Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija kohtaa biisintekijät – Juha Itkosen uusi sarja Minun musiikkini

Syviä keskusteluja ja intiimejä musiikkiesityksiä.

Tekoäly oppii kuin lapsi, ja näin se pärjää A. W. Yrjänää vastaan runoilussa

Tekoäly on ihmistä parempi huomaamaan luonteenpiirteitä ihmisissä. Se osaa pian korjata virheitään. Jo nyt keinoäly harjoittelee luovuutta.

"Tarina nappaa mukaansa" – Sarjakuva-Finlandia Janne Kukkosen Voro-fantasialle

A.W. Yrjänä nosti esikoisalbumin voittajaksi: Voro - kolmen kuninkaan aarre on täyteläisesti klassinen satu, veijaritarina ja kasvukertomus.

Sarjakuva-Finlandian voittajan valitsee tänä vuonna muusikko AW Yrjänä

Maaliskuussa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla jaettavasta palkinnosta kisaa 10 viime vuonna julkaistua kotimaista sarjakuva-albumia.

Kulttuurivieras A.W. Yrjänä penää suomalaisilta maailmankatsomusta – "Emme ole hajalla"

Muusikko, lyyrikko ja runoilija A.W. Yrjänä  vierastaa arki-isänmaallisuutta ja vaatii suomalaisille parempia päättäjiä.

A. W. Yrjänän terveiset työministeriöön: Selkeyttäkää ohjeita, ettei tarvitse joka viikko panikoida

Tuore ennakkopäätös vihjaa, että osuuskunnassa työsuhteessa olevilla ei välttämättä ole oikeutta palkansaajien työttömyyskassoihin. Muusikko A. W. Yrjänä lähettää työministeriöön sekavaan työlainsäädäntöön turhautuneen "kentän" terveiset.

Ukonvaajan matka muinaiseen suomenuskoon on pian tehty

Ukonvaaja, ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva suomenuskosta on piirua vailla valmis. Pieni hämeenlinnalainen Helomedia Oy on tehnyt sitä joukkorahoituksen turvin pitkään ja hartaasti. Pian se on valmis näytettäväksi joukkorahoittajille. Ukonvaajassa A.W. Yrjänä johdattaa katsojaa mytologisille juurillemme.

Ukonvaaja kertoo A.W. Yrjänän matkan mytologisille juurilleen

Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä sanoo olleensa pitkään kiinnostunut muinaisesta suomenuskosta tai esikristillisestä luonnonuskosta. Elokuvan Ukonvaaja päähenkilönä hän tekee matkaa henkisille juurilleen. Tekijät leikkaavat tarinaa kokoon parhaillaan ja uskovat sen valmistuvan syksyksi. Rahoitus on tullut hankkeesta kiinnostuneilta vapaaehtoisilta tukijoilta joukkorahoituksena.

Minne meni suomirock? Olavi Uusivirta ja A. W. Yrjänä kertovat

Suomalainen rockmusiikki ei ole viime vuosina juuri näkynyt valtavirrassa. Yhtenä syynä on hip hopin kasvanut suosio.

Vasemmistolehti Ny Tid ja kirjallisuuslehti Särö palkittiin

Kulttuurilehtien laatupalkinnot saavat tänä vuonna suomenruotsalainen kulttuurilehti Ny Tid ja kaunokirjallisuuteen keskittynyt julkaisu Särö. Laatupalkinnon suuruus on 10 000 euroa.

"Lauluun pitää sisältyä koko maailman ymmärrys"

Rock-yhtye CMX on Suomen menestyneimpiä ja pitkäikäisimpiä yhtyeitä. Eikä loppua näy: 28 vuotta sitten perustetulta CMX:ltä ilmestyy perjantaina uusi levy. Yhtyeen laulaja ja basisti A. W. Yrjänä kuvailee sitä raivokkaaksi kitaralevyksi.

Rock-Suomi-bonuksia 6: Sanojen takana

Lisämateriaalia Rock-Suomen lauluntekijäjaksoon.

Miten minusta tuli minä, A. W. Yrjänä

A. W. Yrjänä kertoo elämästään.

Nina Mikkonen puolustaa kotiäitiyttä

Kiihkeä keskustelu päivähoidosta.

Sarjakuva-albumissa irvaillaan suomalaisrokkareille

Tatu Junnin ensimmäinen sarjakuva-albumi Herra Ylpön perse ja muita kertomuksia irvailee suomalaisille rokkareille. Satiirisen tykkitulen kohteina ovat mm. A. W. Yrjänä, Ville Valo, Samuli Putro, Nightwish, YUP, The 69 Eyes, Eppu Normaali ja teinigootit.

Lilith juhlii 10-vuotista taivaltaan kärkiartistien kera

Suomen vanhin kulttuurialan uusosuuskunta Lilith juhlii 10-vuotista taivaltaan. Lilith aloitti levy-yhtiönä, ohjelmatoimistona ja tapahtumajärjestäjänä, mutta on kasvanut vuosikymmenessä kulttuurialan monitoimijaksi.

Atso Almilalle säveltaiteen apuraha

Valtion säveltaiteen toimikunta on tänä vuonna myöntänyt suurimmat apurahansa kapellimestari Atso Almilalle ja säveltäjä Jouni Kaipaiselle. He saavat viisivuotisen apurahan.