Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa – tavoitteena saada kiihtymisvaihe pysähtymään

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on raportoinut kolmesta uudesta koronavirustartunnasta Etelä-Karjalan alueella.

Helvetin enkelien epäillään organisoineen Suomeen 1,2 miljoonan euron edestä huumeita – jengien tiloista takavarikoitiin aseita, räjähteitä ja huumeita

Lappeenrannassa toimivan kansainvälisen rikollisryhmittymän epäillään hankkineen ja levittäneen suuria määriä huumeitä Etelä-Suomessa.

Lakkiaiset järjestetään etänä Lappeenrannassa – Imatralla koko juhla peruttu

Syksyn uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa perjantaina.

Maskisuositus on nyt voimassa myös koulukyydeissä – Imatra jakaa kuljetusoppilaille maskin koulujen kautta

Maskisuositus koskee koulukuljetuksissa nyt kaikkia lapsia, jotka osaavat käyttää maskia. Maksuttomiin koulukuljetuksiin oikeutetut lapset saavat Imatralla maskit koulusta.

Marita Räsänen Eksotelta on Vuoden yleislääkäri

30 vuotta lääkärinä työskennellyt Räsänen pitää ammattiaan mitä parhaimpana uravalintana.

26-vuotias nainen saa osakseen rasismia vapaalla ja työssä – ei halua enää ruokakauppaan töihin: "Kyllä se sattuu"

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan alkuperä on noussut tänä vuonna vammaisuuden rinnalle yhtä yleiseksi syrjintäperusteeksi.

Ravintoloiden rajoitukset tiukentuvat Etelä-Karjalassa – anniskelu loppuu klo 22

Rajoitukset astuvat voimaan lauantaina 5. joulukuuta.

Etelä-Karjalan kauppakamarin koronakysely: Yritykset luottavat jo syksyä enemmän tulevaisuuteen, mutta vielä ei olla kuivilla

Eteläkarjalaisten yritysten tulevaisuudenusko on nyt korkeammalla kuin syksyllä tehdyssä koronakyselyssä. Etelä-Karjalan kauppakamarin kyselyssä yritykset antavat hallitukselle kritiikkiä talouskriisin hoidosta.

Kyläniemen lossi seisoo

Keskeytyksen arvioidaan kestävän 1 – 3 tuntia.

Neljä uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa – laaja kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia julkisia sisätiloja

Koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen siirtyneessä Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa.

Kasvomaskin narut voivat hangata ihon rikki ja tehdä korvat kipeiksi – näillä asiantuntijoiden neuvoilla vältät ongelmat

Pelko, että kuminauhat aiheuttaisivat hörökorvaisuutta, on korvalääkärin mukaan aiheeton.

Yli 20 hengen kokoontumiset on nyt kielletty ja yksityistilaisuuksissa saa olla korkeintaan 10 ihmistä – Etelä-Karjala siirtyi uusiin rajoituksiin koronaviruksen kiihtymisvaiheen pysäyttämiseksi

Etelä-Karjalassa aluehallintoviraston uudet koronavirussuositukset, kuten yli 20 ihmisen kokoontumisten kieltäminen ja yksityistilaisuuksien väkimäärän rajoittaminen 10 henkeen, ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Syyttäjä vaatii nuorelle miehelle elinkautista iäkkään naisen murhasta – myönsi poliisille surmanneensa tuntemansa naisen

Poliisipartio löysi syyskuussa iäkkään naisen menehtyneenä asunnostaan Lappeenrannan keskustassa. Henkirikoksen käsittely alkaa Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa joulukuun puolivälissä.

Lappeenrannan ja Imatran lukiot valmiina etäopetukseen, ammattiopistossa siirtyminen hankalampaa – "Katselemalla ei opi sorvaamaan tai leikkaamaan hiuksia"

Eksote suosittelee, että lukiot ja ammattiopistot siirtyisivät etäopetukseen maanantaina 7. joulukuuta.

Jäähallit hiljenevät – SaiPan ja Ketterän joulukuun ottelut siirtyvät ensi vuoden puolelle

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa olevassa Etelä-Karjalassa kokoontumisrajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Työ- ja elinkeinotoimisto sulkee ovensa Kouvolassa, Kotkassa ja Imatralla loppuvuodeksi

Kaakkois-Suomeen jää vain yksi te-toimiston toimipiste Lappeenrantaan.

Kouluruokailun puutteita korjataan Imatralla – pöytämausteet tarjolle, ruuan menekkiä seurataan

Imatran kaupungin ja Saimaan tukipalvelujen kyselyyn saatiin yli 1 200 vastausta.

Veikkaus sulkee peliautomaattinsa Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa – poikkeuksena Savonlinnan seudulla pelit jatkuvat

Taustalla on valtakunnalliset koronarajoitukset, joiden vuoksi Veikkaus kertoo sulkevansa pelikoneita sairaanhoitopiirien kulloisenkin tilanteen mukaan.

UPM vähentää 181 työpaikkaa Suomesta

Metsäyhtiö kävi syksyn aikana yt-neuvottelut kolmella sellutehtaalla, puunhankinnassa ja kansainvälisissä tukitoiminnoissa.

Yksi uusi koronavirustartunta Etelä-Karjalassa – "Tärkeintä on välttää fyysisiä kontakteja ja noudattaa viranomaisten ohjeita"

Epidemian kiihtymisvaiheeseen siirtyneessä Etelä-Karjalassa on eiliseen eli tiistaihin verrattuna todettu yksi uusi koronavirustartunta.

Lappeenrannan ja Imatran lukiot siirtyvät etäopetukseen – samaa suositellaan muillekin maakunnan lukioille

Koronavirusepidemian siirtyminen kiihtymisvaiheeseen sai Etelä-Karjalan koronaviruksen tilannekuvatyöryhmän suosittelemaan, että Lappeenrannan ja Imatran lukioiden lisäksi maakunnan muutkin lukiot ja ammattiopisto siirtyisivät etäopetukseen.

Koronavirusepidemia siirtyi kiihtymisvaiheeseen Etelä-Karjalassa – katso, kuinka Eksote kommentoi uusia suosituksia

Eksoten mukaan koronatestiin pääsee Etelä-Karjalassa tällä hetkellä nopeasti, mutta tuloksia joutuu odottamaan noin kaksi vuorokautta.

Teatterit peruvat kaikki esitykset, Lappeenrannan joulutorin tilalle joulumaa – katso tästä, miten koronarajoitukset vaikuttavat Etelä-Karjalassa

Koronaepidemia on Etelä-Karjalassa edennyt kiihtymisvaiheeseen. Aluehallintovirasto tulee tällä viikolla kieltämään kaikki yli 20 hengen kokoontumiset.

Etelä-Karjalassa yksi uusi koronavirustartunta – voimassa laaja kasvomaskisuositus ja yli 50 hengen kokoontumisten kielto

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kehottaa ihmisiä käyttämään kasvomaskeja julkisilla paikoilla ja huolehtimaan turvaväleistä, jotta koronavirustartuntojen määrä ei kasva Etelä-Karjalassa.

Lappeenranta ja Imatra ovat valmiit hyväksymään Eksoten palkkarästeistä tulevat lisäkustannukset – edellyttävät yhä keskussairaalan kiinteistöjen myyntimahdollisuuden selvittämistä

Eksoten jäsenkunnista Lappeenranta ja Imatra odottavat Eksoten selvittävän edelleen, voitaisiinko Etelä-Karjalan keskussairaalan kiinteistöt myydä palkkarästien kattamiseksi.

Etelä-Karjalan kesäyliopisto siirtyy osaksi LAB-ammattikorkeakoulua – toiminta ja henkilöstö siirtyvät uuteen osakeyhtiöön ensi vuoden alusta

LAB-ammattikorkeakoulu on perustanut uuden osakeyhtiön, joka on nimeltään Etelä-Karjalan kesäyliopisto Oy.

Luumäen Sulkaniemessä paloi kesäasunto – palo ei levinnyt muihin rakennuksiin

Luumäen Sulkaniemessä on palanut maanantain ja tiistain välisenä yönä 50 neliömetrin kokoinen kesäasunto.

Lauritsalan Visa peruu perinteisen tanssin talvinäytöksensä koronaviruksen vuoksi

Lauritsalan Visan perinteiseen tanssiryhmien talvinäytökseen olisi osallistunut 250 tanssijaa 13 tanssiryhmästä, mutta esitys perutaan koronaviruksen takia.

EU:ssa väännetään maatalouden uusista säännöistä — kävimme lappeenrantalaisella sonnitilalla katsomassa, miten unioni näkyy tuottajan arjessa

Kaksi Brysselissä vaikuttavaa suomalaista kertoo, miksi ympäristöystävällisen maatalouspolitiikan tekeminen on niin vaikeaa.

Tämä kummallinen mies keksi kymmeniä sanoja, joita sinäkin käytät päivittäin – ilman häntä Tolkienin maailmankuulu fantasiaklassikko olisi voinut jäädä syntymättä

Savitaipaleella 1.12.1820 syntynyt Europaeus toi suomen kieleen yli 200 sanaa ja Kalevalaan yhden sen tunnetuimmista henkilöistä.

Näin tieto yleisörajoituksista otettiin vastaan urheiluseuroissa – SaiPa: "Tuli ihan puskista"

Kysyimme muutamalta urheiluseuralta, miten he ovat valmistautuneet koronatiukennuksiin Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Etelä-Karjalaan, Kanta-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon kireämmät kokoontumisrajoitukset – astuvat voimaan joulukuun alusta

Uudet kokoontumisrajoitukset ovat voimassa Etelä-Karjalassa koko joulukuun. Kymenlaaksossa ja Kanta-Hämeessä rajoitukset jatkuvat 20.12.2020 asti.

Joka toinen Etelä-Karjalassa viikonloppuna kiinni jääneistä rattijuopoista ajoi huumeissa

Poliisi epäilee yhteensä yhdeksää kuljettajaa rattijuopumuksesta.

Vuoden karjalaiseksi kirjaksi valittiin Uno Ullbergista kertova Viipurin arkkitehti -teos

Suurin osa arkkitehti Uno Ullbergin suunnittelemista rakennuksista on jäänyt Viipurin Karjalaan. Hänestä julkaistu teos on saanut Vuoden karjalainen kirja -maininnan.

LUT-yliopiston uudenlainen kauppatieteiden kurssi tutkii moottoriurheiluun liittyviä ilmiöitä – mukana yhteistyössä AKK-Motorsport ja Suomen Moottoriliitto

LUT-yliopiston uudelle moottoriurheiluun liittyvälle kauppatieteiden kurssille osallistuu monikansallisia opiskelijatiimejä, jotka selvittävät erilaisia moottoriurheiluun liittyviä ilmiöitä kauppatieteiden työkaluilla.

Syksyn lakkiaisiin saa osallistua myös muutama vieras – tilaisuuksissa vahva maskisuositus

Syksyn uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa tällä viikolla.

Etelä-Karjalassa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa – voimassa laaja kasvomaskisuositus

Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen harmitteli jo viime viikolla, että monet käyttäytyvät lepsusti eivätkä noudata koronavirukseen liittyviä suosituksia. Perjantain jälkeen Etelä-Karjalassa on todettu 14 uutta koronavirustartuntaa.

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt lasketaan haudan lepoon lauantaina kotikaupungissaan Lappeenrannassa

Hautajaissaattueen reitti Lauritsalasta Lepolan hautausmaalle suljetaan saattueen kulun ajaksi muulta liikenteeltä.

Kaupoissa ja lukioissa suositellaan entistä vahvemmin maskin käyttöä – marketjohtaja: "Emme voi lähteä asiakkaita valvomaan"

Etelä-Karjalassa suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä lauantaista alkaen. Koronaviruksen kiihtymisvaiheen uhka on suuri maakunnassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle