Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vangitse kukkien taianomainen sisin läpikuultavaan akvarelliin

Astu hiukan lähemmäs ja löydä uusia abstrakteja aiheita.

Suonenjoella istutetaan tulppaaneja 150-vuotissyntymäpäivien kunniaksi

Ihmiset pääsevät istuttamaan tulppaaneita Suonenjoen keskustaan, urheilukentän penkalle.

Oulun kauppakeskus Valkea kylpee kukissa viikonloppuna

Kempeleen puutarha-alan opiskelijat toivat kauppakeskukseen viikonlopun ajaksi isoja kukka-asetelmia.

Kukkaenkeli vie sylintäydeltä kauneutta vaikka vanhainkotiin

Harva hyväntekeväisyyskampanja tuoksuu ja näyttää niin hyvältä kuin Kukkaenkelit.

Sormihyrrät, sijoituskuplat ja jopa kultakalojen nielaisu - Mikä ajaa meidät villityksiin?

Miksi innostus johonkin asiaan leviää ihmisjoukoissa?

Enää kolme kuukautta jouluun – suomalaisten suosikkikukat odottavat jo juhlaa kasvihuoneiden hämärässä

Suomen suurin sipulikasvien kasvattaja, Partaharjun puutarha, on valmistautunut joulusesonkiin heinäkuusta lähtien.

Prisma: Kukkien kehitys

Neljä kukkivaa kasvia on tärkeässä roolissa elämäämme.

Mitä puutarhassa pitäisi tehdä juuri nyt? Näillä vinkeillä pihasi kasvit selviävät oikukkaasta kevätsäästä

Etelässä kasvukausi on jo vauhdissa, kun taas pohjoisempana ajankohtaista on vielä esimerkiksi leikata ja ruiskuttaa hedelmäpuut.

Tulppaanipelto kuin raanu, loukkaantunut Zlatan ja viikon muita uutiskuvia

Tulppaanipellon ja jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicin lisäksi kuvissa on muun muassa viiniköynnösten suojelua Alpeilla ja tulista väittelyä Puolasta. Tässä poimintoja viime viikolta.

Keskiviikko 5.4.2017 (radio)

Kiinan presidentti Suomessa. Pandojen tulo Ähtäriin on nyt varmaa. Kiina on tärkeä Suomen taloudelle. Kansallismuseo antaa saamelaisten tavarat takaisin Lappiin. Suomessa kasvaa tänä talvena 80 miljoonaa tulppaania.

Tulppaani noussut suosikkikukaksi – yli 40 miljoonaa sesonkikukkaa lähtee Pieksämäeltä

Tulppaanin kasvattaminen on kaksinkertaistunut tällä vuosituhannella Suomessa. Käynnissä olevalla sipulikukkasesongilla Suomessa kasvatetaan 81 miljoonaa tulppaania, joista puolet Pieksämäellä.

Historia: Tulppaanikupla

Tulppaanimania oli ensimmäinen sijoituskupla.

Presidentin Lennu-koira ei pystynyt vastustamaan joulukinkkua – katso video

Bostoninterrieri Lennu varasti shown, kun presidenttipari vastaanotti perinteisiä joulutervehdyksiä Mäntyniemessä.

Miljoona kukkaa juhlii satavuotiasta Suomea – kasvata lukumäärää istuttamalla omat sinivalkoiset kukat

Ensimmäiset Suomi 100 -juhlavuoden kukkasipulit istutettiin maanantaina Kaunialan sairaalan pihalle.

Reijon pihalla talvehtii harvinainen tulppaanipuu ja jukkapalmu – sadat yksityiset puutarhat ympäri maata avautuvat taas

Tulppaanipuu on Suomen korkeuksilla erittäin harvinainen, ihan tavallista ei ole jukkapalmunkaan talvehtiminen puutarhassa. Valtakunnallisessa Avoimet puutarhat -päivässä sunnuntaina on mukana noin 500 puutarhaa eri puolilta maata. Tapahtumassa pääsee tutustumaan niin jyväskyläläisen Reijo Kujalan puutarhan lukuisiin erikoisuuksiin, Veijo Rönkkösen patsaspuistoon Parikkalassa kuin yllätykselliseen SaraGardeniin Lahdessa.

Oi ihana marraskuu! Nyt säästetään sähkölaskussa, istutetaan tulppaaneja ja ehkä maalataankin

Lämmin syksy tarjoaa kuluttajalle ilon arkeen, ainakin pienempänä sähkölaskuna ja pidempänä istutuskautena. Silti narsissit on syytä tänä syksynä jo unohtaa, ja maalausyrittäjä kehottaa kunnon tuumaukseen ennen talotalkoita.

Työnnä kukkasipulit multaan nyt – riittävillä istutuksilla takaat keväisen väriloiston

Tulppaanit, narsissit ja muut sipulikukat ehtii vielä panna multiin. Ruukussa kasvattavan kannattaa muistaa, että luvassa pitää olla kyllin viileät oltavat.

