Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iranian economist and Afghan dentist crowned Refugees of the Year

Economist Bahar Mozaffari and dentist Ramin Akhi want to encourage immigrants to lead an independent life and seek higher education.

Helsingin suurmoskeijaa ei kiirehditä – Valtuutetut melkein toistensa tukassa

Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija puhututti Helsingin kaupunginvaltuustoa värikkäästi keskiviikkoiltana. Kymmenien puheenvuorojen aikana somalitaustaiset poliitikot vinoilivat toisilleen ja vasemmisto hermostui kristillisdemokraattien valtuutettuun. Moskeija etenee nyt normaalina kaavahankkeena eikä kaupunki kiirehdi sitä.

Vihreistä eronneet helsinkiläisvaltuutetut siirtyvät vasemmistoliittoon

Helsingin Vihreistä keväällä eronneet kaupunginvaltuutetut Zahra Abdulla ja Sirkku Ingervo ovat liittymässä Helsingin Vasemmistoliiton riveihin. Abdulla ja Ingervo perustivat ensin oman punavihreän valtuustoryhmän vihreistä lähdettyään, mutta nyt vasemmiston valtuustoryhmä kasvaa kahdella valtuutetulla.

Helsingin vihreiden nokkamies selittää ryhmän rivien rakoilua: Kompromisseja on pakko tehdä

Helsingin vihreiden varapuheenjohtaja Otso Kivekäs on pahoillaan siitä, että Sirkku Ingervo ja Zahra Abdulla erosivat vihreistä omaksi punavihreäksi ryhmäkseen. Näiden mielestä vihreiden politiikka on siirtynyt liiaksi oikealle. Kivekäs myöntää, että kompromisseja on tehty, mutta hänen mukaansa ne ovat joskus välttämättömiä.

Helsingin tonttivuokrat jatkavat nousuaan – isoja korotuksia yhtiövastikkeisiin

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan toteuttaa suunnitelmansa korottaa tonttivuokria porrastetusti. Muun muassa vihreistä eronneet Zahra Abdulla ja Sirkku Ingervo äänestivät päätöstä vastaan.

Kaksi vihreiden valtuutettua perustaa uuden punavihreiden valtuustoryhmän

Helsingin vihreiden valtuutetut Sirkku Ingervo ja Zahra Abdulla ilmoittivat eroavansa ryhmästä keskiviikkoiltana. Ingervon mukaan Helsingin vihreiden politiikan painopiste on siirtynyt liikaa oikealle viime vuosien aikana.

Albania, jiddiš ja muita Suomen kieliä

Hannu Reime kertoo kielten vaiheista.

"Maahanmuuttajia otetaan ehdokaslistoille koristeiksi"

Puolueiden kuntavaaliehdokaslistoilta löytyy väriä: maahanmuuttajataustaisia henkilöitä on ehdolla yli 400. Osa ehdokkaista katsoo, että puolueet haalivat maahanmuuttajia listoilleen näön vuoksi.

Immigrant Candidates Fare Poorly

Not a single new candidate from a first-generation immigrant background made it to the parliament in this election. However, Jani Toivola of the Green League has become the first person of non-European descent to attain a seat in parliament.

Maahanmuuttajaehdokkaat eivät pärjänneet

Eduskuntaan nousi näissä vaaleissa vain yksi maahanmuuttajataustainen ehdokas. Ruotsista Suomeen muuttanut Ahvenanmaan edustaja Elisabeth Nauclér oli ainut maahanmuuttaja, jonka äänimäärä riitti läpipääsyyn.

Vihreiden Jani Toivolasta ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja

Kirkon ympärillä velloneen homokeskustelun innoittamana ehdolle lähtenyt Jani Toivola uskoo edustajanpaikan irronneen avoimuudella ja itsensä likoon laittamisella. Toivola arvelee, että myös hänen ihonsa värillä on symbolista merkitystä. Varsinaiset maahanmuuttajaehdokkaat eivät pärjänneet näkyvästä kampanjoinnista huolimatta.

Vaalien Top Ten

Kun vahtikoirahuki alkaa olla ohi, on pakko tehdä vaali-ilmiöiden Top ten -lista.

Maahanmuuttajaehdokkaita yhä vain kourallinen

Maahanmuutto on yksi eduskuntavaalien kuumimmista puheenaiheista. Maahanmuuttajaehdokkaita on kuitenkin vaaleissa vain 45. Määrä riippuu myös laskutavasta. Maahanmuuttajaksi on laskettu myös ehdokkaita, joiden isä tai äiti on ulkomaalainen.

Somalia ajautumassa yhä pahempaan kriisiin

Afrikan sarven Somalia on ajautunut jopa Darfuriakin pahempaan humanitaariseen kriisiin. YK:n mukaan tilanne ei ole koskaan ollut Somaliassa yhtä paha kuin kuluneena vuonna.

No Plans to Evacuate Finns from Somalia

The Finnish Ambassador in Kenya, Matti Kääriäinen, estimates that there are about 20 people with Finnish citizenship caught up in the fighting in Somalia. However he says there are no plans to try to evacuate them.