Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kemin konttipuisto on suljettu ilkivallan takia

Värikkäästi koristellut kontit toimivat nuorison kohtaamispaikkana Kemissä aivan uimarannan tuntumassa.

Katuruoka on vanha keksintö - Yle etsii trendin parasta taitajaa

Yle Turku hakee parasta katuruuan tekijää kesäkilpailussaan. Katuruoka eli street food on tärkeä ruokatrendi, mutta se on yllättävän vanha keksintö. Nopeasti naposteltavat herkut yleistyvät jopa juhlatarjoiluissa.

Nokkoset nopsasti talteen – viime hetket villiyrttien keräilyssä

Villiyrteistä esimerkiksi kuusenkerkkä on juuri nyt parhaimmillaan. Yrttejä keräillessä kannattaa muistaa, että varpukasvien poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Tähän on tultu: Aikuiset etsivät kavereita yksinäisille nuorille

SPR:n Kaveriksi! -kampanja on lähtenyt hyvin käyntiin Kuopiossa. Ystävätoiminnassa vapaaehtoiset nuoret toimivat ystävinä ja tukihenkilöinä toisille nuorille. Nyt toiminta alkaa myös Kouvolassa.

"Mitä sä oot nappaillu" -puheet herättivät nuorisotyöntekijöiden huolen

Nuorten päihteiden käyttö on noussut puheeksi Hollolassa. Nuorisotoimi kehottaa vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa päihteistä ja ottamaan selvää, missä nuoret viettävät aikaansa iltaisin.

Afrikka-festivaalilla letkeitä rytmejä ja harvinaisia ruokaherkkuja

Vaasan tori muuttuu tulevana lauantaina afrikkalaisen kulttuurin esityskentäksi. Keskipäivästä iltaan saakka on tarjolla musiikkia, ruokaa ja tanssia maanosan eri alueilta.

Tulevaisuuden kirjastot puhuttavat: "Puuhamaaksi muuttuminen muodikasta, mutta ikävää"

Kirjastoihin on tuotu yhä uusia palveluita 3D-tulostimista koululaisten läksyneuvontaan. Osa kansalaisista pelkää, että kirjasto hukkaavat identiteettinsä muutostrendeihin. Kirjastoammattilaiset vakuuttavat, ettei näin ole tapahtumassa.

Kirjaston lakkautus siirsi lehtilukusalin kahvilaan

Kylmäkosken kirjasto lakkautettiin vapunaattona, mutta lehtilukusali jatkaa elämäänsä lounaskahvilassa Kylmäkosken kauppakeskittymässä. Kirjoja voi myös palauttaa kahvilaan.

"Jos tässä vain makoilee hotellissa, käy jätskillä ja meressä uimassa, niin kolme päivää menee ohi"

Hanno Möttölän mukaan lauantaina EM-kisoissa vastaan asettuva Italia on monellakin tapaa tuttu joukkue.

Valkosipulinen herkku kaataa aikuisen miehenkin

Venäläinen risotto plow tuo valkosipuli on maun lisäksi myös visuaalisessa roolissa. Kokonaisina kypsennetyt valkosipulit ja voimakas lihaliemi vie jalat alta, sanoo tunnettu keittiömestari.

"Miksi syödä yksin, kun yhdessä on paljon kivempaa?"

Ruokayhteisöt ovat rantautumassa Suomeen. Helsingissä jo sadat ihmiset ovat ilmoittautuneet mukaan joukkoon, jossa kuka tahansa voi kutsua kotiinsa tuntemattomia ja myös mennä syömään vieraaseen pöytään.

Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

Noin 10 000 vuotta vanha lajike on taas hyötykäytössä. Emmeristä tehdään mm. pastaa ja risottoa, ja se sopii myös pullan ja piiraiden tekoon. Malmgårdin kartanossa on kokeiltu myös emmeroluen panemista.

Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

Emmer on noin 10 000 vuotta vanha vehnälajike, jota viljeltiin aikoinaan yleisesti mm. Lähi-idän alueella.

Norppauimari polskii kuhan ja risoton voimin

Ensimmäisen norppauintipäivän ensimmäinen etappi oli reilu kaksituntinen pyrähdys Saimaassa. Tuossa ajassa norppauimari Kimmo Ohtonen polskutteli 6,5 kilometriä vapaalla uintityylillä. Tauon aikana uimari on lepäillyt ja tankannut.

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

Viikonlopun sienirisottoon sekoitellaan mascarponea.

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

Olli kokkailee pääsiäisen aikaan sopivaa karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa. Paahtopaistin valmistuksessa käytetään sekä pannua että uunia ja risottoa keitettäessä riisin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei se pääse kattilassa ruskistumaan.

Juvalla opetellaan tryffeliherkun herkkää makua

Juvan Partalan Kuninkaankartanon keittiössä harjoitellaan herkkujen tekemistä tryffeleistä. Toistaiseksi tarjolla on italiaista tryffeliä, mutta tulevaisuudessa tarkoitus on löytää raaka-aineet omilta pelloilta.

Nyt on herkkutattien aika

Kainuulaiset sienestäjät ovat olleet aktiivisesti liikkeellä. Eikä ihme, sillä sienisadosta on tulossa erinomainen. Nauti viikonloppuna vaikka italialaisesta herkkutatti risotosta. Katso resepti.

Mistranslated recipe suggests using poisonous mushrooms

A crucial translation mistake in the book of Italian recipes Ruokasuosikit Italia, which has been on the market for years, effectively makes the text recommend poisonous false morels for use in a risotto.

Vaara vaanii keittokirjoissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittaa ruokaohjeiden käännösvirheistä, jotka voivat aiheuttaa myrkytysvaaran. Tukesin tietoon on tullut viimeisen vuoden aikan kaksi myrkytysvaaran aiheuttavaa käännösvirhettä.

Keittokirjan reseptissä virhe, risottoon suositellaan myrkkysientä

Vuosia myynnissä olleessa Ruokasuosikit Italia-keittokirjassa on huomattu kohtalokas käännösvirhe, kertoo Suomalainen kirjakauppa. Sivulla 196 olevassa metsäsienirisottoohjeessa suositellaan käyttämään myrkyllistä korvasientä, ilman että annetaan sen esikäsittelyohjeita.

Haudutettua karitsaa, paistettua karitsan maksaa ja sipulirisottoa

Sasu Laukkosen reseptillä valmistetaan haudutettua karitsaa. Tämä ruoka ei sovi kiireiselle, sillä haudutukseen saa varata useamman tunnin. Lisäksi tarjolle laitetaan marinoitua karitsan maksaa ja sipulirisottoa.

Skatan tila nuorten käyttöön

Taiteilija Miina Äkkijyrkän ennen emännöimä Skatan tila siirtyy Setlementtisäätiölle. Asiasta kertoi aamun Helsingin Sanomat. Nuorisotoiminnan lisäksi tilalle suunnitellaan kahvilaa.

Vaasassa pulaa bändien keikkapaikoista

Vaasassa on huutava pula bändeille sopivista keikkapaikoista. Varsinkin uudemmat paikalliset bändit eivät tahdo päästä esiintymään, sillä ravintolat ottavat mieluummin jo hieman nimeä saaneita yhtyeitä keikoille.

Brisk Sales of Penny Bun Mushrooms

Brisk sales of penny bun mushrooms ( Boletus edulis) have got underway in the Tampere and Oulu areas. Elsewhere, estimations can only be made of the actual harvest of this culinary favourite. The edible mushroom is a firm favourite in Italian cuisine, for example.

Kuuden maan nuoret telttailevat Lapualla

Lapualla on käynnissä kansainvälinen nuorten tapaaminen. Leirillä nuoret oppivat hyödyllisiä taitoja mm. luonnonsuojelusta, mutta hienoin kokemus monelle on uusien ystävyyssuhteiden solmiminen.

Katu- ja selviämisasematoiminta lopetetaan Salossa

Nuorten katu- ja selviämisasematoiminta lopetetaan Salossa syksyllä. Työ aloitettiin Salon nuorisotoimessa 17 vuotta sitten, vuonna 1994. Nuorisotoimen mukaan tuolloin nuoria liikkui paljon kaupungilla ja päihteiden käyttö oli runsasta.

Kaupunki vie nuorisotilat Karhulan keskustasta

Karhula on jäämässä ilman nuorisotiloja. Kotka aikoo sulkea Karhulan keskustassa toimivan nuorisokahvila Vessun säästösyistä.