Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eläinlääkäripula syvenee Pohjanmaan rannikolla – virka on auki jo kolmatta kertaa eikä päivystäjiä ole tarpeeksi

Länsirannikolla ongelmaan lähdetään hakemaan ratkaisua selvityksen kautta. Vaihtoehtoina ovat yhteistyön lisääminen yksityisten kanssa sekä päivystysalueiden uusjako.

Tänä kesänä lampaat välttyivät joutumasta suden kitaan – Mustasaaressa lampaat tuotiin saaresta viikonloppuna kotiin

Yhteensä 650 lammasta palasi ehjin nahoin kotiin kesälaitumelta viikonlopun aikana Mustasaaren Björkössä. Osalla lampaista oli tänä vuonna GPS-paikannin. Myös kameravalvontaa saarilla oli lisätty.

Villieläinhoitolassa hoidetaan robottiruohonleikkureiden silpomia siilejä nyt päivittäin – villieläimet tunnistavia robotteja saadaan vielä odottaa

Robottiruohonleikkurien turvastandardit edellyttävät esimerkiksi ihmisen jalan tunnistamista. Pientä siiliä tai oravaa laitteet eivät tunnista – vielä.

Vaasan paloaseman tilalle esitetään kokonaan uutta rakennusta – pelastuslaitoksen uusien rakennusten maksajaa ei vielä tiedetä

Uuden paloaseman lisäksi pelastuslaitokselle kaavaillaan toista uutta rakennusta Vaasan Liisanlehtoon. Niin sanottu sivutoimipiste on etenemässä hankesuunnitteluun. Pelastuslaitos toivoo, että uudisrakennusten suunnitelmat saataisiin mahdollisimman pitkälle ennen kuin päätökset niistä siirtyvät uusille toimielimille Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Paula Jaskari, 21, kävi ruotsinkieliset koulut, vaikka koti on täysin suomenkielinen – edessä on muutto Ruotsiin: "Koen olevani suomenruotsalainen"

Jaskarin kaltaisia on Suomessa vähän, vaikka ruotsinkielisissä kouluissa onkin enemmän oppilaita kuin pelkästään äidinkielitilaston perusteella voisi olettaa. Sitä selittävät kaksikieliset ja vieraskieliset perheet.

Muutoksia useamman kunnan johdossa – RKP:llä vahva asema Pohjanmaan rannikkokunnissa

RKP:n asema säilyi vaalien jälkeen vahvana sekä kuntien valtuustoissa että hallituksissa. Katso täältä, ketkä asettuvat johtopaikoille pohjalaiskunnissa.

Susien lampaille aiheuttamat vahingot lisääntyivät roimasti – Riistakeskus yrittää nyt suojella lampaita gps-seurannan avulla

Suomen riistakeskus on pannoittanut Länsi-Suomen alueella tällä laidunkaudella lampaita seitsemässä isossa maisemanhoitokohteessa. Pantojen avulla halutaan selvittää, voidaanko petovahinkoja ennaltaehkäistä.

Etsintäoperaatio päättyi – Merivartiosto pelasti miehen Raippaluodon sillan lähistöltä

Mieshenkilö löytyi elossa, mutta kylmettyneenä. Etsinnät aiheuttivat ison operaation Raippaluodon sillalla.

Koronatartunta palvelutalo Solhörnanin työntekijällä Mustasaaressa – asukkaita asetettu karanteeniin

Palvelutalon yhdellä työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Toinen työntekijä, sekä osa asukkaista on asetettu karanteeniin.

Kalajoella päästiin sammuttamaan nyt paloalueen sisäpuolellekin – sammutustöistä palannut vapaaehtoinen Hans-Peter Holm: "Menen takaisin, jos tarvitaan"

Palon leviäminen on saatu sunnuntaina pysähtymään, eikä välitöntä tarvetta asukkaiden evakuointiin ole. Sammutustyöt jatkuvat silti edelleen. Vapaapalokuntalaisten rooli sammutustyössä on ollut merkittävä.

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen käynnistyy – tekninen lautakunta valitsi urakoitsijat

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen voi alkaa. Tekninen lautakunta päätti keskiviikkona urakoitsijoista. Kolmeen osaan jaettu urakointi oli kahden kauppaa. Pääurakoitsija on Sundström Oy Entrepenad ja sivu-urakoitsija on Tallqvist Infra Oy.

Korsholman musiikkijuhlat alkoi – koronaturvallisesti, mutta sentään oikeasti yleisön edessä

Päätös tapahtuman järjestämisestä tehtiin vasta toukokuussa. Konsertit järjestetään livenä, mutta osa taltioidaan niin, että syyskuussa Musiikkijuhlat järjestää recap-viikon verkossa.

Maastopalot roihusivat Pedersöressä ja Mustasaaressa

Molemmat palot sammutettiin nopeasti. Toisen maastopaloista uskotaan alkaneen ihmisen toimesta.

Infektioylilääkärin mukaan Vaasan sairaanhoitopiirissä ei ole syytä siirtyä kiihtymisvaiheen tasolle: "Ilmaantuvuusluvusta huolimatta kriteerit eivät täyty"

Kiihtymistason raja on 25 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Lisäksi tarkastellaan muun muassa myös sairaalahoidossa olevien määrää ja positiivisten tulosten osuutta otetuista näytteistä. Nyt nämä kriteerit eivät täyty.

Tulvariskissä olevien rakennusten kastumiskorkeuksia kartoitetaan Laihianjoen vesistöalueella

Osana tulvariskien hallintasuunnitelmaa on parhaillaan selvitetty rakennusten kastumiskorkeuksia Laihianjoen vesistöalueella. Raportti tulvariskikarttoineen valmistuu heinäkuun aikana.

Palkitun matkailuyrityksen Kalle's Innin myynnistä neuvotellaan kahden paikallisen sijoittajan kanssa

Lasi-igluistaan tunnettu mustasaarelainen Kalle's Inn on ollut myynnissä keväästä saakka. Tällä hetkellä kauppoja hierotaan kahden paikallisen toimijan kanssa. Yrityksen toiminta on ollut puolitehoilla koronan takia.

Merenkurkun saaristossa Vaasan ja Raippaluodon edustalla on enää yksi venetankkausasema – kaksi asemaa lakkautettiin ennen kesää

Vaasan Palosaaren salmessa ainoa veneiden tankkausasema Vaasan saaristossa. Vielä viime kesänä automaatteja oli kolme. Hieman kalliimmasta polttoainehinnasta huolimatta on myynnistä on vaikea saada kannattavaa.

Asuinrakennus vahingoittui tulipalossa Mustasaaressa – henkilövahingoilta vältyttiin

Mustasaaren Sulvalla oli tulipalo neljän asunnon rakennuksessa. Henkilövahingoilta vältyttiin. Yksi asunnoista vahingoittui remonttikuntoon.

ELY-keskus raportoi ensimmäisistä sinilevähavainnoista pohjalaismaakuntien rannikkoalueella

Lämmin sää on lisännyt sinilevien kasvua etenkin rannikkoalueilla pohjalaismaakunnissa. Valtakunnallisen leväseurannan havaintojen lisäksi on raportoitu myös ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemiä sinilevähavaintoja.

Kasitien parannustyö Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välillä etenee suunniteltua rivakammin – työ valmistunee lähes vuoden etuajassa

Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välinen kasitien osuus valmistuu jo tämän vuoden lokakuuhun mennessä. Tietyön suunnitteluvaiheessa vaikea maasto otettiin huomioon, mutta kaikki on sujunut ongelmitta, ja se on nopeuttanut aikataulua.

Moottoritien jatkeen suunnitelma puhuttaa Mustasaaressa

Traficom on esitellyt kevään aikana mahdollisia ratkaisuja tien kehittämiseksi. Suunnittelu jatkuu edelleen.

Ulkona järjestettävät uimakoulut pitävät pintansa – Tuovilan uimarannalla kavereiden kanssa taito karttuu aivan huomaamatta

Folkhälsan järjestää uimakouluja ulkona pitkin Pohjanmaata. Edes kylmä sää ei estä lapsia tai opettajia menemästä veteen. Lämpöä pidettään yllä leikin avulla.

Kolmostietä parannetaan Laihian ja Helsingbyn välillä – jos suunnitelma menee läpi

Pääosin nykyistä tielinjausta noudattelevaan suunnitelmaan on kuitenkin esitetty uudistuksia Helsingbyn ja Hulmin kohdille.

Lampaat ovat palanneet Mustasaaren Björköön saarelle, missä susi raateli viime kesänä 130 lammasta – nyt lampaiden GPS-pannat kertovat, jos susi hyökkää

Viime kesänä susi ui saarelta toiselle raadellen lampaita. Pantojen toivotaan auttamaan suurpedon hyökkäyksen havaitsemisessa ja nopeuttavan tilanteeseen puuttumista. Suden tulo lampaiden luokse on epätodennäköistä, mutta siihen varaudutaan.

Westenergy rakennuttaa uuden Mustasaaren Lintuvuorentiehen yhdistyvän tieliittymän jäte-energialaitokselle

Uuden tieliittymän lisäksi Westenergy rakennuttaa uuden jätteen välivarastointiratkaisun. Uudessa välivarastossa varastoidaan energiana hyödynnettävää jätettä pääsääntöisesti laitoksen vuosihuoltojen ja mahdollisten häiriötilanteiden aikana.

Yle seurasi Vieno-myrskyä: Noin 3 900 taloutta ilman sähköä, myrskytuulet laantuneet, pelastuslaitoksilla oli kiireitä ympäri Suomen

Vieno-myrsky alkoi riepotella Suomea maanantain ja tiistain välisenä yönä. Myrsky aiheutti sähkökatkoja ja tehtäviä pelastuslaitoksille eri puolilla maata.

RKP ja perussuomalaiset Mustasaaren suurimmat puolueet - RKP:n Carola Lithén sai eniten ääniä

Mustasaaressa Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti viisi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. RKP ja SDP olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Politiikan tutkija Claus Stolpe: RKP hallitsee jatkossakin Pohjanmaalla, perussuomalaiset kasvattanevat suosiotaan kuntavaaleissa

Politiikan tutkija Claus Stolpe uskoo että perussuomalaiset ja kokoomus lisäävät suosiotaan kuntavaaleissa, mutta RKP hallitsee jatkossakin Pohjanmaalla.

Aluehallintovirastolta rahaa lasten ja nuorten harrastuksiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta avustusta myönnettiin 70 hakijalle.

Omatoimikirjastot laajenevat, nyt Mustasaaren Koivulahteen

Omatoimikirjasto on käytettävissä joka arkipäivä iltayhdeksään saakka. Itsenäisesti kirjastoa käytetään kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin avulla, ne saa Koivulahden kirjastosta.

Mustasaaren hevosurheilukeskuksen alueen ennakkomarkkinointi alkanut

Mikäli varauksia tehdään riittävä määrä, alkaa teiden, vesi- ja viemäriyhteyksien rakentaminen tämän vuoden aikana.

Vaasan Sähköltä stipendejä energia-alasta innostuneille opiskelijoille

Vaasan Sähkö on lahjoittanut kouluille 10 000 euroa jaettavaksi stipendeinä. Stipendiraha jakautuu 30:lle koululle mm. Vaasassa, Mustasaaressa, Maalahdessa ja Laihialla.

Mustasaari ennakkoäänestää nyt – herätetäänkö kuntaliitos-ruljanssi uudestaan?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Mustasaaressa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Mustasaaressa ja Vöyrillä yli 16- vuotiaiden rokotusajanvaraus siirtyy

Yli 16 -vuotiaat voivat varata rokokotusajan 11.6. lähtien. Alunperin ajanvaraus piti alkaa tänään tiistaina. Rokotteita tuili Mustasaareen ja Vöyrille kuitenkin odotettua vähemmän.

Vaasan kaupunki ja Johnson Matthey allekirjoittivat aiesopimuksen akkutehdashankkeesta – "Hieno päivä Vaasalle ja Suomelle"

Tehdas olisi toiminnassa ehkä jo vuonna 2024 ja rakentaminen sille varatulla tontilla alkaisi vielä tänä vuonna.

Mies loukkaantui lievästi kaivinkoneen kaaduttua Mustasaaressa

Kostea maaperä antoi periksi koneen alla.

Vaasa saa ensi vuonna pinkit bussit

Vaasan seudun joukkoliikennettä uudistetaan. Bussien väri on päätetty äänestyksellä.

Lämpö sulattaa nyt lumia vauhdilla – pohjalaisjokien varsilla varaudutaan kevättulviin: "Ainekset isoon tulvaan olemassa"

Kyrönjoelle odotetaan tulvahuippua jo ensi viikolle. Nyt varmistetaan pengerluukkujen toimivuus, myös tekojärvien vesiä juoksutetaan jokiin.

Mustasaaressa on tehty kantelu maskipakosta oikeusasiamiehelle

Mustasaaressa yllätyttiin siitä, että kantelu tehtiin aikana, jolloin koko maailma käyttää maskeja.

Zulunkielinen Jerusalema-tanssihaaste leviää myös Suomessa – pohjalaisen terveyskeskuksen henkilökunta innostui: "Tanssimme kohti valoisampia aikoja"

Tanssihaaste on innostanut erityisesti hoitohenkilökuntaa eri puolilla maailmaa. Mustasaarelaistenkin video leviää Youtubessa.

Onko tässä Suomen turkisalan pelastus? Maan tiheimmälle turkistarha-alueelle houkutellaan nyt uusia yrittäjiä Tanskasta, missä minkkien tarhaus on kielletty

Mustasaari ja Vöyri houkuttelevat tarhureita muun muassa valmiiksi kaavoitetuilla, tarhaukseen soveltuvilla alueilla. Tanskassa on väläytelty myös suomalaistarhojen rahoittamista.

Mustasaaren Vassorin mittava tietyömaa etenee vauhdilla – syksyllä saatetaan jo ajaa uusia kaistoja pitkin

Uudistukset parantavat tieosuuden turvallisuutta. Työmaalla ollaan tällä hetkellä edellä aikataulusta.

Koronarokottaminen laajenee uusiin ikäryhmiin Seinäjoella ja Vaasassa – Mustasaari avasi kuntalaisille rokoteinfosivun

Seinäjoki ja Vaasa alkavat rokottaa 70-vuotiaita ja Vaasa sitä nuorempiakin Astra Zenecan koronarokotteella ensi viikolla.

Uuden rampin rakentaminen ohitustieltä Sepänkylään ei kannata, sanoo selvitys

Mustasaaren kunta on luopumassa miljoonasatsauksesta uuteen liittymään. Hyödyt rampista jäisivät vähäisiksi.

Helsingby skolan oppilaita siirtyy etäopetukseen koronatartunnan vuoksi

Koronatartunta on todettu eilen illalla ja etäkouluun siirrytään heti tänään torstaina.

Merenkurkun maailmanperintöalue ja Lauhanvuori vetävät kävijöitä – ensikertalaisia runsaasti liikkeellä

Metsähallitus on kiinnittänyt huomiota erityisesti ensikertalaisten retkeilijöiden käyntimäärän kasvuun.

Kissojen omistajille lähetetty huijausviestejä Pohjanmaalla

Länsirannikon ympäristöyksikkö pyytää kaikkia kirjeen saaneita huomaamaan, että viesti on huijausta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle