Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

yleiskuva kimpisen stadionin jalkapallokentästä ja juoksuradoista aurinkoisena kesäpäivänä

Pepo pääsee aloittamaan jalkapallon Ykkösen kotiottelut Kimpisessä maanantaina

Kauden aloitusta Kimpisessä jouduttiin siirtämään, kun nurmikkoa ei saatu pelikuntoon ajoissa.

Puinen Saimaaseen laskeva kelkkamäki Lappeenrannan Myllysaaressa.

Mäenlasku kelkoilla Saimaaseen onnistuu tauon jälkeen Lappeenrannan Myllysaaressa – myös hyppytorni vapautuu käyttökiellosta

Lappeenrannan kaupunki korjaa parhaillaan Myllysaaren erikoisuutta eli puista kelkkamäkeä. Hyppytorni puolestaan on seurannassa.

Lappeenrannan Hiekkalinnan veistoksia ja satama-aluetta Lappeenrannassa.

Saimaan rantaan suunniteltiin vuosien ajan isoa saunamaailmaa, josta piti tulla matkailun vetonaula – kaikki yritykset vetäytyivät Venäjän takia

Lappeenrantaan suunniteltu saunamaailma ei toteudu. Geopoliittinen tilanne, venäläisturistien kato sekä rakennuskustannusten nousu olivat liikaa yrittäjille.

Musta tohtorihattu pöydällä alustan päällä.

Ensimmäistä kertaa Lahteen saapuva tohtoripromootio on perinteikäs ja symbolinen tapahtuma – "Loistelias näytelmä"

Promootiotilaisuutta juhlistaa noin 500–600 ihmistä ja yleisö voi seurata juhlakulkueen etenemistä esimerkiksi Lahden torilla.

Veneitä pressujen alla

Lappeenrantaan ei nouse saunamaailmaa

Kaupunki järjesti markkinavuoropuhelun, jonka perusteella todettiin, ettei saunamaailmaa tulla toteuttamaan.

Saimaan kanavan Mustolan sulku.

Hallitus esittää Saimaan kanavan suurremontin perumista – esitys lisätalousarviosta meni eduskunnalle

Saimaan kanavan tilanne on muuttunut epävarmaksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Pohjois-Karjalan rajavartioston partio kulkee rajalinjaa pitkinaurinkoisena päivänä.

Jos lakimuutos menee läpi, viranomaiset voivat pian ottaa käyttöönsä yksityisiä omakotitaloja – näissä tilanteissa pykälää voidaan soveltaa

Rajavartiolakiin kaavaillaan muutoksia, jotka antavat rajaviranomaisille mahdollisuuksia ottaa yksityisomistuksessa olevia kiinteistöjä ja muuta omaisuutta käyttöön tarvittaessa. Lakimuutoksilla varaudutaan muun muassa muuttoliikettä hyväksikäyttävään hybridivaikuttamiseen.

VR:n veturi vetää tavarajunaletkaa ratapihalla

VR:n tavaraliikenteessä pohditaan, mitä tehdä 2 000 työntekijälle – epävarmuus jatkuu kuukausia

VR Transpointin mukaan loppuvaa idän tavaraliikennettä pystytään korvaamaan, mutta ei kokonaan. Henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut ovat vasta alkaneet. Päättymisaikaa niille ei ole.

koripalloilija Elena Melto

Koripallolegenda Elena Melto lopettaa maineikkaan uransa: "Koripallo on ollut koko elämäni sataprosenttisesti"

Loisteliaan koripallouran tehnyt Elena Melto teki päätöksen lopettamisestaan muutama päivä sitten. Päätös oli hänelle vaikea.

Ihmisiä Kelekkamessuilla, muutamalla on maski kasvoillaan

Tapahtumien pelastussuunnitelmat myöhästyvät liian usein – Etelä-Karjalassa järjestetään vuosittain 120 pelastussuunnitelman vaativaa tilaisuutta

Etelä-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa tapahtumajärjestäjiä lähettämään pelastussuunnitelman viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Iso tiilivuorattu rakennus, jonka seinällä isoin kirjaimin LUT University. Vieressä pinkki linja-auto.

Oikokadun remontti sekoittaa Lappeenrannan keskustan liikennettä kesäkuusta alkaen – linja-autot siirtyvät uusille reiteille

Lähes kaikki Lappeenrannan keskustan kautta kulkevat bussilinjat siirtyvät poikkeusreiteille.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden ovi sali 2:een Lappeenrannassa.

Tosi-tv-ohjelmassa esiintyneen miehen oikeudenkäynti alkoi – syytetään törkeästä raiskauksesta

Vireillä ollut syyte nousi julkisuuteen, kun mies esiintyi tv-ohjelmassa.

TE-toimisto

Työttömyysluvut romahtivat viime vuoteen verrattuna kaakossa huhtikuussa – tilanne parani erityisesti Kouvolassa ja Lappeenrannassa

Työttömiä oli vuoden 2022 huhtikuussa peräti 21 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuosi sitten.

Koronanäytteenottokyltti.

Koronanäytteiden otto päättyy Parikkalassa

Näytteenottopiste lopettaa toimintansa toukokuun lopussa. Sen jälkeen koronavirustestissä voi käydä joko Imatralla tai Lappeenrannassa.

Ihmisletka kuljettaa kirjan kädestä käteen Lappeenrannassa

Ihmisletka kuljetti kirjan kädestä käteen kirjastosta ostoskeskukseen – ensimmäinen kirja on nyt muuttanut Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginkirjasto muuttaa väistötiloihin kauppakeskukseen mittavan peruskorjauksen ajaksi. Kauppakeskuskirjasto avaa ovensa elokuussa.

Fazerin tiilirakenteinen makeistehdas Lappeenrannassa.

Vuosikymmeniä kestänyt karkkiperinne itärajalla päättyi Fazerin ilmoitukseen: "Tavattoman iso menetys"

Lappeenrannan keskustan tuntumassa sijaitseva Fazerin makeistehdas on kiinteä osa kaupunkia. Fazer ilmoitti maanantaina, että sen uusi tehdas rakennetaan Lahteen.

Lappeenrannan lentokentän lähtöaula.

Poliisi tutkii epäselvyyksiä Lappeenrannan lentoaseman avustuksissa – tutkintapyynnön teki niitä myöntänyt ministeriö

Poliisi tutkii asiaa alustavasti törkeänä avustuspetoksena, mutta nimike voi muuttua tutkinnan edetessä.

Kotkan poliisiaseman ulko-ovet

Poliisi lähetti kuvia sukuelimestään ja nyt pohditaan rangaistusta – yhtä suuri ongelma on, että hän oli pukeutunut virka-asuunsa

Kuvien lähettäminen tuli poliisilaitoksen tietoon alkuvuodesta 2022. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön Ari Karvosen mukaan käytös ei ole millään lailla hyväksyttävää.

Turkin pippuri -makeisia valmistuu makeiskoneessa.

Fazer aikoo rakentaa uuden makeistehtaansa Lahteen – kaupunginjohtaja Pekka Timonen: “Lahdelle koitti harvinaisen hyvä karkkipäivä”

Uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Kyse olisi historiallisen suuresta investoinnista Lahteen sekä investoinnin arvolla että työpaikkojen määrällä mitattaessa. 

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pitäisikö Pikisaaren ja Kariniemen välille rakentaa silta jalankulkijoille ja pyöräilijöille? Lappeenrantalaiset voivat kertoa mielipiteensä verkossa

Silta muun muassa lyhentäisi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden matkaa Kivisalmesta kaupungin keskustaan. Pohjoisen alueen alueraati valmistelee siltaa koskevaa kuntalaisaloitetta kaupungille.

Palomies sammuttaa vesisuihkulla metsää.

Risujenpoltosta syntyy nyt vaarallista jälkeä – kymmenet palokunnat maastopalojen kimpussa eri puolilla Suomea

Vaikka Ilmatieteen laitos on varoittanut maasto- ja metsäpalon vaarasta, ovat palokunnat tänään lauantaina olleet sammuttamassa lukuisia maastopaloja.

Gasgrid Finlandin maakaasuputkia Kouvolan toimipisteellä.

Venäjä päättää 48 vuoden pituisen aikakauden – katso, kuinka presidentti Kekkonen vihki kaasuhanan käyttöön "hyvien naapurisuhteiden kunniaksi"

Venäläisen maakaasun tulo Suomeen loppuu lauantaiaamuna. Energiatekniikan professori uskoo, että muutos antaa sysäyksen uusien vihreiden polttoaineiden yhä kannattavammalle toiminnalle.

Kasvomaski ja käsidesipullo pöydällä.

Etelä-Karjalassa liikkuu melko runsaasti hengitystieinfektioita –suurin osa viruksista on muita kuin koronaa tai influenssaa

Eksoten ylilääkäri muistuttaa, että mitä tahansa hengitystieinfektioita sairastavien kannattaa yhä käyttää kasvomaskia, jotta tartunnat eivät leviä.

Tehdasalueen infotaulu Lantmännenin Kotkan tehtaan pihalla.

Kun kaasuhanat pannaan kiinni, tehtailla väännetään varavivusta – tulevaisuudessa maakaasusta halutaan luopua kokonaan

Kaakkois-Suomessa toimivat yritykset kertovat, että maakaasua voidaan tarvittaessa korvata varajärjestelyin. Tulevaisuudessa maakaasun tilalle kaavaillaan esimerkiksi vetyä ja sähköä.

Sokos Hotel Lappeen pyörivä etuovi ja ylhäällä hotellin ikkunoita.

Bisnesmatkailijat täyttivät hotellit Suomen itärajan tuntumassa: "Ei oo:ta on myyty neljä viikkoa"

Kotimaan matkailun odotetaan pitävän hotelleja täynnä tulevana kesänä. Sen sijaan ulkomaan matkaajien suhteen epävarma maailmantilanne vaikuttaa myös hotelleihin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Korkea-ahon koulun toiminta on päättymässä Lappeenrannassa

Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee koulun lakkautusesitystä 14. kesäkuuta. Kaupunki järjestää sitä ennen avoimen tilaisuuden asiasta kiinnostuneille.

Lapset kävelevät kadulla käsi kädessä vanhempiensa kanssa.

Erityislasten omaishoitajien vapaat toteutuvat Etelä-Karjalassa aiempaa paremmin – Hermannikodissa on seitsemän uutta paikkaa

Etelä-Karjalassa erityislasten omaishoitajien lakisääteisten vapaiden toteutumista on parantanut huomattavasti se, että yksityinen tehostetun palveluasumisen yksikkö Hermannikoti aloitti toimintansa uudelleen Lappeenrannassa.

Vesi virtaa joessa, josta on purettu pato pois.

Rautjärvellä sijaitsevan Hiitolanjoen vapauttaminen palkittiin kansainvälisesti – esimerkki inspiroivasta jokien kunnostustyöstä

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on saanut kansainvälisen palkinnon Rautjärvellä sijaitsevan Hiitolanjoen vapauttamisesta. Kangaskosken padon purkaminen nostettiin parhaaksi monien Euroopan jokien padonpurkuprojektien joukosta.

Nainen istuu ulkona. Kädessä haastattelumikrofoninauhuri.

Tutkijat lähtivät etsimään harvinaista suomen kielen sanaa ja tekivät ikävän havainnon – saattaa kohta kadota kokonaan

Suomen kielen tutkijat ja opiskelijat nauhoittivat Savitaipaleen asukkaiden puhetta. Vielä heidän korviinsa kuului koko ajan harvinaistuva "meä".

maakaasukyltti, jonka taustalla näkyy panssarivaunu.

Venäjän kaasuhanojen katkaisu voi nostaa maakaasun hinnan tappiin – Summasen perhe keksi, kuinka välttää isot laskut: "Pakko miettiä muita ratkaisuja"

Venäjä saattaa katkaista maakaasutoimitukset Suomeen lähipäivinä. Kaasun myyjät ja kuluttajat valmistautuvat jo tilantereseen. 

Suuri pora syvää lämpökaivoa varten Tampereen Tarastenjärvellä.Pora on metsikön ympäröimällä sorapintaisella alueella.

Geolämmön luokse ei niin vain mennä: viidentoista energiayhtiön porauskokeilu päättyi reiluun kahteen kilometriin Tampereen Tarastenjärvellä

Viime kesänä aloitetussa kokeiluprojektissa saatiin aikaan suurin vesivasaralla toteutettu kaivo Euroopassa. Nyt hankkeessa mukana olevat energiayhtiöt päättävät, jatketaanko porausta myöhemmin.

Lappeenrantalaiset eläkeläiset pelaamassa petankkia Vanhalla kentällä.

Ikäihmisille ideoidaan nyt kimppakämppiä – kysyimme 70-vuotiailta, miten he haluavat asua: "Olen tullut itseni kanssa toimeen"

Etelä-Karjalan Eksote ryhtyi selvittämään ikäihmisten asumispalvelujen tilannetta, kun jono tehostettuun palveluasumiseen venähti. Pikavoittoja ei löytynyt, vaan ratkaisuja täytyy hakea pitemmällä aikavälillä.

Koripallo vasten kirkkaanvihreää lattiaa.

Kaakkois-Suomen pelaajat ja joukkueet loistavat korisliigan tämän vuoden parhaiden joukossa – KTB-Basketin Remu Raitanen ja Catzin Elena Melto palkittiin vuoden pelaajina

Kaakkoissuomalaiset erottuvat hyvin vuoden parhaat -valinnoissa, joita ovat tehneet korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit.

Etelä-Karjalan Osuuspankki Lappeenrannan Marian aukiolla.

Lappeenrannan Valtakatu muutetaan pihakaduksi – yritysten ja tapahtumien toimivuus varmistetaan vielä erikseen

Lappeenrannan Valtakatu on päätetty muutttaa pihakaduksi. Muutoksessa on luvattu huomioida myös yrittäjät, tapahtumat ja paikoitusratkaisut.

Etelä-Karjalan Osuuspankki Lappeenrannan Marian aukiolla.

Walk of famen nimeäminen innosti lappeenrantalaisia – kaupungin kyselyyn jätettiin yli 200 ehdotusta

Päätös Marianaukiolle toteutettavan Walk of famen nimestä tehdään kesäkuun alkupuolella.

Kanto hakkuuaukealla

LUT-yliopisto kehitti tehokkaan tavan tuottaa vähäpäästöistä polttoainetta jätepuusta – litrahinta olisi reilusti alle euron

Jätepuusta vedyn avulla valmistettava bioetanoli tuottaa jopa 75 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin tavallinen bensiini.

Ruokolahden leijona-patsas syksyllä 2021.

Yrittäjät arvioivat kotikuntansa palvelut – Etelä-Karjalassa Ruokolahdelle paras kokonaisarvosana

Kyselyn perusteella yrityspalvelut ovat epätasaisesti saavutettavissa Etelä-Karjalassa.

Hymyilevä nainen kurkistaa kioskin luukusta. Naisella on päällä punainen takki ja päässä punainen huivi.

Asiakkaat palasivat nakkikioskien luukuille – yrittäjä: "On ihanaa, että vanhemmat ovat opettaneet lapset käymään grilleillä"

Grillikioskit ovat pitäneet pintansa Suomessa, vaikka korona-aikana osa nakkikioskeista olikin pulassa. Ravintoloiden sulkeuduttua myös grillien asiakkaat kaikkosivat. Toisaalta osa grilleistä jopa lisäsi myyntiään pandemia-aikana.

Tierin sähköpotkulautoja Oleksilla

Otitko kaverin sähköpotkulaudan kyytiin? Rikoit lakia ja kyyti voi tulla kalliiksi

Kaakkois-Suomessa sähköpotkulautoja on ollut vuokrattavana vasta vajaan vuoden verran. Helsingissä alkanut kevät on näyttänyt sähköpotkulautojen suhteen aiempaa siistimmältä.

Ohjeita kasvomaskin käyttöön seinällä Nuijamaan raja-aseman Korona-näytteenottopisteellä.

Koronavirus vähentynyt selvästi Etelä-Karjalassa – infektioylilääkäri: "Alaspäin mennään yhä"

Tilanne vaikuttaa alueellisen tilannekuvaryhmän mukaan paranevan päivä päivältä. Uusien omikronvarianttien tulo Suomeen ja vaikutus väestöön on vielä epäselvää.

Kansanedustajia eduskuntasalissa.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kansanedustajat äänestivät Natoon liittymisen puolesta – yksi oli poissa koronan takia

Eduskunnan selvä enemmistö äänesti tänään tiistaina Natoon liittymisen puolesta äänin 188–8.

Mies seisoo vedessä kelluvan tukkinipun päällä

Tämä on varma kesän merkki: uittokausi alkoi Saimaalla

Ensimmäinen puulautta on ohittanut Puumalan ja lautta saapuu tiistaina illansuussa Ristiinan Pellokseen UPM:n tehtaalle.

Lappeenrannan arboretumin puita ammattikoulun lämmitettävän kentän vieressä.

Lappeenrannan kaupunki haluaisi sisäliikuntahallin lausuntonsa uudelleen valmisteltavaksi – hakee jatkoaikaa Itä-Suomen hallinto-oikeudelta

Jos Lappeenrannan kaupunki ei saa Itä-Suomen hallinto-oikeudelta lisää aikaa valmistella sisäliikuntahalliin liittyviä lausuntoja, se jättää valituksiin liittyvät lasuntoluonnokset.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lappeenrannan Energia sai kaupungilta luvan korottaa kaukolämmön energiamaksua – hinta nousee liki 14 prosenttia

Vaikutus omakotitaloasiakkaan kuukausilaskuun on keskimäärin noin 15 euroa.

Lappeenrantalaiset ovat tyytyväisiä Suomen päätökseen jättää Nato-hakemus

Lappeenrantalaiset iloitsevat Nato-hakemuksesta – professori uskoo, että jäsenyys alkoi saada piilokannatusta jo vuosia sitten

LUT-yliopiston professori katsoo, että Krimin valtaus loi pohjaa nykyiselle Nato-kannatukselle.

Digitaalinen näyttö jossa kerrotaan bensan ja dieselin hinta huoltoasemalla

Korkea bensan hinta sai polttoainevarkaat röyhkeiksi – polttoainetta viedään nyt suoraan isoista työkoneista tai kuorma-autojen tankeista

Polttoainevarkaudet ovat lisääntyneet kevään aikana. Poliisi epäilee, että varastettu polttoaine päätyy pääsääntöisesti uudelleen myyntiin. 

Metsä Fibren Joutsenon sellutehdas.

Metsä Fibren sellutehtaiden ja Rauman sahan kunnossapito siirtyvät yhtiön omaksi toiminnaksi

Tuotantolaitosten kunnossapito on tällä hetkellä ulkoistettuna Botnia Mill Servicelle. 350 työntekijää siirtyy Metsä Fibren palvelukseen vuoden 2023 alussa.

Amiksen tekonurmi ja sen viereistä arboretumia Lappeenrannassa.

Lappeenrannan kaupunginhallitus ottaa tänään kantaa Amiksen sisäliikuntahallin kaavasta tehtyihin valituksiin – mikään ei etene ennen kuin oikeus on käsitellyt asian

Lappeenrannan kaupunginhallitukselle annetun päätösehdotuksen mukaan Amiksen sisäliikuntahallin kaavaan liittyvissä valituksissa ei ole esitetty mitään sellaista, mikä antaisi aihetta muuttaa kaupunginvaltuuston päätöstä.

Mies tupakoi ja katsoo alaspäin huomioväripunainen pipo päässään, taustalla näkyy järvimaisema joss

Tällaista on elämä pisimmällä maarajalla, joka jakaa nyt maailman kahtia – Juha Riekkiä neuvottiin muuttamaan heti pois: "En lähde minnekään"

Yle kävi läpi Suomen itärajan ja tapasi ihmisiä, joille Venäjän raja on ollut tiivis osa arkea. Nyt se arki on muuttunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle