Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Haitin Roseline Eloissaint potkaisee palloa.

Haiti yllätti MM-avauksessaan – menestys kumpuaa luonnonkatastrofista

Luonnonkatastrofeista kärsinyt Haiti pelaa toista kertaa jalkapallon MM-kisoissa. Maanjäristysten runtelemaa maata vaivaa myös korruptio, joka näkyy jalkapalloliitossa asti.

Haitilaiset raivaavat tavaraa kadulta tulvan jäljiltä Leoganessa.

UNICEFin johtaja varoittaa: Haitin ahdinko ei ole koskaan ollut pahempi

Catherine Russellin mukaan väkivaltaiset, aseelliset jengit hallitsevat yli 60:tä prosenttia Haitin pääkaupungista Port-au-Princestä sekä suuria alueita maaseudulla.

Roselord Borgella tuuletti MM-kisapaikkaa.

Haitin naiset nousivat katastrofin partaalta jalkapallon MM-kisoihin – futispomo ahdisteli tyttöpelaajia vuosia

Viimeiset paikat Australian ja Uuden-Seelannin yhteiskisoihin lunastivat Portugali, Haiti ja Panama. Naisten MM-jalkapallo nähdään kesällä Ylen kanavilla.

Mielensoittajia kadulla.

Yhdysvalloilta ja Kanadalta kalustoapua Haitin poliisille – pääkaupunki on luisumassa anarkiaan

Haitin pääkaupunki Port-au-Prince on muuttumassa sotatantereeksi. Kaupunkilaiset eivät enää uskalla liikkua kaupungilla tai mennä töihin väkivallan pelossa. YK:n mukaan ruokapula on paikoin katastrofaalinen.

Polttoainetta kuljettanut säiliöauto räjähti tiistaiaamuna Haitissa

Haitissa kymmenet kiiruhtivat keräämään bensaa kumoon kellahtaneesta säiliörekasta – sitten sattui räjähdys, joka vei 75 ihmisen hengen

Kuljettaja oli menettänyt säiliöauton hallinnan väistäessään mopotaksia. Kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä osa loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Haitilaisia siirtolaisia Meksikossa syyskuussa 2021.

Lähetyssaarnaajien sieppaajat vaativat tähtitieteellisiä lunnaita Haitissa – asukkaat ovat saaneet tarpeekseen rikollisjoukkioista

Neuvottelut panttivankien vapauttamiseksi jatkuvat neljättä päivää. Sieppaajat kuuluvat pahamaineiseen 400 Mawozo-rikollisjengiin. Kustakin siepatusta pyydetään miljoonan dollarin summaa.

Ihminen seisoo vastavaloon ilta-aurinkoon nurmella, johon hän on laskenut isot kantamuksensa.

USA:n rajalle sillan kupeeseen syntynyt siirtolaisleiri on tyhjennetty ja tuhansia karkotettu – ”He kohtelivat meitä kuin eläimiä”

Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla rikottiin heinäkuussa yli 20 vuotta vanha ennätys rajaa ylittävien määrässä. Mutta onko siirtolaisia pysyvästi enemmän kuin aiemmin? Entä miksi valtaosa heistä on nyt haitilaisia?

Yhdysvaltain rajavartija yrittää pysäyttää siirtolaisia Del Riossa.

Yhdysvallat karkottaa siirtolaisia pois Texasin ja Meksikon rajan tuntumasta – viikon kuluessa on tarkoitus karkottaa yli 12 000 siirtolaista

Viimeisten kahden vuorokauden aikana yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat karkottaneensa kaikkiaan noin 3 300 siirtolaista. Yli 12 000 siirtolaista on leiriytynyt Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan tuntumaan Del Rion kaupunkiin.

Tuhannet haitilaissiirtolaiset odottavat pääsyä Yhdysvaltoihin

USA:ssa yli 10 000 siirtolaista nukkuu sillan alla Meksikon rajan tuntumassa – haitilaisia tullut rajan yli ennätysmäärä

Siirtolaiset ovat pystyttäneet alueelle telttoja ja rakentaneet suojia jättiruo’oista. Osa on pessyt vaatteitaan joessa. Rajalle jumiin jääneet siirtolaiset ovat iso haaste presidentti Joe Bidenille, joka lupaili edeltäjäänsä inhimillisempää maahantulopolitiikkaa.

Suomen punaisen ristin avustustyöntekijä Lotta Poijula.

Lotta Purola lähti kirurgiksi Haitiin, mutta päätyikin aivan muihin töihin – kuuntele, mitä on arki kaaoksen keskellä

Suuri maanjäristys jätti Haitissa jälkeensä lähes 2 000 kuolonuhria. Paikalla on yhä kolmekymmentä SPR:n avustustyöntekijää. Oululaisella Lotta Purolalla on aina ollut halu auttaa.

Ariel Henry

Haitissa kuohuu: Syyttäjä epäili pääministeriä presidentin murhasta – pääministeri erotti syyttäjän

Syyttäjän mukaan Haitin pääministeri Ariel Henry oli yhteydessä henkilöön, jota epäillään maan presidentin murhan suunnittelijaksi. Haitin presidentti Jovenel Moïse ammuttiin hyökkäyksessä kotiinsa heinäkuun alussa.

Huomioliivinen mies vie trukkilavalla tavarakuormaa rekkaan.

Katso, mitä kaikkea kenttäsairaalaan tarvitaan – Tampereella pakataan hätäapua Haitin maanjäristyksen uhreille

Reilut kaksi viikkoa sitten Haitissa sattuneessa maanjäristyksessä sai surmansa yli 2000 ihmistä ja tuhansia loukaantui.

Nainen kirjoittaa laatikkoon SPR:n logistiikkakeskuksen varastossa

Suomalaiset auttavat pian haitilaisia maanjäristysalueella – SPR: avun tarve valtava, potilaita hoidetaan ulkona

Haitissa tapahtui kaksi viikkoa sitten tuhoisa maanjäristys, jossa on kuollut yli 2 000 ihmistä ja loukkaantunut yli 10 000. SPR osallistuu kansainväliseen avustusoperaatioon lähettämällä alueelle kenttäsairaalan ja sen henkilökuntaa.

Haitia runteli tuhoisa maanjäristys runsas viikko sitten

Maanjäristyksen runtelemassa Haitissa ryöstely haittaa avustustöitä – jengipomo tarjosi apua

Runsas viikko sitten tapahtuneessa Haitin maanjäristyksessä kuoli ainakin 2 207 ihmistä ja tuhansia loukkaantui. Rikollisjengit ovat kaapanneet avustusrekkoja ja varastaneet tarvikkeita. Väkijoukot ovat tapelleet ruokasäkeistä.

Erik Finskas

SPR lähettää avustustiimin maanjäristyksen runtelemaan Haitiin – espoolaisen Erik Finskasin mukana lähtee radiopuhelimia ja työkaluja

Espoolaisen Erik Finskasin ja hänen työparinsa mukaan on pakattu muun muassa radiopuhelimia, reitittimiä ja työkaluja.  Tehtävänä on olla mukana huolehtimassa avustustyössä tarvittavista viestiyhteyksistä kuukauden ajan.

Kotinsa maanjäristyksessä menettäneitä ihmisiä Les Cayesissa, Haitissa.

Haitin maanjäristyksessä kirjattu yli 1 900 kuolonuhria – loukkaantuneita jo lähes 10 000

Pelastustoimia ovat haitanneet voimakkaat sateet, jotka Grace-myrsky toi mukanaan tiistaina. Sateesta huolimatta juomakelpoisesta vedestä on pulaa.

Naisia ja lapsia istumassa maassa.

Tiistai 17.8.2021

Suomi keskeyttää kehitysyhteistyön Afganistanissa. Haitin maanjäristyksessä on yli 1400 uhria. Suomen talous on toipunut hyvin koronasta. Ars Fennica -palkintoa tavoittelee 5 ehdokasta.

Ihminen rakentaa sateensuojaa väliaikaisen majoituksen leirissä Haitissa, lähestyvältä myrskyltä suojaamaan.

Luonnonvoimat koettelevat toden teolla Haitia – ensin iski maanjäristys, nyt maata vaivaavat kaatosateet

Tilanne köyhässä Haitissa on heikentynyt nopeasti. Eniten on kärsinyt maan lounaisosa, johon iski peräperää maanjäristys ja trooppinen matalapaine.

Haitin maanjäristyksen raivaustyöt jatkuvat

Haitin maanjäristys surmasi lähes 1300 ja jätti kymmenet tuhannet kodittomiksi – lähestyvät rankkasateet uhkaavat vielä pahentaa asiaa

Kuolleiden määrän pelätään yhä nousevan. Järistys tuhosi tuhansia rakennuksia maan lounaisosassa. Lähestyvä trooppinen matalapaine vaikeuttanee pelastus- ja raivaustöitä entisestään.

Naomi Osaka i franska öppna 2021.

Tennistähti Naomi Osaka lupaa auttaa Haitin maanjäristyksestä kärsineitä – "Tulen antamaan kaikki palkintorahani"

Naomi Osaka haluaa antaa Cincinnatin WTA-turnauksen palkintorahansa maanjäristyksestä kärsineille. Osakan isä on kotoisin Haitista.

Maanjäristyksen tuhoja Haitissa 14. elokuuta.

Haitissa tapahtui voimakas maanjäristys, ainakin 1 297 ihmistä kuollut

Haitiin on julistettu hätätila. Pääministeri Ariel Henryn mukaan maanjäristys aiheutti kuolemia ja tuhoa useissa paikoissa.

Haitin edesmennyt presidentti Jovenel Moïse vaimonsa Martinen kanssa.

Haitin surmatun presidentin leski Martine Moïse palasi kotiin – oli hoidettavana Miamissa

Surmattu presidentti Jovenel Moïse on määrä haudata ensi perjantaina. Martine Moïsen tiedettiin palaavan kotiin ennen miehensä hautajaisia.

Miksi avustusmiljardit eivät nostaneet Haitia jaloilleen?

Haitin surmattu presidentti johti läntisen pallonpuoliskon köyhintä maata – Miksi avustusmiljardit eivät ole nostaneet saarivaltiota jaloilleen?

Siirtomaahistorian lisäksi selityksiä Haitin ahdinkoon löytyy esimerkiksi epäonnistuneista humanitaarisista operaatioista ja maan korruptoituneesta politiikasta. Myös luonnonvoimat näyttelevät osansa Haitin epäonnessa.

Poliisi pitää kiinni pidättämäänsä miestä. Toinen pidätetty makaa maassa.

Haitin presidentin salamurhaan osallistui poliisin mukaan ainakin 28 ihmistä, kahdeksan epäiltyä on yhä karkuteillä

Surman jälkimainingeissa on otettu poliisin mukaan kiinni toistakymmentä kolumbialaista ja kaksi yhdysvaltalaista. Ainakin kolmen kerrotaan saaneen surmansa.

Haitilaisia turvallisuusjoukkoja vartiossa presidentin asunnon edessä.

Haitin presidentin surmaajat tekeytyivät huumepoliiseiksi – kaksi epäiltyä otettu kiinni, neljä kuoli taistelussa turvallisuusjoukkojen kanssa

Poliisi tavoitti epäillyt surmaajat Pelerinissä ennen kuutta iltapäivällä paikallista aikaa. Kolme epäiltyjen panttivankina ollutta poliisia on päässyt vapaaksi.

Martine ja Jovenel Moise

Haitin presidentti Jovenel Moïse murhattiin – virkakautta leimasi poliittinen epävakaus, köyhyys ja rikollisuus

Presidentin vaimo on viety sairaalaan, kertoo maan väliaikainen pääministeri Claude Joseph. Hän sanoo olevansa nyt maan johdossa.

Josue Duverger kuvassa

Katso, miten maalivahti sähläsi kammottavalla tavalla jalkapallon MM-karsintaottelussa

Haitin maalivahti haparoi nolosti Kanadaa vastaan pelatussa jalkapallon MM-karsintaottelussa.

Port-au-Prince.

Haitilaisvankilasta yli 400 vangin massapako – vankilanjohtaja ja 24 muuta kuoli

Tunnettu jengijohtaja sai surmansa pakomatkalla. Puolet karkulaisista on yhä vapaina.

Nainen juoksee pakoon mielenosoitusta Port-au-Princessa, Haitissa.

Presidentin valta haastetaan Haitissa

Poliittinen kuohunta horjuttaa läntisen pallonpuoliskon köyhintä valtiota.

SPR:n kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi pelastusharjoituksessa Uudellamaalla vuonna 2008.

Korona toi kriisin kotimaahan – myös täällä ihmishenget pelastuvat, kun toimimme oikein, muistuttaa eläkkeelle lähtevä SPR:n avustustyön konkari Kalle Löövi

SPR:n kansainvälisen auttamisen johtaja ehti olla mukana pitkän uransa aikana kymmenien katastrofien avustustyössä.

Nainen ja koira tutkivat raunioita.

Hurrikaani Lauran vaatimien uhrien määrä nousi – Ainakin 31 kuoli Haitissa, 14 Yhdysvalloissa

Presidentti Donald Trumpin on määrä vierailla Louisianan ja Texasin tuhoaluilla lauantaina.

Harry Ardoin (kuvassa vasemmalla) valmistautui lapsenlapsensa Tyler Ardoin kanssa Laura-myrksyn rantautumiseen Louisianaan 26. elokuuta 2020.

Hurrikaani Laura on rantautunut Texasiin ja Louisianaan – puoli miljoonaa ihmistä määrätty evakuoitavaksi

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC kuvaa myrskyä erittäin vaaralliseksi.

Näyttelijä Joanna Lumley vierailee kätketyssä Karibiassa.

Joanna Lumleyn matkassa Karibialle, Intiaan, Siperiaan ja Kreikkaan

Huikeiden matkojen opppaana toimii Joanna Lumley.

Yves Jean-Bart

Fifa määräsi raiskauksista epäillyn Haitin jalkapallopomon toimintakieltoon

Haitin jalkapalloliiton puheenjohtaja Yves Jean-Bart on kiistänyt syytteet.

9 Miles Project Covid-19 -avustusryhmä jakaa ruokaa Etelä-Afrikassa slummeissa asuville, joiden tilanne on pahentunut entisestään koronan takia.

Koronapandemia voi kaksinkertaistaa vakavasta ruokapulasta kärsivien määrän

Koronapandemia voi viedä ruoan 130 miljoonalta ihmiseltä, kertoo YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP.

Palomies osoittaa orpokotia, jossa syttyi tuhoisa tulipalo torstai-iltana.

15 lasta kuoli laittoman orpokodin tulipalossa Haitissa

Palo sai tiettävästi alkunsa lasten sytyttämistä kynttilöistä.

Mies poliisiaseman katolla.

Haitin levottomuudet kiihtyneet – ryöstelevät protestoijat vaativat presidentin eroa

Ainakin neljä ihmistä on kuollut viime päivien väkivaltaisuuksissa.

Mielenosoittaja Haitissa.

Haitissa tuhannet mielenosoittajat vaativat presidentin eroa: "Meillä on nälkä, ei ole mitään syötävää"

Haitilaiset ovat turhautuneita elintarvikkeiden hintojen nousuun ja korruptioon.

Haitin virallinen lippu

Salakuljetusten karu todellisuus: Kymmeniä haitilaisia on jälleen löydetty hukkuneena

Viranomaiset saivat pelastettua tiettävästi vain 17 ihmistä Abacon saaren rannikkovesistä.

Haitin kansallispalatsin orkesterin jäsen suojautuneena auton alle soittimensa kanssa mellakan alkaessa.

Haitilaisorkesterin jäsen piilossa mellakoita ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla takavarikoituja huumeita tuhottiin polttamalla Pakistanissa, Tokiossa kilpailtiin robottimessuilla ja Haitissa mellakoitiin entisen hallitsijan muistojuhlassa. Yle kokosi viikon kiinnostavimmat uutiskuvat.

Kartta.

Haitissa voimakkain maanjäristys vuosiin – ainakin 11 ihmisen tiedetään kuolleen

Järistyksen keskus oli noin 19 kilometriä Port-de-Paixin kaupungista luoteeseen.

Naomi Osaka

Ensimmäinen japanilaisnainen grand slam -turnauksen välierässä 22 vuoteen

Naomi Osakasta tuli ensimmäinen tenniksen grand slam -turnauksen välieriin yltänyt japanilainen naispelaaja 22 vuoteen, kun hän musersi ukrainalaisen Lesia Tsurenkon 6-1, 6-1 puolivälierässä keskiviikkona.

Oxfam

Haitin seksiskandaali: Britannian Oxfamin työntekijöille pysyvä toimintakielto

Haitin hallituksen mukaan hyväntekeväisyysjärjestö on rikkonut lakeja ja omia ydinarvojaan ihmisten kunnioittamisesta.

Eva Wahlström

Wahlström pitänyt WBC:n MM-vyötä hallussaan vuodesta 2015

Eva Wahlström on voittanut ammattinyrkkeilyn WBC-liiton höyhensarjan MM-ottelussa yhdysvaltalaisen Melissa St. Vilin tuomariäänin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle