määrän mukaan, vaan tasaisesti kaikille. Erilaisissa bonuspisteissä on kiinni valtava määrä rahaa maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi pelkkien lentopisteiden rahallinen arvo oli yhteensä 700 miljardia dollaria joitakin vuosia sitten.

Maaseudun Tulevaisuus: Kilpailulaki tuo isoja muutoksia kaupan bonuskortteihin

Rahabonuksia ei saa jatkossa maksaa porrastetusti ostosten määrän mukaan vaan tasaisesti kaikille, Tampereen yliopiston yritysjuridiikan professori arvioi.

Kaivot tulvavesien armoilla

Runsaat sateet ovat aiheuttaneet ongelmia kaivojen kanssa eri puolilla Keski-Suomea. Kaivorakenteet ovat usein heikossa kunnossa ja pintavedet päässeet kaivoihin. Ongelmat huomataan yleensä vasta siinä vaiheessa kun veden väri ja maku muuttuvat.

"Veltto": Ruotsinkielinen korkeakoulutus porsaanreikä

Perussuomalaisten kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen kyseenalaistaa ruotsinkielisen korkeakouluopetuksen tason. Virtasen mukaan ainakin perussuomalaiset tietävät, että ruotsinkielinen koulutus tarjoaa porsaanreikiä akateemisten oppiarvojen saamiseksi.

Pirkanmaan perussuomalaiset vastustavat rasismia

Pirkanmaan perussuomalaiset kansanedustajat tuomitsevat yksissä tuumin puolueensa köyliöläisen valtuutetun rasistiset kannanotot. Valtuutettu kirjoitti Facebookissa, että antaisi mitalin Oulun pizzeriasurmaajalle.

Pohjanmaalle haetaan säveltaiteen läänintaiteilijaa

Pohjanmaan taidetoimikunnassa on laitettu auki säveltaiteen läänintaiteilijan paikka. Viimeksi kyseistä tehtävää hoiti pohjalaismaakunnissa 1980-luvun lopulla Pertti "Veltto" Virtanen.

Pirkanmaalaiskansanedustajat haluavat VR:n valtion omistukseen

VR pitäisi ehkä palauttaa valtion suoraan omistukseen, arvioivat pirkanmaalaiset kansanedustajat Anna Kontula ja Pertti Virtanen. Perussuomalaisten Virtanen ja Vasemmistoliiton Kontula näkevät viime vuosien ongelmien syyksi paljolti järjestelyn, jossa VR:stä on tehty valtion välillisesti omistama kuljetusyritys.

Mikko Alatalo: Rokkilaulaja, pokka pitää sangoittakin

Rokkilaulaja kilpaili euroviisukarsinnassa 1977

Korian Pioneerifestivaalilla Veltto Virtanen, Maukka Perusjätkä ja Matti Nykänen

Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa järjestettävä festivaali kerää yhteen suomirockin kultavuosien nimiä.

Neuvostoliitto

Tällä kertaa ajattelin päästää itseni helpommalla ja hyödyntää osin kertaalleen käytettyä materiaalia. Kokeilen siis eräänlaista tekstieni uusiokäyttöä. Aloittaessani kirjallisen harrastukseni Vancouverin olympiakisojen aikoihin uskoin pystyväni kerta viikossa tahtiin. Kävi niin kuin elämässä usein, teot jäivät puheiden asteelle, mutta kerta kahteen viikkoon tahdillakin muisteltavaa onneksi riittää.

Perussuomalaiset ehdoton vaalivoittaja Pirkanmaalla

Jo ennakkoäänien tulos lupasi perussuomalaisille Pirkanmaalta kolmea uutta edustajaa Pertti Virtasen lisäksi. Vaalien voittajasta ei ole epäilystäkään.

"Puoluejohtajat muistavat hymyillä, vaikka grillataan"

YLE Oulun Jälkitulilla ennustettiin tulevien eduskuntavaalien äänestysprosenttia. Professori Erkki Karvonen ja dosentti Topiantti Äikäs uskoivat molemmat, että edellisiin vaaleihin verrattuna yhä useampi käy äänestämässä. Puoluejohtajien ammattimainen esiintyminen sai myös kiitosta.

Tiura ja Virtanen saivat toisensa kierroksille

Kansanedustajat Marja Tiura (kok) ja Pertti ”Veltto” Virtanen (ps.) kohtasivat toisensa Tampereen Radion studiossa. Keskustelu kävi kierroksilla muun muassa yrittäjien asemasta ja verotuskysymyksestä.

Saadaanko Pirkanmaalle ministeri yhteistyöllä?

Pirkanmaalaiset poliitikot ja muut edunvalvojat yrittävät yhteisvoimin hankkia maakunnalle vähintään yhden ministerinpaikan tulevaan hallitukseen. Suomen toiseksi suurimmalla kasvukeskuksella Pirkanmaalla oli ministeri viimeksi vuonna 2003. Vahva vientiteollisuusalue on kyllä pärjännyt, mutta yhtä ja toista on myös mennyt sivu suun.

Pertti Virtanen: Halla-ahon lista kertoo, ketä ei kannata äänestää

Pertti "Veltto" Virtanen kannattaa varapuhemies Seppo Kääriäisen ehdotusta budjettikäsittelyn uudistamisesta. Tampereen Radion aamukahvivieraana ollut kansanedustaja toteaa Halla-ahon listan toimivan käänteisesti. Se listaa nimet, joita ei kannata äänestää, jos välittää perussuomalaisten tulevaisuudesta.

Perussuomalaisten Oinonen "nukkui" ohi oman esityksensä

Perussuomalaisten kansanedustajan Pentti Oinosen muutosehdotusta valtion budjettiin ei käsitelty eduskunnassa, kun mies unohti salissa esitellä asiansa. Siitäkin huolimatta, että istui paikallaan ja vierustoveri yritti tökkiä edustajaa.

Mitä jäi mieleen Linnan juhlista?

Itsenäisyyspäivän vastaanotto Linnassa keräsi jälleen miljoonayleisön. Parhaimmillaan Ylen TV1:n lähetystä juhlista seurasi lähes 2,3 miljoonaa suomalaista. Päälle kahden miljoonan katsojalukuihin päästiin kello 19 - 21. Seurasitko sinä juhlahumua? Mitä jäi mieleen?

Kansanedustajat mittelöivät matematiikassa

Kansanedustajat ottavat toisistaan mittaa päässälaskukilpailussa. Matemaattisten aineiden opettajien liitto (MAOL) on haastanut torstaiseen kilpailuun yhden edustajan jokaisesta puolueesta.

Pirkanmaan perussuomalaisten lista on yhtä vaille valmis

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri lähtee muiden tapaan eduskuntavaaleihin täydellä kahdeksantoista ehdokkaan listalla. Viimeksi listalle lisättiin Pertti Virtasen nimi. Tähän mennessä ehdokkaista on julkistettu seitsemäntoista. Viimeinen nimi paljastetaan myöhemmin.

Veltto Virtanen vaaliralliin

Kansanedustaja Pertti Veltto Virtanen tavoittelee jatkokautta eduskunnassa. Tamperelainen Virtanen on liittynyt perussuomalaisten jäseneksi, kun viime vaaleissa hän meni eduskuntaan sitoutumattomana perussuomalaisten listalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle