Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme pienten lasten äitiä kertoo, mitä odottaa äitienpäivältä: "Haluaisin nukkua rauhassa pitkään"

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Kysyimme kolmelta äidiltä, mitä äitiys merkitsee heille ja mitä he odottavat äitienpäivältä. Voit kuunnella haastattelun jutun lopusta.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset jatkuvat Etelä-Karjalassa

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa osallistua enintään kuusi ihmistä. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös on voimassa toukokuun loppuun asti.

Saimaan kanavavaltuutettu vaihtuu – tehtävää alkaa hoitaa kansliapäällikkö Minna Kivimäki

Saimaan kanavavaltuutetun tehtävä on luottamustoimeen verrattava määräaikainen tehtävä. Kanavavaltuutettu hoitaa Saimaan kanavan käyttöä, liikennettä ja kehittämistä koskevia tehtäviä.

Kaakkois-Suomen poliisi selvitti rakennustyömaamurtojen sarjan – osa anastetuista työkaluista saatu takaisin

Varkaudet olivat pääasiassa vuosina 2020–2021 Lappeenrannan alueella tapahtuneita rakennustyömaamurtoja.

Savonlinnalainen Jevet Oy rakentaa kolme padel-kenttää Lappeenrannan Myllysaareen – asukkaiden pelkäämät meluhaitat selvitetään

Lappeenrannan Myllysaareen valmistuvien padel-kenttien rakentajaksi ja yrittäjäksi on valittu savonlinnalainen Jevet Oy. Rakentamisen suunnittelun yhteydessä selvitetään myös alueelle kantautuvan melun määrä ja torjuntamahdollisuudet.

Minna Kivimäki huomasi palkkalaskelmassaan jotain outoa – selvisi, että 4 000 työntekijän palkat olivat jääneet osin maksamatta

Kolme työntekijää laittoi alulle selvityksen, minkä päätöksenä terveyspiiri joutui maksamaan rästipalkkoja 30 miljoonaa euroa tuhansille työntekijöilleen. Prosessi oli pitkä, mutta lopputulos merkityksellinen.

Lappeenrannan Raatihuoneen kortteliin suunnitellusta asuin-liiketalosta on varattu jo lähes kaikki asunnot – rakentaminen alkaisi syksyllä

Lappeenrannan seurakunnat tarjoaa Koulukatu 10:stä vuokralle sekä asuntoja että liikehuoneistoja. Jos rakennuslupa hyväksytään, rakentaminen alkaa elo-syyskuussa.

Kuntavaaleissa ehdolla sirkustaiteilija, Kotiteollisuuden basisti ja Laura Huhtasaaren avustaja – katso analyysi ja poiminnat Etelä-Karjalan ehdokaslistoilta

Perussuomalaiset lähtee Lappeenrannassa kuntavaaleihin täydellä ehdokaslistalla. Imatralla eniten ehdokkaita on kerännyt kokoomus. Toimittajat Antje Tolpo ja Vesa Grekula analysoivat videolla Kaakkois-Suomen vaaliasetelmia.

Murtovarkaita liikkeellä Etelä-Karjalassa

Valvontakamera osoitti tarpeellisuutensa Aholassa, Rautjärvellä asunnosta vietiin rahaa.

Lappeenrannan haastatteluryhmä ei aikaillut – seitsemän kulttuurijohtajan virkaa hakenutta kutsutaan haastatteluun

Haastattelut järjestetään ensi viikolla. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta valitsee kulttuurijohtajan kesäkuun kokouksessaan.

Eksote alkaa rokottaa yli 50-vuotiaita ja muistuttaa, että tartuntojen ja leviämisen riski on olemassa, vaikka koronarajoituksia puretaan

Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 50-vuotiaat sekä kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ryhmien kokoonpano ei saa muuttua, kun rajoituksia hiljalleen puretaan.

Pitäisikö matematiikan merkitykseen opiskelijavalinnoissa puuttua? Kaakkois-Suomen kansanedustajat erimielisiä Ylen kansanedustajakyselyssä

Lähes puolet Ylen kyselyyn vastanneista kaakkoissuomalaisista kansanedustajista piti matematiikan arvosanan merkitystä liian suurena. Heidän mukaansa matematiikan painotus ohjaa nuoria pois omien vahvuuksien parista.

Marjayhtiöt Polarica ja Kaskein Marja Oy yhdistyvät – tavoitteena on nostaa jalostusastetta entisestään

Uuden Polarica-marjakonsernin yhteenlaskettu liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä yhteensä noin 200 henkilöä. Tuotantolaitokset sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa.

Kirjastot ja museot avaavat oviaan – "En usko, että tänne tulee sellaista yleisöryntäystä, ettei etäisyyksiä pystyttäisi pitämään", sanoo intendentti

Kymenlaaksossa pääsee jo kirjastojen oleskelutiloihin. Etelä-Karjalassa koronavirustilanne on Kymenlaaksoa pahempi, mutta rajoitukset ovat kevenemään päin.

Soittolaite alkoi elää omaa elämäänsä – Karjalaisten laulu kajahti vappuyönä yli 30 kertaa kilometrien päähän Lappeenrannassa

Asukkailla piti olla hiljainen vappuyö. Äkkiä koko kaupunki heräsi, kun Karjalaisten laulu alkoi keskellä yötä raikua ämyreistä.

Myyntikojuja Lappeenrannan Marian aukiolle voi nyt hakea kaupungilta – 15 neliötä maksaa 800 euroa koko kesäksi

Lappeenrannan Marian aukion myyntikojut ovat nyt yrittäjien haettavissa. Kojun vuokran lisäksi vuokraaja vastaa myyntipaikkansa sähköstä ja vedestä, ja niihin liittyvistä kuluista sekä luvista.

Lappeenranta lisäämässä rahaa kesän matkailumarkkinointiin – enemmän näkyvyyttä hakukone-, verkko- ja somemainonnan keinoin

Lappeenrannan matkailujohtaja Mirka Rahman esittää kaupungille, että Lappeenrannan kesän matkailumarkkinointiin lisättäisiin tälle vuodelle 50 000 euroa.

Etelä-Saimaa: Lappeenrannan Karhusaaren kehittämissuunnitelmat laajenivatkin – avaus siirtyy ensi vuoden kesään

Lappeenrannan Karhusaareen rakennetaan ensi vuoden kesään mennessä viemäröinti, jotta retkeilijöitä saadaan palvelultua monipuolisemmin.

Kelan palvelupisteen aukioloajat muuttuvat Lappeenrannassa – puhelinpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessäkin

Toikankadulla sijaitseva Kelan Lappeenrannan palvelupiste on toukokuun alusta alkaen avoinna ilman ajanvarausta arkisin kello 9–12.

Saimaannorppa ei antanut katselijoiden häiritä kevätpuljailujaan Suomalansaaren rannassa – video

Haperolle rantajäälle pyrkinyt norppa oli arkailun sijaan jopa kiinnostunut häntä kuvaavista lenkkeilijöistä ja ohi ajaneesta autosta.

Kaivosyhtiö aikoo tuoda ison, pölyävän hiekkakasan alle 300 metrin päähän lapsiperheiden taloista – asukkaat ihmeissään: "Ilma on välillä harmaata kuin Lontoossa"

Lappeenrantalaiset aikovat kirjelmöidä Nordkalkin hakemuksesta aluehallintovirastolle. Se päättää ensi vuonna, saako kalkinsekaista hiekkaa alkaa kasata talojen lähelle.

Kaupunkipyörää voi kokeilla ilmaiseksi Imatralla ja Lappeenrannassa

Maksuton puolen tunnin pyöräilymahdollisuus on voimassa vapunpäivästä äitienpäivään eli 1.–9.5.2021.

Kesämäen koulussa Lappeenrannassa koronatartunta

Yksi luokka on asetettu karanteeniin toukokuun 11. päivään asti.

Lappeenrannan museot avataan jälleen – asiakasmäärät rajoitetaan toistaiseksi

Etelä-Karjalan museossa avautuu arkkitehti Jalmari Lankisen elämäntyötä esittelevä näyttely.

Huippunuuskija Aino on Suomen kovin ruokakoira – käräyttänyt jo yli 2 000 kiloa kiellettyjä ruokia, joita yritetään tuoda laittomasti rajan yli

Suomeen yritetään jatkuvasti tuoda elintarvikkeita, jotka voivat pahimmassa tapauksessa levittää erittäin vaarallisia eläintauteja.

Päihdekyselyn vastaajat: Huumausaineiden käyttö näkyy nuorilla Etelä-Karjalassa – ikä kysytään aiempaa useammin alkoholi-, tupakka- ja rahapeliostoissa

Etelä-Karjalassa tehtyyn päihdekyselyyn vastanneet raportoivat nyt vähemmän alaikäisten alkoholin- ja tupakankäyttöä kuin edellisessä eli vuonna 2018 tehdyssä kyselyssä.

Lappeenrannan Marian aukion läpiajo on toistaiseksi sallittu – kaupunkilaiset voivat nyt ottaa kantaa jatkosuunnitelmiin

Lappeenrannan keskustan kehittämissuunnitelmassa ehdotetaan, että läpiajon sijasta Marian aukiolle sallittaisiin enemmän oleskelua ja tapahtumia.

Etelä-Karjalan Jätehuoltoyhtiö avasi biokaasun jakeluasemia

Imatralla, Lappeenrannassa, Luumäellä ja Parikkalassa voi nyt tankata autoon maakunnan kotitalouksien ja jätevedenpuhdistamojen jätteistä tehtyä biokaasua.

Lennot Lappeenrannasta Keski-Eurooppaan siirtyvät – aloitusajankohdaksi varmistumassa heinäkuu

Lappeenrannasta alettaisiin lentää kaksi kertaa viikossa Pohjois-Italian Bergamoon, Saksassa sijaitsevaan Memmingeniin ja Itävallan pääkaupunkiin Wieniin.

Milloin työikäiset on saatu rokotettua? Viisikymppiset vuorossa pian monella paikkakunnalla – katso isojen kaupunkien aikataulut

Valtaosa suurista kaupungeista on rokottanut vähintään neljäsosan asukkaistaan. Tarkkoja aikatauluja kaikkien työikäisten rokottamisesta on vaikea antaa, sillä rokotteiden saatavuus voi vaihdella nopeastikin.

Etelä-Karjalan yritysten tilanne on kohenemassa, mutta pula ammattitaitoisesta työvoimasta jarruttaa suunnitelmia

Etelä-Karjalan kauppakamarin tuoreen suhdannekyselyn perusteella yritykset odottavat suhdannenäkymien paranevan pitkään jatku­neen heikkenemisen jälkeen.

Vanhat tanssivat Imatralla ja Lappeenrannassa samana päivänä

Mikäli koronatilanne vain sallii, tanssit pidetään 3.9.2021.

Sadat eteläkarjalaislapset saavat kaksivuotisen eskarin – mukaan pääsee vuonna 2016 syntyneitä lapsia

Kaksivuotinen esikoulu alkaa ensi syksynä Lappeenrannassa, Imatralla, Lemillä, Luumäellä ja Parikkalassa.

Rattijuopot ja huumekuskit vaaransivat liikennettä Lappeenrannassa

Poliisi mittasi valtatie 6:lla suuria ylinopeuksia.

Lappeenrannan uudeksi hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen johtajaksi valittiin Juhani Junnilainen – voitti Mari Routin äänin 38–12

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto äänesti uudesta hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen johtajasta ja valitsi virkaan Juhani Junnilaisen Joensuusta.

Isälle tuli kuuma, kun hän veti poikaa 30 kilometriä pyörän peräkärryssä — nyt hän tuunaa pajallaan sähköllä kulkevia härveleitä, jotka eivät sovi ujoille

Monenmoiset menopelit saavat uuden elämän, kun niitä kunnostetaan ja sähköistetään pajalla Lappeenrannassa.

Lappeenrannan Rakuunamäen uusi päiväkoti sai rakennusluvan ja rakennustyöt alkavat pian – reilut 2 000 tonnia pilaantunutta maata on poistettu

Lappeenrannan Rakuunamäelle tuleva Uusi Snellmanin päiväkoti on saanut rakennusluvan ja rakennustyöt alkavat toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Presidentti Niinistö ja yliopisto-opiskelijat keskustelivat ilmastonmuutoksesta: "Tulevaisuuden huolet eivät ole voittamattomia"

Presidentti Sauli Niinistö ja Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston LUTin opiskelijat keskustelivat muun muassa arjen valintojen merkityksestä.

Maanteiden päällystys alkaa Kaakkois-Suomessa – uutta pintaa tulee 120 kilometrin matkalle

Tänä vuonna teitä päällystetään ELY-keskuksen mukaan verrattain lyhyeltä matkalta.

Poliisitalon seinään ilmestyi jättimäisiä muikkuja: "Toivoimme, että tämä hymyilyttäisi katselijoita"

Lappeenrantaan on rantautunut huomiota herättävän suuri veistosteos, jossa auton kokoiset muikut uivat poliisitalon edessä.

Liikuntahallin tieltä kaadettavien puiden määrä tarkentuu Lappeenrannassa – asiantuntija tulee tutkimaan arboretumin puita

Kuuntele jutun lopusta, miksi uutta sisäliikuntahallia suunnitellaan juuri Amiksen kentän paikalle.

Lappeenrannan uuden jäähallin pääsuunnittelijaksi valittiin Arkkitehtitoimisto arkMILL Oy

Tarjouskilpailun perusteella valitulla arkkitehtitoimistolla on kokemusta urheilu- ja liikuntatilojen suunnittelusta.

Kaksi Pikkuyrittäjät-finaalin voittoa Lappeenrantaan: Pulpin ja Kesämäen koulu ottivat yrittäjyydessä huomioon kiertotalouden

Yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja alakoululaisille opettavassa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa pidetty finaali toi voiton kahdelle lappeenrantalaiskoululle.

Turkulaisten paistinrasvoille löytyi uusi käyttökohde – päätyvät polttoaineeksi Suomen suurimman järven laivoihin

Ensimmäiset vähäpäästöiset rahtialukset voivat aloittaa liikennöinnin Saimaalla vuonna 2024, kun Saimaan kanavan sulkujen pidennys on valmistunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle