Uusimmat artikkelit
Keliakia yleistyy Suomessa edelleen, mutta tutkijat eivät tiedä miksi
Syytä keliakian lisääntymiseen ei tiedetä. Keliakiaan liittyy vahva perinnöllinen taipumus.
Viljatilan isäntä kertoo, miksi gluteenittomat tuotteet ovat kalliita: "Hintaero kuin Ladalla ja Mersulla"
Gluteenittoman kauran tuottaminen vaatii tarkkuutta. Jo muutama jyvä muuta viljaa pilaa lopputuloksen.
Moni ei tiedä sairastavansa keliakiaa, koska sairaus oireilee niin monella tavalla – tuore väitös vahvistaa riskitekijän
Uusi väitöstutkimus kertoo, että perheenjäsenten seulonta löytää merkittävän osan keliakiapotilaista.
Leivo rapeita ja mausteisia marenkeja ilman kananmunia – käytä sen sijaan kikherneiden lientä
Joulumarengit – ilman kananmunaa
Kokeile tattarilettuja, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia – bretagnelainen galette valmistuu helposti ja nopeasti
Galetteen sopivat sekä suolaiset että makeat täytteet.
Keliaakikon lomamatka voi tyssätä jo ensimmäiseen kahvikupilliseen – maha kyllä tietää, että kauramaito on eri kuin gluteeniton kauramaito
Gluteenitonta ruokavaliota noudattavan on suunniteltava lomamatka huolellisesti. Konkarit kannustavat tarkistamaan annoksen gluteenittomuuden monta kertaa. Kokosimme kuusi vinkkiä sujuvaan matkailuun.
Hoitamaton keliakia aiheuttaa yhteiskunnalle isoja kustannuksia – hintojen nousun myötä moni joutuu jättämään gluteenittomat tuotteet hyllyyn
Tutkimuksen mukaan suoliston alueen syöpätaudit ovat keliakiaa sairastavalla selvästi yleisempiä kuin väestössä keskimäärin.
Leivo pääsiäisen helpoin herkku – perinteiset kääretorttuleivokset appelsiinilohkoilla koristeltuina
Kardemumma antaa leivoksille näköä ja makua.
Terveysviranomaiset ratsasivat gluteenittomat pitsat Kouvolassa – suurin osa sisälsi gluteenia
Kouvolan kaupungin terveysvalvonta keräsi 20 gluteenitonta pitsanäytettä paikallisista ravintoloista ja pitserioista. Vain kuusi pitsaa oli gluteenittomia.
Ylelliset violetit raakapallot viikonlopun herkutteluun – aroniapallot sopivat sekä välipalaksi että juhlapöytään
Nämä maidottomat, gluteenittomat ja sokerittomat pallot mais
Helsingin Myllyn tehtaan laajennus Vaasassa valmistui
Uusissa tuotantotiloissa valmistetaan mm. gluteenittomia kauratuotteita. Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on kasvanut ja yritys odottaa lisää kasvua niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Leivo marjaisa leivos mantelikeksipohjalla ja mausteisella kreemitäytteellä
Leivos on luontaisesti gluteeniton.
Leivo gluteenitonta, totta kai – tässä Strömsön parhaat gluteenittomat leivonnaiset
Kaikkea helppoista leivistä taidokkaisiin kakkuihin.
Helsingin mylly laajentaa tuotantotilojaan Vaasassa – syynä gluteenittomien kauratuotteiden kysynnän kasvu
Uusien tilojen myötä Vaasaan syntyy myös lisää työpaikkoja.

Moni pirkanmaalainen lapsi voi valita kaurajuoman maidon sijaan koulussa tai päiväkodissa
Pirkanmaan Voimia kasvataa ruokajuomien valikoimaa.

Selvitys: Keliakiakorvauksen palauttaminen ei perusteltua – kustannuksia voidaan huomioida toimeentulotuessa
Keliakiakorvaus lakkautettiin vuonna 2016.
Älä luota liikaa tuttuihin lyhenteisiin ravintolassa – G ei ehkä olekaan gluteeniton
Ravintolassa on oltava tarkkana, sillä ruokalistan lyhenne voikin tarkoittaa, että annos sisältää kyseistä allergeenia.

Tutkimus: gluteeniton ruokavalio ei täysin palauta suoliston normaalia toimintaa – keliaakikon kannattaa huolehtia hivenaineiden ja vitamiinien saannista
Keliaakikon suoli voi näyttää terveeltä, mutta monien aineiden imeytymisessä saattaa olla ongelmaa.
Keliaakikkokin saa nyt ruoka-apua – SPR jakaa ensimmäistä kertaa gluteenittomia avustuskasseja
Hintavien erityistuotteiden tarve on syventänyt monen taloudellista ahdinkoa entisestään.
Leivo gluteenittomia leipiä, jotka saavat ei-allergisen vihreäksi kateudesta
Tässä vaaleiden patonkien ja tumman limpun reseptit.
Kotileipurin lyömättömimmät leipäohjeet – tässä monipuoliset reseptimme vaivaamattomasta limpusta ilman hiivaa kolmen päivän artesaanileipään
Strömsö on koonnut yhteen parhaat leipäohjeensa.
Kouvola alkaa jakaa etäopetuksessa oleville oppilaille myös erikoisruokia – tarjolle kasvisruokaa ja gluteenittomia annoksia
Ilmoittautuminen ruokajakelun piiriin päättyy tänään.

Porokylän leipomo etsii jalansijaa Euroopasta gluteenittomilla kauratuotteilla
Leipomo on ensimmäistä kertaa omalla osastollaan mukana maailman suurimmilla luomumessuilla Saksassa.

Fazer jatkaa laajentumistaan – konserni ostaa gluteenittomiin tuotteisiin erikoistuneen leipomon
Voimakkaasti viime vuosina investoinut Fazer ostaa seuraavaksi Vuohelan Herkun.
Kata joulun jälkiruokapöytään raakamakeisia – kolme ohjetta, joissa maistuu suklaa, minttu ja piparkakku
Kolme jouluista raakamakeisohjetta.

Pieksämäkeläinen Moilas-leipomo alkaa tuottaa gluteenittomia pizzapohjia isobritannialaiselle pakasteruokajätille
Moilasella ja isobritannialaisella Nomad Foodsilla on leipomon tiedotteen mukaan jo suunnitelmia tuotevalikoiman laajentamisesta.
Näin valmistat rapsakan kasvishampurilaisen härkäpapupihvillä
Tämä versio on lisäksi gluteeniton.
Gnocchit ruohosipulilla kera vihannesten – hyvä vaihtoehto pastalle kotimaisesta perunasta
Tässä myös gluteenittomana versiona.
Rapea kukkakaalipizza juuston ystäville
Tässä suussa sulava gluteeniton resepti.
Erilaiset ruokailmiöt ohjaavat myös leipomoiden tarjontaa
Pirkanmaalla toimivat leipomoalan yritykset esittelivät toimintaansa Tampereen Keskustorilla perjantaina.

Ouluun suunnitellaan maailman pohjoisinta ohramallastamoa
Pienpanimot kaipaisivat paikallisten viljantuottajien tuottamia erikoismaltaita, ja mahdollisesti tulevaisuudessa gluteenitonta ohramallasta.

Keski-Suomen keliaakikot vaativat gluteenittomia tuotteita selkeämmin esille kaupoissa
Keski-Suomen Keliakiayhdistys on tehnyt Keliakialiitolle aloitteen gluteenittomien tuotteiden saamiseksi paremmin esille kaikissa kaupoissa.

Tuleeko uusin superruoka Afrikasta? Etiopialainen perinnevilja on vehnää välttävän unelma – ja se patentoitiin jo Euroopassa
Ravinteikas teff oli pitkään Etiopian salaisuus. Nyt sitä myydään urheilijoille ja sen patentista riidellään Hollannissa.

Poll: Young men most critical of processed foods
Increased body and health consciousness among young men could be causing the aversion to prepared foodstuffs, a Finnish professor argues.

Moilas muuttaa toisenkin Pieksämäen leipomonsa gluteenittomaksi
Yhtiö keskittyy jatkossa entistä enemmän gluteenittomiin tuotteisiin.
Rapea tofu helppotekoisen teriyakikastikkeen kera
Tällä yksinkertaisella niksillä saat siitä maukkaampaa.
Tee pastaa itse, saat hyviä makuja ja mukavaa yhteistä tekemistä
Kerää koko perhe pastatalkoisiin.
Raakakakku mustikoista – taivaallisen hyvää ja terveellistä
Laktoositonta, gluteenitonta ja leivottu ilman uunia.

Kokonaisen kunnan kaukolämpökodit lämpiävät pian kauralla – "Ekologisempaa polttoainetta on vaikea kuvitella"
Utajärvi saa ensimmäisenä Suomessa koko kaukolämpötarpeensa kauran kuoresta, kun paikallisen myllyn lämpölaitos käynnistyy ensi vuonna.

Porokylän Leipomo aloittaa viennin ulkomaille
Porokylän Leipomo Oy avaa uusia ovia, kun leipomon gluteenittomia tuotteita ryhdytään viemään Ruotsiin.
Tee mausteinen pata vihreistä linsseistä ja hampurilaispihvi samalla ohjeella
Takataskussa on hyvä olla vegetaarinen yleisresepti.
Tarjoa kesäistä kuhnurintoukka-murupaistosta
Kuhnuritoukilla on mieto hunajainen maku.
Täytä tacot hyönteisillä – piristä lapsiperheen suosikkia heinäsirkoilla ja jauhomadoilla
Sirkat paistuvat helposti paistinpannussa.
Kikhernesalaatti ja sitruunapavut
Palkokasvit ovat hyvä vaihtoehto lihalle.

Allergikot syyttävät ravintoloita lukuisista virheistä ja hengenvaarallisista annoksista: "Perusasioista ei ole mitään käsitystä"
Sadat Ylen kyselyyn vastanneet kokevat, ettei ravintoloissa suhtauduta erityisruokavalioihin tarpeeksi vakavasti.
Leivo rouheaa ja gluteenitonta näkkileipää - herkullista kotitekoisen kermavoin kera
Leivo maukas ja helppotekoinen näkkileipä.

Lasten hengenvaarallinen allergia teki äidistä kahvilanpitäjän – Kaikille sopivat kahvittelupaikat ovat Suomessa harvinaisuus
Vakavasti allerginen ihminen ei välttämättä voi edes astua sisään tavalliseen kahvilaan. Tamperelaiskahvilan asiakkaista moni ei ole koskaan päässyt valitsemaan leivonnaista muualla kuin kotona.

Tutkimus varoittaa dieettikikkailusta: Gluteeniton ruoka voi aiheuttaa syöpäriskin
Keliaakikoilla ei ole vaihtoehtoja, mutta muotidieettinä gluteenittomuus näyttää olevan tarpeeton terveysriski.

Oletko vältellyt viljatuotteita turhaan? – "Ei missään tapauksessa tavallista ruokaa terveellisempää"
Myös terveiden keskuudessa suosittu, keliaakikoille välttämätön gluteeniton ruokavalio ei ole oikotie painonpudotukseen, muistuttaa professori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta.

Tattarisuurimoissa liikaa gluteenia – yksi erä vedetään kaupoista
Takaisinvedettäviä tattarisuurimoita on ollut myynnissä viime heinäkuusta lähtien.