Puutarhakauppa käy kuumana taantumasta huolimatta

Ihmiset haluavat iloa ja väriä koteihinsa, parvekkeelle ja puutarhaan, oli lama tai ei. Puutarha-alan uusimmat trendit ovat hyötykasvit ja lisääntynyt kaupunkiviljely.

Keittiöpuutarha kasvoi miljoonien tulppaanien puistoksi

Hollannissa voi käydä ihmettelemässä seitsemän miljoonan kukkasipulin puistoa joka kevät. Puutarhuri Bejk hoitaa päivät suorissa riveissä kasvavia sipulikukkia ja illat villiä kotipuutarhaansa.

"Miehet eivät kitsastele naistenpäivän kukkaostoksissaan"

Soittokierros Meri-Lapin kukkaliikkeisiin kertoo sen, että yhä useampi mies huomioi naistenpäivän ostamalla elämänsä naiselle kukkia. Kemiläisen kukkakauppiaan mukaan miehille on tärkeintä kukkien kauneus, hinta on toisarvoinen seikka.

Tulppaani on selvinnyt taudeista ja pörssikuplasta – sipuli on kelvannut myös lautaselle

Tulppaaneista puhuttaessa hyppää ensimmäisenä mieleen Hollanti. Väriä talven harmauteen tuovan kukan juuret ovat kuitenkin huomattavasti kauempana. Tulppaani on kokenut historiansa varrella villityksen, josta historia hakee vertaistaan.

Suomessa viljellään ennätykselliset 65 miljoonaa tulppaania

Suomalaiset ovat tulppaanihullua kansaa. Tulppaaneja viljellään tänä vuonna enemmän kuin koskaan ennen, noin 65 miljoonaa kappaletta. Olemme maailman ahkerimpia kukan ostajia asukaslukuun suhteutettuna. Tulppaania viljelevien puutarhojen määrä ei sekään ole laskenut.

Sinisessä hyasintissa voi olla valkoista voimakkaampi tuoksu – allergikolle kumpikin on piinallinen tuliainen

Hyasintti luo monen mielestä joulun tuoksun ja tunnelman – toisille se tuo puolestaan valtavat allergiset reaktiot. Tarkkanenäinen on huomannut erivärisissä hyasinteissa eroja. Allergianeuvojan mukaan se on joka tapauksessa huono tuliainen tuoksuherkälle. Turvallisempia vaihtoehtoja on monia.

Näin viisi suosituinta joulukukkaa ujuttautuivat suomalaisten koteihin

Suomessa suosituimpia joulukukkia ovat hyasintti, joulutähti, ritarinkukka, tulppaani ja atsalea, tässä järjestyksessä. Miten ne löysivät tiensä olohuoneiden pöydille ja näyttäviin jouluasetelmiin? Lue joulukukkien lyhyt historia.

Joulukukissa valkoinen väri kasvattaa suosiotaan

Joulukukkasesonki on täydessä käynnissä. Pieksämäkeläiseltä Partaharjun puutarhalta on jo muutaman viikon ajan lähtenyt kukkatilauksia eri puolille Suomea.

Pieksämäeltä lähtee tulppaaneja myös Venäjälle

Uuden hallin rakentaminen mahdollistaa Pieksämäellä toimivan Partaharjun puutarhan tuotannon kasvattamisen.

Arno Kasvi: Nurmikonleikkuu voi vielä odottaa

Liian aikainen nurmikonleikkuu tuhoaa turhaan pienet sipulikasvit ennen siementen kehittymistä. Isoista tulppaaneista sen sijaan voi napsaista kukinnon poikki heti terälehtien putoamisen jälkeen. Lue Arno Kasvin vinkit keskeisiin puutarhapuuhiin, kun lämpötila nousee kesäiseksi.

Pulleat kissat tulevat Hollannista

Pajunoksat valkeine kukintoineen kuuluvat pääsiäisen virpomisperinteisiin ja kukka-asetelmiin. Pajua on kotimaassa pientareet ja ojanpohjat pullollaan, mutta sitä tuodaan myyntiin myös ulkomailta.

Lumikello kukkii jo puutarhassa

Auringonvalo on jo nostanut kiireisimmät kevään kukat kukkimaan. Seinäjokelaispuutarhassa lumikello kukkii ja moni muu kevätkukka on silmulla.

Sentti vettä riittää suomalaisen suosikille

Tulppaani on suomalaisten lempikukkia; syyksi arvellaan sekä sen edullisuutta että monikäyttöisyyttä. Tulppaani sopii arjen piristykseksi, mutta istuu juhlakäyttöönkin. Seurallinen se ei omituisine tapoineen ole: tulppaani vaatii viileän veden ja sitäkin vain vähän. Hukuttaminen tai lämpöön hautominen vievätkin kimpulta helposti hengen, kun oikein hoidettuna se kestää viikonkin.

Millaisen joulukukan ostat?

Tai millaisen joulukukan viet tuliaisena kylään mennessäsi? Kajaanilainen kukkakauppias arvioi, että joulukukkakaupassa palataan perinteisiin väreihin ja amerikkalaistyyliset krumeluurit kimalteineen ovat jo mennyttä trendiä. Millainen on mielestäsi kaunein joulukukka?

Pohjois-Esplanadi verhoutui kukkasiin

Helsingin keskustassa liikkuvat saavat tänä viikonloppuna nauttia harvinaisen näyttävästä kukkaloistosta. Ihana Helsinki – tapahtuma keräsi kymmeniä floristeja eri puolelta Suomea elävöittämään kaupunkikuvaa.

Suomalaiset ovat tulppaanikansaa

Olemme väkilukuun suhteutettuna maailman innokkain kansakunta ostamaan tulppaaneja. Niitä saa lähes minkä värisenä tahansa.

Ruusuiset ajat ohi Huiskulassa

Huiskulan puutarha lopettaa kotimaisen leikkoruusutuotannon. Vaarassa on noin 25-30 työpaikkaa.

Tabloid turmaksi tulppaanille

"Televisio kun tulee, niin loppuu kalakauppiailta käärepaperi." Näin sanottiin, mutta totuus oli toinen.

"Pelkkä sadevesi ei yleensä riitä kesäkukille"

Nyt on aika lannoittaa aiemmin istutettuja kesäkukkia ja istuttaa parhaat päivänsä nähneiden tulppaanien tilalle uusia kesäkukkia. Sisäkukatkin voi siirtää kesäksi ulos nauttimaan auringosta.

Kotimainen leikkoruusu on harvinaisuus

Kotimainen ruusutuotanto on ehtynyt. Onnittelukukat lennätetään tänne Afrikasta, Keski-Amerikasta ja Hollannista. Kotimaisia ruusuja kasvatetaan enää pieniä määriä Turun ja Tampereen lähellä.

Leikkokukkien Da Vinci -koodi avautuu enää harvoille

Kukkien valinnassa ei tarvitse enää pelätä noloja tilanteita, vaikka ei osaisikaan kukkien määrän ja värin kaikkia piiloviestejä. Harva tietää, mitä esimerkiksi ruusujen keltainen väri viestittää.

Liikenneympyrä kaunistuu puukukilla

Yli 350 pienten koululaisten tekemää puutulppaania komistaa liikenneympyrää Torniossa.

Puutarhassa pienikin on kaunista

Puutarhan voi suunnitella juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Joskus yksi pieni tulppaani riittää.

Narsissi kestää kovaa pakkasta

Kevät tulee usein keikkuen, eivätkä kovatkaan pakkasyöt ole harvinaisia huhtikuussa. Kotipuutarhuria harmittaa melkoisesti, jos halla puraisee vaivalla hankittuja kukkia.

Joutilaisuuden ylistys levittäytyy puutarhoihin

Slow gardening, eli "tee vähemmän, nauti enemmän" -puutarhanhoito tekee tuloaan suorituskeskeisten suomalaisten pihamaille. Klaukkalan kupeessa kasvejaan vapaalla kasvatuksella vaaliva Leena Luoto on laittanut filosofiansa kansien väliin Lomailijan puutarha -kirjaksi. Luodolla ei ole kiire päästä rapsuttelemaan multaa, vaan kevät saa tulla hissun kissun.

Hangessa haaveillaan puutarhasta

Talvellakin voi tehdä puutarhatöitä. Puutarhapäiväkirja, edellisvuosien kuvat ja puutarhalehdet siivittävät aatokset vehreään ja vihreään kesään ja unelmien puutarhaan. Talvella tehdyt valmiit suunnitelmat auttavat silloin kun lumi sulaa ja puutarhan työstäminen alkaa.

Joulutähden myrkkyväitteet palturia - jouluruusu on paljon vaarallisempi

Jo vuosikymmeniä on elänyt sitkeä harhaluulo, jonka mukaan joulun suosikkikukka joulutähti olisi myrkyllinen. Kukkakauppiaat haluavat kumota myytin, sillä se on vähentänyt myyntiä aikaisempina vuosina. Sen sijaan on olemassa yksi suosittu joulukukka, joka on erittäin myrkyllinen, eikä sitä suositella lapsiperheisiin.

Turku 2011 -pihakilpailu alkaa

Laajin koskaan Turussa järjestetty pihakilpailu pistää turkulaispihat paremmuusjärjestykseen. Aluksi omakotiyhdistysten ja kaupunginosaseurojen asettamat alueraadit opastavat pihojen kunnostuksessa ja valitsevat kilpailuehdokkaiksi oman alueensa parhaat pihat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle