Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rifaa Taha-Viksten

Onko nälkäkiukku jatkuvaa ja kaikki kiva kielletty? Kolme paastonsa päättävää nuorta mursi yksitoista myyttiä ramadanista

Esitimme kolmelle paaston juuri päättävälle nuorelle aikuiselle yksitoista väittämää ramadanista. Saara Taha, Rifaa Taha-Viksten, ja Fuaad Mungani ovat Nuoret Muslimit -yhdistyksen aktiiveja. Osa myyteistä murtui, ja osa sai raadilta vahvistuksen. 

Uutisvideot: Yle testasi mämmiä suomalaisilla ja ulkomaalaisilla-tulokset yllättävät!

Yle syötti mämmiä viattomille – tulos yllätti

Eksotiikka tekee mämmistä maistuvampaa. Muistuttaa papujamme, arvioivat kiinalaiset.

Valmis raakakakku.

Raakaleivonnaisetkin saa maistumaan joululta – Soveltaminen voi kostautua aloittelijalle

Raakaleipurin ei tarvitse pelätä kakun palamista, vaan haastavinta on maun kohdilleen saaminen.

Vasemmalla taateleita lautasella, joiden vieressä näkyy vesikannun alaosa. Etualalla auki oleva kristillinen rukouskirja, jonka päälle on aseteltu metallinen ortodoksikristyn papin risti.

Vesi, taatelit tai hiihto – paasto eri muodoissa löytyy lähes kaikista uskonnoista

Keväisin paastoavat kristityt ja bahá'ít, muslimien ramadan-kuukausi alkaa tänä vuonna kesäkuussa, ja juutalaisten tärkein paaston juhla, jom kippur, koittaa lokakuussa. Mitä merkitystä paastolla on, vai onko haluista kieltäytyminen itsensä kiusaamista?

Kenttäsirkat maustavat Topi Kaireniuksen valmistaman munakkaan.

Heinäsirkka maistuu – no, heinäsirkalle

Heinäsirkan makua on kuvailtu rusinaiseksi tai sienimäiseksi. Jotkut maistavat siinä taatelin tai maksan aromeja. Paha sen maku ei ainakaan ole, vaikka hyönteiset voivatkin herättää inhoreaktioita. Sirkkoja, torakoita ja muita hyönteisiä käytetään ravintona suuressa osassa maailmaa, mutta Euroopassa niiden syöminen on vielä melko vierasta. Ajat kuitenkin muuttuvat ja hyönteisruuasta on jo kehittymässä jonkinlainen trendi.

moses-vodka

Israelilaiset juhlistavat pyhiään suomalaisella Moses-vodkalla

Tyrnävällä aloitettiin viinantuotanto 1990-luvun lopulla. Nykyään sieltä viedään votkaa votkamaihin ja Moses-taateliviinaa Israeliin.

Mustia papuja, friteerattua kanaa ja munakoisoa, kananmunia, herkkuriisiä ja taateleita sekä erilaisia makeita jälkiruokia. Ramadan - ateria on muslimien "jouluruokaa".

Ensin syödään taateli – yöttömän yön Lapissakin vietetään ramadania

Kuukauden kestävän ramadanin aikana muslimit paastoavat Koraanin oppien mukaan auringonnoususta auringonlaskuun. Pohjoisen valoisassa kesässä paastoamiselle on omat sääntönsä.

Vamiin raakakakun voi koristella vaikkapa kookoshiutaleilla tai ananaskirsikoilla.

Raakakakku "kypsyy" tarjottavaksi pakastimessa

Kevään juhlissa otetaan jo totutusti huomioon erilaiset allergiat ja ruokavaliot. Ilman uunia valmistuva raakakakku sopii moniin erikoisruokavalioihin.

Palanderin talon joulupöytä

Hämeenlinnassa pääsee ravintolapäivänä herrasväen kahvikutsuille

Hämeenlinnan seudun kotitalousopettajat perustavat sunnuntaina Palanderin talon kotimuseoon pop-up-kahvilan, jossa on tarjolla sadan vuoden takaisia tuoksuja ja makuja. Hämeen pitoleipää, piimäjuustoa ja taatelikakkua ryydittää tarinointi hämäläisestä ruokaperinteestä.

Katja Kallinen ja Nitta  Lusi

Terveysruokaan hurahtaneet: Raaka on keholle lempeä

Raakaruoka on hyvää, kun sen valmistaa oikein, vakuuttavat ravintoneuvojat Katja Kallinen ja Nitta Lusi. He uskovat raakaruokaan niin paljon, että perustivat Lahteen yhteisen yrityksen raakaravinnon ja ravintoneuvonnan ympärille.

50-vuotias Matti Nykänen ei ole tavallinen taatelin tallaaja

Suomen menestynein mäkihyppääjä täyttää tänään 50 vuotta. Syntymäpäivän mukanaan tuoma huomio on yllättänyt mäkikotkan. Jokaisella suomalaisella on mielipide siitä, millainen mies Matti on.

Palmu, Mikke, Stella, Hallituskatu, Mikkeli, kaupunkipalmu

Mikkeli saa palmunsa takaisin

Katupalmut siirretään kesäksi Hallituskadulle.

Siivousta kotona.

Jouluvalmistelut helpottuvat aikataululla

Joulunpyhien alle muodostuvaa kiirettä ja siitä johtuvaa stressiä voi torjua tehokkaasti etukäteen. Kunnollinen suunnitelma erilaisten valmistelujen ajoittamiseksi auttaa ratkaisevasti, tietää kotitalousneuvoja Hilkka Huttunen.

Mörri- ja Mimmi-karhut Ähtärin eläinpuistossa

Ähtärin karhuilla joogaaminen veressä

Ähtärin eläinpuiston joogaava karhu on noussut maailmalla julkisuuteen. Joogaava karhu on oppinut liikkeet Santra-emoltaan ja opettaa ne edelleen myös pennuilleen.

Rainbow'n pehmeät taatelit -pakkaus.

Rainbow-taateleista löytyi hometta

Kuivatuista pehmeistä Rainbow-taateleista on löytynyt hometta. Taateleita on ollut myynnissä koko maassa S-ryhmän Prisma-, S-market-, ABC-, Sale- ja Alepa myymälöissä. Virheelliset tuotteet on pakattu 200 gramman pakkauksiin ja niiden parasta ennen päiväys on 27.02.2011 ja 03.03.2011.

Joulukalenterin luukku 21

Vaihtoehto lanttulaatikolle

Rahman Al-Nassarin joulupöytä näyttää hieman toisenlaiselta kuin perinteinen suomalainen joulukattaus laatikoineen ja rosolleineen. Al-Medina Oriental Foodissa joulun aika on silti vilkasta. - Mausteita, keksejä, pähkinöitä ja muita erikoisruokia menee enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Fiskarsin museon joulu

Ruukin museolla tuoksuu omenalta ja piparilta. Siellä selviää, miten viime vuosisadan vaihteen työläisperheen ja virkamiesperheen joulut erosivat toisistaan.

Tyhjä lautanen ja lusikka.

Tuunaa puurosi!

Tekaise välipalaksi helppo tuorepuuro tai valmista aamupuuro Oulu Radion kuuntelijoiden lempiohjeilla.

Elävän ravinnon taatelikakku

Elävän ravinnon taatelikakkua ei paisteta lainkaan.

Tervolassa ja Kemissä tutustutaan arkeologiaan

Valtakunnallisia arkeologian päiviä vietetään ensi viikolla. Päivien aikana järjestetään erilaisia tapahtumia myös Tervolassa, Kemissä ja Yli-Iissä.